/spanien/barcelona/forum/962.aspx/spanien/barcelona/forum/962.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2017-01-11 14:47
DizzLow

med den fotboll som Lucho spelar så förstår jag den slutsatsen som BeIn sports drar gällande mittfältsuppsättningen, med 2 defensiva mittfältare. Däremot vill jag inte se 2 defensiva mittfältare i barca, utan jag vill ha ett mittfält som styr bolltempot i matcherna.

Gällande uppspelen ur motståndarnas press så kan en av de centrala mittfältarna kliva ner i planen för att ge ytterligare alternativ så är det löst.

När det gäller det defensiva så anser jag att man inte behöver 2 defensiva mittfältare om laget pressar tillsammans. idag gör vi inte detta och då blir vi blottade bakåt. men det är bara en taktisk förändring som behövs och med en annan tränare än Lucho så kan vi f ordning på detta och ändå behålla vår identitet som ett lag som spelar ut våra motståndare på mittfältet. Det är detta man offrar genomm att ha 2 defensiva mittfältare istället för 2 bolltekniska sådana. Dessutom är Busquets också en spelfördelare.
Barcelona DizzLow
2017-01-11 14:26
Goddag mina Barca bröder!

Jag blev väldigt förtjust över att se bein Sports sändning av villarreal - Barca matchen. Förutom den underbara matchen, vill jag ge en applåd över deras taktiska analys av Barca, när dem är under hög press på egen planhalva, och när dem hamnar under kontringar.
Det dem lyfte fram som dem gemensamma nämnaren var nämligen vår mittfältsformtion. Experterna ansåg att vår defensiva mittfältsposition borde från en till två dvs att vi istället spelar 4-2-3-1, och därmed bildar ett start centralt block a la:

Pique - Umtiti
Busquets - Mascherano

Dels: för att vi blir lättlästa när vi ska spela oss ur pressen å att Busquets inte är atletisk nog att klara spelet mellan försvar och mittfält själv.
Vidare ställde experterna frågan om Barca skulle klara sig med bara en spelfördelare på mittfältet, i detta fall Iniesta? Svar: Ja, både Messi å Neymar ses också som spelfördelare, samt offensiva ytterbackar som assisterar från kanten.

Vet inte hur det skulle funka i praktiken men en intressant diskussion i att ta bort en spelfördelare, för att säkra med en deff mitt.
Barcelona Bollinnehavet
2017-01-11 14:23
Så vi måste alltså sälja för att kunna värva? Ja det var ju ett oväntat resultat när man köper spelare man inte behöver i Paco, Gomes och Digne för dryga 800 miljoner kronor. Tänk er om vi hade haft Munir (minst lika "bra" som Paco), Samper (inte lika bra som Gomes men La Masia och gratis) och Grimaldo (minst lika bra som Dinge). Och 800 miljoner på kontot.

Jag vill ändå tillägga att jag inte har dömt ut någon av de tre nämnda nyförvärven. Paco kan mycket väl få det att lossna och bli en fullt duglig truppanfallare för oss. Gomes kan bli svinbra. Digne är redan nyttig i truppen i och med att Alba spelar skit ibland. Men det hade å andra sidan Grimaldo också varit. För det är snarare så att jag fördömer "försäljningarna" av våra talanger. Munir, Grimaldo och Samper är alla från våra ungdomsled men Lucho verkar vara besatt av att trolla varenda en culé världen över med sin behandling av ungdomarna.

Det enda köpet jag kan förstå där är Gomes med tanke på att han är bättre än vad Samper är idag. Men å andra sidan, behövde vi verkligen en till mittfältare? Det kanske vi behövde så jag får väl acceptera det köpet då kanske.

Men är Digne 160 miljoner kr bättre än Grimaldo? Är skillnaden mellan Paco och Munir värd 300 miljoner? Absolut inte!

Men nu får vi sälja för att kunna värva. Bra jobbat, idiotjävlar!
Förra året hade vi inte råd med Nolitos utköpsklausul från Celta. Nu har vi väl inte råd ens med en 34-årig Srna på fri transfer.

Vad skiljer oss från andra klubbar?
Barcelona Katalano
2017-01-11 14:19
@El Pistolero #9:


Ja, utöver de spelare du nämner så har vi även någon mittfältare vi kan släppa i sommar.
När man tänker på nyförvärv och på messi så är det faktiskt så att även om vi värvar in 3 st världsklasspelare så kommer de inte att göra lika mycket nytta som Messi klarar av själv. precis så bra är han. han är playmaker, bygger anfall och gör dessutom mål själv.Han höjer sitt lag något enormt och om han skulle lämna så skulle helt plötsligt klubben han går till vara favoriter till CL-titeln.

------------------------------

Inför matchen ikväll så är jag ovanligt pessimistisk vilket till största del beror på att jag saknar förtroende för LE och att han kan få laget att spela bra fotboll. Athletic är ett starkt lag, speciellt i just cupen där de tillsammans med oss har flest titlar i Spanien. Tidigare säsonger så har jag haft fullt förtroende för att laget ska vända på alla underlägen, om det så stog 0-3 inför en returmatch.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 13:57
[QUOTE=Katalano]Vad i...? Försöker man skrämma iväg Messi nu? Händer saker bakom stängda dörrar som vi inte känner till runt ikring Messi och hans krav? Messi bör vara högsta prioritet att behålla så länge som möjligt. [/QUOTE] Ja speciellt med tanke på att Messi är FC Barcelona denna säsong. Vart hade vi varit denna säsong utan honom? Skrämmande tanke. Sen det där att vi behöver sälja för att värva. Varför säljs inte Aleix vidal o Mathieu som tränaren uppenbarligen inte räknar med? Blir galen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2017-01-11 13:50
Det blir en spännande kväll. Känns ovist hur matchen kommer gestalta sig. Vart är vi idag? Stabiliteten har ju lyst med sin frånvaro under hela säsongen. Optimist som är så tror jag ändå att vi reder ut det frågan är bara på vilket sätt. Vackert som inget annat lag kan spela på eller blir det krampaktigt spel med ett stycke briljans av 10an som frälser oss ännu en gång? Sen matchstart med utslagning som följd är en sk högriskmatch för mig. Får nog ta fram kudden som Iniesta70 då risk för att högt uttalade vokabulär kan ske vid ev mål både framåt och bakåt. Det är inte bra för min roll som far och äkta man att ev väcka en sovande fru. Kan få långsiktiga negativa konsekvenser för framtida fotbollstittande. Vill inte bli påkommen av min fru igen som jag blev 2012. Då jag vid midnatt högt skrikande sprang ärevarv runt köksbordet i ren eufori. Min fru var då minst sagt väldigt onöjd, på enkel svenska. Visca Barca!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-11 13:39
@El Pistolero #9:


Vad i...? Försöker man skrämma iväg Messi nu? Händer saker bakom stängda dörrar som vi inte känner till runt ikring Messi och hans krav? Messi bör vara högsta prioritet att behålla så länge som möjligt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 13:31
Oscar Grau (Barça CEO): "The budget is what it is. If no one leave, there will be no incomings." Grau:"Messi renewal?It's a matter that has to be analysed with a cool head& common sense.We want to have the best but we have to prioritise" Eh? Fuck off!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 12:38
[QUOTE=Pep - El Míster]Förväntar mig kross ikväll på campen. Förväntar mig att Neymar får nätet att rassla. Likaså Suarezito. Annars så föredrar jag att lugna nerverna med Rijkaard-inspirerande metoder snarare än fulwhiskeyn. Visca! [/QUOTE] Hahaha skön!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-01-11 12:34
Respekt ändå till Ramos och Modric som gav sina 3p till Messi!
Barcelona Kröjjf
2017-01-11 12:25
Katalano Jag får väl göra som prästen då och tacka så mycket för uppskattningen av mitt "tilltugg". LennyRomario Jag lever även i tron att Messi stod Tito ovanligt nära och att Vilanova hade fungerat som en oerhört viktig stödperson för den blyge och tillbakadragna argentinske nyblivne tonåringen, när denne anlände till La Masia. Vilket också skulle kunna förklara varför Messi gick från att vara den självlysande ledstjärnan under hösten, till att slockna under våren. Är övertygad om att han tog minst lika illa vid sig som Busqets, vars tårar innan avspark mot Villareal vittnar om vad Tito Vilanova betydde för spelarna, Att Messi grät inombords som ett litet barn, är ingen djärv gissning.
Barcelona Katalano
2017-01-11 11:54
Kröjjf

Jag läste den artikeln när den publicerades och håller Bank som den mest fantastiska sportjournalisten tillsammans med Niva. Men jag syftade helt och hållet på sättet du skrev ditt inlägg, sättet du förde fram dina tankar kombinerat med urklipp från Banks krönika och hur väl du använde citaten för att föra fram din poäng. Så ta åt dig av det du.

Den säsongen var så otroligt sorglig med tanke på allt runtomkring. Den smällande förlusten mot Bayern München som innebar uttåg ur CL skyller jag helt och hållet på att vi saknade tränare vid den tidpunkten och inte nog med det, den mentala stressen av att tränaren låg dödssjuk i cancer påverkar självklart spelarnas prestation på planen. När spelarna äntligen fått goda nyheter om Abidal kom smällen med Tito istället. med tanke på alla omständigheter så tog jag faktiskt förlusten mot Bayern med en klackspark. jag hade förståelse för spelarna och den kris som klubben befann sig i.

Barcelona LennyRomario
2017-01-11 11:33
Kröjjf. Håller med dig (och Bank) i allt. Utnämningen av Tito som tränaren var underbar. Där och då hade man ju fortfarande hopp kring Sandro Rosell och ledningen. Det var en utnämning som pekade på kontinuitet, och trots att Rosell hatar Laporta behöll han en rest från Laportas tid som president. Allt för att det var det bästa för klubben, utgår jag i alla fall ifrån. Sedan Titos bortgång (som självklart är så mycket sorgligare i ett mänskligt perspektiv, föra nära och kära) har i stort sett allting gått utför. De må ha lika namn, men Tito och Tata är inga Kling & Klang. Tito är en legendar vars minne kräver vår yttersta respekt. Tata är en parentes som gjorde sitt bästa, vilket inte var bra, eller underhållande, nog.
Barcelona Kröjjf
2017-01-11 11:26
Katalano Vi hade en präst i bruksorten Degerfors där jag en gång bodde, som brukade gå runt på stålverket där jag en gång jobbade, för att äkta folklig som han var prata med "gubbarna". En ateist till finländare bjöd honom på kaffebröd i fikarummet en gång och "prällen" tackade. Varpå "finnen" sa: Tacka inte mig för fan, tacka Gud (uttalat med ett o i mitten). Så vad vill jag ha sagt med denna anekdot från en förfluten verklighet i ett tidigare liv, som klassisk kroppsarbetare. Jo, att du ska berömma Simon Bank, inte mig. Berör mig fortfarande starkt, att läsa den krönikan.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-11 10:04
Förväntar mig kross ikväll på campen. Förväntar mig att Neymar får nätet att rassla. Likaså Suarezito. Annars så föredrar jag att lugna nerverna med Rijkaard-inspirerande metoder snarare än fulwhiskeyn. Visca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-11 08:55
Få se efter i matchen ikväll om man får bryta sin nya "eftermatchen" ritual som man fått lagt till sedan omstarten av matchandet: Kudde framför ansiktet som nån sorts ljuddämpare när man ylat ut sin frustration och avsluta med en sexa " fulis" som harmonihöjare inför läggdags. Där har ni mitt omogna fotbollsfansbeteende som krupit fram efter nyår. Familjefar o pedagog? nej, inte efter Barcas matcher då kommer pojkrumsbeteendet fram igen. Tyvärr. Men skriken hamnar ju i kudden o sexan gör ju pappa glad. Pedagogik på hög nivå. Annars känns det som om jag vill ha Umtiti på heltid, inte för att Masken är dålig, jag tycker helt enkelt att Umtiti är bättre, så jag hoppas att Lucho inte gör nån Ter stegen vs Bravo affär av de två. Gör ett val och stå för det.! För mig känns det ungefär som om "vi" har hamnat i nån halvtaskig amerikansk åttiotals tonårsrulle. Vi blir retade, de coola killarna snor våra lunchpengar, vi får stryk på parkeringen efter plugget, nerdragna brallor i gympasalen, krokben i matsalen och till råga på allt så hånglar de coola killarna upp bruden som man varit småkära i sen sexan. Nej, dags att ringa in Mr Miyagi så han tvingar fram lite karaktär och får fason på gänget!
Barcelona Katalano
2017-01-11 08:32
Kröjjf

Fantastiskt inlägg om Tito och vad många verkar glömma bort när man ser tillbaka på den säsongen. Håller med dig fullständigt.
Jombi
2017-01-10 22:17
Dani Alves (Juventus): "Barcelona should have come. That’s my opinion. They’re more than prepared for Wednesday’s game." [MARCA] Via twitterkontot Barca News Forum
Jombi
2017-01-10 22:11
Varför är alla så himla upprörda över att Messi ej vann priset igår? Alla (förutom United-supportrar, maränger och portugiser) som kontinuerligt följer både hans och Ronaldo insatser, vet ändå att Messi är jävligt mycket bättre fotbollsspelare än honom. Det var givet på förhand att Ronaldo skulle vinna med tanke på han vann Champions League och EM samt är Ballon d'Or vinnare för inte länge sedan...
Barcelona Kröjjf
2017-01-10 22:10
Jag tycker inte om när Tito och Tata nämns i samma andetag, nu när det tittas i backspegeln på tal om framtiden. Därför tar jag mig friheten att publicera ett utdrag ur Simon Banks dödsruna, för de som glömt bort att det inte var Tito som tränade och ledde laget, när nedgången tog sig sina tydligaste uttryck mot AC Milan borta i Champions League våren 2013: "Barcelona slog alla tänkbara rekord under hösten. De vann, de gjorde mål. Från slutet av september till slutet av november spelade de fem bortamatcher i ligan – de gjorde tre mål i Sevilla, fem mot Depor, fem mot Rayo, fyra på Mallorca och fyra mot Levante. Det dröjde fram tills den allra sista matchen före juluppehållet innan Lionel Messi för första gången för säsongen gjorde ett mål i en seriematch. Om han gått igenom en ovanligt tung måltorka? Nä. Tvärtom. Han hade redan gjort mål i tolv matcher, det var bara det att han aldrig bara gjort e t t mål i dem. I elva matcher hade han gjort två mål, i den tolfte ett hat-trick. Så överlägset var Barcelona, så överlägsen var Messi. Den 16 december röjde de undan de sista tvivlen om vilka som skulle bli mästare, genom övertydliga 4–1 mot ligatvåan Atléti, ett sylvasst kontringslag som bara släppt in sju mål på hela säsongen. Real Madrid var så långt efter att både spelare och ledare gick ut och sa att allt var avgjort. – Ligan är tråkig. Barcelona är för bra, suckade Diego Simeone. Från läktarna på Camp Nou ekade en ny ramsa från segerrusigt retsamma culés: – Mourinho quédate! Stanna, Mourinho! De var odiskutabla kungar i spansk fotboll, de hade precis vunnit en seriefinal, ett par tunga kontraktsförlängningar hade precis presenterats, och läkarna hade just kommit med glädjebeskedet att Éric Abidal nu var reda att börja träna igen efter sin levertransplantation. Fútbol Club Barcelona stod på toppen av berget och tittade ner. Ett par timmar senare kom smällen" (slut på citat). Smällen var självfallet beskedet om att Tito fått tillbaka sin cancer. Och ställdes inför en omedelbar operation och förmodligen öga mot öga med döden i tankar som följde. Att matchen mot Milan som etsat sig fast i mångas minne som början på slutet vad gäller FCB:s signaturmelodi på planen, nära nog sammanföll med cancers återkomst, var sannolikt ingen tillfällighet. I alla fall inte enligt Simon Bank, som beskrev det så här: "När Tito Vilanova tog över inledde han sin tid med små, subtila förändringar. De varierade mer, spelade längre, drog isär spelet. De till och med sköt utifrån emellanåt. Ett halvår senare handlade det inte längre om att hitta ett nytt spel, utan om att hitta tillbaka till det gamla. Men utan tränare Tito? Utan chefsideolog Xavi (plågad av skada)? Utan en formstark Messi? Reflexer är beroende av trygghet, och nu fanns mindre trygghet i Barcelona än det gjort på evigheter. Det var därför passningstempot sjönk till nollpunkten i Milano, det var därför deras defensiva brister blev så oerhört tydliga i matcherna mot Real Madrid. Och det var därför den gamla diskussionen om deras Messidependencia, Messi-beroendet, tog fart på nytt". Tycker som sagt att det är orättvist, att tillskriva Tito det sönderfall som tog sin början först efter att han åter insjuknat i en cancerform, som skulle ta hans liv och gjorde honom frånvarande både bokstavligt och bildligt talat under våren efter en fantastisk höst 2012. För er som missat att läsa Simon Banks krönika i sin helhet, bifogas en länk.
Barcelona neymar JR
2017-01-10 22:01
Luis Enrique: "Ronaldo's comment that he's the best? "I'm very lucky because I've not watched television in the last week" - reporters laugh Luis Enrique: "I don't know why you are laughing. I forbid myself from watching the shows they tell me about" #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Jombi
2017-01-10 21:35
Tydligen så verkar övriga spelarna inte ha mycket större förtroende för Sergio Roberto, han fick inte många bollar att jobba med under matchen mot Villarreal.
Barcelona xaviniessiola
2017-01-10 21:31
Åsikt: man ska inte resa statyer av levande människor. Det är helt enkelt inte lämpligt, vilket vandaliseringen av Messi-statyn visar (och för all del Ronaldo-statyn också).
Barcelona Xaviesta
2017-01-10 17:32
Bollinnehavet Co-signar hela ditt inlägg. Profiler som Xavi och Puyol måste in i organisationen förr eller senare, oavsett hur resultaten går när (om?) den dagen kommer. Långsiktigt bygge igen vill jag se istället för halvpatetiska försök till att släcka bränder som vi gör idag, och det med aces in their places. If you wanna keep it real, keep it in the family.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-01-10 16:54
Barcelonistas Vi lever i en tid där allt handlar om publicitet, sociala medier, personlighet och marknadsföring än prestationer. Ronaldo har ett superteam som arbetar intensivt för att han ska ha en perfekt image vilket också lönar sig. Att Ronaldo också är en väldigt öppen person samt väldigt aktiv på sociala medier, pratar engelska osv gör att mer människor vill följa honom än Messi som är mer tillbaka dragen, blyg och pratar bara spanska. Det är mer av en popularitets tävling där majoriteten av folket röstar på den dom gillar mest, inte den som är bäst. Sorgligt men det är så det har blivit nu när sociala medier, standard media och internet dominerar världen...
Barcelona Kröjjf
2017-01-10 16:32
Lugna ner er. Det är väl inte mer än rätt att Ronaldo, med all den träning som han har lagt ned, blir förunnad att få uppleva hur det kan kännas att ha tilldelats en gudagåva.
Barcelona Barcelonistas
2017-01-10 15:57
Ronaldo har vunnit två guldbollar som han aldrig borde vunnit enligt mig. Vi alla minns 2013 vad som hände där han vann 0 titlar med Real medan Messi vann ligan och vann skytteligan i både ligan och Cl rätt överlägset. Den han vann 2016 borde han aldrig ha vunnit heller då priset ska gå till den bästa spelaren i världen. Om man nu vill gå efter titlar hur kommer det sig att någon från Bayern inte vann guldbollen 2013 kontra en spelare ( Ronaldo) som inte vann ett skit? Messi var bättre än Ronaldo individuellt föra säsongen gjorde både fler mål och fler assist. Har någon en aning om vad man som spelare måste göra för att vinna guldbollen för ja hänger inte med alls.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-10 15:46
@Carles Puyol Beast:

Trots att medier har hjärntvättad folk med sin Ronaldo politik och värden av CL och EM så har skillnaden varit inte så stor i omröstningen .
Denna säsong har Messi börjat briljant och är hästlängder förre Ronaldo på individuell nivå. Messi leder skytteligan i La ligan och dessutom krossar Ronaldo i CL med 10 mål mot 2 trots en mindre match spelad.
Hoppas bara att Messi skärper sig i små matcher och gör så många mål som möjligt för det är små och skitmatcher som Ronaldo alltså lever på och folk runtom i världen räknar högt till slut för det har tydligen visat sig år efter år att statistik är mycket viktigt, för många ser inte alla matcher och bara stirrar sig på livescore.
Messi ska vidare sluta skänka bort straffar till Neymar bara för att få igång honom . Neymar får skärpa sig själv och leverera på egen hand. På lagnivå ser det inte bra ut med spelet vi visar, La ligan är svår att vinna , cupen är vi illa ute även om jag tror starkt vi väl deras och CL vet man aldrig med då är det små marginaler.
Trots det tror jag på att Messi med det spel han bjudit oss hittils kommer att vinna Guldbollen 2017 bara han fortsätter så och klarar sig från skador. Men som sagt han måste se till att höja sig i mindre matcher.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-10 15:43
Leandro Paredes i länktips.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-10 15:42
Drömde iväg mig lite o tänkte på en elva som jag vill se i Barça nästa säsong. Denis-Neymar-Messi Paredes-Busq-Verratti Alba-Umtiti-Piqué-Cancelo ter Stegen Cancelo vill jag helst inte ha men han verkar ju klar så... Iniesta spelar också då, roterar mycket med Paredes o Verratti. Det mittfältet hade varit så fantastiskt. Skippa Coutinho o signa Paredes o Verratti i sommar. Yerry Mina från Palmeiras verkar ju vara på ingång också. Stor mittbackstalang.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: