/spanien/barcelona/forum/963.aspx/spanien/barcelona/forum/963.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
2016-03-29 16:46
Laporte borta 3-4 månader pga skada. Rätt medioker säsong från honom och nu skadan som kan göra att hans nivå kan droppa. Jag ser inte honom som ett alternativ längre. Marquinhos är inte möjlig att värva, PSG kommer aldrig sälja. Vilken mittback hade ni sett nu då? (realistisk).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-29 16:17
Arda Turan: "With my style - playing easy, short, agressive when needed, but above all with quality - I knew I could make it at Barça." Väntar fortfarande på denna "quality" han pratar om.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-03-29 15:23
@DM1982:
Nu ska vi inte vara sådana. Han bidrar faktiskt med bra stämning i truppen. ;)
Barcelona DM1982
2016-03-29 14:04
Official: Adriano has a thigh injury and is expected to be out for around 10 days #fcblive Skönt att de kommer förlänga med honom, någon måste ju att rollen som den skadade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-03-29 13:55
@Vlom:
Han säger inget om var han hamnar om han spelar som i Barcelona? Elfsborg?
Vlom
2016-03-29 12:43
Arda Turan: "I felt that I would sign for Barcelona. Honestly, I thought: If I play really well, I will end up signing for Barça, because my style suits theirs. If I play well, I will end up at Arsenal"

Källa: Sport English
Vlom
2016-03-29 12:01
Messi om Maradona

"We haven't spoken in a long time, since the World Cup [2010] we may have crossed paths once or twice. He has his life, his things and I have mine. We haven't spoken at all. Considering that we don't speak to each other, I have a great relationship with him."

Källa: ESPN
Barcelona Coach Pep.
2016-03-29 11:33
@Lion24:
Enligt mig så finns det två typer av spelare: Proaktiva spelare, och reaktiva spelare. Alexis Sanchez tillhör skaran pro-aktiva spelare. Han är en spelare som utan boll befinner sig i ständig rörelse och försöker ta upp ytor. Även med boll är han proaktiv, eftersom han söker att öppna upp spelet med enbart passningar. Alexis är väldigt aggressiv och äventyrlig med sitt passningsspel. Allt som allt är han en explosiv och extremt intuitiv spelare som befinner sig i ständig förflyttning och ögonblickligen vill ta beslut eller göra en manöver. Alla dessa faktorer leder till att han slår bort mycket bollar. För att få ytterligare perspektiv kan man jämföra med Zlatan, som är en ytterst reaktiv spelare. Zlatan slår genomskärare när(!) han ser ett läge, men letar(!) inte efter dem per se. Han spelar mestadels centralt och löser små knutar. Han gör väldigt enkla saker utan att vara särskilt farlig eller aggressiv med löpningar, men slutar ändå upp med att vara avgörande. Alexis Sanchez försöker hitta på saker utan att hans medspelare kanske ens är med på det. För det mesta kanske det rinner ut i sanden, men i sin helhet är han extremt betydelsefull för sitt lag. Tänkte att denna skillnad på spelstil kan vara något att ta hänsyn till innan man dömer ut Alexis som en slarvig bolltappare. Å andra sidan så har jag inte följt Alexis denna säsong särskilt mycket så jag vet inte hur pass usel eller bra han har varit. Enligt mig är i alla fall det enda som saknar hos Sanchez för att han ska räknas som världsklass en bra slutprodukt, dvs avslut/mål.
Vlom
2016-03-29 10:52
@Barca Barca:


Vore rimligare ifall om du riktade din kritik mot VdB eftersom att han är nämligen den som trots allt var högst ansvarig för att Alba inte byttes ut....
Barcelona Fuerza
2016-03-29 10:50
Tycker personligen att Alexis är en något överskattad spelare. Neymar, Suarez, Messi, Henry, Eto'o, Ronaldinho, Villa, Pedro (ja, t.o.m. Larsson och Guily) ... samtliga är/har varit hästlängder bättre än chilenaren och har varit mycket mer naturliga i sina tilldelade roller. Alexis' sista match i Barcelona mot Atletico summerade hans vistelse i klubben. Nästan där ... men nära skjuter ingen hare. Klubben gjorde helt rätt som sålde honom. Alexis och Cesc är ett kapitel jag gärna glömmer bort.
Barcelona koeman92
2016-03-29 01:20
@Liunil Masse:


Egentligen borde man göra ett undantag där både Nuñez och hyenan Rosell förblir portade från Camp Nou, speciellt under en match som denna där man hedrar Cruyff. Den sistnämnda ska vi inte ens behöva diskutera om varför han inte bör få närvara den kvällen.
Barcelona Xaviesta
2016-03-29 00:55
Lion24 Så var vi här igen. Jag har två frågor till dig utan att för den sakens skull ge mig in i en Alexis-diskussion med dig. Dom har vi haft gott om för några år sen och vi vet båda vart vi står i den frågan redan. Men om du bara lite kort hade kunnat ta din tid att stilla min nyfikenhet: Vart fick du just 98% ifrån? Tycker du att Alexis gjorde 98% fel i varenda match under sin tid i Udinese samt under hans sista säsong hos oss? Inlägget är skrivet i fredlig ton utan försök att skapa en brasa då jag respekterar dig högt och har således inga intentioner att skapa en fientlig debatt. Jag blev bara lite paff över den matematiska noggrannheten över dessa 98%.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-03-29 00:35
En bild säger mer än tusen ord. Michels - Cruijff - Pep - Xavi
Barcelona Ribohn Fan
2016-03-29 00:02
Sanchez är ju en enastående bra fotbollsspelare, bra teknik, snabb, bra huvudspelare, bra på att vinna tillbaks förlorad boll. Det han har svårt med är att spela under press, då blir han nervös och spänner kroppen och spelar inte längre avslappnat. Ta t .ex CL matcherna mot Barca. Första matchen är hemma och då känner han press att det är han som ska levera och det fungerar inte alls, han lyckas inte med nåt. Andra matchen är så gott redan avgjord, då gör han en strålande match. Den enda som hotar oss i Arsenal. Alba hade jätte problem med honom. Sanchez och Hazard kan ta varandra i handen.
Barcelona Gio Style
2016-03-28 23:00
Gällandes skadorna så snackas det mycket om att vissa skulle vara "false flag".

Neymar har förövrigt fått mycket kritik av brassar som anser att han hellre spelar med klubben än med landslaget, de har nån teori om att avstängningen skulle vart medveten.
Detsamma har sagts om Bravo som också är avstängd, har dock svårt att tro att det så skulle vara fallet för dem två då det gäller VM-kvalet och inte en oviktig träningsmatch.

Hoppas att alla är friska till El Clasico.
Barcelona Gio Style
2016-03-28 22:44
Lion24

Jag förstår ditt resonemang kring Alexis, det är lite av den anledningen som jag alltid vart pro Verratti och inte pro Pogba då han är en spelare som spelar på mer "chans".
Av samma anledning tycker jag att Di Maria är väldigt överskattad, han har alldeles för hög felprocent.

Det är väl det som jag ser som en svaghet i Alexis spel, dock ska man ha i åtanke att när han väl är i form är felbesluten betydligt färre och han är en spelare som kan lägga jätteöppnande passningar, ta sig förbi sin gubbe och har riktigt fina avslut när han är inne i sitt flow.

När Alexis är i form är han dock en spelare som bidrar med mycket, dessvärre är han väldigt sliten och har inte presterat på den nivån denna säsong och då blir misstagen allt fler.
I Barcelona är alla så säkra med bollen klistrad vid fötterna och han hade en väldigt tillbakadragen roll, han har det svårt när han inte får vara en av dem som drar det tyngsta lasset.
Jag tycker absolut inte att han är överhypad då han har agerat matchavgörare, playmaker och lugnat ner spelet i landslaget när det behövts.
Detsamma gäller förra säsongen i Arsenal och det är därför han hålls så högt i PL. Men jag förstår att det är svårt tänka sig det just nu och jag stör mig mycket på hans bolltapp i landslaget som tyvärr är för många när han inte får det att funka.

Gällandes Chiles presspel så får man ha i åtanke att Aranguiz och Vidal saknades samt att Diaz utgick skadad redan efter 7 minuter.
Det är dessa herrar som vanligtvis är ordinarie och de som sköter det "tyngsta" presspelet på mittfältet. Tror inte att det blir en för stor skillnad under Pizzi som också förespråkar ett högt presspel, men det får man vänta och se när truppen är fulltalig.

Men för att summera så förstår jag givetvis hur du tänker även om jag kan tycka att din åsikt är lite väl extrem. Alexis (Ronaldo, Di Maria, Pastore osv) är egentligen inte min "sorts" spelare heller.
Det var däremot Xavi och det är både Iniesta och Verratti numera.

Gällandes Piques Periscope:
Om vi sätter oss i hans skor, skulle du ha svårt att fokusera på träningarna och matcherna bara för att du visar fansen lite inifrån på din lediga tid?
Jag skulle inte ha det, det är en rätt så liten grej. Det är inte som att han är ute på klubbarna och festar så fort han har lite tid över, DÅ hade jag tyckt att tankarna är på fel håll.

Sen kan vi ifrågasätta hans engagemang då han är den som kommer mest sen och har haft sina svackor genom åren då man misstänkt att hans tankar legat på fel håll. Men i år har han höjt sig spelmässigt och jag kan inte se hur enstaka livesändningar med fansen lite då och då skulle skada.
Barcelona Himne del Barcelona
2016-03-28 20:55
Lion24

Det var inte särskilt svårt att förstå vad som menades med tanke på argumentationen. Men det går såklart att missuppfatta om man vill och bara anstränger sig tillräckligt mycket.
Barcelona Lion24
2016-03-28 20:29
Jag förstod att det skulle bli några reaktioner när jag skrev mitt inlägg om Alexis. Jag ber folk att läsa mitt inlägg ordentligt. Jag skrev så här:

''Jag tycker att Alexis Sanchez är den sämsta fotbollsspelaren som jag någonsin har sett i hela mitt liv, baserad på hans rykte och status.''

Notera: ''baserad på hans rykte och status''. Andy Carroll är en klart sämre fotbollsspelare än Alexis Sanchez. Faubert, Ezquerro, Drenthe, ja man kan göra listan lång över bedrövliga fotbollsspelare. Men Alexis har en status som en bärande spelare för Arsenal, ett lag som ska utmana om titlar varje säsong. Jag vet inte om Alexis status är en 'världsklasspelare' bland fotbollsexperter, men om han inte är det så är han på gränsen, alltså enligt fotbollsexperter.

Snälla, begränsa inte mina tankar bara för att jag är moderator. Jag har ett ansvar och det är att jag ska hålla så hög nivå som möjligt. Om jag tycker en sak, som kanske stämmer långt ifrån din bild, men där jag för fram mitt argument på ett sakligt och moget sätt, begränsa inte mig då bara för att jag är moderator. Jag har också mitt sätt att se fotboll på. Tycker du/ni inte likadant om Alexis, då har jag maximal respekt för det.
Barcelona the cameroonians
2016-03-28 19:57
Albas stukade ankel är bättre än vad som först rapporterades och han genomgick inga tester idag enligt MD. Gött mos!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-03-28 19:57
Lion24 Sanchez sämsta spelaren du skådat ? Börja du kolla på fotboll igår då eller ? Pinsamt att en MOD ska skriva något sånt , riktigt pinsamt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-03-28 19:25
@DM1982:


Glöm inte El Jefecito som var avstängd senast.

Messi sa själv att han var väldigt trött i andra halvlek senast mot Chile, det var väldigt mycket promenerande från han sida. Förhoppningsvis blir det en enkel match mot Bolivia där han inte behöver ta ut sig så mycket inför klassikern.

Jag känner att man bör tar det lugnt med Suárez i ligaspelet nu framöver. Han både sliter och spelar mest av alla offensiva spelare, förra säsongen gick det för att han endast spelade i ett halvår, nu är risken för tråkigheter betydligt högre.
Barcelona Lion24
2016-03-28 18:56
@Barca4life98:


Du får kritisera hur mycket du vill :).
Barcelona Barca4life98
2016-03-28 18:28
Lion24 Just det, du har naturligtvis helt rätt. Var inte meningen att kritisera dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-03-28 18:26
Barca4life98

Under höstsäsongen så var det så. Men efter julledigheten hände det nånting. Vad vet vi inte och det har spekulerats i att spelarna var missnöjda med Tatas taktik under hösten. Under våren så spelade vi extremt centralt men Ney var ibland undantaget, men då fick han spela på högerkanten. Så som vi spelade under våren så spelar Tatas Argentina nu, därför får det mig och undra om det verkligen var spelarna som pushade på en taktisk förändring. Tata vill ha ett centrerad mittfält/anfall så att ytterbackarna kan flytta upp och täcka den ytan som ''ytterforwarden'' lämnar.

Reymar

Får inte en moderator ha en åsikt här inne? Jag la ju fram vettiga argument varför jag tycker så. Skrev jag en oneliner? Det här är vad jag tycker och jag skrev vad jag tyckte på ett ganska moget ansvarsfullt sätt, eller hur? Är det inte en större blunder att säga att Mikel är bättre eller kan göra jobbet lika bra som självaste Sergio Busquets?
Barcelona the cameroonians
2016-03-28 18:21
Jaha, ska man vara nervös över alla skavanker som våra spelare dragit på sig inför och under landslagsuppehållet? Iniesta som vilades redan innan uppehållet och som avstod landslaget. Busquets som fick avbryta och åka hem med en skadad hand/finger Rakitic som fick avstå den sista vänskapsmatchen mot Ungern pga vadkänning. Neymar som fick undersökas för muskelkänning Och nu Alba som fått en stukning. Händer något de övriga fyra bryter jag ihop. Det vore förfärligt om Real är det lag som sätter stopp för vår svit i samma match som Cruyff hedras. Får bara inte hända. Det skulle kännas totalt fel. På tal om Cruyff kommer (enligt Sport) klubbledningen att träffas i morgon för att diskutera hur klubben bäst ska hedra den bortgångne legenden. Det kommer att bli ett viktigt beslut och ett felsteg kan innebära att ledningen får socis emot sig.
Barcelona Reymar
2016-03-28 17:57
"Alexis sanchez sämsta fotbollsspelaren någonsin". Nu har man Fan läst allt.. Jösses! Det Snackas om att hålla en hög nivå härinne men när självaste Mod skriver något sådant så blir det ju svårt.
Barcelona Erik Satie
2016-03-28 17:49
Lion24. Angående Sanchez.

Tycker han och Özil är de vidrigaste spelarna i Arsenal. De två är så otroligt osympatiska. Sanchez kändes mer sympatisk i Barca. Ständigt klagande om någon gör fel, när de själva är riktigt dåliga. Lite Ronaldo-varning där.
Barcelona Barca4life98
2016-03-28 17:43
Lion24 Martino brukar väl spela med sina anfallare ganska brett (yttrarna)? Neymar fick ju typ bara slicka linjen när Martino var tränare hos oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-28 16:22
Lion24 Haha du borde lida varje gång du ser Argentina spela. DI Maria, aguerro m.fl som radar upp felbeslut efter felbeslut. Att spela fotboll med Messi ska vara bland det enklaste som finns i den professionella fotbollsvärlden. Ge han bollen= spring men att dom misslyckas förvalta Messis briljans gång på gång är ett större misslyckande än sanchez felbeslut....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2016-03-28 16:16
@Gio Style:Nej jag kan inte. Jag vill inte veta vad Piqué gör förutom att han är i tid på träningen och är fokuserad på fotbollen. Sånt får Piqué hålla på med hur mycket han vill efter han slutat, eller i alla fall lämnat Barca, var då säker på att jag hade kollat. Men nu har Piqué varit den som vart försenad till träning allra flest gånger, med stor marginal också. Han håller ständigt på med dessa Periscope. Hade Piqué varit full fokuserad på fotbollen så tror jag att Piqué hade blivit ihågkommen som en mycket stor mittback. Inte som Beckenbauer, Maldini eller Baresi kanske men en riktigt riktigt bra mittback.

Kommer ihåg hans 08/09 men framförallt 09/10 säsong där han var en gigant. Han och Puyi den säsongen var helt makalösa. Tyvärr har Piqué alldeles för dålig fokus på fotbollen. Jag vet att jag låter tråkig men så ser jag det.
Annons: