Uppdateringar i blått.

Skador

Jérémy Mathieu
2017-02-27:
I matcherna mot Atlético Madrid brukar det smälla rejält och gårdagens seger mot Atlético Madrid var inget undantag. Ángel Correas första aktion i matchen efter att han blivit inbytt i andra halvlek var att tackla Mathieu så att fransmannens vänstra fot böjdes på ett onaturligt – och av bilderna att döma smärtsamt – sätt. Mathieu tvingades kliva av och efter matchen bekräftade Barcelona att han har stukat fotleden. Som vanligt har klubben inte uttalat sig om återhämtningstiden, men det spekuleras i att fransosen blir borta i 2-3 veckor.

Aleix Vidal:
2017-02-12: Under natten mellan lördagen och söndagen bekräftade klubben att Vidals fotled helt och hållet är ur led, och att ytterbacken blir borta i hela fem månader...
2017-02-11: Den övertygande bortasegern mot Alavés avslutades på tråkigaste, möjliga sätt då årets succéman, Aleix Vidal, åkte på en allvarlig ankelskada. I en närkamp med hemmalagets Theo Hernandez vek sig ytterbackens fot, och av reprisbilderna att döma rör det sig med stor sannolikhet om en brytning. Strax efter matchen kommunicerade klubben att skadans exakta allvarlighetsgrad ska fastställas inom kort. Kämpa, Aleix!

Arda Turan
2017-02-10:
Enligt officiella uppgifter så dras turken med ljumskproblem, och saknades således när truppen till helgens bortamatch mot Alavés presenterades under fredagen. Hur länge Arda blir borta är oklart, men av den fåordiga kommunikationen att döma är skadan lindrig. Att turken skulle missa några fler, kommande matcher förefaller otroligt.

Javier Mascherano
2017-02-08:
Efter att ha blivit inbytt i andra halvlek i gårdagens dramatiska cupmatch mot Atlético Madrid avslutade Mascherano matchen med känningar i vänstra låret. Tester som genomförts i dag har visat att argentinaren ådragit sig en hamstringskada. I vanlig ordning har klubben inte uttalat sig om hur länge det dröjer innan Mascherano kan spela igen, men Sport rapporterar om att det rör sig om minst två veckors frånvaro för el Jefecito.


Avstängningar

Luis Suárez
2017-02-07:
Sent i den andra halvleken mot Atlético Madrid begick Luis Suárez sina två enda regelbrott i matchen. Domaren såg inte mellan fingrarna någon av gångerna, utan varnade Luisito vid båda tillfällena och uruguayanen blev därmed utvisad för första gången i sin Barçakarriär. Utvisningen innebär att Suárez inte får spela cupfinalen i slutet av maj.

Sergi Roberto
2017-02-07:
Precis innan canteranon skulle bli utbytt i cupreturen mot Atlético Madrid, gick han in klumpigt med dobbarna först mot Filipe Luis och fick syna sitt andra gula kort. Katalanen visades ut och missar därmed Copa del Rey-finalen.