/spanien/barcelona/forum/9860.aspx/spanien/barcelona/forum/9860.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Briljanté
2012-04-28 15:16
Alba är en perfekt värvning. Kommer förmodligen ta en startplats och det viktigaste av allt. Han kommer BREDDA truppen då han kan spela högre upp i banan och nu kan Adriano även spela mer som högerback när Alves behöver vila.

Nu undrar ni nog vad som händer med Abidal. Vi vet inte ens om han kommer spela fotboll igen. Gör han comeback så är det som mittback enligt mig. Han börjar bli gammal nu och det är mycket jobbigare fysiskt som ytterback medans man kan komma mycket längre som mittback med hjärnan. Det har Abidal.

Alves--Pique--Puyol/Abidal--Alba

Även tillgång till Mascherano.
Barcelona Mido
2012-04-28 15:08
det jag önskar mig av tito är att han ska vara mkt klokare än pep när d gäller nyförvärv, vi vet alla hur pep va när han skulle köpa nya spela, typ köp å släng, d funkar inte så i längden, varken för gruppen eller ekenomin. jag säger inte att han va föör dålig, men han chansade å riskerade klubbens ekonomin... Tito ska välja spela för rätt pris å för position... va tycker ni?
Real Madrid Tony - 31(snart 32) y 9
2012-04-28 14:41
Stjärnorna missar straff!
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-28 14:20
Heywood Jablome - Andrés

09.10

Så jävla enkelt men briljant.
Barcelona Myrran
2012-04-28 14:12
El Nino Maravilla

Sett så är det inte dyrt men de summor som sagts innan har han stigit i pris men han har ju även gjort ett namn av sig sen dess. Bara bra att köpa han innan EM.
Barcelona El Nino Maravilla
2012-04-28 14:10
Myrran

Dyrt? Knappast, det är samma pris som vi fick Adriano för. Klasskillnad mellan de två skulle jag säga. Otroligt nöjd om vi får Jordi Alba för €13 miljoner! :)
Barcelona Myrran
2012-04-28 14:06
Barcelona have closed a deal with Valencia left back Jordi Alba for €13M. Transfer to be announced at end of season. (via gentevalencia)

Lite dyrt i mitt tycke men skulle ju inte bli besviken. Från youngcules.

Alba is an ex-La Masia graduate who spent 7 years in the academy before joining Cornella in 2005. He then joined Valencia in 2007.
Barcelona El Nino Maravilla
2012-04-28 13:40
Utan störe motiveringar eller så, utan kort och enkelt:

In:
Llorente - Perfekt spelare att ta in när spelet låser sig så man kan mata med inlägg.
T.Silva - Snabb, teknisk & bra med bollen. Perfekt för Barcelona alltså.
Jordi Alba - Ser ut som Abidal slutar, Alba kommer från La Masia och riktigt bra vänsterback.

Ut:
Afellay - Killen är duktig enligt mig men kommer inte ha plats i laget, vi borde helt enkelt sälja honom så vi får ihop lite pengar för att underlätta nyförvärven.

Perfekt silly season för oss, slipper då även se Neymar om man värvar Llorente, och Villa ska vi helt klart behålla. Alla såg hur viktig han är när han väl saknades i matcherna mot Chelsea som exempel!
Barcelona Ibillay
2012-04-28 13:32
Är beredd på påhopp.

Men jag ser att ni pratar om en stor striker, isf hade Zlatan varit perfekt OM han inte hade varit så envis och accepterat "skolpojks" rollen. Zlatan hade blivit gud nr 2 direkt efter messi.

Titta bara på hans tid hos oss, seriöst hur grym var han inte? Det var bara att han va för stolt och vägrade spela bra sen för att han vart "sårad" för att Pep valde bojan framför honom.

Jag lovar, hade Zlatan haft lite vett i skallen, så kunde han bli 50 ggr bättre hos oss än vad han är i Milan.

Han är smart(när det gäller spelet), stor och stark, krigare.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-28 13:32
Kul att fler av er uppmärksammar Busquets. Verkligen en unsung hero.

Tycker han är briljant varje gång jag tittar på Barcelona. Hans taktiska briljans i situationer, hur han läser och ser passningar bättre än någon annan.

Ni som var förbannade på Guardiola för att han bänkade Yaya kanske förstår i dag varför han gjorde som han gjorde.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-28 13:20
Att få tillbaka Villa kommer lösa en del mot lag som parkerar elvamanna-bussen. Då har vi en naturlig striker som kan gå på avslut när man som minst anar det. Annars tror jag fortfarande att en lång forward hade kunnat ge oss ytterligare en dimension att ta till. Jag vet att många blivit allergiska mot den idén bara för Zlatans gästspel i Barca, men ärligt talat, idén var inte så dum i grund och botten.

Köper man bara in rätt stora spelare kan denne hjälpa oss rätt mycket tror jag - inte bara mot betongsförsvar utan även annars. Bara han jobbar för laget och smälter in bättre i spelet kan det ge Barca än mer möjligheter att variera sitt spel..

Så vem är då "rätt" spelare? Jag tror framförallt Llorente skulle göra oss nöjda. Det som dock talar emot är hans prislapp och det faktum att vi har så många anfallare redan som förtjänar att vara där. Vi får se! Allt handlar om vad Tito är ute efter. Rent antalsmässigt skulle det kunna finnas plats för en spelartyp till i offensiven.
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2012-04-28 13:10
Blev lite stavfel osv, skyller på iPhone hoppas att det går och förstå sig på min text iallafall. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gud är störst! - Pep el rei!
2012-04-28 13:09
Håller med Busquen angående rakare spel. Förstår inte vad ni menar, hur man ska spela rakare mot lag sin försvarar med 11 man straffområdet. Distansskott visst, men då behöver vi en som kan skjuts också vi kan ju Inte slarva bort varje anfall med skott som antingen täcks av någon av de 11 som försvarar eller över/utanför mål. Nej, enligt mig är bästa sättet att trixa sig igenom med väggspel, individuella prestationer eller patenterade passningar. Det har funkat alla år, problemet är bara att vi inte har haft flyt med oss i år, om alla stolp och ribbträffar hade gått in så hade ingen yttrat sig. Sen att vi har inkompetenta avslutare(cesc och Alexis mestadels) har bidragit också. Vi måste ha Villa tillbaka, han är viktigare än vad man tror.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:59
@Busquen:


Du behöver inte ändra på spelfilosofin men du kan köra lite mer djupledspassningar, exempelvis...
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:57
@Myrran:Cavani vore en dröm. Jag har alltid gillat honom. Han är Forlan men yngre och smartare.

Håller med det där med Luncho som assisterande tränare. Det hänger på om han får kicken från Roma. Tanken har slagit mig med...
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-28 12:56
Jag tror inte Tito kommer kopiera Peps tränarsätt rakt av. Han inser nog själv att det skulle sätta en enorm press på honom från början och att han gör bäst i att sätta en egen liten prägel på laget. Sen att alla viktiga grunder i spelet och klubbens ideologi kommer förbli detsamma, är en helt annan sak - det är ju bara odelat positivt. Och en av huvudskälen till att Tito fick jobbet.
Barcelona Busquen
2012-04-28 12:55
Briljanté:

Jag håller med dig om att Tito gärna får försöka ändra vissa detaljer i spelet. Men det här med rakare spel alltså... det är många som vill göra gällande att vårt uttåg från CL och vår missade ligatitel beror på att vi spelar för mycket i sidled och för lite i djupled. Men har ni sett Barca spela den här säsongen? Eller rättare sagt, har ni sett hur barcas motståndare spelat den här säsongen? Många lag parkerar bussen med 7-11 spelare i eget straffområde, det finns väldigt lite ytor bakom backlinjen att spela in bollen på. Och vad är då alternativet? Distansskott? Vi har egentligen ingen spelare med riktigt vasst distansskott. Chansspela in bollen bakom backlinjen? Fungerar ibland, men visst fan blir man irriterad när passningarna rinner ut över kortlinjen och klockan tickar vidare.

Jag förstår tanken med ett rakare spel, och det är naturligtvis att föredra. Men jag tycker att vi spelar ett lagom rakt spel i de allra flesta matcherna, som vi oftast vinner också. Problemet uppstår (ibland) när vi möter lag som spelar en extrem defensiv, men det är ju också då som det är mycket svårare att spela rakt.

Kan någon hjälpa mig att reda ut det här? Hur ska vi gå till väga för att spela rakare? Jag vill ju hemskt ogärna att vi anammar Mourinhos antifotboll där vi låter bottenlag anfalla mot oss bara för att få kontra med fyra spelare som står för individuella prestationer och räddar ett orättvist 4-2 resultat...
Barcelona Myrran
2012-04-28 12:52
På Sports framsida idag så står det att Tito är ute efter Alba (vänsterback), en mittback och två strikers.

Drömmen för mig är att Alba kommer, Hummels/T.Silva, Cavani sen vet jag ingen mer jag verkligen vill ha. Känns som vi behöver lite tyngd längst fram men kan ändå inte tumma på arbetsförmågan (läs Zlatan).

Edit: Är lite orealistisk och önskar Luncho som assisterande också :D Annars skulle jag inte tacka nej till Oscar Garcia heller så ynglingarna har ett välkänt ansikte också.
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:49
@Briljanté:


Tito kommer att vilja ändra på vissa små saker, ja. Han har varit med i laget under fyra år. Det gör att han vet vad han behöver justera för att spetsa till spelet ett snäpp. Lite rakare tror jag att han kommer att försöka att spela. Men spelarna kommer att vilja höja sig också då det är en ny tränare som styr laget. Tito kommer dessutom att få in två eller tre nya spelare i laget. I försvarspositioner framför allt. Jag tror att han kommer bereda truppen också. Den tunna truppen håller inte riktig i längden om man ska tävla i flera fronter samtidigt.

David Villa hoppas jag får en ny chans. Alexis ska ta för sig ännu mer och vissa att han är den spelare som ska göra 20+ mål per säsong eller ska han göra assist så att andra gör målen. Pedro likaså.

Jag är optimistisk till skillnaden från många andra. Är inte alls orolig. Jag ser snarare framemot en ny säsong med både bra spel och vinster.
Barcelona Briljanté
2012-04-28 12:27
Jag tycker att Vilanova ska starta något eget och inte bara följa det Pep gjort. Det är ju redan självklart att alla vet hur vi spelar. Självklart ska Tito följa filosofin men han måste göra något mer än de ifall vi ska vinna.

Vi måste få tillbaks vårt 4-3-3 med ett mkt rakare spel som vi hade under Peps första säsong.

Om Villa får ett bra EM så ska han absolut starta men som central anfallare enligt mig. Tänk er Villa och Alexis och hur mycket dem löper. Messi har en fri roll bakom. Detta är nyckeln till att börja vinna igen. En Llorente på bänken hade varit drömmen !
Barcelona Busquen
2012-04-28 12:20
Blaugrana1990:

Det börjar bli riktigt tröttsamt med dina hatkampanjer mot enskilda Barcaspelare (läs: Mascherano och Busquets). Dina åsikter respekteras, men att dag ut och dag in behöva läsa spaltmeter på spaltmeter med "diskussioner" där du hoppar på våra nyckelspelare och resten av forumet tvingas argumentera emot, är ganska tröttsamt. Släpp det.
Barcelona el Maestro:- )
2012-04-28 12:12
Sergio Busquets är otrolig viktig för Barça. Det är vi överens om alla hoppas jag. När han saknas syns det skillnaden på hur laget spelar. Det har varit uppenbart för mig ganska länge. Det brukar smyga sig en oro i magen när han inte spelar. Fråga Wenger förresten. Han har beskrivit Busquets i en intervju på ett mycket bra sätt. Och det handlar ändå om en man som förstår sig på fotboll mer än de flesta.

För mig är Busquets det närmaste du kan komma till Pep Guardiola i sin tid, om ni kommer ihåg honom när han spelade. Pep var dock både Busquets och Xabi Alonso förenad i en och samma spelare. Han hade skottet också som Alonso har. De matcher där Busquets inte spelar brukar jag alltid vara orolig. Busquets tillför en dimension som ingen annan kan tillföra i lagets spel.

Det blir en intressant match i helgen. Jag hoppas att vi får se laget vinna i återstående matcherna med övertygelse. Varje vinst får bli en hyllning till Pep Guardiola. Som avslutning får jag dessutom hoppas på att säsongen avslutas med en cupvinst. Sen laddar vi inför en ny säsong med nya hopp och nya mål att sikta på.

Visca el Barça y Visca Pep Guardiola!
Barcelona Briljanté
2012-04-28 12:04
Någon som har en engelsk översättning på Peps presskonferans?
Barcelona Andreas V.V
2012-04-28 11:50
addeh

Fast han brukar rulla runt lite väl länge ; )
Dock var det som du säger ett tag sen senast, tyvärr ältar folk saker som hände för 2-3 år sen ännu idag.

Tröttsamt att fortfarande höra om matchen 2009 till exempel.
Matcher där vi haft otur med domarna minns ingen, skapligt irriterande.
Atlético addeh
2012-04-28 11:47
Andreas V.V

Det var ofantligt längesedan jag såg Busquets göra en riktig filmning. Att han ligger mer i gräset än andra har med hans position och genialitet att alltid peta bollen precis innan motståndarna kapar honom.
Barcelona Andreas V.V
2012-04-28 11:36
Den som inte ser Busquets storhet är antingen blind eller så vet man absolut noll om fotboll överlag.

Jag avgudar Busquets, sen att han rullar i gräset mer än andra, det är väl som det är.. men han är knappast ensam om det.

Btw..

Rösta gärna på "Castor" i länktips, det tar 2-3 sekunder, bara klicka på det röda hjärtat till vänster. :)
Barcelona KristoferLUFC
2012-04-28 11:29
Kan bara hålla med. Busquets är en helt gudabenåvad fotbollspelare med en blick för spelet utöver det vanliga och därför så kommer han rätt in i alla situationer över hela banan. Fantastisk passingsspelarae som styr tempot på Barcas mitfält på ett väldigt imponerande sätt.
Stör mig på alla jäklar som håller på med Busquets. Men de kan inget om fotbollen o dom vill inte erkänna vilken fantastisk fotbollspelare han är för att vissa tycker att han filmar.
Som om Busquets är den enda i denna värld som filmar? Knappast.
Jag som följer engelsk fotboll mest kan säga att det är jäkligt många engelsmänn som filmar tusen gånger mer men ingen nämner dom bara för dom är engelsmänn.
Annars den rollen Busquets sköter i Barca skulle nog ingen göra bättre än han på den positionen.
Busquets är för mig lätt med bland topp 3 bästa defensiva mitfältare i världen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-04-28 10:54
Rollen Busquets har är väldigt svår att spela. Det är oftast bara de som verkligen kan fotbollsstaktik som förstår vad det är han gör så bra. Det finns ingen som kan göra skitjobbet han gör så elegant. Om någon säger att Busquets inte har några styrkor så skulle jag säga att han inte har några svagheter. Han har en komplett fotbollsshjärna. Med det menar jag att han tänker fotboll i alla olika typer av situationer. Han är snabbtänkt på att göra väggspel, han ser andra spelare runt omkring sig så att han snabbt kan släppa bollen istället för att slösa tid när bollen redan kommit till hans fötter. Han täcker ytor. Han markerar motståndare på ett smart sätt. Han har en grym split-vision. Som ni märker så låter det som jag förklarar fotboll för er, och det är för att Busquets för mig är fotboll. Man behöver inte göra glidtacklingar med dobbarna före och rensa bollen upp på läktaren för att vara en duktig bollvinnare eller defensiv mittfältare. Man kan bara använda hjärnan.

Förutom spelsinnet så har han, som pivote, en teknik som de flesta playmakers världen över inte ens kan drömma om. Sättet han dribblar bort motståndare på ser så retfullt och enkelt ut. Och då menar jag inte att han behöver göra en tunnel eller snurrfint, utan bara en enkel passfint/kroppsfint för att lura bort flera spelare samtidigt(som man kan se hur han gör mot United i videon Hyder länkade). Busquets är för mig en fotbollsgud.
Barcelona Corazon
2012-04-28 10:45
Jag saknar pep visst men vafan gör vi när xavi tar slut där har vi ett större problem, man märket ju att batterierna börjat bli dåliga på honom vill inte ens tänka tanken på ett mittfält utan honom.
Barcelona Katalano
2012-04-28 10:23
Sista dagen har jag läst att vi har vunnit trots Busquets och trots Mascherano. Intressant att vi har vunnit så mycket med 2 spelare mindre på planen
Annons: