/spanien/barcelona/forum/9893.aspx/spanien/barcelona/forum/9893.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Essienesque
2012-07-05 23:00
elbraco - SiamoCalcio

Förstår var du kommer ifrån men face it; kyss av ett klubbmärke betyder absolut ingenting. Att du sedan känner att det är tråkigt att det är så osv. så är det okej. Men eftersom vi kan konstatera att det är på detta vis, precis som att summorna som spelare blir sålda för är alldeles för höga osv. så är det bara att gilla läget och helt enkelt sluta lägga något värde i kyssen av ett klubbmärke. Och nej jag menade inte att du attackerade Zlatan utan menade bara helt enkelt att det är klubbarna själva som ser till så att deras klubbmärke blir urvattnad, inte något man kan göra åt saken förutom att sluta lägga värde i att klubbmärket skulle ha någon helig betydelse. Det är ett varumärke precis som alla andra märken idag.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-07-05 22:34
Essienesque

"Är det något helig aktion"

något i den stilen ja. Det kanske bara är jag som har en så traditionell syn på hur man representerar klubben på och utanför plan men idag känns hela grejen med att kyssa klubbmärket ganska urvattnad.

Uppenbarligen tycker även klubben att det är en ganska viktig grej eftersom ALLA spelare som har kommit till klubben de senaste åren har kysst klubbmärket. Din frågeställning "vadfan spelar det för roll" tror jag är en konsekvens av att det har överanvänts. Det känns tråkigt att såna gester inte har något värde längre, tidigare var det viktigare vilken lojalitet man visade klubben och då fanns det inte lika mycket pengar i fotboll så då var handlingen mer äkta.

"Zlatan berättade f ö själv att det var klubben som pushade honom att kyssa klubbmärket. Skulle han starta sin karriär i Barca genom att tvärvägra?"

Läs igen vad jag skrev, mitt problem var inte med Zlatan utan att man bad honom göra det.

"så ska man fan inte be dem att kyssa klubbmärket av ren respekt mot våra spelare"

"Man" syftar i detta fallet på ledningen.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-05 22:33
Blaugrana91

Mjo förvisso, men då blir truppen lite tunnare vilket jag inte gillar. Visserligen kan La Masia fylla ut det mesta, men just Keita hade lämnat efter sig vissa egenskaper ingen av de yngre där besitter. Annars är idén helt OK och tanken av att få tillbaka masken till mittfältet igen emellanåt, får mig att dreggla lite. Vi får se! Hoppas att Tito inte låser argentinaren till en bara position, oavsett vilka som lämnar och ansluter
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 21:54
1.70-ligan - Cuenca y Tello

Tycker fortfarande inte att vi måste värva någon spelare extra om Keita lämnar, som sagt antingen köper man en mittback och låter Masken spela mer på miittfältet då det behövs. Eller så försöker man få hit Martinez som kan spela både på mittfältet och i försvaret.

Men men vi får se hur det blir.
Barcelona Riiio!!
2012-07-05 21:40
Har det inte slagit någon att man spelar med Alba,Pique,Masch,Alves i backlinjen och ha Adriano,Bartra,Puyol och Montoya som första-backup. Sen finns även Muniesa som ska kunna spela både vänster och mittback. Man satsar kanske helt och hållet på Mascherano som mittback istället för att värva någon. Haken är som sagt om Keita lämnar eller inte. Gör han inte det så e det kanon. Gör han det så behöver man värva in någon avbytare som defensiv och det borde inte vara något problem. Han Soriano i Villareal ryktades det ju om lite. Kan inte va helt jävla dålig och är säkert billig också.

Vi får tillbaka så pass många spelare från skador osv så det behövs inga vidare förstärkningar.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-05 21:26
Nej, situationen blir inte densamma om Keita lämnar. Zubi sa så sent som idag att man värderar honom väldigt högt och vill att han stannar. Alltså skulle Keita lämna ett tomrum efter sig. Och då är frågan hur klubben resonerar. Tidigare har ju Tito bekräftat att man är ute efter en mittback och en vänsterback. Ska man börja jaga en tredje spelare nu med? Och hur påverkar det möjligheterna att få hit den mittback man verkligen vill ha?
Hur man än vrider på det, skulle ett farväl av Keita innebära ett tomrum till att fylla, utan att det ekonomiska spelrummet förändras. 40milj kanske inte är en exakt summa, men det är likväl en riktlinje man vill hålla sig inom.
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 21:06
1.70-ligan - Cuenca y Tello

Situationen ser väl likadan ut vare sig Keita lämnar eller inte?

Lämnar han så behövs fortfarande bara en mittback, antingen köper man en mittback och låter Mascherano spela oftare på mittfältet. Eller så köper man bara Javi Martinez som fyller båda hålen.

Och pengar finns alltid, behöver man så kan man alltid spendera mer enligt Rosell.
Barcelona MQUC
2012-07-05 21:04
Hoppas det har gått bra för alla som försökte få tag i biljetter tidigare idag, så tråkigt att inte alla bara kan få gå se sin kärlek spela, som protest mot alla giriga återförsäljare så kommer jag försöka komma åt fler biljetter och sälja dom utan tillllägg på priset till t.ex folk här inne, bara för att.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-05 20:59
Sources close to Seydou Keita say the player will make a decision on his future before Sunday. At this moment, he's still in doubts. [com]

Så jäkla irriterande. Pga den djävla klausulen sitter man nu och hoppas att han för allt i världen ska bli kvar. Vår transfersommar hänger lite på det. Lämnar Keita gratis måste man tänka om. Då är det inte bara en mittback som behövs. Då finns det plötsligt två hål att fylla, men inte ett öre mer att göra det för.

Oerhört korkad klausul som sagt. Särskilt med tanke på att Keita var borta dryga 2 månader för spela i Afrikanska mästerskapen. Hade det inte det varit för den djävla klausulen hade man nog kunnat cascha in rätt bra vid en försäljning, och då hade det inte spelat så stor roll om han ville lämna eller inte. Det hade kunnat bli bra oavsett.
Barcelona Essienesque
2012-07-05 20:40
elbraco - SiamoCalcio

Något som stör mig något enormt är att folk gör en så jävla stor grej över att spelare kysser klubbmärket. Vad fan spelar det för roll? Klubben och fotograferna vill bara ta en massa bilder som ser bra ut i tidningen och för affischer till barn. Vad fan spelar det egentligen för roll om en spelare kysser klubbmärket? Är det något helig aktion som endast spelare som har fostrats i klubben får göra? Sån jävla höna av en fjäder alltså...

Zlatan berättade f ö själv att det var klubben som pushade honom att kyssa klubbmärket. Skulle han starta sin karriär i Barca genom att tvärvägra? Tror fan ingen här hade gjort det. Men precis som han resonerade; vem fan bryr sig?
AndreD - Ànims Abirey
2012-07-05 20:22
elbraco

Håller med dig till 100%.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-05 20:11
Haha! RVP´s ersättare
Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-07-05 20:07
@elbraco - SiamoCalcio:


Bra sagt. Att främst Zllatan gjorde detta var bara pinsamt..
Barcelona Riiio!!
2012-07-05 19:48
Vet att det inte skulle diskuteras biljetter fram och tillbaka längre men jag sitter lite i klistret nu. Har 2st sittplats-biljetter som jag behöver göra mig av med eftersom 2 av polarna inte kan hänga med på matchen.

PM:a gärna för mer info eller om någon skulle vara intresserad så behöver vi inte kladdra ner forumet med detta =)
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-07-05 19:46
Det här med att spelare kysser klubbmärket vid sin klubbpresentation är något jag stör mig enormt på, vare sig om dom ombeds göra det eller om dom gör det av egen vilja.
Att t.ex. Fabregas gör det, och delvis Alba, som ett tecken på glädje över att få komma hem kan jag acceptera, om än något motvilligt. Jag känner inte till Albas relation till klubben speciellt väl men att han går ut och säger att han är "tacksam över möjligheten att få komma hem" gör mig lite skeptisk. Hade FC Barcelona fortfarande varit hem och det var ett lag som spelade i 3:e divisionen?

Spelare som Xavi, Valdés, Puyol, Iniesta, Messi - DET är spelarna som ska kyssa klubbmärket. De är stommen i FC Barcelona, de är klubbkulturens bärare och har hela senyandan i sig med allt vad det är.

Värvar man däremot Zlatan, Chygrynskiy, Hleb osv - spelare utan någon som helst connection till klubben - så ska man fan inte be dem att kyssa klubbmärket av ren respekt mot våra spelare som har kommit i ung ålder och som har tagit kliven igenom ungdomslagen.

Jag förstår inte vad det ska symbolisera ändå. Är det någon slags lyckogest med hopp om att spelaren ska stanna i flera år och bli en klubbikon? För mig är det snarare en jinx.

Alla supportrar VET att det är klubbarnas ikoner och legendarer som ska kyssa klubbmärket, annars är det bara fel och falskt. Varför har inte våran klubb fattat det? Är det ledningen som har satt det i praxis att varje ny spelare ska deklarera sin kärlek till klubben genom att kyssa märket?

Det ökar bara på bilden av att Barca är en "sektliknande" klubb där alla ska bete sig korrekt och älska klubben redan efter första andetaget när man har skrivit in sin kråka i kontraktet.

Att få kyssa klubbmärket är något du ska förtjäna, du ska bara få göra det med vetskapen om att fansen älskar dig och stödjer gesten. Så till Alba och kommande nyförvärv - KYSS FÖR HELVETE INTE KLUBBMÄRKET!
Barcelona Barca-nist
2012-07-05 19:18
IFAB ger grönt ljus för mål Linje teknik, meddelar FIFA på sin hemsida!
barca löver
2012-07-05 18:31
Messi.Corleone

Skulle säga senast 2säsonger om han inte åker på nån skada :D
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-07-05 18:27
OT LaLiga skytteliga genomtiderna 1)Hugo Sanchez 236 mål 2)Raul 228 mål Och så Kungen David Villa med 226 mål. Han är ju för fan kungen av Laliga ganska snart. Leo ör uppe på 169. Om senast 3 säsonger är Leo LaligaGuden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona God is a five letter word - Messi
2012-07-05 18:21
Det där med att komma ut och säga att man kanske inte ens köper en mittback om man inte får Silva eller Martinez kan vara ett grymt sätt att sänka priser. Hur tror du andra klubbar reagerar om de tror att Barca är DESPERATA efter en mittback, såhär kan förhandlingarna vara mer respektabla och man bör ju försöka få Hummels - killen är ett monster.
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 18:12
Haha och där fick han sin Barcatoon! :P
Barcelona Rambla~
2012-07-05 18:08
Vad är det egentligen för strulig skada Thiago har? Han blev skadad samma dag på träning som cupfinalen. Det är ju en bra bit över en månad sen nu och ännu är han inte friskförklarad. Det är lite oroande faktiskt.
Barcelona Rambla~
2012-07-05 18:04
@Blaugrana91:


Det stämmer, Tito pratade med och önskade honom välkommen precis efter EM och det är ju egentligen så klart det viktigaste.
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 18:01
Ska ju tilläggas att Alba sa att han redan har snackat med Tito och han har välkomnat honom till klubben.
Så är ju inte så att Tito struntat i honom helt. ;)
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 17:57
El Soap

Nu var väl dock Tito på semester även förra veckan. Jag förstår vad ni menar, men kanske inte är det enklaste att bara avbryta sin semester varje gång en ny spelare blir klar och närvara på PK.
Barcelona Rambla~
2012-07-05 17:54
@Blaugrana91:


Jo det är sant. Fast å andra sidan, han behöver ju inte avbryta sin semester helt utan bara ta en liten avstickare på ca en dag när presentationen sker och sen åka tillbaka till sin familj. Ja, om han nu inte är på andra sidan av jordklotet då. :P

Det verkar vara lite av grjen i Spanien, och säkert i Serie A, att det är de som värvar spelaren, spordirektörer och vicepresidenter, är de som presenterar spelaren. Medans tex i PL brukar ju alltid manangern vara med vid presentationen. Lite av olika kulturer förmodar jag.
Barcelona El Soap
2012-07-05 17:53
Blaugrana91

Nu blev ju dock Alba klar för ca vecka sen, då borde ju Tito kunna planera lite och vara på plats. Håller med Rambla~, ganska amatörmässigt.
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 17:49
Rambla~

Som sagt håller med, men jag tror att det är svårt att planera sin semester efter värvningar, jag menar en värvning kan ju bli klar och presenteras i princip när som helst under sommaren.
Barcelona Rambla~
2012-07-05 17:46
@Blaugrana91:


Jag minns inte men det är ändå en viss skillnad. Då hade Pep varit tränare ett par säsonger redan. Detta är Titos första säsong, den första värvningen när han är huvudtränare. Jag tycker nog att han bör vara på plats då. Det ser inte vidare bra ut så här.
Barcelona barca!54
2012-07-05 17:46
Blaugrana91

Du har rätt, tränarna brukar inte vara på plats när nya spelare presenteras, det var samma sak med alexis och cesc som du nämnde
Barcelona Blaugrana91
2012-07-05 17:42
Rambla~

Nu kanske jag har fel, men Pep var väl inte på plats, dvs på själva PK när Cesc var klar?

Men håller med, ser ju lite konstigt ut.

Dock kanske det är svårt att planera in då värvningar kan presenteras lite när som helst.
Annons: