Sveriges meste målskytt till Studenternas med sitt lag SAIK! Det är svårt att inte framhålla en enskild spelare i sammanhanget. Självklart gör inte en spelare ett lag men det är svårt att frångå vikten av Patrik Nilssons bandykunnande. Sandvikens storskytt har mäktat med 72 mål under säsongen och har siktet inställt på 100 innan säsongen är slut. Två andra viktiga kuggar i lagbygget är Magnus Muhrén och Siriusbekantingen Daniel Berlin, som spelar fram bollar till Nilsson. Här gäller det att Sirius försvar sätter press på dem så att de inte får spela fram genomskärare till Patrik. SAIK har under säsongen gått över till ett spelsystem med fyra mittfältare och Nilsson ensam på topp. Anledningen till spelsystemet är att SAIK tycker att de släpper till för många mål. Kanske det också beror på att försvararen Daniel Eriksson sitter en del på utvisningsbänken, funderar Hemsidan? Det verkar osäkert om Daniel ”Zeke” Eriksson kommer till spel på grund av sjukdom. Förstemålvakten Joel Othén är sedan tidigare långtidsskadad.

Sist när lagen möttes spelade Sirius mycket bra och förlorade med uddamålet efter att ha haft ledning en bra bit in i andra halvlek. Den gången kom Sandviken undan med blotta förskräckelsen och förhoppningen är att Sirius ska kunna störa gästerna ännu en gång, vilket inte alls är omöjligt med tanke på det spel som Sirius stundtals har visat upp mot spelande lag som SAIK, Edsbyn och Västerås. 

Mats Söderman inför matchen:

Hej Mats! Hur ska vi få stopp på 95kg Patrik Nilsson ikväll?
- Ja, det är nästintill en omöjlig situation. Det är det inget lag som har lyckats med ännu. För oss gäller det att hålla bollen inom laget och gå fram då vi har möjlighet till anfall. Så länge som vi har bollen kan de inte göra mål.

Magnus Muhrén har levererat en hel del passningar som Patrik förvaltar. Är det något som ni har fokuserat på?
- Ja, i matchen mot Sandviken på Jernvallen spelade vi man – man mot honom och tog bort honom ur matchen. Då var inte Daniel Berlin med och det underlättade för oss.

- Förutom att spela bollen inom laget gäller det att spela enkelt så att man inte gör några avgörande individuella misstag?
- Det vet grabbarna om och det är ingen som vill göra några enkla misstag. Det gäller att behålla fokus hela matchen och spela vårt spel.

www.siriusbandy.nu