Mattias Wiberg och ”Virre” Broberg inledde med ett varsitt hörnmål den första kvarten, och innan klockan visat 30 minuter hade redan nämnde Wiberg pytsat ytterligare en gång, och även Urban Förare skrivit in sig i matchprotokollet. Men sedan började blåsvart vackla. Tillberga hann hämta upp till 4-3 innan fikapausen, och som om inte det vore nog fick bortagänget sin, för dagen, andra straff två minuter in på andra halvlek. Vips var det utjämnat på studenternas. Men strax därpå fick Mattias Wiberg nog på hawaii-liret och krutade in en hörna och återtog därmed ledningen till Sirius.

Efter en mållös 20-minutersperiod, Wibergs 5-4 kom i matchminut 59, satte envisa Tillberga 5-5 på ett friläge, och på läktaren spreds besvikelsen om att det nu var nära för Blåsvart att förlora viktiga poäng redan i första matchen. Men som tur var frälste Viktor Broberg Uppsalas stolthet fyra minuter före slutet då han tvingade bortakeepern till kapitulation vid en hörna (vad annars.) 6-5, och segern var ett faktum.

Så, infriades det som redaktionen sökte innan matchen? Nja, det var inte riktigt soligt ute, även om vädret var klart godkänt. Någon minusgrad, och ganska fina förutsättningar för Bandy. 751 personer bevittnade tillställningen, och nog kan man önska att det varit fler därtill, premiärdagen till ära. Slutresultatet var jämnare än det tippade 7-2, men huvudsaken var ju till syvende och sist att segern bärgades. Men en faktor som var helt i enhet med önskningarna innan var att de som i huvudsak ska producera nätrassel i motståndarburarna i vinter gjorde sitt jobb. Wiberg hattrick och ”Virre” tvåmålsskytt, och det bådar gott inför den vidare kampen om en slutspelsplats.

Pelle Fosshaug aka. ”Bad Boy” då? Jo, visst var han bortalagets bäste. Ett ständigt orosmoment för hemmaförsvaret. Tyvärr drog han ett löjets skimmer över sin insats då han rappade Niclas Stahlén styggt och sedan lämnade planen utan att tacka motståndare, domare och publik efter matchen.

Nästa match för Sirius blir på bortaplan, då man på Söndag reser till Lidköping för att ta sig an anrika Villa. Minst ett kryss där, och man kan komma hem till Uppsala på gott humör igen.