Både vår Dennis Wasberg och Faluns Jonas ”Skorven” Persson ville ge publiken – låga 610 åskådare – valuta för entréslanten. Idel fina räddningar (båda keeprarna fick förresten rädda en varsin straff), men visst var det frustrerande att se Dennis offensivare lagkamrater i blåsvart bränna läge på läge. Redan i den sjunde tryckte gästernas Jörgen ”Mr Falu BS” Momqvist i en hörna. Men sedan täppte Wasberg igen totalt.

Tre minuter in på andra akten fick Sirius äntligen utdelning. ”Virre” Broberg tråcklade in kvitteringen ur dålig vinkel. Det var sedan på vippen att samme ”Virre” skulle ge Sirius ledningen, men bollen rann iväg den gången. Efter målet fick Sirius utså hårt tryck från gästerna (Urban Förare utvisad) och ett par minuter senare, som en utgången grädde på moset, fick gästerna alltså straff. En straff som Wasberg räddade fint, och behöll ställningen lika.

Men gästerna fortsatte nöta på och skapa lägen. På en hörna i 71:a matchminuten orkar inte ens Wasberg hålla emot. Anders Englund fick fin träff, och nätrasslet var ett faktum. Resten av matchen präglades av stök och bök, flera utvisningar och Falun kunde tillslut dra ner den blåsvarta rullgardinen. Men visst hade Sirius med lite tur fått in en puta till mot slutet, till exempel på Lars Edvartsens distansrökare.

På söndag väntar Motala på bortaplan. Ett lag som har full pott efter tre matcher, och toppar Elitserien. Dags för Blåsvart att ta sig i kragen och plocka ner Östgötarna på jorden igen?