/spanien/barcelona/forum/9619.aspx/spanien/barcelona/forum/9619.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mch
2012-05-08 10:00
En artikel som visar varför Valdono fick gå från Real och hur deras brist på självsäkerhet inte tillåter de att vara mer ödmjuka.
Barcelona melvin
2012-05-08 09:21
bojan har ju inte kritiserat pep utan sade att det var han eget fel att han inte pratade med pep. Han var mest besviken över att inte fått hoppa in i CL finalen när vi ledde med 3-1 och då förstod han att pep inte litade på honom.

Jag ser iaf gärna bojan i barca igen och han har ju inte alls varit så usel i roma som några här försöker få det till.
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-05-08 07:26
Petersays Dags att inse att Bojan inte platsar? Speciellt inte i dagens Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2012-05-08 04:00
Bojan angående Pep.

Han kritiserar Pep, för mångt och mycket. Men han gör det på ett sätt utan på något som helst sätt snacka skit om honom eller smutskasta honom. Det är så det fungerar i världen, man måste kunna få kritisera ibland om man inte håller med om något. Personligen förstår jag varför Bojan inte fick spela, men enligt mig har Pep mycket att jobba på vad gäller "people skills". Han har blivit kritiserad av flera f.d spelare för att inte kunna föra en kommunikation. Det tillhör ändå jobbet i mina ögon.

Sen har ju Guardiola själv sagt att "jag är tränare till ett fotbollslag, inte tränare till en fotbollsspelare".
Barcelona Gabriel
2012-05-08 03:48
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Må hända att jag inte heller tycker att Bojan som spelare har mycket att hämta i dagens Barça men jag måste trots det försvara honom lite för oavsett hur mycket kärlek jag än må känna för Pep så är jag fortfarande också utav den tron att det inte kan vara speciellt enkelt att vara hans spelare.

Intrycket man fått av Pep är att när han får för sig saker och ting angående något så är det så, och inget kan rubba på den åsikten. Vi såg hur beslutsam han var kring Eto'o, en affär som måste ses som bland den sämsta kring fotbollshistorierna.

Vad jag har för mig så sa aldrig Bojan något dåligt varken om Pep eller om Peps team. Det enda han sa var att han och Pep inte alltid hade samma åsikter kring saker och ting, men att Pep ändå var det bästa för Barça. Jag tycker inte det är så värst farligt att säga ändå. Man måste få ha rätt till att tycka som man själv tycker. Bojan förtjänar knappast den smutskastning som du ger honom.

Att han inte platsar är en sak, men inte pga den orsaken som du nämner. Du får det att låta som att han gått Mourinho/Zlatan - style på Guardiola.
Barcelona papillon
2012-05-08 01:36
Vad var det som bojan sa om pep?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-05-08 01:01
Efter Bojans kommentarer om Pep vill jag inte ens se honom sätta sig på arenan som åskådare. Och bara för att Pep har lämnat betyder det inte att dörren är öppen för honom, Vilanova var en stor del av Peps team som Bojan snackade skit om. Trots att de bänkade Zlatan(!) för Bojan och gav honom chans på chans!

Han kan ruttna lite i Roma där han inte gör någon succé alls och sen nöja sig med lag som Almeria och Hercules. Spelare som har gjort mig riktigt besviken är Gio Dos Santos, Hleb och Bojan.

Hleb kunde iaf senare erkänna att hans största misstag i karriären var att inte anpassa sig bättre i Barcelona och att han tog ansvar för allt. Zlatan bryr jag mig för lite om för att bli besviken på.
Barcelona Briljanté
2012-05-08 00:35
Petersays

Dina argument mot 1.70 håller jag verkligen med dig om.

Bojan,Botia, Alba värvas in och Keita, Afellay ut så tycker jag vi har en väldigt stark trupp tillsammans med de uppflyttade Cuenca,Tello,Muniesa,Bartra,Montoya,JDS.

Jag tror starkt på La Masia och dessa spelare skulle tillsammans med en nytänd Villa, Pedro och Alexis, Cesc som fått 1 års mer erfarenhet stärka laget enormt.
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-05-08 00:32
Ronaldinho10yElfenomeno9

Alexis fick aldrig en ordentlig försäsong, precis som Messi. Skillnaden var dock att Sanchez skadade sig i slutet av förra säsongen hos Udinese. Så fort han tillfriskna så spelade han Copa America. Sen så började ju säsongen där han fick 2 veckors semester och sen drog skadehelvetet igång..

Hoppas verkligen han läker sina skador under sommaren och vilar ordentligt för att komma tillbaka i sin gamla Udinese form då han dominerade. Hoppas även att Tito ger honom lite mer frihet så han verkligen kan visa sin talang.
Barcelonistas
2012-05-08 00:27
Barca - King / Alexis magic

Bojan platsar inte ens i dom klubbarna som du nämnde där precis. Segunda kanske vore något för Bojan?
Barcelonistas
2012-05-08 00:23
Petersays

Sju betydelselösa mål som säkert kommit vid ställningen 5-0, där han lyckats peta in någon boll serverat från Iniesta. Det är inte tillräckligt enligt mig för att du ska kunna spela i Barcelona, du måste vara bra spelmässigt ochså vilket Bojan verkligen inte var.

Det finns olika grader på hur du presterar, alla dom spelarna som du tar upp där har gjort det godkänt, även om dom kan mer. I Bojan fallet så låg han på en väldigt låg nivå i stort sett allt, spelmässiga,attityd. Om du tex kollar på Pique den här säsongen så gör han ingen jätte säsong, men han har attityden på planen och även utanför, inte fan gnällde han över speltiden?


Bojan = Historia, blicka framåt nu!.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-08 00:15
Messi har inte legat bakom Villa. Villa har breddat på kanten för det mesta. Vet inte vilket Barcelona du kollade på förra året men sist jag kollade var Villa högerkant. en position Bojan ALDRIG kommer att bemästra.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-05-08 00:13
Bojan är välkommen till Barcelona B
Postat via SvenskaFans-appen
,Sami
2012-05-08 00:06
Jag gillar Bojan väldigt mycket men tyvärr han är inget för Barca.
Barcelona petersays
2012-05-08 00:06
"Messi kommer aldrig att vila. Varför ens ponera att Bojan ska spela på hans position?

Messi kommer inte heller att spelas på kanten. "

Nej, Messi skulle isåfall ofta ligga strax bakom Bojan, precis som han gjort bakom Villa - medan Alves går i offensiv och spelar högerkant.
Barcelona Barca - King / Alexis magic
2012-05-08 00:05
Bojan kommer göra sitt i ett lag som getafe eller granada. Där ligger hans framtid. Ibland kan det bli för jobbigt när folk tror att Barca kan prestera endast med la masia produkter...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2012-05-08 00:03
"här gäller det att du presterar i varje match vilket Bojan inte gjorde. "

Precis som att Cesc, Alexis, Cuenca, Pique eller ens Puyol och Xavi presterat varje match?

Nåja, jag märker att du börjar få slut på argument och istället bete dig barnsligt så lika bra att sluta diskussionen här.
Barcelona petersays
2012-05-08 00:01
"Sen dom 20 tals chanser han fick under dubbel säsongen utan att kunna bidra med ett smack."

17 matcher från start och 7 mål = inte ett smack? Visst en hel del inhopp också, men vi vet ju alla hur Guardiolas bytestaktik var den säsongen. Bojan in i minut 92 typ.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-08 00:00
Messi kommer aldrig att vila. Varför ens ponera att Bojan ska spela på hans position?

Messi kommer inte heller att spelas på kanten.

Slutsats: En spelare som Bojan kommer aldrig att kunna spela i Barcelona, och då bortser vi t.om från faktumet att han inte PLATSAR i Barcelona. Det är pga att Messi ockuperar den platsen och att Messi vill spela i alla matcher.
Barcelona Ronaldinho10yElfenomeno9
2012-05-08 00:00
Frågan är bara vad vi ska göra med Alexis skador? Skadar sig konstant.

Just därför tycker jag en anfallare ska in i sommar..
Barcelonistas
2012-05-07 23:53
Det roliga var att Bojan lacka över utebliven speltid trots att han inte levererat ett jävla skit. Allt har sitt slut, Bojans tid i Barca är historia och det finns ingen återvändo för honom.


Petersays

Sluta röv slicka bojan, han fick sina chanser tog dom inte punkt slut. Barcelona är världens bästa lag, här gäller det att du presterar i varje match vilket Bojan inte gjorde.
Barcelona petersays
2012-05-07 23:52
1.70-ligan - Cuenca y Tello
Vi får nog agree to disagree helt enkelt. Jag tror att Bojan skulle göra kantjobbet lika bra/dåligt som Cuenca eller Tello - men att han framförallt kan spela i mitten istället för Villa när det behövs. Alltså en mer flexibel spelare. Det har inte funnits någon som har kunnat ta Villas roll som center i hans frånvaro, vi hade behövt en spelare som Bojan. Och pengarna vet jag inte ens om man behöver prata om. Det är som sagt samma pengar som vi fick för honom förra sommaren. Visst, har vi en råtajt budget och vill lägga pengarna på annat som prioriteras högre så förstår jag klubben. Annars är 13M för en spelare som man vet funkar i laget, på planen och utanför planen inte direkt en gamble med pengar - som ett chansköp lätt kan vara. Vi har slängt många 13M i sjön på spelare som Caceres, Keirrison, Henrique, Chygrinsky och viss mån Zlatan. Behöver vi en bredare trupp (vilket jag tycker) är Bojan ett bra alternativ och med låg risk.

Sedan är det såklart att vi inte kan sitta med så många anfallare (Messi, Alexis, Villa, Cuenca, Tello, Bojan, Pedro, Afellay - och om man kommer envisas med Cesc och Iniesta också). Men då är ju sanningen att i princip alla andra alternativ är kantspelare - förutom Bojan som är center. Just därför anser jag att han skulle göra större nytta i laget än Cuenca eller Tello.

Det är mina 5 cent, du får ha dina.
Barcelonistas
2012-05-07 23:46
Petersays

Bojan har inget att göra i en klubb av Barcelonas kaliber och det är bevisat. Han klarar inte av den enorma pressen som finns i Barca, där du måste leverera konstant om du ska klara dig. Lägg därtill den enorma konkurrens som finns i anfallet hos Barcelona med spelare som Messi-Pedro-Villa-Sanchez listan kan göras långt.Sen dom 20 tals chanser han fick under dubbel säsongen utan att kunna bidra med ett smack.

Spelare som Tello och Cuenca kommer in och vill verkligen visa vad dom går för. Dom levererar och får förtroende av tränaren för fortsatt spel. Dom gånger Bojan fick spela såg han ut som en spelare som var helt slut, den här statusen som han hade i Barcelona blev hans död tillslut tyvärr.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 23:42
Petersays

Som central anfallare är Bojan bättre. Men som vikarierande ytter, vilket är vad Bojan fick agera i Barca mestadels, väljer jag Cuenca och Tello före.
Jag tycker båda dessa herrar har bidragit med mer denna säsongen än vad Bojan gjorde under sin sista... och då ser jag ingen större anledning i att byta ut någon av dessa för att ta hem Bojan igen för 13milj euro. Inte heller ser jag någon direkt mening med att köpa hem honom som striker. Ska en sådan in behöver vi snarare en med lite längd och huvudspel också.

Återigen, jag älskar Bojan och hoppas han tillslut kan ta vara på all sin talang och blomma ut till en fullfjädrad stjärna. Men platsen för att göra detta är inte i Barcelona. Inte som det ser ut idag.
Barcelonistas
2012-05-07 23:35
Den här säsongen har vi haft en Pedro som har varit helt off, samt en Villa som har varit borta i stort sett hela säsongen. Sanchez har ännu inte riktigt kommit in i spelet även om jag tycker att hans prestationer hittills har varit på en godkänd nivå. Men inför nästa säsong så måste anfallet helt klart bli vassare än vad den är just nu, vi har en Messi som gör sina 40-50 mål varje säsong. Men det krävs ochså att andra spelare ochså kan leverera viktiga mål i matcher där Messi kanske inte är på sitt bästa humör.

Ser verkligen framemot nästa säsong med en skadefri trupp, vill se tre anfallare där uppe som verkligen levererar mål efter mål. Men den stora frågan är om vi inte ska värva in någon anfallare trots allt? Mario Gomez och Van Persie är några spelare som jag hade velat se i Barcelona.

Pedro-Messi-Sanchez

Villa-Messi-Sanchez

Messi och Sanchez är givna i elvan enligt mig, vänster kanten får Villa och Pedro rotera om helt enkelt beroende på vem som har bäst form.
Barcelona petersays
2012-05-07 23:34
Och jag tycker ni är hårda mot Bojan. Han gjorde ett bra jobb när han spelade som center. Det var när Pep, i brist på vänsterytter, flyttade ut Bojan på kanten som problemen började. Han fick sluta göra det han gjort bra (mottagning och avslut) och istället göra det han kanske inte är lika bra på (man mot man).

Killen kom till Barca som 9-åring, blev uppflyttad i a-lagstruppen som 17-åring, hade när han lämnade förra sommaren redan gjort 163 a-lagsmatcher och 41 mål. Det lovar jag redan nu är mer än Cuenca och Tello kommer göra tillsammans. Bojan har mer Barca i blodet än många andra, och nu har vi chansen att köpa tillbaka honom för samma summa som han såldes för, killen fyller 22 i sommar - jag förstår verkligen inte hur man utan betänketid kan avfärda idén och snacka om honom som en has been.
,Sami
2012-05-07 23:32
Roma want to sign Bojan Krkic (21) permanently. Now still buy-back clauses. Roma and Bojan have almost deal. Clubs will talk later. [as ona]

Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-07 23:27
dbl post..
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-07 23:27
petersays

Vad gör Busquets så speciell var en fråga som många ställde sig för två år sen när han började göra väsen av sig. Ser du någon ställa samma fråga?

Cuenca är taktiskt mer adept än Tello och är mer mångsidig, är snabb, teknisk, bra passning, bra syn, mycket bra inlägg.

Tello är bara snabb..
Barcelona petersays
2012-05-07 23:26
"Vi kan inte ha 2 Alves-typer på båda ytterback-kanterna. Därför säger jag nej till till J.Alba. "

Men är det inte lite tråkigt att vi i tre säsonger bara haft EN offensiv kant? Alla anfall kommer från högerkanten. Jag tycker spelet var mycket mer varierat när vi hade offensiva vänsterbackar (Gio, Sylvinho) som överlappade och slog vassa inlägg. Och vi hade Ronaldinho och Messi där framme som ofta böt kant i matcherna. Det var effektivt och det var underhållande.

Bara för att man har två ytterbackar med offensiva kvalitéer betyder det inte att båda måste gå i offensiven samtidigt. Man kan turas om, spela på båda kanterna - de flesta andra lag har två kanter. I Barca kommer 9 av 10 anfall på högern vilket gör oss VANSINNIGT beroende av Messi och Alves.

Nä, bredda de offensiva kvaliteterna och mix it up lite - så kanske det blir svårare för lag som Chelsea och Inter att parkera bussen.
Annons: