/spanien/barcelona/forum/97.aspx/spanien/barcelona/forum/97.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 13:34
Om Valverde vill spela med två defensiva mittfältare så har han redan tappat mitt förtroende där. För mig är det inte Barcelona att laget ska spela med två defensiva mittfältare. För att vi ska bli dominanta igen måste vi ta in mittfältare som klarar av att kontrollera matcherna. Vi tog in en box till box spelare som skulle jobba extremt hårt i defensiven och helt ärligt blev vår defensiv ens bättre med Rakitic? Killen springer och arbetar men han gör det på fel sätt. Sättet han jobbar på är inte effektivt. Efter en säsong där vi inte bara gått titellösa utan spelat så otroligt bedrövligt så förväntar jag mig lite större namn än Bellerin och Paulinhos. För första gången på över 10 år så tror jag inte på oss inför en säsong. Valverde känns meh, han lär inte gå tillbaka till våra rötter utan vill likt Enrique göra sitt egna Barca..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
7/7/2017 13:32
Många här inne är verkligen hycklare... Man gnäller för att klubben "inte ens verkar försöka" värva Verratti, när sedan Bartomeu öppet går ut och deklarerar att man vill göra det samt på samma gång sätter press på PSG då är även det fel. Dessutom gnäller man på det faktum att vi nu kanske missar Verratti, men hur kan det vara ledningens fel när man tycks göra allt som går för att få hit honom? Klubben ska tidigare varit beredda att betala mellan €80M-€100M för honom, men PSG vill just nu inte förhandla. Ska vi erbjuda mer än så? Visst men det rimmar ju väldigt dåligt med alla dem åsikter som moralens hjältar på det här forumet brukar ha ang. Bartomeus ständiga åtgärder för större intäkter... För om vi ska slänga upp summor över €100M för spelare och samtidigt ha råd att behålla spelare som Messi då krävs det fler sponsorer och andra alternativa lösningar för högre intäkter. Men så bra att ni har insett det nu.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
7/7/2017 13:27
Paulinho å herre jag vet inte vad jag ska säga. Detta kan inte vara på riktigt !! Snubben är en sämre version av Gomes. Seg oteknisk brasse snälla snälla att man ens försöker !!! Fattade aldrig ens varför Dunga hade med den amatören till VM!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
7/7/2017 13:25
Paulinho har varit strålande bra i Brasiliens landslag senaste året. Men för mig fel spelare att ta in. Det känns som om Valverde vill spela med 2 defensiva mittfältare. När han tittar efter spelare som Paulinho och Veratti. Jag gillar inte det. Låt Busquets sköta det och prioritera snabbhet, explosivitet och teknik, på dem andra 2 offensiva innermittfältarna.
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 13:25
Så sjukt orolig över detta transferfönster för vi behöver verkligen värva bra spelare som går direkt in till startelvan. Framför allt så behöver vi bra mittfältare och där vore Veratti helt perfekt. Dom spelarna som det ryktas om Paulinho? Bellerin? Hur tänker vi där det där är inte spelare som går direkt in till startelvan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
7/7/2017 12:58
@Bollinnehavet:

Barca drivs på ett så politiskt sätt, att såna grejer inte förvånar en längre. Sanningen är att ledningen egentligen nöjer sig med en topp 3 placering varje år, men visar oss ett falskt missnöje, och säger att vi måste vinna till varje pris.

1. Så länge fasaden MSN, upprätthåller fasaden att signalera att vi är bäst, så nöjer sig ledningen med det.

2. Varje år vi vinner en titel, blir det rätt kostsamt för klubben rent ekonomiskt. Barça sparar alltså pengar på att komma tvåa. Bonusar, klausuler etc.
Case Fabregas och Sanchez sparade barca över 25 m € på uteblivna klausuler å bonusar, genom att komma två
Case Andres Gomes är samma där, vi sparade drygt 20 m € på uteblivna titlar.
Rent truppmässigt sparar klubben en massa pengar på att komma tvåa, samtidigt så skiljer inte inkomsterna så värst mkt mellan ettan å tvån.

Så vad handlar detta om?

1. Attityd reflekteras av ledarskapet.

Laporta är advokat, och advokater vill vinna till varje pris, kosta va det kosta vill.

Bartomeu-Rossell är ekonomer, där vinstmarginaler är viktigare, sponsorer hämtas in och stolthet, kultur blir isf sekulariserat.

2, Både Gaspart och Bartomeu är inga ordinarie presidenter, utan båda har tog över provisoriskt, från Nunez och Rossell
Gaspart tog oss till botten sportsligt, ekonomiskt etc.
Bartomeu har tagit La Masia, Tröjan, truppen till botten men så länge vinstmarginalen är bra så är han nöjd

Problemet i Barca är hos ledningen, och dem som tycker att Enrique är och beskylla, har redan druckit av saften, som ledningen blandat
Barcelona Romelu Umtiti
7/7/2017 12:52
Tycker barto agerar rätt. Han sätter press på PSG genom Att förklara situationen för allmänheten. sen genom att allt fler liknar Verattis situation till ett fängelse gynnar även oss i slutändan då även det sätter press.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
7/7/2017 12:46
Men man måste hålla med om det Barto sa också. Situationen är lite orättvis att det endast finns friköpsklausuler i spanien. Hade det varit en omvänd situation där PSG starkt velat ha en spelare från Barca samtidigt som spelaren själv vill dit, så hade vi inte haft någon talan alls.
Jag visste helt ärligt inte förrän denna sommar om att detta endast gäller i spanska ligan, helt sjukt!
Barcelona Thierry Henry
7/7/2017 12:45
@Lion24:Messi kan springa och kan göra jobbet. Han behöver det Inte i den utrsräkningen som anfallare men hade gjort det dom mittfältare. Den givna utvecklingen i hans karriär är att han tar steget ner


Så du ville bara hitta en spelare och fastna för bollkramannde Dembele på kanten? Här är en idé! Låt oss behålla Neymar som är 10 gånger bättre på det Dembele gör så slipper du i desperation leta ersättare som ändå blir fel för dig;)

Om Iniesta inte duger så har vi alltid Rakitic som kan göra jobbet. En spelare som Seri finns också för rea pris på marknaden. Messi måste iaf ner på mittfältet det är min fasta tro. Neymar är mogen att axla ansvaret som ledare av vårt anfall
Barcelona el Flaco
7/7/2017 12:38
@SOMISEREM1899:


Om inte vore nog har även Francesc Aguilar försvarat Barto i sin krönika, medan Xavier Bosch inriktar sin energi på att smutskasta Lapora. Barto-brigaden har mobiliserat sig i tid för att försvara sin uppdragsgivare och hjälp behöver han minst sagt. Ceballos hänger i luften, Verratti verkar omöjligt att ro i hamn och TV3 har rapporterat om avsaknaden av transparens i samband med Seient Lliure. MD to the rescue!
Barcelona the cameroonians
7/7/2017 12:38
Rambla Jag har alltid tvivlat på klubbens intentioner gällande Verratti, framförallt ekonomiskt. Idag dödade Bartomeu möjligheterna genom sitt uttalande. Från att i förra veckan ha fullt förtroende för Robert och inte vilja prata om Verratti överhuvudtaget till att nu nominera Pep Segura och plötsligt prata öppet om Marco. Rimmar illa. Är dessutom helt övertygad om att Bartomeu inte vill göra sig ovän med Qatar o PSG, tror ff att köpet av Digne var ett måste för att få till förlängningen med Qatar Airways förra säsongen. Angående Paulinho så visar det väl kapaciteten, att gå till kinesiska ligan för att shoppa är inget som en storklubb ska hålla på med. Jag hoppas ff att det bara är en rökridå och att det dimper ner nåt riktigt namn när som helst och out of nowhere. Men jag börjar undra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tribente_magico
7/7/2017 12:37
Håller med bolleinnehavet i vartenda ord. En gåta vad man ville få ut av att värva en spelare som Paulinho. Vi har ett gäng medelmåttiga spelare som inte har i Barcelona att göra. Rafinha, Gomez, Denis Suarez är för dåliga helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
7/7/2017 12:35
@Cule4life:Vi ska ge Ceballos Gomes lön för han imponerade lite i u21 em? Men snälla. Även desperationen .måste ha sina gränser!
Barcelona BARCA-més que un club
7/7/2017 12:34
Barto haha var det han som skulle ta över spelarförhandlingarna , yeah sure Går ju skit bra . Kommer sluta med att vi värvar 2-3 spelare från Asien eller nåt. Real skrattar åt oss just, alla skrattar åt oss Barca har blivit ett lag ingen vill längre komma till blir nobbade från Kina till exempel. #Barto out#
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
7/7/2017 12:33
Jag tycker klubben bör ta i med hårdhanskarna nu, knogjärnen det spelar ingen roll.

Mathieu Douglas Vermalen Turan ska UT !! Om det behövs så köper klbben själv ut dom från sina patetiska kontrakt, om nu ingen vill köpa dom. Vad ska det kosta ? 15 milj ? Skitsamma, Värvar man dom för 60 milj kan man lika gärna slänga in 15 till.

Släng upp 80-85 milj för Veratti och låt PSG välja också en spelare mellan Rakitic lr Rafinha som värderas mellan 25-30 milj st.

Sälj Gomes rakt av och acceptera budet man fick på 35-40 milj.

Hämta in Cabellos och släng upp 25 milj till Betis så ska vi se om han går till Real, Och ge han Gomes lön. Ingen chans i världen att Real kan matcha det budet.

Om nu klubben siktat in sig helt och hållet på Bellerin, Fine låt gå. Vi blir inte sämre. Han och Vidal och Palencia får helt enkelt fightas om platsen. Nästa säsong kmr ngn av dom säljas som inte lever upp till förväntningarna.

Kvar har vi en fin trupp.

Hur svårt kan det vara :).
Barcelona Pep - El Míster
7/7/2017 12:29
Håller med. Punga bara upp 100 mille till PSG så såpan får ett slut. What the hack - ge dom 120 mille då! Släng med ett par katalanska bakelser också. Vad fan som helst.

Betalar vi överpris för alla soporna vi köpt kan vi väl betala lite överpris på en spelare som faktiskt är värd det...

Jag börjar snart tappa hoppet!

Barcelona Rambla~
7/7/2017 12:29
När det har gått så långt att man jagar sopor, spelare som floppat rejält i PL som Paulinho gjorde (engelsmän skrattar åt Barca) i Kalle Anka-ligan i Kina, ja då har allt hopp man hade om denna sommar försvunnit all väg. Att man dessutom får ett bud totalt avvisad av den kinesiska klubben gör det bara pinsamt. Barca blir förödmjukade inför världens ögon. Aja, det är knappast första gången det sker och helt säkert knappast den sista. Sommaren är inte över på långa vägar, även om man önskade att den var det. Så helt plötsligt är Pep Segura huvudansvarig för alla värvningar. Vad hände med Robert? Blev han trött på att vara en nickedocka för Barto och hans ledning?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
7/7/2017 11:54
I dessa stormiga tider ser vår käre Bartu till att fixa två stora intervjuer i SPORT och MD, samt en tillhörande propagandaartikel från sin knähund Santi Nola i den sistnämnda tidningen. Det lugnar nog de konservativa medlemmarna.

Det är så skrattretande att de människor som på riktigt skapade en framsida om att metalldetektorn tjöt när Laporta gick igenom säkerhetskontrollen på El Prat (ja, MD gjorde det), nu sitter och beskyller andra för att göra allt i sin makt för att smutskasta ledningen.
Barcelona Bollinnehavet
7/7/2017 11:45
Från att för första gången sedan vi köpte Neymar ha känt mig positiv kring vår silly så har det nu vänt för mig. Dembele blev för dyr, det kan jag köpa. Men nu går Barto ut och kommer med det klassiska "We tried" angående Verratti. Fuck you Barto! Du är president för världens finaste klubb, vi ska inte försöka, vi ska lyckas. Varför inte ge PSG ett överpris för Verratti precis som vi gör med alla medelmåttor som Gomes, Song, Mathieu, Vermaelen, Paco och Arda? Ge dom 90 miljoner och släng in Rakitic i dealen. Jag menar allvar. Fuck it, ge dom Rafinha också! Varenda en som är fotbollsintresserad världen över VET att Verratti är det Barca behöver för att se ut som Barca igen.

Nä vad händer istället? Vi blir nekade att köpa Paulinho! Hahahaha! Paulinho?! Vi har redan ett överfullt mittfält fyllt av breddapelare. Det vi behöver är att bli av med minst två av dom och ta in ren klass (Verratti). Inte trasha vår ekonomi på en jävla Song till! Fuck you igen Barto! Kinaklubbens sportchef har precis gjort varenda en culé världen över en större tjänst än vad vår egen president någonsin har gjort. Han måste fan vara culé som stoppade den idiotaffären.

Får vi inte in Verratti i sommar som praktiskt taget har förstört sitt egna rykte för att komma hit så är vi lika utskämda som när klubben kriminaliserades.

"We tried" kommer bara dagarna efter att ryktena kring Ceballos har svängt till Real Madrids favör. Där ser det ut som att vi missar ett spanskt och ungt rea-kap till vår värsta rival. Igen. Men vad gör det när Barto trodde att han hade Paulinho-esset i sin rockärm. Helt ärligt, när Messi lägger av och Neymar har festat sönder sin karriär så kommer vi vara nya Milan tack vare den här jävla ledningen!

Sorry för min negativitet. Men "I tried" to be positive ett tag.
Barcelona Deulofeu
7/7/2017 11:44
Verratti spåret känns väl just nu rätt tufft men att han signar upp sig för Nike gör ju inget precis.

Tyvärr har ju även PSG Nike som gör sina tröjor.

Adidas vet jag brukar hjälpa till vid stora övergångar rent ekonomiskt borde det inte vara i Nike intresse att Verratti flyttar till oss.

Dags att jobba lite detta ger oss möjlighet utnyttja Nike!

Tror även att Bellerin börjar närma sig och att slutsumman hamnar på 450 miljoner.

Hur man är ritar laguppställningar och försöker så startar S.Roberto aldrig i någon av mina elvor inte heller Gomes om vi nu fått bud på 350 miljoner respektive 450 miljoner borde vi då inte fundera på att sälja de pengarna borde ju nästan räcka till Verratti.

Jag skulle tagit chansen.Släpp Roberto och satsa på Alena han har mer...
Barcelona Blaugrana91
7/7/2017 11:34
[QUOTE=Blaugrana91]Bartomeu har tydligen i en intervju med Sport bekräftat att Barca vill värva Verratti och Verratti själv vill komma till oss, men för tillfället vill inte PSG sälja. Det verkar som att intervjun existerar, Sport har den på dagens löpsedel och bör väl då rimligtvis publiceras idag. [/QUOTE] Bartomeu har nu även bekräftat till MD i en intervju samma uppgifter, Barca vill värva Verratti och han vill komma hit. Men just nu vill PSG inte förhandla och klubben får börja studera andra alternativ, han säger dock att fönstret är öppet till 31 augusti så man utesluter ju inte Verratti helt. Han fick även frågor om Ceballos, Bellerin och Paulinho men ville inte gå in på detaljer. Han bekräftade dock att klubben kommer värva 2-3 spelare samt flytta upp 1-2 spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
7/7/2017 10:38
Thierry Henry

Det måste inte vara Dembele, kan vara vilken annan spelare som helst, tog Dembele som ett exempel för att han har ryktats starkast till oss. Inga mittfältare värdiga dagens Barca? Tror du att jag kräver att alla mittfältare som ska komma hit ska göra precis det Xavi och Iniesta gjorde? Jag är väl medveten om att man inte kan komma till den nivån men du överdriver när du säger att det inte finns några mittfältare värdiga Barcelona. Det är därför du köper en rätt (!) mittfältare och ger honom utbildning i hur spelet ska spelas som mittfältare, skulle Xavi vara samma spelare om han hade varit en Arsenal eller Milan produkt? Verkligen inte, utbildning ''Thierry Henry'', man utbildar ungar på La Masia likväl som nyförvärv och det ska vara rätt spelare! Andre Gomes kan du inte utbilda eller utveckla till en värdig Barca spelare. Annars finns det en drös mittfältare som skulle göra ett fantastiskt jobb, om dom är rätt spelare och du utbildar dom på rätt sätt.

Messi som mittfältare? Om du får för dig att vi spelar 90% på motståndarens planhalva så är det okej för mig. Om vi möter Levante hemma så är det okej för mig, men en hel säsong? I en Champions League semifinal där din motståndare letar taktiska fel hos dig? Messi som knappt gör jobbet idag ska göra det som central mittfältare? Springa fram och tillbaka? Du vet att vi inte har 95% bollinnehav. Messi och en snart 34 åring Iniesta som mittfältare? Gör du allt möjligt för att hitta en plats åt din idol Neymar? Leder det till att du inte tänker ordentligt bara för Neymars skull? Du vill ha i stort sett alla offensiva krafter som ska vara ''med-boll-spelare''?
Barcelona Soko
7/7/2017 09:31
@el Flaco:
Det var länge sedan känt att det skulle spelas 13 och 16 något jag skrivit här också. Dock blir det märkligt om ligan också startar den helgen, då måste omgång 1 ställas in för Barca och Real och spelas vid senare tillfälle. Dock tror jag att ligan startar helgen kring 20 augusti. ps. Barcas officiella sidan har sedan länge tid tillbaka haft 12 och 15 som speldstum utan att dr blivit bekräftade.
Barcelona Blaugrana91
7/7/2017 07:07
Bartomeu har tydligen i en intervju med Sport bekräftat att Barca vill värva Verratti och Verratti själv vill komma till oss, men för tillfället vill inte PSG sälja. Det verkar som att intervjun existerar, Sport har den på dagens löpsedel och bör väl då rimligtvis publiceras idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
7/7/2017 07:02
Datumen för spanska supercupen har blivit ändrade. Det var först tänkt att de skulle spelas den 11 och 14 augusti, men eftersom den europeiska supercupen mellan Madrid och United ska spelas den 8:e har förbundet ändrat matcherna till 13 och 16 augusti. Man gör alltså detta efter att Madrid ska ha klagat till förbundet. Beslutet ska bekräftas den 20 juli.
Barcelona El Messias
7/6/2017 21:49
Är det bekräftat att vi möter Madrid 11 augusti och 16 augusti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
7/6/2017 21:49
@Lion24:
Du vill tillbaka till Xavi Och Iniestas tid. Dags att vakna min vän. Det finns inga Xavis eller Iniesta i dagens fotboll. Barca har alltid haft yttrar som här med i speluppbyggnaden Så länge jag hållt på klubben. Stoickhov, Figo, Rivaldo, Ronaldinho, Messi och Neymar. Ingen av dom är spelare som bara "skickar vidare bollen". Sen är det för mig helt obegripligt hur du i inlägget säger dig vilja ha en anfallare som är mer direkt på kanten för att i förra inlägget vilja byta Neymar mot Dembele?!. Neymar är långt mycket mer direkt i sitt spel än fransmannen. Den saken är säker! Det finns inga mittfältare värdiga Barca i dagens fotboll som jag ser det. För att vi ska kunna återta vår suveränitet på mittfältet måste Messi ta ett steg ner på mittfältet. Med detta gjort kommer Neymars roll i anfallet vara vital. Suarez är 30 och han går att ersätta med en billigare forward på top. Men Neymar är i mitt sätt att se på det orubblig Messi-Busquets- Iniesta Dembele/Sanchez-Suarez/ny-Neymar Med Messi på mittfältet hade vi ätit upp vilket lag som helst.
Barcelona the cameroonians
7/6/2017 21:44
Det har framkommit nya uppgifter från Tv3 om fiffel angående matchbiljetter. Nu skrivs det att vissa eventföretag fått tillgång till biljetter innan de släppts till medlemmarna, och det gäller precis som i fallet med "Seient Lliure" stormatcher. En av de som fått ta del biljettpaketen för vidareförsäljning är president för en av klubbens penyas. Cardoner avböjde tidigare idag kanalens inbjudan om att svara på påståendet, vilket var lite konstigt med tanke på att han blev sur för att de inte frågade honom i förra "ärendet". Men, i morgon kl 08.30 kommer Bartomeu att prata om saken i radio. Så då får vi svar på tal. Kanske.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/6/2017 20:40
Rättelse angående mitt förra inlägg; Statsrådet har inte godkänt klubbens förslag utan föreslagit vissa ändringar och satt till ett par krav. Detta är dock inget som kommer hindra planerna i sin helhet, men kostnaden kan som sagt komma att öka pga ändringarna. Diskussionen kommer fortgå mellan parterna fram till november och sen kommer ett slutligt beslut i början av nästa år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
7/6/2017 20:31
I september kommer första spadtaget att tas gällande det nya Mini Estadi eller som den kommer heta "Estadi Johan Cruyff". Barcelonas statsråd och byggnadsnämnd har vidare godkänt planerna att bygga Espai Barça, men själva ombyggnaden av infrastruktur och flytt av byggnader etc beräknas uppgå till €122 miljoner, en summa som, om jag förstått det rätt, bara delvis är med i budgeten på € 600 miljoner. Hur som tror man att det arbetet drar igång nästa sommar. Förresten: Biljetterns till Supercupen mot Real är nu släppta.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: