/spanien/barcelona/forum/9892.aspx/spanien/barcelona/forum/9892.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-04-04 16:43
MesQueUnClubFCB

Leboakatio gör grymma videos!
Barcelona Hyder
2012-04-04 16:34
Ryo Miyaichi !

Håller med dig angående att nivån borde vara jämn sett till alla domare. Renderar en sak i straff idag för en domare ska den göra det imorgon för en annan domare. Speciellt i CL. Det lättaste hade varit att helt följa regelboken, men det kan bli ganska plottrigt också.
Ryo Miyaichi !
2012-04-04 16:30
Som jag skrev igår, jag tycker den andra straffen är klantigt dömd. Jag tycker domaren borde avbryta hörnan, snacka med spelarna inblandade och slå om hörnan - som man ofta ser. Även fast bollen redan är i luften har ju domaren blåst av och snackat.

Men väljer domaren att göra som han gör så är det nog straff, frågan är hur mycket tröjdragning/obstuction Puyol gör på Nesta. Men men, matchen är slut, barcelona vidare - njut!

Jag gillar inte att domarnivåerna skiljer sig så mycket, det måste bli en jämnare nivå världen över tycker jag..

Förresten, finns det något klipp på Zlatans straffsituation? Vet inte om jag var på toa eller vad jag höll på med för jag missade den helt!

Grattis till avancemanget, Chelsea-Barca kommer bli ett krig. Mr.Drogba är nog inte glad haha, ska bli ett intressant möte!

Cheers
Barcelona Barca4eva
2012-04-04 16:28
Gourmet Håller med, jäkligt onödiga artiklar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hyder
2012-04-04 16:27
Gourmet

Kommentarfunktionen stängdes ned för att det var lite för mycket personliga påhopp mot Birro vilket inte är meningen med det hela. Det som är meningen är att komma fram till en reflektion av det Birro menade med sin krönika. Är man kontroversiell (likt Marcus) så får man självklart räkna med att andra kontrar. Det är en rolig sak enligt mig, ingenting som uppdagar hat eller liknande.

Sedan är det så att Kataloniens ansikte utåt är FC Barcelona. Hur mycket man än vrider och vänder på det. Självklart hejar inte alla i Katalonien på just Barcelona, det var inte heller tanken med resonemanget. Det var en självklarhet trodde jag. Historiskt sett har det varit just fotbollsklubben Barcelona som "krigat" för hela Katalonien då det är dem som är bittra rivaler till Real Madrid. Det är således logiskt.

Sedan vet jag inte om du förstår den något ironiska, genomgående tonen när det avspeglas på citat som "Milan är playboys och Barcelona är nunnor". Det är inte meningen att du ska ta illa vid dig på något sätt.

Sedan kan jag sätta mitt vänstra lillfinger på att den äldre skaran människor som återfinns i publiken fortfarande anser att FC Barcelona är ett lag som i någon mån representerar Katalonien. Det är inte för inte som kaptensbindeln består av färgerna i den katalanska flaggan.

På samma sätt som Athletic är ett konkret ansikte utåt för Baskien är Barcelona det för Katalonien. Kanske inte för vanliga svenskar eller fans från andra länder men för de som bor i dessa områden betyder fotboll mer än bara just fotboll. Fråga valfri gubbe på Camp Nou. Jag har gjort det och således bildat mig en uppfattning om saken. Det är ingenting som jag hittar på från tomma intet.

Barcelona MesQueUnClubFCB
2012-04-04 16:24
Någon som har en fin video om vår La Pulga
Barcelona Piello
2012-04-04 16:13
Andra straffen är domarns fel. Så är det.
Men frågan är om Milan hade vunnit om inte Barca fått straffen...

Det är extremister som hatar sådär. Men visst, man blir inte förvånad.

Övrigt:
Jag hatar INTE Milan, Bayern, Inter, Arsenal, Tottenham...
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-04-04 16:06
Andreas- Fullkomligt älskar hatet, ett bevis på hur avundsjuka många är på oss just nu
Postat via SvenskaFans-appen
Andreas-
2012-04-04 16:01
Det är helt underbart att alla hatar oss. Vi mot världen, det är så det ska vara. Straffarna igår var solklara och Zlatans "straffsituation" var så långt ifrån någon elvametersspark man kan komma.

Får vi Chelsea blir det en galen match på Stamford Bridge. Det skulle vara så jävla skönt att trycka till dem där, för fotboll har dem aldrig kunnat spela.
Barcelona Gourmet
2012-04-04 16:00
Jag skrev följande kommentar i artikeln Alla hade kul i Barcelona men fann att man strax därpå valde att helt sonika stänga kommenteringen trots att den enbart var öppen för medlemmar. Varför har man gjort detta?
Inte ska vi väl bli som en viss annan redaktion utan vara öppna för diskussioner?

"Jag förstår tänket med den här artikeln men liksom Birro itne kan föra allas talan kan inte Robin Hyder göra det.
För en sak vi inte kan bortse ifrån här är att alla i Katalonien inte alls älskar Barcelona. Tex finns den en av världens största madrid-pañas i Barcelona och består av just katalaner. Sen finns en drös människor som håller på alla möjligt lag. Catalonia es mes que un club som Espanyolsupportrarna skrev.
Jag tycker det bir så tråkigt med dessa självutnämnda sanningssägare som tror de frn Sverige kan föra någon slags kollektiv talan.
Jag har besökt Camp nou massa gånger och själv tycker jag att stmningen består i att läktarna inte är fyllda av gapande huliganer. Vem kan bestämma vad som är stämning, jag älskar att det är lite lågmält.
Jag har också besökt många andra spanska arenor där det precis som i barcelona sitter folk "i alla åldrar" på läktarna och där ljudnivån är betydligt högre, att det är mycket pensionärer och barn r inet karakteristiskt för Barcelona utan det hör till den spanska traditionen.

Tyvärr förstör hela detta stcyke den här texten: "Barcelona är Katalonien. Fotbollsklubben är det enda riktiga ansiktet utåt för de som älskar och lever för Katalonien. Följaktligen älskar dem även laget och klubben på en nivå som är väldigt svår att hitta i andra delar av Europa."
eftersom det inte stämmer överens med verkligheten och det blir tyvärr lite samma som Birro, man skapar sig en slags sanning och försöker sälja till andra.
Jag som cule är stolt ver mitt lag precis så det är, med sina brister och allt. Att hävda att Barcelona och Katalonien idag är förtryckta och att provinsens ansikte utåt enbart är laget är rent provokativt och dessutom lögn, få katalaner hade velat höra det om sig själv.
Det är å andra sidan en väldigt typisk svensk bild av Barcelona men dn rimmar illa med verkligheten och ska därför inte presenteras som sådan.

Jag hoppas att jag med detta inte provoceraqt någon för det har itne varit min mening utan enbart att framför synpunkter.

Och så en fråga till redaktionen. Varför lät ni publicera artikeln Det räcker nu? För den drar ner klvaliteten på ert arbete och påminner mest om ett rasande forumsinlägg.
Tråkigt."
Barcelona Piello
2012-04-04 15:57
Intressant...
Barcelona Mr Andrés-Iniesta.
2012-04-04 15:54
Någon som vet var man kan se Zlatans straffsituation igen? : ) För i mitt tycke så var det inte straff någonstans. Såna situationer uppstår i var och varannan match. Har dock inte sett repris bilderna ska tilläggas.
Barcelona Xavi y Iniesta - Genierna
2012-04-04 15:51
Så bra sagt från Federer i Curva Sud:

Jag ska vara så objektiv jag kan när det gäller matchen. Första straffen var korrekt, den andra kan diskuteras. Jag tycker att nivån för att få en straff i CL måste vara betydligt högre, det är delvis en viktigare turnering och en straff kan avgöra så mycket, jämfört med ligan där man har betydligt fler matcher.

Sen ber jag er som påstår att UEFA är på Barcelonas sida att ni kollar på matchen i Milano där Barcelona redan kunde ha avgjort mötet iom 2 straffar som de ALDRIG fick.

Det jag däremot inte förstår är hur det ens skulle ha påverkat något. Låt oss säga att den andra straffen var fel, då skulle det ändå bli 2-1, och med tanke på att Barcelona hade nästan fyra gånger så många målchanser på hemmaplan än vad Milan hade på hemmaplan och bortaplan så blir det ju ändå irrelevant.

Jag tycker fortfarande att Milan ska vara stolta, de gjorde en bra match, men de är fortfarande en bra bit ifrån Barcelona. Om man ska kunna kalla sig för mästare så måste man slå mästaren, och Milan visade igår att de inte riktigt är där, de behöver ett par stjärnor i laget.

Stämmer det verkligen att Milan endast hade 3 skott på 2 matcher mot Barcelona?


Vissa lag och supporterar verkar ha svårt att kritisera sitt eget lag och ha lite självdistans. Milan ska inte behöva vara nöjda med 0-0 på hemmaplan.

Life goes on.

Och till alla maränger som klagar. Suck my balls. Ni fick Apoel i CL och ni har fått flest straffar av alla topplagen i Europa.
Barcelona Piello
2012-04-04 15:48
Koeman!! //

Men varför bry sig?

Är du osäker på dig själv eller? Jag respektera lag som Real, Milan, Utd osv.
Men visst kan man ta sig en annan vändning o börja håna, hur dåliga de är som inte ens kan slå Barca :)

Njut istället.
Barcelona Andreas V.V
2012-04-04 15:38
Capilito

Nej, det är inte svårt.
Skulle tro att det är ungefär som el Clasico.
Kort förklarat kommer det givetvis vara lapp på luckan och det kan vara lite segt att komma in men jag har aldrig haft problem förut.

Det borde gå att köpa utanför Camp Nou också på matchdagen bara man är där i tid, dvs när dom öppnar.

-------

En annan rolig grej jag läste idag.
Bayern Munchen har fått in 165.000 ansökningar på biljetter till första semifinal matchen mot Real Madrid (troligtvis då).
Det är helt gaaalet!
Barcelona Capilito
2012-04-04 15:35
Andreas V.V
Är det svårt att få tag i biljetter via hemsidan?
Man vill ju få det fixat innan man fixar flyg, så man inte står där nere utan.
MagicaJuve
2012-04-04 15:34
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:

Mutning? Vad yrrar du om?
Barcelona Sentuary
2012-04-04 15:30
Varför pratar Madridfansen så mycket om matchen igår? Är det dom som spelade eller? Dom har en viktig match ikväll att se fram emot, APOEL. Deras väg till semifinal måste varit en av historiens svåraste, jag menar har dom mött någon storlag ännu?
Barcelona Koeman!!
2012-04-04 15:27
Jag börjar skämmas som människa när jag ser det folk skriver på facebook bland annat. Fattar inte hur primitiv vi fortfarande är som människor. Varför måste det finnas hat i denna värld?
Coach pep.
2012-04-04 15:23
Istället för att klaga på domslut kanske folk ska fråga sig varför deras lag ständigt väljer att spela som pussys mot Barca både hemma och borta. Har man bollen 90 procent av matchen får man naturligtvis också de flesta domsluten med sig. Till skillnad från andra lag går vår egen taktik sen inte ut på att tackla hårt och skada motståndare för att ta tillbaka bollen. Vi tar alltid tillbaka bollen utan att bryta mot reglerna. Kontentan blir att vi dominerar matchen samtidigt som vi sällan får domslut emot oss eftersom vi inte går in för att spela fult när vi väl tappar bollen.

Motståndarna får väl ändra sitt sätt att spela och börja spela fotboll så slipper de straffar emot sig. Men då får de räkna med spelmål istället.

Jesus..
BARCA-més que un club
2012-04-04 14:58
Allla haters där ute låt dom hata ju mer dom hatar oss ju starkare blir vi bara.
Vi vet vi är älskade innerst inne , deras avendsjuka från alla haters är så patetiskt.

Alla är rädda för oss, och därför blir vi hatade hur roligt låter det.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-04-04 14:18
Anderson

Inget kontroversiellt när Puyol inte fick straff i första matchen? Hur solklar ska en tröjdragning va? Reflektera gärna....

Nej, sånt kommer bara upp när det gäller Barca! Gemensamt hat bara för att Barca är mer framgångsrika!
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-04-04 14:18
Det är ju inte straff på Zlatan. Han lägger 2 raka armar på alves rygg och puttar iväg honom innan han kan ta kontroll över bollen, så nej det ska vara frispark till barca där istället, och INTE straff!
Barcelona barca455
2012-04-04 14:18
ja fattar inte hur man kan tro att milan ens var bra igår? ja menar dom var inte farliga på något sätt utan den chans dom hade. ja ser inte riktigt på vilket sätt dom gjorde något bra, någon i deras lag ...
Barcelona B-Guden
2012-04-04 14:17
eftersom det är ett dubbel möte och vi inte fick nån straff i första ska milan enbart vara glad för då hade vi haft borta mål också.
Fattar inte vad folk klagar på igentligen, men dom ser enbart det barca får med sig inte det dom får imot sig
Anderson Luís de Abreu Oliveira
2012-04-04 14:14
Men herregud den där artikeln och kommentarer härinne. Det handlar inte om att ni är ett bättre lag, för det såg hela jävla världen. Det handlar om att den andra situationen bara ger en så bitter avsmak på matchen. Dessutom är situationen på Zlatan straff alla dagar i veckan om Messi fick en.

Jag tvivlar inte på att ni hade vunnit, för det hade ni faktiskt gjort ändå! Sen hoppas jag fortfarande att ni vinner då jag HATAR madrids äckliga hycklar och sviniga stil.

Denna match får ni Barcelona fans leva med att folk kommer klaga över och dom kan göra det med all rätt! Men som sagt ni är världens bästa lag och det hade varit mycket trevligare för alla Barcelona hatare att ni vinner sådana här matcher utan kontroversiella beslut
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-04-04 13:58
Hahaha vi anklagas för fusk av Milans supportrar som fick poängavdrag och var nära att spendera ett par år i Serie B för att ha mutat domarna! Zlatan själv har vunnit ligatitlar med Juventus genom mutning av domare!

Alla har glömt våra straffsituationer i första mötet. Förlåt, de har inte glömt, de vill glömma för att känna sig berättigade att hata. Innerst inne vet nog alla att dåliga domslut jämnar ut sig över 2 möten. Och fortfarande, den mest självklara straffen i dessa 2 matcher är när Puyol blir dragen i tröjan av Mesbah! Och då hade matchen varit avgjord redan förra veckan.

Men hatare glömmer, precis som madridistas glömmer alla sina förluster mot Barca efter en vecka, när de slår Recreativo på hemmaplan är de bäst i världen igen! ;)

Berlusconis lag och dess supportrar ska aldrig anklaga någon annan för fusk!
Barcelona Mangi
2012-04-04 13:57
Hetzfield

Tack, Milan redaktionen är pinsam!! Och deras betyg på sina spelare är ett skämt!! Man ger Ambrosini högst betyg utav alla i sitt lag med motiveringen att han åt upp Fabregas, ha ha ha ha...

Behöver jag säga mer?
Barcelona Andreas V.V
2012-04-04 13:46
Ett tips till tipset är att se matchen på Camp Nou den 24e..
Dagen efter, dvs den 25e - ta ett inrikes till Madrid och se Bayern köra över Madrid. (kostar 200:- tur&retur (Ryanair)med returresan tidigt den 26e.

Blev följande för mig hittils:

Flyg:
Ryanair / Skavsta - Barcelona (el Prat) 23-26 April - 370:-
Hotell: Finns massor via hotels.com
Matchbiljetter: Via officiella hemsidan, alternativt utanför CN om du inte är medlem.
Hurvida man kan få biljetter till Real - Bayern återstår att se..
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-04 13:39
Hoppas innerligt att klubben går All-in till sommaren och tar hem Alba. Det var hemskt att se vänsterkanten så fri igårkväll. Ingen överraskning att det blev mål från just den kanten. Samtidigt får Adriano ta och skärpa till sig när det gäller avslut. Spelar man i ett lag som Barca kommer sådana chanser att dyka upp. Vill man fortsätta spelare i Barca gäller det att sätta dem också, senor!

Måste säga att jag var imponerad av Cuenca igårkväll. För ett år sedan spelade han i Sabadell. Igår mötte han ett av världens bästa lag och spelade helt respektlöst. Den löpningen han tog hem vid 1-1-målet var magnifik. Säg mig en ytteranfallare som tar sådana löpningar bakåt. Starkt jobbat, Isaac.

Haters gonna hate.
Annons: