Uppdateringar i blått.

Skador

Andrés Iniesta
2016-10-23:
Till alla Barca-fans stora lättnad visade gårdagens tester att Iniestas knäskada inte är lika allvarlig som först befarat. Mittfältaren blir dock borta i 6-8 veckor -  detta kommunicerade klubben under söndagen via sin officiella hemsida.
2016-10-22:
Det var i den första halvleken i matchen mot Valencia som Barca-kaptenen Andrés Iniesta fick en smäll av hemmalagets kapten Enzo Peréz, och fördes ut på bår. Klubbens har bekräftat att det rör sig om en ligament-skada i knät, och av reprisbilderna att döma kan Iniesta komma att bli borta en längre tid. Mittfältaren ska under fredagen genomgå ytterligare tester för att avgöra skadans allvarlighetsgrad. Låt oss hålla tummarna för att korsbandet inte är av.

Gerard Piqué
2016-10-20
: Tester har bekräftat att Piqué skadade ett ligament i fotleden i samband med David Silvas tackling i går kväll. Försvarsgeneralen kommer att missa tre veckors spel, vilket innebär att han inte kommer att vara tillgänglig förrän efter nästa landslagsuppehåll.
2016-10-19: Precis som Jordi Alba tvingades Piqué utgå skadad under drabbningen med Manchester City. Enligt klubbens officiella hemsidan handlar det om en stukning av högra fotleden, och mittbacken kommer att genomföra fler tester på torsdag för att avgöra skadans allvarlighetsgrad. Uppdatering följer.

Jordi Alba
2016-10-20
: Under förmiddagen har Alba genomgått tester som visar att katalanen har ådragit sig en ny skada i vänster lår. Alba beräknas bli borta i ungefär två veckor och skulle kunna göra comeback mot Sevilla den 6 november.
2016-10-19: Återkomsten blev knappast lyckad för Jordi Alba, som redan tio minuter in i matchen mot Manchester City tvingades utgå med en befarad muskelskada. Klubben har bekräftat att det återigen handlar om en sträckning i vänstra, baksida lår. Hur länge vänsterbacken blir borta avgörs på imrogon, torsdag. Uppdatering följer.
2016-10-19: Precis som i fallet med Sergi Roberto uppges Jordi Alba vara skadefri, och redo att ta sig an Manchester City.
2016-10-7: Klubben bekräftade under fredagen att det handlar om en skada i vänster lår, och att spanjoren blir borta i tio dagar.
2016-10-7: Landslagsuppehållet har skördat sitt första Barca-offer. I VM-kvalmatchen mellan Spanien och Italien tvingades vänsterbacken Jordi Alba utgå med en befarad muskelskada. Klubben har ännu inte bekräftat skadan eller dess allvarighetsgrad, men mycket tyder på att Alba kommer att lämna landslagssamlingen och resa tillbaka till Katalonien för vidare undersökningar.

Jasper Cillessen
2016-10-10: FIFA-viruset strikes again. På träning under landslagssamlingen med sitt Holland ådrog sig Barca-keepern en ledbandsskada i sin högra fot, och under måndagen bekräftade klubben att Cillessen blir borta i uppskattningsvis tre veckor.


Avstängningar
 
Javier Mascherano
2016-05-22: Argentinaren ådrog sig ett rött kort i Copa del Rey-finalen mot Sevilla och är därmed avstängd i den första cup-matchen mot Hércules, som spelas i slutet av november.