Så var det då äntligen dags för den efterlängtade premiärmatchen på Studenternas IP. Klockan stod på 19:00 när Sirius drog igång Svenssons Cup med sin första match för säsongen efter att bara ha tränat på fullstor plan i tre dagar. Träningsplanering har kommit lite efter nu när det inte blev is på Studenternas till den tid det först var tänkt. Bland annat skulle man ha matchat laget mot Hammarby i söndags men det blev som bekant inställt.

Matchen mot Skutskär tog Sirius järngrepp om redan från start. De blåsvarta visade fin form och dominerade fullständigt och ryckte tidigt åt sig en säker ledning. Urban Förare dominerade mittfältet och svarade för förutom fint spel även för två mål i första halvlek. Innan domaren blåste av för halvtidsvila hade Sirius gått fram till hela 5-0. Sirius hade gjort en lysande premiärhalvlek och det såg minst sagt säkert ut inför andra vilket även bekräftades av assisterande tränaren.
- Det var väl avgjort redan i paus, det kändes tryggt, sa Tobias Dahlberg, assisterande tränare i Sirius till UNT.

Dahlberg hade heller ingenting att vara orolig för då Sirius i andra halvlek fortsatte att utöka sin ledning. Urban Förare var inte nöjd med två mål utan svarade för ytterligare två och stannade på fyra vilket kombinerat med hans skridskostarkhet och skicklighet gjorde honom till matchens bäste spelare.

Skutskärs tränare gjorde en del ändringar i laget för att kunna störa sina motståndare något men Sirius rann gång på gång igenom gästrikarnas lag. Med kassaskåpssäker ledning, 9-0, passade tränare Lars Hydling på att lufta truppen rejält och lät en del U19-spelare få bekänna färg. I slutet av matchen släppte Sirius av på tempot något och Skutskär kom upp och nätade två gånger vilket ledde till att slutresultatet skrevs till 9-2.
- Vi följde våra linjer till 90 procent. Vi prioriterade defensiven men gör ändå nio mål framåt. Visserligen mot Skutskär, utan att för delen nedvärdera deras insats på något sätt, säger Lars Hydling till UNT

Henrik Esserius, ny från Nässjö spelade mycket bra och utgjorde tillsammans med Förare ett målfarligt par framåt. Övriga nyförvärv som deltog idag var Pierre Roos, Christian Mickelson och Peter Winbäck och även de fick mycket goda betyg efter matchen. Trots seger med 9-2 och bra spel i säsongens första match med dessutom halvtaskiga förberedelser innan fanns det mer att önska av Sirius.
- Det finns en hel del att jobba med, sa Lars Hydling till UNT

Man ska nog riktigt inte dra för stora växlar av denna seger när det var ett division ett-lag man mötte och alla kan ju ha en mindre dålig eller bra dag. En större värdemätare väntar redan i kväll för de blåsvarta då man ställs mot IFK Vänersborg. Västgötarna går ikväll in i turneringen och vinnaren i den kampen kommer antagligen att vinna gruppen och därmed nå finalen på söndag. Riktigt bra match mot ett etablerat lag i högsta divisionen väntar således för Sirius ikväll.

I övrigt spelade Gustavsbergs IK och Tillberga IK mot varandra igår i turneringens andra match. De båda lagen tillhör grupp två tillsammans med Vetlanda och Karineholm. Storsatsande Tillberga vann kampen mot division ett-kollegan med 9-6 efter att Jarno Väkiparta svarat för tre mål.

Idag fortsätter Svenssons Cup med nya matcher…

Följ matcherna här på SvenskaFans/bandy

Fotnot:
UNT= Uppsala Nya Tidning