/spanien/barcelona/forum/9585.aspx/spanien/barcelona/forum/9585.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-19 16:45
Har truppen ens kommit ut?

Never mind, hittade den.
Barcelona Deulofeu
2012-09-19 16:37
Jag tycker att den 19 spelaren ikväll borde bli Alexis han är ju lite sliten och vi har en spelare som mer än gärna vill visa upp sig ett par minuter som ni är inne på Deulofeu.

Hoppas på att Villa startar och att Deulofeu kommer in på hans plats.
Vill verkligen se Thiago spela samt att Bartra och Song får ett par minuter.

Granada hemma blir en mumsbit.Det är så viktigt med en vinst ikväll för vinner vi idag och sköter oss nästa omgång borta mot Benfica kan vi ta det lite lugnare framöver.

Jag skulle vilja se Messi näta ikväll det är väl enda chansen att få Ronaldo ledsen igen.Tänk er ett hattrick det skulle smaka.

Spartak har inget att sätta emot ikväll jag hoppas verkligen man får se på propaganda.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-19 16:34
Äntligen dags för Champions League, för Barcas del då också. Spartak känns väldigt underskattade, även om det är klart att vi borde gå ifrån matchen med tre poäng. Jag står fast vid min elva som jag varit inne på tidigare. Backlinjen känns rätt sjävlklar, på mitten ska Busquets och Xavi vila och då startar man alltså med Song, Thiago och Cesc. I anfallet är Messi given, Pedro lär också starta och sedan står det mellan Tello och Villa, den enda platsen jag är rätt osäker på. Villa får gärna fortsätta agera super-sub och göra mål när han kommer in men samtidigt måste han börja starta snart också. Men min gissning är då att Tito väljer att låta honom spela från start mot Granada på Camp Nou i helegn istället, känns mindre riskabelt.
Barcelona koeman92
2012-09-19 16:18
Addeh

Hur stor ser du på att han startar ikväll? Eftersom Pedro har varit på landslagsuppehåll så vore det nog bättre att starta med Deulofeu för att inte riskera skador. Dessutom tycker jag att han är redo för À lags debut. Killen har ju en talang som många drömmer om!
Atlético addeh
2012-09-19 16:13
koeman92

Yes, Deulofeu är med i truppen i kväll. Ska bli spännande att se om han får en plats på bänken, och kanske till och med göra säsongsdebut.
Barcelona koeman92
2012-09-19 16:11
Någon som vet om Deulofeu är med i truppen till ikväll?
Barcelona IlTriplete
2012-09-19 15:20
Om jag var Qendil - R.I.P Morosini! skulle jag aldrig återvända till det här forumet igen. Fyfan Gabriel.. Du tog orden ur min mun.

Så jävla ägd.
Barcelona zick9
2012-09-19 15:04
Qendil-R.I.P Morosini!

Nu när Messi har fått spela i en någorlunda bekväm roll i Argentina har han börjat leverera. Innan matchen mot Paraguay hade an gjort mål i 7 raka matcher (tror att det var 11 mål).

Anledningen till att han har varit sämre i landslaget/VM är också att han fick spela som innermittfältare, vilket inte är hans rätta position (se länktips). Och sen klagar folk på att han inte gjorde mål. Hur många gjorde Iniesta senast i EM? 0 men ändå bäst i turneringen.

Jag menar, sätt Ronaldo som innermittfältare och se vad han gör.
Barcelona Gabriel
2012-09-19 14:59
Tack för ditt svar, men nej, jag har inte alls fel. Ronaldo vann Balon D'or när han gick till Inter för sina prestationer i Barcelona. En säsong där han inte vann ligan. Det han vann var Copa del Rey, den spanska supercupen och Cupvinnarcupen. Jag vet inte hur högt de titlarna står i din rankningslista, men de går ju knappast upp mot Champions League eller den inhemska ligan. Så de största titlarna tog han inte hem det året, och vann ändå priset som då var "europas bästa spelare". Sen är jag starkt medveten om vad han uträttade då eftersom det var just han som gjorde att jag fastnade för Barcelona och idag är culé.

Det samma gäller även Figo, han fick priset när han gick till Real Madrid men för sina prestationer i Barcelona och även landslaget. År 2000 vann han varken något med Barcelona eller med Portugals landslag så att han uträttade "stordåd" som du så fint skriver förstår jag inte. Trots att han inte vann något, fick han Balon D'or (även om DU tycker att Zidane skulle haft priset).

Och när det gäller Owen så vann han varken Premier League eller Champions League under sin tid som Liverpool-spelare. Han fick priset 2001, året efter Figo vann det (utan att ha vunnit något), ett år där han som Liverpool-spelare vann FA-cupen, liga cupen, Uefa Cupen och Uefa Supercupen. Så visst vann han titlar, men återigen - hur högt står dessa på din rankningslista? För som sagt, det är knappast den inhemska ligan eller Champions League.

Det enda jag gör är att använda ditt egna argument emot dig själv. För glöm inte, det är inte JAG som är den som anser att man måste ha vunnit "stora" titlar kollektivt för att vara berättigad till Balon D'or, det är du. Därmed är alla dessa tre exemplen jag tagit upp (Ronaldo, Figo & Owen) ett bevis på att spelare vunnit Balon D'or utan att ha vunnit varken något alls (som i Figos fall) eller genom att ha vunnit lite "svagare" titlar.

Det är helt ok ifall du anser att Messi inte dominerat sporten i 4 år, dominerat är heller inte något jag tycker då ordet dominera kräver att man ska just "dominera". Vad jag däremot påstått är han tveklöst varit den individuellt bästa spelaren i världen i 4 år, det innebär inte att man "dominerar".

Angående VM, det var något som Spanien vann inte pga att Xavi, Iniesta, Casillas eller Villas indivudella prestationer varit "out of this world" utan för att Spanien som ett kollektivt förmodligen är det bästa fotbollslandslaget någonsin. Eller tror du någon av dessa spelarna hade kunnat ändra på Argentinas öde om de vore argentinare istället? Låt oss säga att någon av de ovannämnda var argentinare istället för Messi och Messi var spanjor. Tror du då att Argentina hade vunnit och inte Spanien? Individuellt sett gjorde inte Messi ett dåligt VM för Argentina då han i stort sett låg bakom precis allt som Argentina stod för i anfallsväg. Argentina som landslag föll dock pladask.

Jag förstår dock din bild om det hela, du har helt enkelt tröttnat på att Messi vinner priset jämt och ständigt. Det blir tråkigt i slutändan. Men det går inte att blunda för att Messi individuellt sett är den bästa fotbollsspelaren och har varit det sen han vann priset första gången, precis som jag skrev.

Om man däremot argumenterar så som du gör, att han inte förtjänat priset alla gånger pga att han inte haft lika stora framgångar kollektivt som individuellt under en viss säsong är det en annan sak. Men då är det precis som jag skrev i mitt första inlägg en tolkningsfråga. Tolkar man priset som "världens bästa spelare" är det enkelt. Tolkar man det som du gör så är även jag beredd att hålla med om att han inte förtjänat det år 2010. Men nu är det ju så då att jag inte tolkar det så, utan snarare som ett pris till "världens bästa fotbollsspelare".

Jag står fast vid att det hade varit en bra idée att skapa ytterligare ett pris. Priset till den spelaren som varit den mest utmärkande i det lag som varit mest framgångsrikt under en säsong. För det är två helt olika saker. Balon D'or skapades och ÄR priset som "världens bästa fotbollsspelare". Du argumenterar för ett pris som inte än finns - Most Valuable Player Year Award.

Tack för en trevlig diskussion!
Barcelona FCB_Cule
2012-09-19 14:50
Quendil får jag syn på dig så börja spring . Varnar dig bara .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-09-19 14:34
Ni kan höra av er den dagen en spelare gör 73 mål på en säsong, vinner skytteligan i CL fyra år irad och minst tre guldbollar.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2012-09-19 13:59
Quendil//

Vem f*n försöker du driva med? Att göra 73 mål under 1 å samma säsong är mer än nog för å betraktas som bäst! Att iniesta blev framröstad som europas bästa är för mig ett snäppet men bara snäppet! Mildare skämt än när cannavaro utsågs 2006. Messi har gjort 50 liga mål å då pratar vi inte om maltesiska ligan utan i la liga! Dina ronaldos är också dom väldigt bra. Likaså zidane men att jämföra dom med Messi är ett skämt. Lättare isf för dig å jämföra iniesta å zidane eller c.Ronaldo å Ronaldo. Messi har slagit alla mål och assist rekord som går att slå och vunnit alla klubbutmärkelser och personliga utmärkelser flera gånger om. Han vann även os för sitt Argentina. Messi går ej längre att jämföra med någon annan modern fotbollspelare. alla experter, FIFA delegater, forna storspelare och tränare säger samma sak. Messi är bäst! Oavsett om Ronaldo får det att kittla i underlivet på vissa patetiska real fans. Öppna ögonen å se verkligheten! Messi är blott 25 år! Han har minst 2 vm kvar att spela å 3 copa america i cl har han redan krossat allt han har blivit framröstad som bäst i världen 3 år i rad av världens mest kunniga tyckare! Å kommer säkert bli det 3 gånger till. Jämför honom med pele om du vill skriva här i fortsättningen. Annars får du ungefär samma skrattretande effekt som jag skulle fått om jag gick in t puertan å jämför Chippen willhelmsson med di Maria;)
Barcelona FC Barcelona 1899
2012-09-19 13:48
Qendil-R.I.P Morosini! (Barcelona) Jag skrev igår att folk inte ska hoppa på dig eller vara lite vänlig mot dig men nu ångrar jag det. Du söker till uppmärksamhet och Kaos. Vi vill inte ha bråk och vi vill argumentera men inte behöver du vara så dum. Du är bara rent arg över att Messi är så stor som han är och att Messi fortsätter ta hem priset som världens bästa och det gör dig förbannad. Jag och många här inne är grymt trötta på dig och dina förbannade inlägg. Kan du inte bara Gå och aldrig mer skriva i vårt forum. Vi vill gärna ha lite Peace och det är omöjligt när du är närheten. Vill bara att du ska dra härifrån för du verkar bara skapa Kaos. Tips till dig, dra härifrån och skriv aldrig mer i Barca forum för du bara skapar Kaos.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Grande Barca
2012-09-19 13:24
Qendil-R.I.P Morosini!

OHERRREGUD, vad det kokar i mig!! varför låter admin idiotiska människor som dig komma och förstöra detta forum med massa huvudvärks snack? Vem fan bryr sig om dina åsikter, du sitter ju kritiserar messi? Hur kan man kritisera messi, det går ju knappt? inte konstigt att killen blivit världens bästa 3 år i rad och håller på bli det ett fjärde år.. äre nåt fel på människorna där ute som valt messi eller är det fel på dig ?

HAN är ett magi! tack gode gud än en gång att han spelar i vår klubb! Han har ju bevisat vad han gör med motståndare lagen även i landslaget, vem fan bryr sig om VM , han låg ju bakom det mesta om du tittade?! men en spelare vinner inte matcher själv , man vinner med sitt lag oavsett vad och maradona och spelar materialen var orsaken till besvikelsen.. Se bara hur det gått för argentina senaste matcherna vad messi gjort, speciellt mot just BRAZIL! o då hoppas jag du vet vilket möte det är mellan de 2 lagen.

Asså finns ju hur mycket statistik som helst som man kan kasta i ansiktet på dig men varför ska man behöva göra det, jag menar du har väl följt fotobllen de senaste 5 åren? det räcker för en 13 åring pojke fatta vilken spelare messi är.. Sen säger du att du kmr tappa respekten för fotbollen om messi blir den största genom tiderna, Jaha och? sånna som dig borde hålla sig till en annan sport så man slipper dumförklara varje gång, brukar aldrig kommentera men var tvungen, pajas!
Barcelona Rambla~
2012-09-19 13:23
När någon påstår att Argentinas framgångar beror på pappskallarna Di Maria och Higuain och samtidigt kallar Messi en sopa, då börjar man undra vart mänsklighetens intellingens och analysförmåga är på väg. Jag bara skakar på huvudet. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2012-09-19 13:10
Messi ska ha kritik levererar bara mot dåliga lag i la liga på sina senaste 50 matcher i cl har han mäktat med 43 mål samt 8 assist.

Samt vunnit skytteligan i 4 år i rad och nätat och vunnit samtliga två finaler han deltagit i.

Bänka honom ikväll....


Not!
Barcelona Deulofeu
2012-09-19 13:08
Tre spelare födda 95 är uttagna till Spaniens nästa u-19 samling

Grimaldo 16 år,Samper 17 år, samt Sandro som gjorde två mål i next gen.

Riktigt kul de borde vara bland de yngre i laget.
Barcelona MissyaPep
2012-09-19 13:07
Qendil bass goy bxo. Det e tabu att kritisera Messi med tanke på vad han har gjort för barca och han är världens bästa spelare nu och varit det sedan 2009. Qashmar.
Postat via SvenskaFans-appen
Qendil-R.I.P Morosini!
2012-09-19 13:06
Jävlar vad populistiska lag och deras fan är av samma virke. Jag är inte fårvånad. Samma mönster såg jag förr på Puertan. När man skrev som ”majoriteten” tyckte, så var allt frid och fröjd. Man fick även en klapp på axeln. Ju snabbt man kritisera spelare, tränare och klubben. När ens åsikt gick emot strömmen, ja, då fick man utstå rabiata inlägg. Samma sak verkar även Les Rambles lida av. När jag berömmer eller skriver väl om Barcelona. Då får jag klapp på axeln. När ens åsikter går emot strömmen är man dummaste individen och det värsta som hänt forumet. Har ni rannsakat er själva? Sedan är det alltid roligt att bli besvarad om fotboll av en som inte visste vad fotboll var när man följde dennes fotbollslag. Sådant är alltid kul att läsa. Återigen ni med vettiga kommentarer vill ni så kan vi föra diskussionen via PM. Synd så får ni lida pga hel del inte kan argumentera. Då sysslar man istället med personangrepp.
Barcelona koeman92
2012-09-19 12:53
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Det är faktiskt ingen som har bidragit till att sänka forumets nivå mer än dig. Av att bara läsa ditt nick så vet man att det är idiotiska bullshitinlägg man får läsa. Bra nu fattar vi,Messi är sämst, han är inte bra på ett skit. Zidane och CR7är de bästa spelarna någonsin. Kan du nu vara snäll och lämna les rambles för gått? Du anar inte hur glada alla här inne skulle bli, det vore ett stort steg till en bättre nivå på forumet!
Barcelona DM1982
2012-09-19 12:51
Sluta mata trollet. Om man inte ger det uppmärksamhet så försvinner det.
Coach pep.
2012-09-19 12:42
@Qendil-R.I.P Morosini!:


Dina retarderade inlägg är ett hån mot Messi och du borde bannas från yttrandefrihet på livstid.
Barcelona Siempre Barça
2012-09-19 11:41
Mäktiga Messi Barcelona har bara 1,06:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mäktiga Messi
2012-09-19 11:30
svenskaspel
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Siempre Barça
2012-09-19 11:26
Mäktiga Messi Vilken spelbolag har du kollat på?? På svenskaspel så ger de Barca bara 1,07:(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2012-09-19 10:52
Qendil Eh...läs ordentligt, jag sade att kritiken mot Messi brukar låta ungefär likadant, inte att du specifikt sade alla dessa saker. Jag skrev ett långt inlägg men tog just bort hela skiten då jag inser hur menlöst det är att diskutera med någon som tänker så ologiskt som dig. En fråga bara, sen när är det blind idoldyrkan att lvi här inne, liksom de flesta andra i världen, tycker att Messi faktiskt är bäst?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-09-19 10:25
Qendil-R.I.P Morosini!

Klart att vissa Real fans inte tycker att CR7 är världens bästa spelare när det finns en som heter messi.

Ronaldo jämförs med Messi, Messi jämförs med Pelé och maradona.

End of story.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2012-09-19 10:23
Jag antar att du skojar Qendil? Eller? Jo haha. Rolig! :)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-19 10:22
Qendil/

När du tar upp Messis problem med det argentinska landslaget får du det låta som att la albiceleste radade upp VM-titlar och Copa America-titlar innan la Pulga fick debutera och jinxade deras winning streak. Argentina har haft enorma problem i nästan två decennium nu, Messi är det minsta av deras bekymmer.

Sen är detta ett lagspel, det räcker inte med en spelare oavsett om den spelaren heter Leo Messi. Och det han har uppnått i Barcelona går inte att överskatta. Han är förmodligen den bästa spelaren som har formats i La Masia och det faktumet att han redan nu är klubbens meste målskytt genom tiderna utan att vara en renodlad 9:a säger en hel om hans utveckling som spelare. Det finns flera spelare som anses vara den bästa genom tiderna utan att ha ett VM-titel i sin meritlista. Varför borde då inte detsamma gälla för Messi?

Slutligen vill jag bara tilläga att jag ansåg att Xavi borde ha vunnit Balon D'Or 2010 och att Iniesta borde vinna den i år. Men det är bara min åsikt.
Barcelona Mäktiga Messi
2012-09-19 10:18
shit vilket Jävla sjukt odds dom har lagt till Spartak Moskva . 22.0 o vi 1.6
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: