Cupen inleds imorgon då IK Sirius möter Skutskär i säsongen första match på Studenternas. Sirius skulle i söndags ha tagit emot Hammarby IF men då vädrets makter satte stopp för detta blir det premiär på fullplan för de blåsvarta i morgon.

Svenssons Cup består i år av två grupper med fyra lag vardera där alla möter alla en gång. Gruppsegrarna spelar sedan final medens tvåorna möts i tredjepris match och så vidare.

Favoritskapet i årets turnering får ligga på Vetlanda BK tillsammans med IFK Vänersborg. I Vänersborg hittar man även turneringens enda landslagsman Martin Röing som spelar för Västgötaklubben. Vetlanda BK med Patrik Gustafsson i spetsen lär också vara ett lag att räkna med. Förhoppningsvis blir det en ”seriefinal” då Sirius möter just Vänersborg på fredagskvällen. Intressant då att se vart Sirius med nyförvärv som Pierre Roos och Christian Mickelsson står i jämförelse med de mer etablerade lagen.

Storsatsande Tillberga IK kommer också till start i turneringen med ett väldigt profilstarkt lag. Per Fosshaug spelar numera i klubben och är naturligtvis en rejäl förstärkning för laget. Förmodligen kommer Tillberga inte orka störa de allsvenska lagen Katrineholm och Vetlanda i sin grupp men fint motstånd och sevärd bandy kommer man absolut att bjuda på.

Förutom IFK Vänersborg och klassiska Skutskär så ställs även Sirius mot BK Derby i gruppen. Derby är liksom Sirius nykomlingar i högsta serien i år då man något överraskande lyckades ta steget upp ifjol.

Antagligen kommer Sirius att få slåss om andra platsen i gruppen då IFK Vänersborg förmodligen blir för svåra. Men självklart är bollen alltid rund och allt kan hända. Om vi fortsätter tippa så får man då möta Katrineholms SK i en tredjeprismatch i vilket förhoppningsvis kan bli en jämn fajt. Finalen tippar vi kommer spelas mellan IFK Vänersborg och Vetlanda BK.

Slutligen ser vi fram emot att säsongen äntligen kommer igång för de Blåsvarta och hälsar samtidigt de deltagande lagen välkomna till Uppsala och hoppas på en trevlig bandy turnering i dagarna fyra.

Resultaten kommer du fortlöpande att kunna följa här på SvenskaFans.

Gruppindelning
Grupp 1

IK Sirius
Skutskärs IF
BK Derby
IFK Vänersborg

Grupp 2
Gustavsbergs IK
Tillberga IK Bandy
Katrineholms SK
Vetlanda BK

Spelschema
Torsdag 6 Oktober

Grupp 1 19:00 IK Sirius-Skutskärs IF
Grupp 2 21:00 Gustavsbergs IK-Tillberga IK Bandy

Fredag 7 Oktober
Grupp 1 15:00 Skutskärs IF-BK Derby
Grupp 2 17:00 Katrineholms SK-Tillberga IK Bandy
Grupp 1 19:00 IK Sirius-IFK Vänersborgs
Grupp 2 21:00 Vetlanda BK-Gustavsbergs IF

Lördag 8 Oktober
Grupp 1 09:00 Skutskärs IF-IFK Vänersborg
Grupp 2 11:00 Tillberga IK Bandy-Vetlanda BK
Grupp 1 13:00 IK Sirius-BK Derby
Grupp 2 16:00 Vetlanda BK-Katrineholms SK
Grupp 1 18:00 IFK Vänersorg-BK Derby
Grupp 2 20:00 Gustavsbergs IF-Katrineholms SK

Söndag 9 Oktober
7-8 Plats 09:00 4:a Grupp 1-4:a Grupp 2
5-6 Plats 11:00 3:a Grupp 1-3:a Grupp 2
3-4 Plats 13:00 2:a Grupp 1-2:a Grupp 2
Final 15:15 1:a Grupp 1-1:a Grupp 2