En av kanditaterna till slutsegern, IFK Vänersborg, gick alltså igår in i cupen i och med matchen mot Sirius. Det var aldrig något snack om vilka som skulle vinna matchen utan Vänersborg var det bättre laget matchen igenom. Matchen präglades också av en tät dimma som låg över Studenternas IP vilket gjorde det svårspelat och stundtals farligt att infinna sig på isen.

Vänersborgs Mikael Lindbeg satte 1-0 bakom nya Andreas Bomark i Siriusmålet medan Mattias Nordin sedan satte 2-0 på hörna. 2-0 stod sig också i halvlek och nu krävdes en rejäl upprycking från Sirius för att kunna hota Vänersborgarna.

Dock var Sirius fina spel mot Skutskär som bortblåst, eller ska man säga bortdimmat då det inte var lätt att spela bandy i dimman denna kväll. Men förutsättningarna var ju förstås lika för båda lagen och Vänersborg behandlade detta bäst.

Sirius var dock inte ofarliga, man skapade elva hörnor i matchen men lyckades inte förvalta en enda i mål. Något som Vänersborg istället lyckades med då landslagsmannen Martin Röing satte 3-0 på just på en hörna. 3-0 blev också slutresultatet som givetvis ledde till glada miner i Vänersborgslägret.

Denna matchen kunde man räkna lite som en "seriefinal" så i och med förlusten får Sirius nu svårt att nå finalplatsen. För att möjligheten ska finnas måste Sirius först slå Derby kl 13:00 i eftermiddag. Derby ska sedan resa sig och bara några timmar senare slå Vänersborg, då finns chansen för en finalplats.