/spanien/barcelona/forum/992.aspx/spanien/barcelona/forum/992.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona wallmannen
2016-07-11 01:38
Det finns inga kriterier, allt är subjektivt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Reymar
2016-07-11 01:33
@basaric - "el guaje":

Vad är kriterierna för att man ska vinna Ballon D'or? Är det den som gör mest mål i så fall ska Suarez vinna den men samtidigt har Ronaldo vunnit två tunga titlar. Spelmässigt är Messi överlägsen och värt att notera är att Suarez inte alls hade gjort så många mål som han gjorde om det inte vore för Messi som i slutet av säsongen enbart spelade för att assistera Suarez.

Just nu är det fördel Ronaldo men det snackas om att han kan missa ett par månader och då kan Suarez och framförallt en revanschsugen Messi gå före i racet om Ballon D'or.
Barcelona SOMISEREM1899
2016-07-11 01:10
Mycket snack om hur hemskt detta fotbollsår har varit, och på sätt och vis håller jag med. Portugals EM-vinst och Real Madrids CL-titel lämnar knappast en behaglig eftersmak av flera anledningar.

Men låt oss inte glömma att vi har fått bevittna ett fantastiskt Barça vinna en fantastisk dubbel. Vi har världshistoriens bästa fotbollsspelare och vi får se honom tillsammans med resterande truppen skapa den fotbollsmagi som andra titelvinnande lag uppenbarligen inte kan leverera (läs Portugal och Real Madrid).

Riktiga vinnare är inte de som tar titlar genom att strypa underhållningsvärdet.

"Quality without results is pointless. Results without quality is boring.'' - Johan Cruyff.

God natt.
Barcelona basaric - "el guaje"
2016-07-11 01:02
Portugal hade åkt ut i gruppen om UEFA inte ändrat sina regler inför årets upplaga av europamästerskapet. Istället lyckas dom vinna turneringen genom att vinna en enda match under ordinarie speltid. Snacka om att Ronaldo har flyt. Både i CL där hans klubblag vinner titeln genom att möta lag som Shaktar, Malmö, Wolfsburg, Manchester City, Roma på vägen, och med landslaget där han får möta lag som Island, Österike, Ungern och Wales. Han är dock inte ens i närheten av att vara anledningen till att hans klubblag samt landslag lyckas vinna titeln. I Champions Leauge gjorde han bara mål mot de mindre lagen och i EM så var han osynlig i nästan samtliga matcher. Men ändå skriver folk att han på egen hand tog Portugal till EM-guldet. Och om jag ska vara ärlig så är det som stör mig mest. Jag vet att det låter konstigt, men jag ogillar Ronaldo på grund av hans fans. Snubben kan döda ett barn, men hans supportrar kommer vända på det och mena att det var bra gjort. Tycker fotfarande att Suarez ska vinna guldbollen. Han gjorde fler mål, fler assists och han var dessutom bättre spelmässigt. Ronaldo gjorde majoriteten av sina mål i meningslösa matcher mot Getafe och Malmö och han vek sig i nästan samtliga stormatcher, Både Real Madrid och Portugal hade vunnit bucklorna även om Ronaldo inte spelat.
Tiki-Taka
2016-07-11 00:59
Ronaldo var högst medioker i 5 av 7 matcher i EM...den enda matchen han presterade i var mot Ungern. Idag blev han skadad....ändå är det han som får all uppmärksamhet, helt jävla sjukt! Lika gärna ge honom Ballon dor nu, spelar fan ingen roll om han är borta hela hösten
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-11 00:47
[QUOTE=enkos]Det som skiljer Ronaldo och Messi är att Ronaldo ger 120% i varenda match medan Messi går och promenerar i 7 av 10 matcher och aldrig anstränger sig till max. Ro avdo maken till större vinnaren har man inte sett. Efter ännu en Copa final förlusten för Messi och ikväll när Ro sidor vinner guld blir jag bara mer förbannad på Messi att han skulle lathet har gjort att han förlorat mycket och å andra sidan skänkt flera guldbollar till Ronaldo har sagt det flera gånger. Ronaldo borde skicka Bloomor till Messi som stort tack. [/QUOTE] Är du från Argentina? Det är vad Messi gör för vårt Barca som betyder något.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-11 00:36
@El Pistolero #9:

Det som skiljer Ronaldo och Messi är att Ronaldo ger 120% i varenda match medan Messi går och promenerar i 7 av 10 matcher och aldrig anstränger sig till max. Ro avdo maken till större vinnaren har man inte sett. Efter ännu en Copa final förlusten för Messi och ikväll när Ro sidor vinner guld blir jag bara mer förbannad på Messi att han skulle lathet har gjort att han förlorat mycket och å andra sidan skänkt flera guldbollar till Ronaldo har sagt det flera gånger. Ronaldo borde skicka Bloomor till Messi som stort tack.
Barcelona yeezus
2016-07-11 00:30
Skrivet i stjärnorna att Portugal skulle ta hem det, man ska inte bli förvånad över fotbollen år 2016!

Jag ser fortfarande fram emot den kommande säsongen. Ett stundande transferförbud och förmodligen tuffare lottningar kommer att testa Zizou rejält är vad jag tror, någon gång tar turen slut liksom. Spelar vi våra kort rätt med värvningar så kommer vi gå mot nya höjder.

Visca!
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-11 00:30
[QUOTE=enkos]Ronaldo kommer gå till historien som en av de största oavsett vad. Bilden av honom efter ikväll blir bara starkare för omvärlden. Han vinner titlar och slår rekord på löpande band. Det går inte att förneka. . Messi får fortsätta och vara briljant under 90 minuter varje match nedan Ronaldo kan vara osynlig men göra 1 mål i sista minuten räcker för folk att hylla Ronaldo mer. [/QUOTE] Först o främst - hejar du på Messi eller FC Barcelona? Jag gillar inte Ronaldo heller men folk måste chilla med detta Messi vs Ronaldo. Ni vet om att ni Culés höjer Ronaldo till samma nivå som Messi när ni tar åt er vad Ronaldo-dyrkare tycker. Om NI tycker att Messi är mycket bättre, sluta bry er om vad andra tycker om Ronaldo o vad han gör.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2016-07-11 00:27
Är det någon fotbollsspelare som jag verkligen kräks lite extra av att se i Portugal-tröjan så är det Pepe. I denna turneringen var han däremot fullständigt majestätisk och var som pricken över i:et i Fernando Santos antifotboll som han tagit från Grekland. Att ge Ronaldo hyllningarna är ganska missvisande då han missade läge på läge och var bland de sämsta spelarna för Portugal medans gamla avdankade spelare som Nani och Quaresma spelade långt över sin förmåga.
Utan Ronaldo vann man EM-finalen utan att ändra något alls i sin taktik. Pepe däremot hade man aldrig klarat sig utan. Ganska talande för Portugal under hela turneringen.
Barcelona Skurhink
2016-07-11 00:27
Wallenman! Årets inlägg! På alla vis! :)))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona wallmannen
2016-07-11 00:25
En kontroversiell tanke angående guldbollen, ja, ballån döör... Man skulle kunna argumentera för att Pepe ska vinna 2016. Vunnit Cl med Madrid och var som sagt kanske Portugals viktigaste spelare för att bärga guldet och fortsätter han spela bra under hösten utan att svina sig, så...Nån som har koll på den kinesiska kalendern? Är det grisens år i år? ;-)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona enkos
2016-07-11 00:24
@BARCA-més que un club:

Messi är helt knäckt. Först missat CL final sen tittar Copa final och dömt för skattefusk.
Jag undrar om han ens blir motiverad att spela fotboll .mer. och han kan nu vinna hur många gamla titlar till med Barca kommer inget ge honom mer erkännande. Ronaldo vann CL och ligan med två olika lag samt guld med Portugal.
Mesdi bara vinner med Barca och inget med Argentina. Vore bäst för honom att lämna och gå till ett annat lag för sin egen skull och att jämnas Spanien och inte längre betala skatt som han hittils gjort 1.6 miljarder.
Barcelona BARCA-més que un club
2016-07-11 00:24
Hade inte köpt Pogba för Max 20 mile killen e bajs
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-07-11 00:23
Enkos - jag nämnde otur som en faktor den har Messi inte lyckats få till det i dom finalerna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Siempre Barça
2016-07-11 00:22
ja ja pogba är värld 1.2 miljard?? hmmm
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-07-11 00:22
Enkos - att Ronaldo är en av historiens bästa det har ja tyckt länge. Men Messi framför allt under Guardiola och Vilanova där var han mycket bättre än Ronaldo med marginal. Snälla någon det kan ingen förneka. Guldboll kampen under dom åren talade också sitt tydliga språk det var 4-1 i guldbollar till Messi. Idag är det jämnare mellan spelarna. Messi för mig under Pep och Tito det har aldrig funnits en spelare på en så högnivå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2016-07-11 00:19
Ronaldo blir hjälte och vinner EM och Messi hänger runt i rättegångar för skattefusk haha hur fan kunde det gå så fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-11 00:17
@Barcelonistas:

Och det handlar att Messi var osynlig i alla tre finaler. Hade han höjt sig lite hade det kunnat gå vägen, i alla fall en av tre.
Barcelona Barcelonistas
2016-07-11 00:15
Två gånger förlorar Messi och Argentina på straffar mot Chile i finalen. Mot Tyskland var det små marginaler som avgjorde. Det handlar om otur också en hel del.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-11 00:15
@El Pistolero #9:

Ronaldo kommer gå till historien som en av de största oavsett vad. Bilden av honom efter ikväll blir bara starkare för omvärlden. Han vinner titlar och slår rekord på löpande band. Det går inte att förneka. . Messi får fortsätta och vara briljant under 90 minuter varje match nedan Ronaldo kan vara osynlig men göra 1 mål i sista minuten räcker för folk att hylla Ronaldo mer.
Barcelona wallmannen
2016-07-11 00:15
Portugal spelade sina kort väl och var välorganiserade, det räcker långt i landslagssammanhang. Det tillsammans med en del tur i vissa situationer, förstås, gav dem guldet. Målvakten var väl Portugals bäste idag och Pepe var väl genomgående bäst.

Umtiti tyckte jag gjorde en bra match och verkar bli ett nyttigt tillskott för Barca.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona enkos
2016-07-11 00:12
@DM1982:

Messi har förlorar 4 finaler på senior nivå. Alla skiter i OS och u20.
Griezman har på vara en månad förlorat två stora finaler CL och EM.
Barcelona Reymar
2016-07-11 00:09
@Fuerza:

Folk bryr sig inte om att Ronaldo haft sin sämsta säsong på länge, oavsett om Messi eller Ronaldo spelar skit så kommer dom ändå vara där i topp tre. Dessutom har Ronaldo vunnit EM och CL så Ballon D'or är hans utan snack.

Messi har haft fyra chanser att vinna något med landslaget men har vikt ner sig varje gång. Ni kan skylla på Aguero eller Higuain men faktum är att Messi har noll mål eller assist i fyra finaler(!). Snacka om att vika ner sig.
Barcelona DM1982
2016-07-11 00:07
[QUOTE=enkos]Pajas Griezman som är värre än Messi. Alltid skiter ner sig i en final. Kan aldrig vinna en liksom Messi. [/QUOTE] För Messi har aldrig vunnit en CL-final? Eller Copa-final? Eller OS-final? Eller U-20 VM-final?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-07-11 00:06
[QUOTE=Barca - Puyol]Tyvärr så är Ballon D'or Ronaldos. [/QUOTE] Ge han 20 st. Fortfarande inte i närheten av världens bästa fotbollspelare o du vet det, jag vet det. Synd om de som inte vet det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-07-11 00:05
Historien har upprepat sig. Efter varje 12 år får Europa en ny mästare.
2016 Portugal
2004 Grekland
1992 Danmark
Barcelona enkos
2016-07-11 00:02
@Thierry Henry:

Pajas Griezman som är värre än Messi. Alltid skiter ner sig i en final. Kan aldrig vinna en liksom Messi.
Barcelona Fuerza
2016-07-11 00:02
Gabriel:

Du är en sopa med din inställning och ditt arroganta beteende. Inte första gången du ber folk att inte skriva till dig bara för att du saknar självkritik. Så fort man trampar på din ömma tå så ska du dra fram offerkoftan och känna dig kränkt. Demokrati och yttrandefrihet är en omöjlighet med krokodiltårar av din sort. Lägg ned och ta dig samman för en gångs skull.
Barcelona Barcelonistas
2016-07-11 00:02
Först fick man bevittna fusket med Reals Cl vinst där UEFA serverade Real lätta lottningar under hela turneringen. Sen under EM fick vi se ett Portugal som hamnar 3a i sin grupp och får sen en otroligt enkel väg till finalen. Man slapp Tyskland,Spanien,Italien,Belgien, osv. Seriöst? Zeus du allsmäktige hör mina böner vrf? Vrf vrf?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: