/spanien/bilbao/forum/64.aspx/spanien/bilbao/forum/64.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Athletic
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Athletic Joseba
2013-11-03 19:25
Nervíon.
När du säger vision och filosofi så håller jag med dig, därav min referens till Barcelona och även Real Madrid i sina bästa stunder. När man däremot pratar om profilering och varumärke så blir jag däremot lite allergisk för då handlar det för mig om vad vill att det ska verka att man står för inte vad man står för egentligen på lång sikt. Sen är jag helt klart med på det faktum att det är viktigt att hålla koll på ekonomin för att det ska fungera. Om man bara tänker profilering och intäkter men inte utgifter och grundfilosofi så blir man snart ett lallande Hammarby i en andradivision även om man har mer resurser än konkurrenterna.
Athletic Joseba
2013-11-03 19:17
En annan intressant klubb att titta på är Levante, hur har man lyckats hålla sig på den här nivån i såpass lång tid.
Sannolikheten är rätt stor att vi ligger på samma poäng när vi möts nästa gång och jag tror inte Levante skulle ha råd med nästan någon av spelarna i vår startuppställning.
Jag saknar också draget kring Bielsas första år i klubben men jag skulle också bli väldigt glad av 4:e, 5:e 6:e-platser och kontinuerligt Europaspel där man utvecklas hela tiden. Det var ju lite så Simeone började också.

Jag tycker det stora med Simeone är att han fått alla att tro på sin sak. Resultat hjälper självklart där. Han lyckas behålla alla utom Falcao som då blir ersatt av Villa som också köper idén att underordna sig laget. Athletic tappade sina två bästa under Bielsa under jävligt röriga omständigheter och nu är man på väg att tappa Ander som dessutom är under isen spelmässigt.

Så vem borde i så fall bli vår nästa tränare och vilken klubb i Spanien skulle vara den enda som sköts professonellt?

Att sakna ambition genom att vara konstant topp sex och slåss om Champions League platser varje år vet jag inte ens om det är värt att kommentera.
Athletic Nervión
2013-11-03 19:13
Joseba
Företagsamhet behöver inte bara handla om stålar. Det handlar minst lika mycket om filosofi och vision. Jag tycker inte heller att bankkonton är så charmiga, men företagsfilosofin är klubbens själ! Det är organisationens vision, det är Athletic!
Athletic Joseba
2013-11-03 18:53
Håller med om att känslan är helt annorlunda nu än under första året med Bielsa. I alla fall efter säsongsinledningen som faktiskt var katastrof.

Tror det handlar rätt mycket om rätt tränare för rätt klubb under rätt period. Simeone kom in som en nödlösning när allt gått åt h-e. Wenger skulle aldrig ha fått sitta såhär länge om han varit i en medlemsägd klubb och han är manager med helhetsansvar på ett sätt som ingen nånsin kommer att få i Athletic. Klopp och Pochettino kan jag för lite om.

Jag tycker snarare att Athletics filosofi ligger närmare Barcelonas där man inte knyter klubben till en tränare utan man knyter en tränare till klubben. Där har ju tränarrekryteringarna känns rätt hoppiga de senaste åren. Hur sjutton ska man kunna utbilda spelare som först spelar Capparros-fotboll, sen Bielsa fotboll och till sist Valverdes mitt emellan stil. Tränarna kommer att komma och gå men man måste ha långsiktighet i klubben.

Hur marknadsliberal jag än är så kommer fotboll aldrig vara företagsamhet för mig även om det är jäkligt viktigt att hålla ordning på stålarna.


Athletic Notrica
2013-11-03 18:43
@Joseba Jag sågar inte Valverde, jag säger att han inte är en topp 3 tränare. Även om vi hamnade lägre med Bielsa så kändes det som att Bielsa hade tydliga visioner och är en tränare som kan ta ett lag till nya nivåer,
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Nervión
2013-11-03 18:36
Ja, och varje år med Valverde är slöseri med tid för oss med ambitioner. Utan ambitioner blir vi till slut ett Valencia.. Hade varit trevligt om vi var den andra klubben i Spanien att fungera på ett modernt, profesionellt sätt.
Athletic Notrica
2013-11-03 18:30
@Nervión Amen!
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Nervión
2013-11-03 18:27
Nej, kortsiktigt sett så kan nog ingen tränare göra några ordentliga kliv framåt med detta lag. Jag hade dock en helt annan blick på framtiden under Bielsa än vad jag har under Valverde. Med honom tror jag det finns en maxkapacitet i fotbollen oavsett vilka spelare vi odlar fram.

För mig finns det alltid vissa tränare som fungerar som katalysatorer och som verkligen gör en förändring oavsett vilken klubb de tränar. Man har en mycket tydlig inriktning i sin fotboll och denna profil ska tydligt kunna ses hos både fans, spelare och styrelse. Det handlar om profilering, som är viktigt inom all företagsamhet, även fotboll. Simeone har en tydlig profil, Klopp likaså, Pochettino är en till och Wenger en ytterligare. Sådan personal måste hittas om man ska driva en fotbollsklubb med strikt värvningspolicy framåt, no doubt! Kan vi inte handplocka spelare så ska vi se till att handplocka personal!
Athletic Joseba
2013-11-03 18:25
Finns det inte en enda baskisk forward med kvalitet förutom Llorente? Vi måste få ett tillskott eller flytta upp någon från b-laget eller vad somhelst...
Athletic Joseba
2013-11-03 18:22
Kul att få se en kille från dom egna leden som Albizua debutera även om dagarna som stortalang kanske är räknade när man blir uppflyttad från b-laget som, men roligt och man vet ju aldrig vad han kan göra innan han fått chansen.
Athletic Joseba
2013-11-03 18:14
Känns lite historielöst att klaga i förhand på om Valverde skulle lyckas ta oss till en sjätteplats i ligan. Capparros lyckades med den placeringen säsongen 2010-2011 och den enda som varit bättre med Athletic under 2000-talet är just Valverde 2003-2004. Ska vi leta bättre placeringar får man gå tillbaks till Luiz Fernández på 90-talet. Nu ligger vi på EL-plats med CL-plats inom räckhåll så känns inte riktigt som läge att ta fram storsågen än även om det varit lite svajigt och man måste kanske se lite till spelarmaterialet också.
Athletic Joseba
2013-11-03 17:53
Svårt att skylla på Valverde, han har inga forwards dessutom gör vi klart bättre ifrån oss i år än i fjol. Jag gillar verkligen resultaten Simeone har åstadkommit och jag skulle gärna byta till dom vilken dag somhelst med vilket spel som helst. Däremot tycker jag inte direkt att grisfotbollen och attityden mot motståndare som Simeones lag står för är något att längta efter. Däremot är attityden att stå upp för den egna gruppen något som alla borde längta efter, kanske går det hand i hand, vad vet jag...
Athletic Notrica
2013-11-03 17:49
Jag är väl inte helt missnöjd med Valverde men han känns som en mitten-lags-tränare. Vi kommer komma 6-7a i år. Inte mer än så.
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2013-11-03 17:43
Skönt med paus. Det är rätt tydligt att vi inte kan slåss med topp tre lagen i år, åtminstone inte på bortaplan.
Största skillnaden är dock att måtståndaren har två forwards som kan göra mål medan vi inte har någon.
Athletic Nervión
2013-11-03 17:43
Sorgligt att se hur Atletico florerat och vi har vissnat de två senaste åren. Imponeras gång efter gång av herr Simeone och jag kommer nog aldrig va nöjd med Valverde. Athletic ska ha en extrem tränare, ingen mellanmjölk, så är det bara.
Athletic oskar
2013-11-03 17:41
2-0..
Athletic Notrica
2013-11-03 17:36
Jaha... Då var denna match över då... Trist när vi startade så friskt...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Notrica
2013-11-03 17:33
Ser väldigt rörigt ut sedan målet...
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic Joseba
2013-11-03 17:28
Jaha det var det...
Inlägget kommer på Balenziagas kant när han är ute skadad, inga konstigheter.
Athletic oskar
2013-11-03 17:27
David Villa.. 1-0
Athletic Nervión
2013-11-03 17:27
Ut med gurpegi in med ekiza. De gamla benen hänger inte med i kontringarna. Gorka har fått formtoppsfnatt efter petningarna tidigare under säsongen. Och Atletico verkar inte lärt sig hur man går in i nickdueller korrekt
Athletic Joseba
2013-11-03 17:25
Känns som ett ledband i foten för Balenziaga, sånt gör så jäkla ont. Svårt att se att han kan spela vidare
Athletic oskar
2013-11-03 17:22
Bisarr räddning av Gorka!
Athletic Joseba
2013-11-03 17:20
Atletico fortsätter med sin gamla taktik att dra en armbåge i bakhuvudet på bollmottagande forward i nickdueller, trevligt att domaren faktiskt dömer ordentligt för det. Sen är ju inte Aduriz nån duvunge direkt heller, känns som det här kan bli lite irriterat om Athletic fortsätter att hålla uppe spelet.

Jävlar vilen räddning av Gorka!!!
Athletic Joseba
2013-11-03 17:14
Stabil start även om man såklart måste inse att hemmalaget gillar att ge bort initiativet och sen kontra blixtsnabbt. Vi har ju sett det ett par ggr redan.
Athletic Nervión
2013-11-03 17:12
Man ser tidigt vilket humör vi är på. Det här blir nog en bra match. Hoppas att jag inte behöver äta upp mina ord senare ikväll
Athletic oskar
2013-11-03 17:07
Sänds på CMORE Fotboll.
Jag kollar via UNIBET på lillbilden
Men följer NY Marathon paralellt så ganska ofokad.

Laporte och Gorka höll just på att ställa till det framför David Villa..
Athletic Nervión
2013-11-03 17:04
Bättre inställning idag!
Athletic Notrica
2013-11-03 16:57
Är det någon annan än jag som kollar på CMore och de bara visar mål från AIK-Helsingborg?
Postat via SvenskaFans-appen
Athletic oskar
2013-11-03 16:30
För sent för mig att önska men jag hade bytt ut Iturraspe (avstängd) mot Rico och startat med Muniain istället för Ibai. Frågetecken även för Herrera som verkar håglös.

Startelvan blir så här:
Iraizoz,
Iraola, Gurpegi, Laporte, Balenziaga,
San José, Rico,
De Marcos, Beñat Muniain
Aduriz,

På bänken Iago Herrerin, Ibai, Albizua, Morán, Ekiza, Susaeta & Ander Herrera.

Är Toquero skadad eller blev han inte bara petad från startelvan utan från hela truppen!?

Vi lirar i blåa tröjor och vita byxor.

Hittade en artikel (länkar) om att nya San Mamés är felkonstruerad så den fylls med vatten.. känns bra i en stad där det i princip alltid regnar.. :-o
Annons: