Visst kan undertecknad erkänna att det känns lite mer spännande än vanligt i år, när elitserien är rak. Huruvida det gagnar blåsvart eller inte vill jag inte spekulera i, men visst bör Tillberga slås tillbaka om man vill hänga med i den långa och förmodligen kommande tajta tabellen. Sirius bör kunna ställa upp med bästa möjliga lag, då de som tidigare dragits med skador nu är tillbaka. Med genreps-segern mot Hammarby i ryggen bör självförtroendet vara gott.

Tillberga då? Ja, alla känner väl till Pelle Fosshaug, och somliga benämner honom under epitetet ”Bad Boy”. Det skulle jag själv aldrig göra. Pelle är enligt mig den störste spelaren svensk bandy någonsin haft. Och visst kan gubben fortfarande, trots sina 42 år. Visst kan man räkna med att mycket kommer gå igenom honom imorgon. Det finns andra som kan i Tillberga också. Andreas Broberg är näst Fosshaug kanske den mest namnkunnige. Lyckas man hålla de två under herrens tukt och förmaning har man kommit långt. Inför säsongen har TB Västerås, som är det officiella namnet på klubben, också värvat ett par hyfsade offensiva spelare. Hårdskjutande Mattias Rydberg värvades från storebror VSK, Johan Kruse har anslutit från Falun och gamle liraren Mattias ”Sura” Larsson är tillbaka på högsta nivå efter ett par år på bandyns bakgård. Defensivt ser det kanske inte lika bra ut hos Tillberga, hårdföre Johnny Johansson försöker hålla ihop sitt inte så namnkunniga försvar så gott det går, men visst ska Sirius kunna slå hål på det!

Drömscenariot är inför morgondagen således: Klart väder, solsken, några minusgrader, mycket folk på ”Studan” och vinst mot Tillberga med 7-2. Vilka som gör målen är kanske inte så viktigt bara det blir seger, men visst vore det bra om Mattias Wiberg och ”Virre” Broberg börjar producera redan i första fajten. Ett varierat spel både efter isen och genom flippar eftersökes, och flitig skridskoåkning och stor delaktighet är ett måste. Nu kör vi över Pelles gäng gubbar!