Andreas Eskhult, tidigare Lindström, lämnade Hammarby inför den här säsongen för att återigen prova lyckan i Ryssland och Zorkij. Där blev det begränsat med speltid för Eskhult och därför började det ryktas om en flytt hem till Sverige igen för Eskhult. Valet föll på moderklubben IK Sirius, en övergång som i dag offentliggjordes på Sirius hemsida.

Eskhult lämnade Sirius i början av sin karriär efter två A-lagssäsonger och har sedan dess gjort åtta säsonger i Hammarby samt två säsonger i Ryssland. Utöver nu senast Zorkij har han även spelat för Raketa Kazan under en säsong. Andreas Eskhult har även representerat det svenska landslaget och naturligtvis var höjdpunkten VM-guldet i Arkhangelsk 2005. Med Sirius har Andreas Eskhult vunnit såväl SM som VM, som pojk- och juniorspelare.

I Andreas Eskhult får Sirius ett mycket bra nyförvärv i kampen om nytt kontrakt i Elitserien. För tillfället ligger klubben på näst sista plats, med endast tre inspelade poäng.
- Från Sirius bandys sida är ”värvningen” av Eskhult inte någon panikåtgärd i sista stund för att poängen i årets elitserie uteblivit. Vi har fortfarande stort förtroende för ledarna och spelarna i årets Sirius, skriver IK Sirius Bandy på sin hemsida och fortsätter:
- Sirius förväntan på Andreas Eskhult är att han ska komma in med energi och kompetens och bidra till att vi totalt sett blir bättre.

Eskhult debuterar redan i fredagens Sirius-match mot Edsbyn.

Vill du skriva för IK Sirius på SvenskaFans.com/bandy? Kontakta andreas.soderman@svenskafans.com.