/spanien/barcelona/forum/9422.aspx/spanien/barcelona/forum/9422.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
8/28/2012 22:16
@!Sergio_ Busquets!:

Oj, det skulle jag säga är en förhållandevis liten skillnad. Jag trodde Real hade värvat mer över en tjugoårsperiod. 22 år tycker jag är lite för lång tid att titta på då inte en enda spelare finns kvar och det inte ger en rättvisande bild av hur klubben värvar idag - och med idag menar jag ca tre år - vilket jag tycker är en rimlig tid att titta på. Fem år fungerar visserligen också, och då får man ju in Ronaldo-köpet som absolut väger över till Reals fördel/nackdel.

Men ingen verkar förstå upprinnelsen till denna diskussion. Anledningen till att jag ens gav mig in i detta var att väldigt många bara hasplar ur sig saker som att Madrid köper alla sina spelare (visserligen sant) medan vi utvecklar våra (sant till viss del) - men som alla siffror som visats upp pekar på så spenderar vi väldigt mycket pengar på transfers vi med. Barcelona är inte bäst i världen på att värva, vårt lag är inte gratis och vi spenderar inte en bråkdel av vad real spenderar. Som dina tioårssiffror visar så har vi spenderat vi ungefär 77% av vad Real spenderat. Strax över tre fjärdedelar. Det är mindre, absolut - men ingen bråkdel.

Kollar man på fem år så vi får med köpen av Ronaldo och Kaka så ser det ungefär likadant ut, vi har spenderat £329,5M och Real spenderade £455,4M. Då spenderade vi ca 72% av vad Real spenderade.

Men om man istället tittar på tre år så ser man ett tydligt trendbrott, Real har inte gjort några stora köp - samtidigt som vi har spenderat större pengar. Dom senaste tre åren har Madrid spenderat £156,6 och vi har lagt ut £145,6. Det motsvarar 93% av Reals transferbudget. Det jag menar är att det är lite som att kasta sten i glashus när man klagar på att Real spenderar mycket pengar. Vi spenderar i princip lika mycket. Sedan kan man ABSOLUT ha åsikter på att Real spelar med otroligt få egna produkter, samtidigt som vi har en helt fantastisk akademi där spelare går direkt in i startelvan - det är något jag är sjukt stolt över!

Men samtidigt måste man kunna se att klubben värvat med ögonbindel de senaste säsongerna och att avstånden mellan klubbarnas transferbudget minskat - samtidigt som resultaten för vår sida har försämrats. Någon gör någonting fel. Och framför allt, så kan man inte bara kasta ur sig vilka jäkla dumheter som helst utan att försöka ha någon form av fakta - eller som jag uttryckte det i diskussionen som startade det hela. Man bör sopa framför sin egen dörr!

Källa: transfermark.co.uk
Barcelona B-Guden
8/28/2012 22:13
Stör mig grovt på att redaktionen inte fixat en skytte och assist liga.
Varför nån från redaktionen som kan svara ?
Barcelona xoro international
8/28/2012 21:53
Vf diskuterar ni om reals lön och att dom har tjänat mer på att sälja spelare och sånt lägg energin på el classico imorgon vem fan bryr sig om vad dom hat värvat eller hur mkt d lönar sig , en sak är säker min farfar sa alltid bollen e rund och vad som helst kan hända under 90 minuter men vi vinner 3-2 imorgon oxo 2 mål av sanchez för att tysta kritikerna och en av messi alla 3 assist av iniesta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona xoro international
8/28/2012 21:53
Vf diskuterar ni om reals lön och att dom har tjänat mer på att sälja spelare och sånt lägg energin på el classico imorgon vem fan bryr sig om vad dom hat värvat eller hur mkt d lönar sig , en sak är säker min farfar sa alltid bollen e rund och vad som helst kan hända under 90 minuter men vi vinner 3-2 imorgon oxo 2 mål av sanchez för att tysta kritikerna och en av messi alla 3 assist av iniesta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
8/28/2012 21:50
Men va fan den oturen vi har med skador så hade Afellay säkert fått en del speltid. Fontas måste ju vara sjundeval som mittback och jag fattar inte varför han är kvar i klubben. Visst har Afellay en högre lön än både Dos Santos och Fontas men ändå..
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
8/28/2012 21:48
Elvan för vad.. Vad har du messi på vänsterkanten för? Och cesc på messis plats?
Rivaldo Ferreira
8/28/2012 21:44
Elvan i El Clasico
------------Valdes----------
Alves Pique Mash Adriano
-----------Busquets---------
-------Xavi-------Iniesta-----
------------Cesc--------------
Pedro-------------Messi-----

Cesc som släppande forward. Pedro är mycket bra på höger kant som vi sett. På ett sätt så kan Messi röra sig framför Fabregas och lurka kring försvaret. Messi vill jag gärna ha framför Cesc. Och Cesc fortfarande som en central spelare. Så han kan använda sin blick och skada Real.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
8/28/2012 21:37
Som femteval i både anfall och offensivt mittfält samt det faktum att Ibi inte ens kommit med i matchtruppen hittillls, så är en utlåning det enda rätta.

Sergi Roberto och Tello gör jobbet lika bra de få minuter han hade fått.
Snart är också Cuenca och Thiago tillbaka.

Det är tydligt att Tito vill jobba med en mindre trupp precis som Pep.

Återstår att se vilken klubb det blir, bara det inte blir Milan...
Barcelona 1.70-ligan
8/28/2012 21:30
Afellay has asked the club not to travel to Madrid tomorrow. Permission has been granted. Loan deal would be close. #fcblive

Fan också! Den enda av de tre som borde stanna kvar
Barcelona Piquénbauer
8/28/2012 21:17
Har ni inte sett den här så är det ett måste :-)
Barcelona !Sergio_ Busquets!
8/28/2012 21:08
petersays

Nice, jag la upp ett inlägg här för någon månad sen och nu känns det hög aktuellt.

"Det ända jag kunde hitta som Real Madrid ligger etta på är ju ,inte så oväntat, laget som spenderat mest pengar. Sedan 1990 har ni värvat för 1,129,426,600£ i jämfört med oss som har lagt ut 872,388,000£ på samma tid. Länktips (http://www.transfermarkt.co.uk)"

jawwa
8/28/2012 21:07
Hur mycket sanning ligger det i Cesc ryktet om en ev övergång tillbaka till Arsenal?
Hoppas det bara är ett rykte taget ur luften....
Barcelona påfågeln
8/28/2012 20:57
Bojan är nog inte så långt från startspelare i Milan, Milan har sämre anfallare än Roma, Pato och Robinho håller förvisso högre kvalité men Pato är alltid skadad och Robinho är också skadad i en månad just nu. El Sharrawy, Pazzini och Bojan är alltså Milans enda anfallare just nu så speltid är nog inte helt omöjligt. Kanske till och med centralt där det faktiskt är möjligt att få ut det bästa av Bojan, i Roma var ju Totti i vägen centralt, dessutom fanns Osvaldo som köptes för dyra pengar och måste spela. Jag tror faktiskt Milan kan passa bra för Bojan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Valdés
8/28/2012 20:51
Wales; ange källa som bekräftar att vi har en högre lönestruktur än Madrid.

petersays: man behöver inte vara civilekonom eller ens normalbegåvad för att via enkla överslagsräkningar av årligt debet (spelarförsäljningar) och kredit (spelarköp) se att Real Madrid under Perez har avsevärt högre spelaromkostnader än Barcelona under samma period. Hur förhåller du dig till Fifa financial fair play, bör man stänga av ekodopade lag som ex Chelsea?
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
8/28/2012 20:48
Fel val utav Bojan. Han hade inte ens plats i Roma och nu drar han till Milan där dem har 6-7 anfallare. Visst skulle han kunna passa där med tanke på att dem saknar en stor stjärna, men konkurrensen kommer att göra det svårt för hans psyke för att kunna lyckas. Men men hoppas verkligen att han gör succé.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
8/28/2012 20:22
petersay

Barcelonas transfers:
2010: €71,5M (Mascherano, Villa, Adriano, Afellay)
2011: €60M (Fabregas, Sanches)
2012: €33M (Alba, Song)

Summa: €164,5M (8 spelare)

Reals transfers:
2010: €74,5M (Di Maria, Canales, Leon, Khedira, Carvalho, Özil)
2011: €55M (Coentrao, Varane, Callejon, Sahin)
2012: €30M (Modric)

Summa: €159,5M (11 spelare, varav flera gått på lån)


Ganska tråkigt att du bara räknade in 2010 och uppåt. Om du tittar bara tre år bakåt så slösade Real ca 400 miljoner medan Barca slösade drygt 260.

Inte för att jag bryr mig så mycket om denna diskussion.

Det är inte mina pengar som går åt helvete. Dessutom kommer ju lag som Barca och Real typ aldrig att gå i konkurs, så vem fan bryr sig om hur mycket de värvar för.

Barcelona petersays
8/28/2012 20:21
Det man ser med ögonblicksbilden är alltså - hur mycket pengar kostade just dessa spelare in inköp.
Det man ser när man tittar över en period är - hur mycket spenderar vi på transfers.

Diskussionen gällde det sistnämnda, och försöker du förorda det första bilden i något som helst ekonomiskt sammanhang så riskerar du nog tyvärr att bli utskrattad. Om någon ställer sig upp på styrelsemötet och ba "Nämen kolla, vår trupp kostade bara €260 millar!" så skulle kan nog få foten, för någon skulle genast påpeka att "Jovars, men vi kastade bra många hundra miljoner i sjön på spelare som Zlatan, Chyg och Hleb". Det är transferutgifter även om spelarna inte är med i truppen. Dessa kostnader trollas inte bort när spelaren lämnar, utan finns kvar som en ilsket RÖD siffra i föreningens bokslut. Det är denna siffra som spelar någon som helst roll i föreningens ekonomi - en ögonblicksbild ger ingen som helst sanning. Det är typ som att bara titta på kontot direkt vid lön och utbrista "Shit, vad mycket pengar jag har" utan att tänka på att man blåste 10,000 på kreditkortet kvällen innan. Och jag förstår inte hur föreningen kan ha haft så stort tålamod med presidenter och sportchefer som de haft. Självklart kan man inte klaga när titlarna trillar in, då har någon gjort något rätt. Men samtidigt gör någon något väldigt fel när så många spelare värvas och säljs till enorma underskott. Eller ännu värre - värvas utan att ens få provspela med laget (Keirrison, Henrique)

Vi kanske helt enkelt diskuterar två olika saker och det har blivit missförstånd? Jag tror nog det.
Barcelona petersays
8/28/2012 20:09
@Frodo:

Ok, jag ska försöka vara tydlig. Det går inte att bara göra en ögonblicksbild och säga att "Titta, vi spenderar mindre pengar än Real på transfers!". Du måste ju självklart kolla över en period, och då måste du givetvis ta med spelare som köpts under den perioden men som inte längre finns kvar. Det är basic. Annars kan vi lika gärna säga "Barca spenderar mer än Real" eftersom vi lagt ut mer pengar under denna silly.

Visst är det så att om man bara kolla på spelarna som finns idag så har vår trupp ett billigare inköpspris, med diskussionen rörde huruvida vi spenderar väldigt mycket mindre pengar än Real på transfers. Det gör vi inte, och det syns tydligt när man tar i beaktande att Real har kvar sina dyra inköp i truppen, medan vi sålt dom ( ex Zlatan). Vi gör många dåliga köp och behåller våra spelare som inte kommer från akademin en förhållandevis kort tid jämfört med Real. Det gör att en ögonblicksbild kan ge intryck av att "Shit vad vi värvar smart, vår trupp kostar bara hälften så mycket!", men då sanningen är att vi spenderat nästintill lika mycket på transfers sett över en period på t.ex. två eller tre år.
Rivaldo Ferreira
8/28/2012 19:54
Culé - Messi y Alexis

Oier
Barcelona Frodo
8/28/2012 19:32
petersays

Du räknar ju helt fel alternativt ger missvisande siffror för att vinna argumentet. Du kan ju inte räkna med inköpta spelare som inte längre ingår i truppen samtidigt som du inte räknar med vad de har sålts för.

Jag håller dock med din poäng om att klubben bränner alltför mycket pengar. Men inga siffror visar på att vi är på samma nivå som Real Madrid.
Barcelona Vamos Blaugrana
8/28/2012 19:19
Pol Balleste Lopez gick till Malaga
Barcelona Mido
8/28/2012 19:11
Det är officiellt att Bojan går till Milan på lån, nice
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Criff -Llourinho
8/28/2012 18:52
Walee, Vet du om att Real har en annan lönestruktur än Barcelona? Kommer inte ihåg exakta siffror men spelarna går ner i lön, men istället så får dem en procent av sina egna reklam pengar. Det är så Perez har råd med de svindyra överpriserna på spelare.
Så att deras lönesumma är mindre än barcas ser jag inte alls som något konstigt.
LionelMessiTheHandOfGod
8/28/2012 18:51
"Winning the Supercopa and beating Barcelona is not important to me. My priority is knowing what happened against Getafe [on Sunday] - whether it's a psychological problem. - Mourinho

Haha redan börjat med bortförklaringar innan dom ens åkt på stryk.
Barcelona Culé - Messi y Alexis
8/28/2012 18:35
Diar Iniesta Shekha

Jepp, Pablo kan spela imorgon.

***

Ser att ni har diskuterat målvakter, vad anser ni om Vicente Guaita Panadero(nuvarande klubb; Valencia)? Han är 25 år gammal.
Rivaldo Ferreira
8/28/2012 18:29
La Pulga!
Länktips: t.co/lo4olEfj
Barcelona Walee
8/28/2012 18:23
Madrid förhandlar mycke bättre än oss just nu de märks inte minst vid löne förhandlingar .. Madrid säljer klokare också, Real skulle aldrig ha sålt en spelare som Zlatan året efter för en 1/4 av summan han kostade. Vi betalar 30% mer i lön än Madrid och ändå sp har Madrid minst 6 spelare mer i truppen. Inte konstigt att vi inte kan värva fler!! Så vi har tyvärr mycke att lära av andra klubbar inte minst Real!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Iniesta Shekha
8/28/2012 18:22
Är det någon som vet om Pepe kommer delta imorgon?
Barcelona Rambla~
8/28/2012 18:07
@El Kaiser de Michoacán:


Nej, till Villarreal.
Barcelona Rambla~
8/28/2012 18:04
Deulofeu

Tyvärr, men inget argument kan övertyga mig om att det är bättre att ha en liten trupp på 20 spelare, bara för att det är bättre att alla är på tårna och nöjda med speltid. Kolla alla andra klubbar, de har stora trupper och där finns det spelare som inte får så mycket speltid. Varför funkar det för dessa lag? Fan, i PL har de snarare 30 spelare i sin trupp och inte 25.

Jag vill ha en bredare trupp. Varför har man annars rätt att registrera 25 spelare till ligaspelet? Jag vet att vi kommer att ha klantige Piqué avstängd samtidigt som tex Alves, och i samma veva har Puyi en skada. Så har det varit hela tiden under Pep och Tito.

Jag vill ha en bred trupp, basta. :P
Annons: