Bröderna Andersson (de är inte bröder, men kallas ändå för det) och Jonas Kandell – dessa tre herrar kom att bli matchens huvudfigurer. Johan och Daniel Andersson utgjorde ett ständigt hot mot Sirius försvar, och Domaren Jonas Kandell utmärkte sig genom att knappast ha någon av sina bättre dagar. Oavsett vilket av lagen som man håller på, kan man nog vara relativt överens om att Kandell vid flera tillfällen var påtagligt yr i mössan. Som till exempel när när linjedomaren blåste av för frislag till Villa, men detta ignorerades av Kandell, som bara såg på när Johan Andersson tog bollen och enkelt skrinnade fram och satte 5-2 målet för sitt Villa betraktad av idel förvånade Siriusspelare. Eftermälet till det resulterade i kraftiga protester, och blåsvart fick två man utvisade för osportsligt uppträdande.

Under de första 25 minuterna av matchen höll de båda lagen jämna steg. Pierre Roos satte en hörna till 1-1 i den 19:e minuten. Men mellan minut 27 och 31 hade Villa huxflux flippat sig till en trygg 4-1 ledning och man började se vartåt det hela barkade. ”Pirre” Roos reducerade visserligen till 4-2 på en till hörna, men vad hjälpte det när domaren hjälpte Villa att få in 5-2 baljan?

Andra halvlek kantades av utvisningar, och inte blev det lättare för Blåsvart att ta igen matchen när Niklas Benkelius en kvart in i andra halvlek fick sin tredje utvisning och därmed matchstraff. Sirius tilläts visserligen komma långt in på motståndarnas planhalva, men allt som oftast blev man avväpnade strax innan kortlinjen utan att tråckla fram hörnor, och när Villa sedan kontrade gjorde man det med stor framgång. ”Pirre” Roos tröstmålade en kvart innan slutet på en målvaktsretur och blev därmed tremålsskytt, en föga tröst när slutresultatet blev som det blev.

Det Sirius kan ta med sig från matchen är att man hade en hygglig fart, och skapade en hel del lägen. Passningsspelet var betydligt bättre än i premiären mot Tillberga. Sen ska man ha i åtanke att det är en väldigt bra bandylag man möter. Så stora siffror som 10-3 kanske inte ger en helt rättvis bild av matchen, för så ojämnt var det inte, men de många utvisningarna gjorde sitt för att få Sirius på fall.

Nästa match är förlagd till ”Studan”, då man får besök av bandymasarna från Falun. Poäng får ses som ett måste då.