/spanien/barcelona/forum/979.aspx/spanien/barcelona/forum/979.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kröjjf
2016-12-28 14:57
@Reymar:
Fel, vore väl att ta i. Perspektivseende påverkar ju oss alla utan undantag, i en eller annan riktning. Och visst är det så att Busquets ibland slarvar bort bollar som han ytterst sällan gjorde förr. Men om det beror på att han blivit sämre, gått ned sig fysiskt, är allmänt ointresserad eller något annat, kan diskuteras. Varpå perspektivet kommer in i bilden igen. Beror det på att han på inte längre känner sig lika delaktig och betydelsefull som förut i avsaknaden av en spelidé som tydligt involverar hans starka sidor, samt därför inte är riktigt på alerten när situationen plötsligt så kräver? Och i så fall, ligger det helt på honom att åtgärda de eventuellt bakomliggande problemen, eller är dessa större än en enskild spelare? Frågorna hopar sig och svaren är få, om man inte försöker få in fler faktorer i bilden än Busquets själv. Jag håller för övrigt inte med dig om att han var "grym" (som när Pep, Tito och Tata höll i trådarna), under "Luchos" två första säsonger. Och jag trodde det framgick ganska tydligt i mitt inlägg som du läst, att ter Stegens intåg i laget gjort en märkbar skillnad med mina ögon sett. Om det sedan är till det bättre eller sämre för exempelvis Busquets låter jag därför vara osagt, eftersom jag ju redan givit uttryck för vad jag tror mig veta utifrån det perspektiv jag själv ser på Barcas spel. Som tids nog fått en tråkstämpel på sig av återkommande reaktioner i realtid härinne att döma, under i stort hela det år som snart är till ända.
Barcelona Barclasico
2016-12-28 13:48
Due to lack of game time and unsettlement, Alen Halilovic called Robert Fernandez asking for help. Halilovic has admitted his mistake of not taking the advice of Barca's technicians of playing in LaLiga and now wants to return to Spain. [Mundo Deportivo]

Få tillbaka honom!
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-12-28 13:19
Skrev ett långt svar till Katalano och Kröjff precis från mobilen som jag inte orkar skriva om då den tydligen inte gick fram och jag inre kopierat den. Men otroligt intressant diskussion denna, och jag är väldigt glad att det inte är jag som behöver ta besluten som Lucho måste ta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-12-28 13:17
Kröjff
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2016-12-28 12:58
Hur länge ska Mathieu vara skadad? Han kan faktiskt totalförstöra den fina form laget har visat upp när han kommer tillbaka...
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-28 12:08
Och dehär med kanterna, haha lite lustigt. Men förstår din frustration.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-28 12:07
Kröjjf Det finns flera som inte stavar riktigt rätt eller kan göra en mening helt fullständig. Det är fullt normalt, vissa är bättre på att skriva än andra. Man får ha förståelse, och som du säger, det viktigaste är att man kan förstå vad den andra menar! Det finns också människor med dyslexi och liknande sjukdomar. Stort plus till alla som försöker och gör sitt bästa! Riktigt kul att komma in på forumet nu, bra fart och väldigt många intressanta inlägg. Inget hat och gnäll heller, heja oss!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-12-28 12:06
Viggo - Grande Busquets Nog för att det krävs speltid för att komma ur en svacka, men att starta 1 eller 2 matcher på bänken som en markering av LE tror jag endast skulle göra gott och Neymar skulle få känna lite press åtminstone. Sedan tycker jag att LE borde visa att han ser Ardas prestationer och då ge honom mer speltid också för annars har vi en Arda som inte kommer känna sig uppskattad. Han är ju inget talang sett till åldern utan en redan etablerad spelare. Vi pratar ofta om Neymars höst 2015 där han spelade fantastiskt. Han har inte nått upp till den nivån sedan dess så jag tror man måste börja se det som en topp och att han kanske inte kommer att komma upp i den nivån igen. Jag hoppas att han gör det förstås, men har man inte presterat så bra på ett helt år nu så kan man inte anta att det är en svacka, vilket jag förstår att du inte gör Viggo. Vissa av våra medlemmar ser Neymar som världens nästa bäste spelare pga en hypad potential innan han ens kom till vår klubb kombinerad med just hösten 2015 och jag ser själv hur han presterat över hela sin tid i Barca och är inte lika imponerad. Jag hoppas att han kommer tillbaka till sin topp men ser det inte som en självklarhet att han kommer att nå den igen.
Barcelona Kröjjf
2016-12-28 11:13
Om ingen redan räknat ut det, så är den ständigt återkommande rödpennan i mina inlägg en konsekvens av att jag har svårt att förlika mig med att kanterna inte blir så raka som möjligt. Varför jag går in och formulerar om, så att de blir mer "räta" än utkastet råkade bli.

Somliga skulle säkert se det som autismsymtom. Och det må så vara. Men dessa drabbar bara mig själv. Hur andras inlägg ser ut varje sig det gäller stavfel eller "snygghetsfaktorn", rör mig inte i ryggen så länge jag kan förstå innehållet (och helst hålla med) Ville bara få den saken ur världen en gång för alla, så jag fortsättningsvis slipper skämmas varje gång jag trycker på Ändra....
Barcelona Kröjjf
2016-12-28 10:50
Viggo - Grande Busquets Än en gång är jag benägen att hålla med dig, med ett litet undantag. För själv tror nämligen inte att Neymars självförtroende skulle naggas nämnvärt i kanten, som en konsekvens av att få sitta på bänken ett tag. Snarare skulle han omgående förlora allt förtroende för att Luis Enrique är rätt man att hålla i trådarna och föra honom ända fram till positionen som världens bäste fotbollsspelare. Vilket troligen är hans och framförallt pappans främsta prioritet, alla kategorier. Och att brassen skulle vara en tänkbar ersättare för Cristiano Ronaldo, vore det väl bara den senare som skulle tvivla på. Och inte heller den sistnämndes grandiosa självbild skulle krackelera på en petning. Utan då snarare ta hans narcissism till även för hans kritiker oanade nya höjder, med en personcentrerad mediakampanj utan dess like som ofrånkomlig följd.
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-12-28 09:57
Arda frågan är svår. Å ena sidan kan en petning av Neymar göra så att han eventuellt startar en kampanj för att lämna laget. Å andra sidan kan en peting vara den väckarklocka han behöver för att förstå att han måste börja leverera. Och så har vi en tredje sida, där en petning tär på hans självförtroende och sänker den ännu mer än den redan är sänkt. Pratar vi om vad man förtjänat så borde Arda starta på vänsterkanten i några matcher nu. Men om det är bäst för laget på långsikt är jag inte lika säker på. Neymar kommer komma ut svackan men allt som oftast behöver man speltid för att komma ur den. Vi vet att Neymars högsta nivå är högre än Ardas. Så kanske är det bästa att fortsätta visa förtroende för Neymar för att han förhoppningsvis inom snar framtid ska lämna svackan och börja leverera likt hösten 2015.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-12-28 09:25
FunB

Jo lite grann. Men dessa tre är Barça kvalité. Brukar kolla lite på deras matcher. Dom är hur bra som helst och unga. I dessa tre har vi Xavis,Iniestas och Suarez ersättare. Gomes och Paco kostade ca 1 miljard. Arda som ja tycker e grym just nu som skulle kunna stanna och mathieu och Vidal kostade 1 miljard tillsammans. Med dessa pengar hade man kommit långt och kunnat värva mer smart ungt och talangfullt. Men men önsketänkande från mig, hade vart nöjd ifall vi fick in en av dessa aif 2017.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2016-12-28 01:34
Arda hade verkligen inte varit bra på den positionen. Arda är bäst på Neymars position tyvärr. Jag tycker Rakitic fortfarande, han kanske inte är i form men det kommer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-28 01:22
Fast en snabb googlesökning så har Rakitic varit gifta otroligt längre än vad jag trodde. Har för mig det var förra sommaren? Kanske var det en förnyelse eller något liknande? Hm.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona funB
2016-12-28 01:17
@Cule4life:

Känns lite mycket FM i dina tankar
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-28 01:14
Skulle vilja se mer speltid till Rafinha faktiskt. Gjort bra inhopp, även några mål. Samt precis kommit tillbaka från en ganska svår skada, killen är väldigt intressant. Får man ens säga så som jag kommer göra nu, ursäkta mig om det är opassande men det är min egna åsikt. Sedan Rakitic gick och gifte sig så tycker jag att killen gått ner sig otroligt... kanske inte har något med bröllopet att göra, men kan mycket väl vara så också? Eller? Nu leker jag bara lite med tanken, mina random idéer som ploppar upp då och då, men det känns verkligen som att det var runt däromkring Rakitic försvann lite? Hm, klurigt. Hur som helst tror jag att Rakitic försvinner i sommar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2016-12-28 01:11
Denis Suarez tills Rakitic hittar formen igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-28 01:05
Kom tillbaka Xavi

Arda!
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2016-12-28 01:00
Vem tror/tycker tycker ni ska ta den tredje mittfältsplatsen. Gomes/Suarez/Rafinha/Rakitic? Jag tror att Lucho kör på sitt säkra kort Rakitic då han är rädd för förändringar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2016-12-28 00:04
Kröjjf

Först och främst så skrev jag till Katalano medans du postade ditt inlägg bakom min "rygg", därför kommer en kort liten epilog så här direkt efter mitt senaste svammel.
När jag skrev att "du" svarat diplomatiskt att Arda sågs dom en reserv, så var det ett formulerings fel av mig. Jag menade att Katalano såg Arda som en reserv. Nu har vi rätt ut det. Puh!

Tack för att NI båda svarade. Nu måste jag läsa/lösa ditt inlägg en gång till, som vanligt, och ta fram synonym boken.

Nåja, nu får jag väl invänta "den andra sidan" av myntet. Tänk på att jag VILL att det ska gå bra för alla som lirar i Barca tröjan. Tycker bara att det var en befogad fråga. Arda vs Neymar vs form.
Barcelona Katalano
2016-12-27 23:58
Kröjjf Citatet: "Katalano har ju lite tidigare under kvällen lite diplomatiskt skrivit att du endast ser Arda som en reserv" var menat till mig och ett av mina inlägg tidigare. Du har inte nämnts i det specifika sammanhanget av någon av oss. Ang. Viggos inlägg så tolkade jag inte det som att han förespråkade någon spelare över andra Jag förklarade bara mina egna åsikter om framförallt Roberto och thiago och tog ut svängarna lite för att motivera mina åsikter runt om laget. Viggo skrev exempelvis att han inte vill ha hit Thiago. I övrigt så instämmer jag i mycket som Viggo skrev kring hur medlemmar i forumet agerar och tycker att det var ett väldigt bra inlägg.
Barcelona Iniesta70.
2016-12-27 23:49
Katalano Nej, Neymar har ju inte gnällt. Och varför skulle han? Han spelar ju oavsett. Jag tycker också han är en start spelare, han har en enorm högsta nivå. Den högsta nivån har tyvärr inte visats sig allt för ofta denna säsong, enligt mig. Tyvärr. Det intressanta ur en hypotetisk synvinkel är ju om de båda hade kämpat om samma plats under samma villkor, oavsett prislapp och oavsett "hype" så är jag ganska säker på att Arda fått lite mer minuter på sin rätta plats. Många här inne försvarar Neymar med "näbbar och klor" på ett i mitt tycke lite naivt sätt genom att göra det legitimt att sätta laget på pottan med omogna värderingar både i beslutsfattandet med bollen och gentemot med och motspelare med ett icke ödmjukt beteende under matcherna. Det kallas då att "hota" backlinjen, det kallas att skapa ytor, men för mig så har det mest handlat om en ganska frustrerande "superstjärna" som ser de andra två i trion agera "räddare i nöden" när han själv hamnar utanför rubrikerna och målprotokollet. Det jag vill få fram egentligen är väl om det är en skam att som en av de tre i det ökända MSN ändå kunna hamna på bänken på grund av sitt spel, eller som i det här fallet, hamna på bänken på grund av nån annans spel? Eller är det kanske en kombination av de båda alternativen? Jag vet inte, Arda kanske inte är en start spelare med eller utan Neymars konkurrens, men jag undrar om inte Luchon målat in sig i ett hörn i den här frågan. Vad mer kan Arda göra?
Barcelona Kröjjf
2016-12-27 23:49
Iniesta70. Som jag skrev tidigare idag, har jag för vana att ligga lågt när det kommer till sådant som transfers och FIFA- tänk. Tur att jag inte hade gjort entré härinne än, när ryktet uppstod om Zlatan var på väg till vår klubb och det sen blev bekräftat som sant. Jag var en sann plåga för precis hela min omgivning på jobb och fritid, genom att ta varje tillfälle i akt att ondgöra mig över en värvning av en spelare vars profil inte passade in i vår klubb på vare sig det ena eller andra sättet. Att det dessutom skulle ske på bekostnad av Samuel Eto´o gjorde ju inte saken bättre precis. Milt sagt, om man nu säger så. Även vid värvningen av Arda Turan, höll jag tyst härinne. Men i tanken var jag klart positiv. Kanske till och med i överkant med tanke på inledande inhopp och matcher. Men som det så ofta visat sig i vår klubb, behövde han speltid (efter ett halvårs "vila" från tävlingsmatcher) för att kunna anpassa sig. I all synnerhet som Luis Enrique envisades med att placera turken i en för honom ovan position, som inte tog till vara hans fulla potential.Som istället tog sig uttryck när Neymar spelade OS i Brasilien. Men eftersom endast mitt och Katalano nämns vid namn i ditt eget inlägg, så blir jag väldigt förbryllad av följande mening: "Katalano har ju lite tidigare under kvällen lite diplomatiskt skrivit att du endast ser Arda som en reserv". Gör jag? Det var i så fall mer än jag själv visste. Men jag förmodar att du syftar på att jag själv höll med Viggo - Grande Busquets i allt vad han skrev och då bl a detta: "Vi klagar på att Arda inte ska spela på innermittfältet. Varför envisas Lucho med det? Men likförbannat ber vi om en Coutinho, som aldrig spelat på mitten under sina "bra år" men honom vill vi ha på Iniestas position". Varpå Katalano bl a invände: "Arda ser jag endast som reserv till ytteranfallarna och Rakitic skulle få lämna" (märk väl att det sista är ett citat utan sitt sammanhang och ingen kritik). För ovanlighetens skull ska även jag vara "diplomatisk" och det genom att helt enkelt undvika din fråga och på politikers vis väcka en i dess ställe. Tolkade du i likhet med Katalano "Viggos" inlägg, som att han otvetydigt förespråkade vissa spelare framför andra och tog klar ställning för någon. Det gjorde nämligen inte jag. I alla fall inte i vad han skrev om Arda Turan, vilket tål att upprepas: "Vi klagar på att Arda inte ska spela på innermittfältet. Varför envisas Lucho med det? Men likförbannat ber vi om en Coutinho, som aldrig spelat på mitten under sina "bra år" men honom vill vi ha på Iniestas position". Jag kan inte se att Viggo - Grande Busquets uttryckligen förespråkar att Arda Turan ska ha en ordinarie plats eller så. Utan "bara" att han pekar på hur fort en del ändrar uppfattning och tror att lösningen på alla problem står att finna i transferfönster två ggr varje år, istället för att placera rätt "gubbe" på rätt plats. Från skillnad till vad som nu ofta är fallet, tro att lösningen alltid finns utanför den befintliga truppen efter ett tag. Själv såg jag ett befogat inlägg som pekade på hur många härinne är kappvändare så till den milda grad, att dom till slut inte längre vet vad som är insida respektive utsida på sitt egna "plagg", som ständigt skiftar i färg beroende på årstid. Låter det förvirrande? Det är det också. Vilket "Viggo" illustrerade med en rad relevanta exempel på hur folk ena stunden helhjärtat förespråkar en spelare, för att något halvår senare förkasta densamma och skriva sälj respektive köp. En s k ond cirkel som aldrig synes ha något slut. Men för att nu ändå gå dig till mötes innan läggdags och svara på din direkta fråga, så väljer jag att besvara den så här: Arda Turan lär förbli avbytare så länge "Lucho" behandlar honom som en sådan. Tränarens förtroende och spelares självförtroende i fotbollssammanhang, är två sidor av samma mynt. Sedan kan man i och för sig fråga sig varför Neymar JR ännu inte hittat senioren i sig själv som förutspåddes bli världens bäste redan i förfluten tid, med tanke på det övermått av friheter och förtroende han fått över tid. Var inte det ett diplomatiskt sätt att tackla frågan, så säg....
Barcelona Katalano
2016-12-27 22:42
Iniesta70.

Jag har varit inne på ämnet Arda tidigare och anser att han denna säsong har fått mer uträttat än Neymar på dennes position. Neymar har inte alls presterat som han bör och med Arda i form samtidigt så tycker jag att det är självklart att det är Arda som ska spela. Jag anser också att konkurrens är något positivt och om inte Neymar klarar av det så kan han få lämna för min del. Sådana spelare vill jag inte ha i laget. Nu har inte Neymar gnällt så detta är rent hypotetiskt och gäller samtliga spelare förutom Messi, vilket jag vet att du förstår Iniesta70, men inte alla andra.

Anledningen till att jag nämnde Arda på bänken i tidigare inlägg syftar till att Neymar ändå måste anses tillhöra startuppställningen rent generellt sett över en säsong på bekostnad av Arda.

Jag måste tillägga att även om Arda varit otroligt bra när han spelat ytter hittills så finns det inget som säger att han kommer att fortsätta vara så här bra. Om Neymar inte varit i klubben, hade då Arda varit tillräckligt bra för att vara en starter på vänsterkanten? Jag är inte så säker på det.
Barcelona Lionel12
2016-12-27 22:31
Angående Arda så tycker jag att man kan placera Neymar intill Gomes, Paco och Vidal på bänken. Iallafall nån match för att se vad man kan få utav Arda i "större" matcher. Sen säger jag inte att han ska ha 90 minuter men iallafall 45. Ge grabben en chans. Jag led med han när han inte fick lira i början pga tranferban. Men nu existerar inte sådan. Tålamod har han visat och hjärta för vår fina klubb. De dags.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-12-27 22:18
Kröjjf

Visst är positionering av övriga mittfältare inte den bästa vilket leder stundtals till att Busquets befinner sig i ingenmansland vilket naturligtvis leder till mer kladd precis som du säger. Men Busquets har varit grym under Luchos två första säsonger så hur kommer det sig att han plötsligt presterar sämre? För såvitt jag vet så har vi spelat samma taktik med samma positionering av samtliga medspelare, eller har jag fel?

Själv är jag inne på samma spår som Ribohn fan då Busqets fysik blivit sämre, han känns slöare i både benen och tanken. Dessutom har jag sett honom slå bort enkla sidledspassningar som han brukar sätta med ögonen bundna, vilket för mig till tankarna att han inte är lika fokuserad under matcherna.
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-27 22:09
Jag tycker verkligen att Turan ska få vara kvar, även peta Neymar så han får känna på bänken lite. Inget illa mot Neymar, älskar honom. Men hans lek, det han håller på med på planen, det är skitsnyggt.. men det blir för mycket, känns mer som att han vill styla och göra bort motståndarna än att göra mål. Och hans humör är frustrerande, han måste lugna ner sig lite. Otroligt bra och underbar fotbollspelare att se på, men kräver mer än bara snygga grejer på planen av en så pass dyr spelare. Därför ser jag gärna en petning, iallafall nu när Neymars form är så pass dålig som den är. Turan är rakt på, han jagar mål. Verkligen jagar. Sliter som ett djur, riktigt imponerad av hans senaste form, hoppas han får chansen att visa hur bra han är framöver bredvid Messi och Suarez. Pressa Neymar lite, låt han känna på konkurrensen, varit förlite så på Neymar. Han är given i Brasilien, stora stjärnan i laget och har egentligen ingen som kan ta hans plats där, lika har det blivit i klubblaget, han har sin plats och vet att han är given, så peta.. peta och peta! Låt han känna av Turan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2016-12-27 21:44
Ja, lite mer tid skulle nog Arda vara värd, på rätt position vill säga. Eftersom både Katalano och Kröjjf är på "tråden" så tänkte jag slå den där sne passningen som jag "hotade" Kröjjf med innan jul. Vad tycker NI om Ardas situation? Är "skammen" för stor för Neymar att nöta bänk i ett lag som FC Barcelona? Har Lucho målat in sig i ett hörn i denna fråga? Ska Neymar spela oavsett form? Ska Arda nöta bänk oavsett form? Katalano har ju lite tidigare under kvällen lite diplomatiskt skrivit att du endast ser Arda som en reserv. Gäller det i alla lägen eller endast när alla visar sin högsta nivå? Ordet är fritt! Nu behöver såklart inte bara Kröjjf eller Katalano svara . Jag är nyfiken på svar från alla hörn . Ska tillägga att jag själv står inte bara i ett raserat glashus, utan har nog smällt ner ex antal glashus med både stora och små stenar när det gäller Arda. Så var inte blyga. Jag själv har definitivt kastat den första stenen i denna fråga. Jag är man nog att erkänna att jag fick käka upp mina ord angående Arda både till frukost och till lunch. Ja, jag fick det t.o.m serverat till middag. Det är med en bitterljuv smak som jag skickar "stafett pinnen" vidare. Nå, vad har ni att säga?
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-27 21:38
Spelar man centralmittfältare och den rollen Busquets har, råkar man hela tiden på problemlösningar både framåt och bakåt. Tidigare säsonger var han Mr 100% och löste samtliga problem. Denna höst och vinter har problem blivit fler och han har inte riktigt kunnat bemästra detta. Det har ju självklart flera orsaker. Först tycker jag att hans fysik var klart sämre inför säsong start. Där tycker jag att det märks mest i hans press spel, där han inte vinner boll lika mycket som förr. Sedan är det så att motståndarna vet att alla uppspel ska gå via Busquets. Därför har han nästan blivit punktat i matcher. Det och att han är mer påpassad, spelar med små marginaler och hans svårighet att flytta boll på tom yta. Gjorde att misstagen börja komma och där efter ett sviktande självförtroende. Jag tror också att det nya gräset vi har, missgynnar Busquets kraftigt, då den är väldigt snabb(mer likt konstgräs). Bollen rinner lätt undan och han har svårare att komma in i press.
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-27 21:12
Cule4life Förstår din tanke med spelarna du vill skappa iväg, men Turan skulle jag gärna se att vi behåller om han vill fortsätta vara våran bänkspelare, han har faktiskt gjort det grymt. Och ha en spelare som Turan på bänken, är klass. Men frågan är, kanske är han lite för bra för att nöta bänk hos oss? Rakitic tycker jag att vi ska försöka få ut så mycket som möjligt av, tror han skulle passa troligt bra hos Juventus!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: