Sirius - Broberg 1-5
2 min 1 – 0 Niclas Stahlén
44 min 1 – 1 Stefan Larsson
51 min 1 – 2 Johan Koch
52 min 1 – 3 Ted Bergström
66 min 1 – 4 Stefan Larsson
89 min 1 – 5 Erik Olovsson

Sirius kom till start utan skadade Niklas Benkelius. Ommöbleringar inom laget gjorde att Olle Gabrielsson, som normalt spelar försvarare, spelade matchen på topp.

Sirius började piggt och spelade med vinden i ryggen. Redan i första anfallet fick Broberg styra ut till hörna. Bollen räddades av Harri Olbert men Niclas Stahlén var framme och slog in bollen efter att både Broberg och Siriusspelare försökt få kontroll över den. Sirius fortsatte att spela piggt och spelade bra. Broberg hade stundtals svårt att få tag i bollen. I den 44 minuten hade Sirius ett frislag. Ett dåligt uppspel från Sirius sida tog Sergei Bezobrazov reda på och serverade Stefan Larsson en passning som han slog in i mål till 1 – 1, vilket kom att stå som halvtidsresultat.

I andra halvlek kom Broberg ut som ett helt nytt lag. Spelarna hade bättre fart, mycket tack vare vinden i ryggen, och Siriusspelarna hängde inte alls med. I 49:e minuten åkte Pirre Roos ut och gästerna kunde göra två snabba mål. Det första på hörna, där skottet först tog i muren men Johan Kock kunde få tag i bollen och ge Broberg ledningen. 3 – 1 var ett typiskt kontringsmål. Ted Bergström hade bra fart på skridskorna och Siriusförsvaret kom inte åt honom utan han kunde enkelt lyfta in bollen bakom Dennis Wasberg.

Broberg var idag mycket piggare än Siriusspelarna, som förmodligen hade Edsbynmatchen i benen och de kunde enkelt slå in både 1 – 4 och 1 – 5 som blev slutresultat. 

siriusbandy.nu pratade med tränare Mats Söderman efter matchen.
Vad hände med spelet i andra halvlek, Mats?
- Ja, jag har inget bra svar så här direkt efter matchen. Men vi kunde alla se att Broberg var mycket starkare på skridskorna idag. Vi hängde inte alls med i deras skridskoåkning. Vi har väldigt bra stämning inom laget och vi tränar vidare på vår spelidé.

Hemsidan tackar för utlåtandet och önskar lycka till i nästa match. 

www.siriusbandy.nu