Kompetensen finns helt klart hos de blåsvarta för att besegra ett lag som Falun, men det gäller att man skakar av sig gårdagens storförlust, och tar med sig farten och passningsspelet men trots allt hade.

Falun är som sagt en klassiker i bandysverige, och senast 1999 var man i final mot Västerås SK. Där blev det förlust trots att man då hade de båda ryska storspelarna Obuhov och Grachev i laget. Efter några mellanår och en föryngringsprocess har man nu börjat om satsningen mot toppen. Istället för gamla rävar som Danne Hjelm och Kenneth Spångberg, är det nu namn som Micke Jernberg, Rasmus Lindkvist, Andreas Englund och Micke Olsson man bör ha koll på.

På värvningsfronten till denna säsong ser man, förutom redan nämnde Jernberg som hämtades från degraderade Boltic, finländaren Tommi Pikkuhookana och Emmanuel Sundqvist. Pikkuhookana, som har gjort en hel del mål under försäsongen, är en spelare som Sirius bör se upp med. Tillsammans med Rasmus Lindkvist bildar han en helfinsk duo i anfallet. Förutom åldermännen Hjelm och Spångberg har gamle måltjuven Johan Kruse och tuffe backen Perez lämnat laget inför årets upplaga av Elitserien.

Falun kan beskrivas som ett ungt, talangfyllt och kämpande lag, men visst ser det lite tunt ut bakåt hos masarna. Det gäller att ”Virre” och Wiberg ställer in sina sikten, och att man sätter de lägen som uppkommer. En seger i morgon, och Blåsvart kan andas ut en smula inför kommande uppgifter. Laget uppges, sånär på sjuke Niclas Stalén som testas under kvällens träning, vara helt skadefritt.

Man kan nog förvänta sig en jämn tillställning imorgon. Förhoppningen är dock att Sirius tar sig samman och besegrar besökarna med åtminstone ett par mål, och att man tar sig dit genom ett varierat spel med inslag av stor delaktighet, och såväl flippar som spel efter isen. Mycket folk efterfrågas precis som vanligt på Studan, men någon som inte bör visa sig är regn- och snöguden. Han får gärna lysa med sin frånvaro, för att detta skall bli en så underhållande afton som möjligt.

Siriusredaktionens tips: 5-3 i hemmalagets favör. Hörnskyttet fortsätter fungera, så tre av målen tillkommer på hörna, det fjärde smäller Wiberg in långt utifrån och sedan får ovane målskytten Olle Gabrielsson peta in femman efter en tilltrasslad situation i Faluns straffområde.

Kom igen, gubbar!