/spanien/barcelona/forum/971.aspx/spanien/barcelona/forum/971.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barclasico
10/15/2016 15:09
Barca line-up vs Deportivo: Ter Stegen, Digne, Pique, Mascherano, Mathieu, Rafinha, Busquets, Rakitic, Arda, Suarez, Neymar #fcblive Mathieu? OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Vlom
10/15/2016 14:42
Oerhört imponerande av Leganes att göra 2 mål inom loppet av 3 minuter mot självaste Sevilla. Det står 2-2 med mindre än 10 minuter kvar av matchen.
Barcelona Davids3
10/15/2016 14:39
Suarez har 4 gula. Rätt stor sannolikhet att han inte får starta idag, för att inte riskera missa Valencia-matchen.
Barcelona Kröjff
10/15/2016 13:58
Gabriel

Så ska det se ut! Tråkigt dock att mitt första inlägg på länge, kom att handla om huruvida Cruyff låg bakom värvningen av Luis Enrique, Eftersom jag först och främst gav mig in i den då pågående diskussionen om Mascherano. Gjorde alls icke ett försök att bejaka och lyfta fram gamla goda tider med Cruyff och Pep i spetsen, som befarades.

Förvisso vek jag en liten undanskymd plats åt den förstnämnde inom parentes. Men den som läser vad jag skrev någorlunda förutsättningslöst, bör dock ändå kunna förstå att kontentan var att Mascherano i mina ögon tydligt har framtonat som Luchos handplockade man som ledarfigur. Samt att skälet till att andra fått bära kaptensbindeln, förmodligen är en kompromiss gentemot alla "inhemska" "hardcore"-fans.

Vars inbitna traditioner och starka känslomässiga bindningar till klubben, Lucho sannolikt inte alls uppfylls av på samma sätt med sin lite mer brokiga bakgrund.
Även om L.E. befunnit sig i den speciella miljön Barca innebär såväl i rollen som spelare och tränare tillräckligt länge, för att vara fullständigt införstådd med hur rangordningen bör se se ut, för att inte väcka mer ont blod än nödvändigt bland klubbens "hardcore"-fans.

Det var kort sagt alltså inte jag som tog tillfället i akt att lyfta fram Johan Cruijff i förgrunden. Men när den bollen väl har satts i rullning, tenderar den snabbt bli växa till oanade proportioner i enlighet med snöbollseffekten. Tycker jag själv Mascherano besitter ledaregenskaper? Tveklöst. Är han en framtidsman på plan. Nja...

Barcelona Gabriel
10/15/2016 13:08
Kröjff Nu var det förvisso inte mig du tillfrågade men tänkte ändå att jag stiger in som lite hjälp på traven. I länktips hittar du citatet; - “Luis Enrique tiene una cosa a favor, lo fiché yo. Aunque me echaron y no lo pude entrenar. Vilket betyder, " Luis Enrique har en sak till sin fördel, jag värvade honom. Trots att de sparkade mig och jag inte kunde träna honom".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
10/15/2016 13:00
Barcelonito / Lucho Enrique 21 Om det du skriver rör sig om"ren fakta" med utropstecken och allting, så kanske det finns en möjlighet att du också kan ange någon enstaka källa, för alla dessa "flera gånger"?
Barcelona Skurhink
10/15/2016 12:00
Det är märkligt med Vidal, Lucho gjorde samma sak med honom förra året men envisades ändå med att inte värva just en högerback. Jävligt skumt! Spräng banken på Hector Bellerin i Januari säger jag med luchos ide om en 3-4-3 utan Roberto! Kul med match idag!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
10/15/2016 11:35
Alba, Serginho och Cillessen är skadade och Aleix är petad ännu en gång. Känner personligen att Vidal hade förtjänat en chans till på högerbacken. Visst, han var dålig mot Alavés, men hela laget underpresterade den matchen och jag hade velat se Aleix i en starkare startelva. Men Lucho verkar ha bestämt sig - att byta formation är bättre än att Aleix får spela. Vi ska vara glada om vi får mer än 5-8 miljoner för honom i januari.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gogo
10/15/2016 11:24
Hyggligt odds idag!
Barcelona Felix-Forca Barca!
10/15/2016 11:21
Vidal är inte ens uttagen i truppen trots att Roberto är skadad.
Kändes som sista spiken i kistan - Vidal out?
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
10/15/2016 10:31
@Kröjff:
Cruyff har flera ggr sagt att han låg bakom att Lucho kom till Barca som spelare, han övertygade honom att komma till Barca för han visste att klubben var bättre lämpad för honom än Madrid. Så det handlade inte om "möjlighet" utan ren fakta att Cruyff ville ha Lucho i Barca! Nu bryr jag mig inte om Cruyff hade velat ha honom som tränare, men klubben har sedan Lucho slutade spela i klubben haft honom som en självklar framtida tränare i sina planer. Glöm aldrig att det var Laporta som hämtade Lucho som tränare först! Och nog fan säger det iaf mig att Pep som huvudcoach och Lucho som B-lagscoach var en jävla genomtänkt plan av både Laporta och Cruyff. Som jag sagt innan, Pep och Lucho var som Puyol och Xavi är för den yngre generationen. Det har alltid varit meningen att han skulle ta över någon dag, hans status bland folket i Barcelona kommer folk här inne förmodligen aldrig förstå om man inte upplevde Luchos dagar i Barca.
Barcelona Gabriel
10/15/2016 08:31
Call me crazy men idag är jag nästan (okej inte riktigt lika mycket but still) lila hypad över att se Umtiti spela som Leo. Älskar verkligen det jag sett av honom hitills, han känns helt sjukt lugn och stabil där bak, verkar verkligen ta alla rätta beslut, står typ alltid rätt ovh tvingas sällan gå in i situationer för att ta frisparkar då han ofta redan bedömt situationerna så bra att han redan är först på plats. För att inte nämna hans spel i luften och följsamhet vid 1 mot 1 situationer. Tycker verkligen han visat sig vara ett klockrent köp än så länge. Han och Piqué (som jag håller som världens bästa mittback) kan verkligen bygga upp något riktigt bra och stabilt här. Älskar för övrigt att det äntligen är game day, avskyr dessa international breaks. Finns typ inget tråkigare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona gogo
10/15/2016 03:38
hahaha 3-3-2-2 va fasen
Barcelona Culés
10/15/2016 03:21
Robihn fan Är du full?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
10/15/2016 00:42
[QUOTE=LennyRomario]Aha. Då är jag med. Tolkade in för mycket i det hela. Jo, visst är det så att det behövs olika spelartyper i ett lag. Nej, vi behöver inte gå in där. Mer än att jag på fullt allvar inte tror att det finns någon som tycker att 14/15 är vackrare än 08/09. Och det menar jag verkligen. Ingen. Ja, som är över 20 år i alla fall. Däremot så vet jag att exempelvis Pique menar att de är ett bättre lag nu, då de även kan spela på kontring. Men det är någonting helt annat än vackrare, än fotbollens poesi. Jag menar, spela på kontring, det har Real kunnat i hur många år som helst. [/QUOTE] "To enjoy watching the games of Barcelona is much more important than just winning." - Johan Cruyff
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
10/15/2016 00:33
3-3-2-2 uppställning nästa match med tre centrala mittfältare. Messi och Neymar med utgångspunkt bredd på var sin kant, Men med fria tyglar. Två stycken centrala topforwarder. Mascherano - Pique - Umtiti Busquets Gomes - Iniesta Messi - Neymar Suarez - Paco
Barcelona Iniesta70
10/14/2016 20:43
Vad tror ni om chansen att Paco startar imorgon ?
Grabben skulle behöva bra folk runt sig och få göra ett par mål och ett hyfsat
betyg i en spansk sporttidning efter en match.
Tror eller är nästan säker på att man kan få en riktigt bra ersättare för Suarez om
Paco kan få lite ordning på målskyttet och sitt , troligtvis ganska sargade självförtroende .

Suarez var ju inte direkt superhet i början av sin Barca karriär han heller , han hade ju dock inte lirat på ett tag så man hade väl betydligt större tålamod med honom .

Annars är jag väl mest nyfiken på Messis status och form , han behövs som vi alla märkt , men han lär väl inte starta .
Tror också att Neymar spelar och känner sig mer avslappnad när Messi lirar .

Tror nog att Umtiti spelar från start men kanske kliver av efter 60 min .

Ska vi ha nåt att göra med första platsen så är det dags att sluta tappa poäng mot lag som knappt själva behöver spela bra för att göra mål på oss .

När vi spelat mot Bilbao , Sevilla i supercupen och Atletico har det sett koncentrerat och riktigt bra ut , förutom det parodiska insläppta målet mot Atletico och sista halvtimmen i samma match.

Barcelona neymar JR
10/14/2016 20:33
Lennyromario Nej absolut borde inte finnas någon här inne som påstår att 14/15 är bättre fotboll än 08/09-11/12. Att spelarna gillar dessa tider mer är ju trots allt rätt så uppenbart. Mer frihet och mindre krävande från tränare, därav tror jag inte att pep hade kunnat göra det lika bra igen men med denna truppen. Iniesta har ju med varit ute med han trivs bättre och är lyckligare nu. Allt är på gott och ont men det är fortfarande Barcelona. 05/06 var rätt underhållande med varierande/kontring fotboll, det kan inga heller förneka för den delen. Nu spelar vi 50% av pep och 50% av rijkaard dock med en liten för ojämn formtopp. För mig är det enkelt har du MSN längst fram och du vill låsa dom med en fast spelidé då är man inget vidare geni. Dom ska få ha friheten dom behöver!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
10/14/2016 17:27
@neymar JR:
Aha. Då är jag med. Tolkade in för mycket i det hela. Jo, visst är det så att det behövs olika spelartyper i ett lag. Nej, vi behöver inte gå in där. Mer än att jag på fullt allvar inte tror att det finns någon som tycker att 14/15 är vackrare än 08/09. Och det menar jag verkligen. Ingen. Ja, som är över 20 år i alla fall. Däremot så vet jag att exempelvis Pique menar att de är ett bättre lag nu, då de även kan spela på kontring. Men det är någonting helt annat än vackrare, än fotbollens poesi. Jag menar, spela på kontring, det har Real kunnat i hur många år som helst.
Barcelona Kröjff
10/14/2016 15:55
neymar JR

Själv ansåg jag mig från början klar, redan i och med mitt första inlägg. Men som man frågar får man svar. För övrigt står det dig fritt att själv inleda en diskussion som leder någon vart. Men det kräver å andra sidan mer än korta kommentarer av vad andra skriver.
Barcelona neymar JR
10/14/2016 15:47
Lennyromario Vad jag ville mena att det finns fler spelartyper än endast en, även krigare fick plats hos Cruijff likt hur mascherano tycks vara en favorit för lucho. -------- Nu ska vi nog gå in på annat annars kommer det bli en 72 timmars diskussion angående lucho vs Pep, Barcelona vs Barcelona 08/09- 11/12 vs Barcelona 14/15 -. Ingen diskussion som inte leder någon vart :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
10/14/2016 15:41
Det är minst lika möjligt att Cruyff ville ha en spelare som "Lucho" i sitt lag, som att Pep under sin tid i Bayern M spelade en saktfärdig Xavi Alonso på mittfältet. Men jag tror inte för ett ögonblick att Cruyff hade givit ledningen klartecken att anställa en pragmatisk tränare som Lucho, så som han gjorde när lärjeungen Pep kom upp på "tapeten" .
Barcelona Iniesta70
10/14/2016 15:35
En sak jag hoppas på att slippa efter detta landslagsuppehåll är ju den totala antiklimax jag kände efter förra uppehållet.

Personligen hade jag gått och laddat för en kross mot Alaves men hög itensitet och bollvinster högt upp på motståndarens plan , instick , tiki taka , och ett ryck i skytteligan för Suarez.

Tanken med den kalla ölen jag hält upp var ju att låta alkoholen förstärka alla härliga intryck jag skulle fått , istället blev det mer öl för att dämpa de intryck jag fick.

Som vanligt höll jag på att säga men i allafall oftare än normalt så blev man tvungen att ta fram ful whiskeyn för att somna någorlunda avslappnad.

Så just nu efter denna svajiga säsongsinledning käre Lucho så har jag fått börja nalla av fin whiskeyn.....
fin whiskeyn....
Barcelona Gabriel
10/14/2016 15:33
Precis som LennyRomario säger så hävdade åtminstone Cruyff själv att det var pga honom som Luis Enrique övertalades att byta från Real Madrid till Barcelona. Så åtminstone jag väljer att tro på honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
10/14/2016 15:26
neymar JR Nix, där har du fel. Det var Johan Cruyffs efterträdare 1996, Bobby Robson som värvade Luis Enrique från Real till FCB och tog vår nuvarande tränare under sina vita engelska vingar.
Barcelona LennyRomario
10/14/2016 15:23
@neymar JR:

Nej. Men en del menar att Cruyff ville ha Lucho, och därför värvades han även då Cruyff inte längre var kvar.

Fast vet inte riktigt vad det skulle ha för betydelse ?
Barcelona neymar JR
10/14/2016 15:06
Cruijff som värvade lucho från huvudstadsklubben dock om jag har rätt på fakta..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
10/14/2016 14:53
Utan att ta ställning i sakfrågan eller ha följt diskussionen i sin helhet, kan det väl knappast ha undgått någon att "Lucho" för sin del sen sitt tillträde på posten som huvudtränare i FCB, hela tiden sett Mascherano som sin förlängda högra arm på planen från sin tekniska zon.

Vid i stort sett varje tillfälle där det p g a skador eller liknande avbrott, uppstått situationer som gjort det möjligt till det närmaste man kan komma en "time out" inom fotboll, så har Mascherano varit förstavalet som "Lucho" kallat till sig för att ge sin inofficiella lagkapten direktiv.

Kanske är La Masia och Katalonien (eller Cruyff för den delen), inte lika viktiga ingredienser för en ledare från Gijón, som förr rusat runt i Real Madrids dräkt och stolt visat upp huvudstadsklubbens kronbeklädda emblem för en hänförd publik på Estadio Santiago Bernabéu?
Barcelona Shanghai
10/14/2016 11:55
Spelare som har pondus, karisma och anseende är ytterst essentiella i storklubbar. Den som kan identifieras med dessa fantastiska och respektabla egenskaperna är ingen mindre än Javier Mascherano. Att han förlänger sitt kontrakt bevisar att han är klubben trogen sedan år 2010 då han teckna sitt första kontrakt. Han är dessutom en av få spelare som är kvar från Barças guld-era.

Så, jag är otroligt glad att Mascherano är kvar, han kommer vara en god mentor för den uppåtstigande stjärnan i Umtiti som kommer sakta men säkert att slussas in i elvan.

Eloge till ledningen att förlänga med en sådan profil.
Barcelona Iniesta70
10/14/2016 10:17
Masherano är ju väldigt populär här på forumet. , han har dock aldrig varit en av mina favoriter.
Jag tycker han har haft perioder då han varit stålande och tom bättre än Pique under en period.
Hans inställning är alltid suverän och spelsättet kan vara en frisk fläkt .
Men jag har aldrig fått uppfattningen av honom som en ledare , eller sett honom som en ledare på planen , men det kanske är nåt jag inte lagt märke till pga att
jag djupt inom mig kanske alltid sett honom som en nödlösning på de platser han spelat , förutom under en viss period när han var jämnare och hans lägsta nivå var högre.

Men det är min personliga åsikt , har inget emot honom som person , eller inställning , tycker helt enkelt inte han är tillräckligt bra.
Sen har jag svårt att se honom som en mentor för yngre spelare , men jag har noll insikt vad han har för status bland de yngre eller att dom skulle se upp till han och att han skulle leda dem eller tipsa dom.

Jag har som sagt ingen koll men han känns inte som ledar matrial i mina ögon ,
Visst inställningen kan smitta av sig men som nån ledare har jag svårt att se honom , men ännu en gång så är det en känsla jag har , kan lika gärna vara tvärtom.
Att man nu för tiden som talang bara har en kort tid på att visa upp sig innan man skeppas iväg på obestämd utlåning eller säljs har ju säkerligen att göra med hur fotbollsvärlden ser ut överlag.
Det är ju affärer , det ska säljas tröjor , det ska vinnas titlar varje år....
Blir tufft att vänta på spelare att blomma ut vid 24-25...
Hade vi på forumet fått bestämma hade tex S Roberto varit såld för lääääänge sedan.
Om man i lugn o ro ska få utvecklas i ett storlag som Barca så måste man verkligen ha en tränare som tror på en , och ett grymt psyke...och en styrelse med enormt tålamod.
Tyvärr så vill väl både fans och ledning se snabba resultat och jag tror inte det blir bättre i framtiden...tyvärr.
Jag har själv sågat unga spelare och ifrågasatt tränares mentala hälsa när vissa av de unga killarna fått chans på chans så man är ju lite av en hycklare , vill både ha kakan och äta den..
Men att jag tycker som jag gör om Masherano , så är det en åsikt , har alltid haft svårt för honom(som spelare) men jag respekterar de som vill ha kvar honom men håller helt enkelt inte med.
Annons: