/spanien/barcelona/forum/9416.aspx/spanien/barcelona/forum/9416.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca-nist
2012-06-28 13:03
kan nån ringa Cristiano Ronaldo att matchen är slut!
Real Madrid bblom
2012-06-28 12:56
Får tacka för det fina bemötandet.

Visst är det så att en kapten ska leda och tänka på laget i alla lägen, men faktum är att vi alla är egoister i slutändan. Ronaldo är en av de största egoisterna och det är hans naturliga tänk att vilja vara nummer ett. Visst bör alltid laget gå före, men i vissa situationer är även han mänsklig. Egotänket finns där hos oss alla, men visst är det större hos vissa. Sen får jag även säga att jag tyckte att han passade ovanligt mycket igår; han brukar ju använda flera touch men igår skickade han den vidare snabbt vilket iofs inte alltid är positivt då jag tycker att resten av Portugals mittfält och anfall består utav bollmongon.

Sen angående Arbeloa, är han verkligen så dålig som ni påstår? Jag tycker han är hur stabil som helst, dessutom bidrog han med flera bra inlägg igår.

Med handen på hjärtat, du kan väl knappast påstå att Alba-Ramos-Pique-Arbeloa är sämre än Alba-Pique-Montoya-Ramos? Jag försöker vara så pass objektiv som möjligt, och jag ser inte varför ni nedvärderar Arbeloa. Känns som att man kan referera er Arbeloa-värdering till Busquets värdering bland Madridistas. Och nej, jag tycker Busquets är en väldigt smart spelare, oavsett hur mycket jag ogillar hans filmande, som dock möjligen har minskat på slutet? Kan ju tillägga att jag avskyr Di Marias beteende de gånger han spelar osportsligt. Dessutom vill jag poängtera att Ramos är mittback, inte högerback.
Barcelona Hetfield
2012-06-28 12:55
Seriöst, vad är det för snack om att Xavi ska vara slut? Hur lätt är det att vara en passningsspelare när man har spelare bredvid sig som tar hans ytor.

Titta på Pirlo, hur bra skulle han vara med en spelare som tar hans ytor bredvid sig? Pirlo är så bra för att han har tre mittfältare som städar undan så att han kan få slå passningar. I Barcelona så har Xavi ansvarat att kontrollera tempot i matchen, han får inte göra det i Spanien. Han hamnar i alldeles för små ytor, eller så hamnar han för långt upp. En tränares jobb är att få ut det mesta utav spelarna, om man har en spelare som Xavi i sitt lag, varför inte använda det, istället för att envisas med att spela med två defensiva mittfältare.
Barcelona Rambla~
2012-06-28 12:19
Em moderator närvarande?
Barcelona Barclasico
2012-06-28 12:11
Längtar tills David Villa kommer tillbaka till barcas trupp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cataloniaboy
2012-06-28 11:31
Och det blev inget Team Dubai. Och Marängerna sörjer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-28 11:22
Lösning * Vi behöver en mittback och gärna en riktigt bra sådan. De köp vi gör på marknaden ska vara sådant vi inte kan få genom att plocka underifrån :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-28 11:20
Deulofeu Det var ingen bra läsning, tycker jag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 11:04
Om det nu stämmer med nya inriktiningen på en ny mittback är det bra och dåligt.

Det som är bra är att de verkar satsa på en billig lite yngre mittback med rejält med rutin.Vi har ju trots att tre världsmittbackar i Puyul,Pique samt Mascherano.

Det som är dåligt är att det låser utvecklingen för våra egna mittbackar med fyra st före dem.

Borde vi inte satsa på våra unga som fjärde mittbackar? HUr många matcher kan det bli på en säsong egentligen?

Köper vi en spelare likt Hummels som jag är sugen på kan man undra vad som händer med vår klippa Mascherano samt Puyul.

Lite samma problem med Alves/Montoya ska han utvecklas måste han spela det bästa vore nog att låna ut honom om Alves blir kvar.Adriano samt Puyul kan lätt spela de martcher Alves inte är med blir ju max 10 matcher per år.

Min lösning låna ut Montoya och köp ingen mittback och endast Alba...Köp Neymar nästa år...
Spanien Don Pelayo
2012-06-28 11:01
bblom,

Bra inlägg. Men i en semifinal, på straffar, är guldbollen och "chans att gå om Messi" det sista du skall tänka på. Du skall som kapten göra din plikt och se till att ditt lag får en bra start. Leda det med ansvar.

Kom faktiskt att tänka på att vi med Puyols frånvaro har en Ramos fast i mittförsvaret. På så sätt går vi miste om Ramos offensiva spetskvaliteter och måste istället dras med den horrible Arbeloa. Det hämmar vår offensiv en hel del faktiskt. En Montoya hade varit intressant att få se inom en snar framtid.
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:51
Såg att Lille ev lagt ett bud på 70 miljoner på Afellay det är riktigt pinsamt av dem.De har precis sålt Hazart för närmare 400 miljoner och han borde vara tänkt som ersättare har gjort ett bra em och värderas till 70 miljoner hua kom igen.

Aja skönt vill ändå inte sälja honom han måste få en rejäl chans i en säsong till.Gillar inte att vi gör oss av med spelare som vill stanna och här har vi en bra truppspelare som assisterade ut Madrid för i en cl semifinal då tycer jag man ska ha lite tålamod.

Många spelare som kommer tillbala från skador nästa år de är säkert rejält sugna men det är svårt man får nog inte matcha dem för hårt.Tänker på Villa,Afellay,Fontas och även Puyul.Många revanschsugna spelare.

Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:18
bblom bästa inlägget från en Madridista på länge respekt.

Real Madrid bblom
2012-06-28 10:05
Ni måste förstå att vissa Real-fans blir besvikna över Portugals uttåg. Ronaldo är nr 2 i världen men har denna säsong en grym chans att komma före Messi, då ter det sig naturligt att många givetvis vill honom det bästa. Messi är en utomjording och därav var ju EM Ronaldos stora chans. Ni får som sagt ha lite överseende, även om människor alltid generellt sett överdriver saker och ting. Tänk er Ronaldos sits; har tränat såpass hårt hela livet och det enda som står i vägen är trollkarlen Messi. Jag tror att många härinne hade gjort precis samma sak i Ronaldos sist; lägga den femte straffen för att bli hjälten.

I övrigt så vill jag hylla Ramos, Pique och Casillas samarbete. Vilken betongmur! Pique visar upp att han trivs i de stora matcherna trots en halvdan säsong hos er. Han lyckas nästan alltid väldigt, väldigt väl mot Ronaldo. Slutligen vill jag även hylla Iniesta. Är ganska avis på er att ni har honom. Förhoppningsvis kan Özil bli lika stor eller förhoppningsvis större. Det han saknar än så länge är att höja sig rejält i de stora matcherna likt Andrés, men det kommer nog mycket väl med mer erfarenhet. Det jag tycker Iniesta saknar för att vara no1 likt Zidane är att vara lite kyligare i avslutssituationerna, bli mer distinkt så att säga. Men tekniken, finessen och fotbollstänket är skrämmande lik min favorit Zinedine.

Btw, såg statistiken om Spaniens slutspelsnollor, imponerande!
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:00
Nytt blod i landslaget

Man blir ju lite sugen på att ge Montoya mer speltid efter att ha sett Arbeloas uppvisning igår jag är övertygad om att Montoya hade gjort det bättre.

Ska han vara reserv till Alves vore nästan det bästa att låna ut honom till en klubb som spelar cl typ Valencia eller Malaga.Spelar han matcher kontinuerligt kommer han tas ut i landslaget det är svagaste positionen helt klart.

Hade Puyul varit frisk hade Ramos spelat till höger i landslaget.Nu har väl inte Puyul så mycket tid kvar men det är en av få platser som är "lediga" Vore häftigt med Alba och Montoya i landslaget om Alba blir klar samt att Montoya får speltid.

Jag måste säga att Ramos var bäst igår inte ofta man gläds över det.

Grymma straffar av Barcaspelarna också kul ; )
Barcelona papillon
2012-06-28 09:55
Xavi har varit OK med tanke på att han inte ens spelar på sin rätta position. Xabi har gjort det bra och det är inte mer än logiskt eftersom han spelar på samma position som han alltid gör. Om Xavi och Xabi hade skiftat positioner med varann hur bra hade Xabi varit i en nr10 roll och hur bra hade inte Xavi varit i sin normala mittfältsposition? Det är svårt att bänka en sån som Xavi trots att vdb inte verkar ha plats för honom på rätt plats. Men som sagt, inte konstigt att Xabi presterat bättre än Xavi under EM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2012-06-28 09:47
ElTriplete: Bra startelva.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-06-28 09:33
Mojito

Håller helt med dig. Xavi är inte dålig vart han än spelar, men han är ingen "tia"och det finns folk som gör det bättre i den positionen. Hade gärna sett exempelvis Pedro från start i finalen, och att Xavi antingen flyttade ner bredvid Busquets i sin normala position, eller bänkades helt. Jag vet att det inte kommer hända, då Alonso är given i Del Bosques värld på många olika sätt. Det har väldigt mycket med det politiska att göra, och skulle gubben bänka Xabi i finalen hade det blivit ett jäkla ståhej. Det vågar han aldrig.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2012-06-28 09:17
Vadå from the moment haha.. Dom där spanjorerna är verkligen dåliga på engelska
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-06-28 08:02
From the moment there's a deal on Alba, the transfer will be officially announced. The Euro will not lead to postponing things. [cope]

Tror ändå inte det händer något förrän på måndag...
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-06-28 07:51
Inför semifinalen var Xavi den spelare som hade skapat flest målchanser för sina medspelare - 18 stycken. Fyra mer än någon annan.

Så Xavi kan även hantera rollen som 10:a där han ska vara betydligt mer kreativ/avgörande i sina passningar än som volante i Barca där han i stället ska styra tempot.

Tyckr annars att Xabi och Busi hittat mer rätt i sina respektive positioner för varje match som gått, det enda de har problem med är just att styra tempot. Det är vid dessa tillfällen Xavi känner sig nödgad att gå ner och hämtar boll och vips så tappar Spanien 1/3 av sina offensiva krafter och blir ofarliga.

I mina ögon ska Xavi spela bredvid Xabi eller Busi och Silva ta rollen som nummer 10 med Iniesta och Pedro bredvid sig och Torres på topp.
Dilemmat är bara att Del Bosque inte verkar vilja frångå dubbelpivoten och inte heller verkar kunna bestämma sig om han ska köra med eller utan striker.
Barcelona Barcadinho.
2012-06-28 07:49
Det ar kanske dags for en del har at inse att VDB foredrar Xabi o Busq tillsammans. Kalla det overflod eller inte men han har lyckats med det. Det ar inte sa overaskande eftesom manga tranare valjer idag 4231 uppstallning.

Daremot lite overaskande att Spanien trots saknande av en del spelare och lite svag form och trotta spelere. lyckats na finalen. Jag trodde att det skulle ta stopp. Visar bara vilken sjukt begavad generation landslaget har nu for tiden. Det racker med lagom bra form for att na en final.

Vi blev sa glada att se Portugal fa stryck. Inte bara for att man gillar det spanska laget, utan ocksa for ronaldos skull. Det skulle svida rejalt och se honom ga hela vagen. Men han ar grym spelare. Det gar inte att bortse.

Ha en skon sommarlov el semester.
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-06-28 07:04
!Sergio_ Busquets! (Barcelona) Jo jag tycker man kan kritisera VDB:s val av Xabi. Inte för att han är dålig, utan som nästan alla andra härinne säger, han hämmar Xavis spel. Sen när spelar Xavi som 10:a? Och till er Cules som kritiserar Xavi, ni kan inte ha förstått hans roll i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona EL Corazon - King of Barcelona
2012-06-28 07:04
!Sergio_ Busquets! (Barcelona) Jo jag tycker man kan kritisera VDB:s val av Xabi. Inte för att han är dålig, utan som nästan alla andra härinne säger, han hämmar Xavis spel. Sen när spelar Xavi som 10:a? Och till er Cules som kritiserar Xavi, ni kan inte ha förstått hans roll i Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-28 06:30
Satt och tänkte på VDB situations jämfört med typ Löws. Spanien saknar sin målskytt, sin andra bästa anfallare (Torres med tanke på formen) och ledaren i försvaret. Detta leder till att de måste starta med, inte så målfarliga anfallare som Cesc, Negredo eller Torres ur form och en rent ut sagt dålig högerback. Många har varit emot Del Bosque men att säga att han inte är en stor del av Spaniens framgång är ignorant, detta EM har Bosque blivit mer utmanad än under hela VM där han fick ta flera självklara och kanske lättare beslut.

Ta och jämför Spaniens situation med Tyskland eller Portugal. Undra hur det hade gått för Tyskarna om Gomez, Klose och Hummels saknades? Hur skulle Portugal klarat sig utan CR7, Nani och Pepe? Italien utan Balo, Cassano och De Rossi? Eftersom att vi bara pratar om "om" situationer så kan vi bara komma till teoretiska svar men troligen hade det gått sämre, mycket sämre.

VDB har startat med "Fel spelare", "Hans taktik har förstört Xavi", "Han borde lägga ut Ramos på kanten och starta med Martinez", "Han borde starta med Pedro", "Cesc bör ta Alonsos position", "Han borde bänka Busquets", "Han ska starta med Llorente" och "Han bör bänka Arbeloa".........

Första matchen startar Cesc som forward, till allas förvåning, han gör mål och spelar en bra match. Nästa match startar Torres och gör två mål. Mot Kroatien går det tungt offensivt, "Llorente tänker jag", "Negrodo!" tänker någon annan "Nu kommer Pedro" tänker den tredje, men nej. Navas hoppar in och gör det avgörande målet. Mot Frankrike startar Cesc, tack var det detta kunde Spanien hålla boll och Fransmännen fick springa sig trötta. I slutet drar han ett fingertoppsbyte á la Pedro, vilket ledde till 2-0. Mot Portugal var han lite feg men när han väl insåg att Alonso hade en bättre kväll än Xavi så valde han att byta ut den sistnämnda. Vem trodde att han skulle våge byta ut Xavi? Spelet började gå bättre men bytet kom för sent.

Han lyssnade varken på mig, dig eller någon annan. Han spelade som han ville vare sig det var "ologiskt", "dumt" eller "idiotiskt" och titta Spanien spelar i final. Många kommer komma ihåg Iniestas insatser, Ramos straff eller Albas genombrott men man får inte glömma att Vincente Del Bosque har varit en av Spaniens viktigaste kuggar under detta EM. Ni som klagar på honom är lika dumma som Real styrelsen som klagade på Capello. Bästa tränaren under detta EM, by far!

Barcelona Frodo
2012-06-28 04:59
Först Xavi...

Det verkar inte vara många som förstår den taktiska biten när man kritiserar honom så hårt som man gör. VDB spelar Xavi som en 10:a. Xavi är ingen tia och har aldrig varit det. Han startade karriären som fyra och har det senaste decenniet spelat som sexa. Han ska dirigera mittfältet och inte vara utanför motståndarnas straffområde.

I Barca har Xavi flera spelare framför sig. Strax ovanför till vänster på mittfältet har han Iniesta. Centralt framför har han Messi och till höger har han en ständigt löpande Alves. Dessutom spelar Barca oftast med 3 anfallare vilket innebär att han har ytterligare två anfallare att passa framför sig.

I Spanien spelas han som 10:a med oftast en falsk nia framför sig och två wingforwards i Iniesta och Silva bredvid sig. Hur många kan han passa framåt till? Ska han passa till Alvaro "Cafu" Arbeloa som tar sina löpningar på högerkanten?

Xavi är en dirigent som ska sätta tempot genom att hämta boll djupt nere på plan. Han är ingen tia som ska lägga den sista passen. Hans förutsättningar är inte de bästa och han är inte lika talangfull eller versatil som Iniesta som misshandlas ute på en kant men som ändå är Spaniens bästa spelare.

Att det blev bättre efter att Xavi gick ut beror på flera olika anledningar. Man plockade in snabba ettriga yttrar i Navas och Pedro vilket var ultimat för Xabi Alonso som är van vid att slå crossbollar på den typen av spelare i klubblaget. Pedro och Navas är den typen av spelare som maximerar Alonsos funktion på planen. Dessutom fick Iniesta spela i mitten. Får Iniesta spela i mitten är det mer eller mindre game over för motståndarlagen. Hur många gånger lackade vi inte senaste säsongen pga att Iniesta spelade på kanten?

Sen Cristiano....

Han visade återigen sina rätta färger ikväll. Ordinarie straffskytt brukar vanligtvis ta första straffen i en straffläggning. Detta för att få en bra start med självförtroende. Alonso tog det för Spanien, Balotelli för Italien, Messi för Argentina etc etc.

Det säger ganska mycket om hans karaktär när han väljer att bli siste straffskytt. Antingen har han inte bollarna för att slå första eller så vill han bli hjälte genom att slå sista. Med tanke på att han är kapten och förste straffskytt var det pinsamt att se hans agerande.

Och nej, Bento avgör knappast om Cristiano ska vara förste straffskytt eller inte. Tror ni inte att Cristiano vid det här laget hade skyllt på Bento om det faktiskt var Bento som hade beordrat honom att ta den sista? Penaldo frös idag när det gällde som mest genom att vara både feg och egoistiskt. En märklig kombination som endast han kan lyckas med.

Sist VDB...

Hans logik var märklig. Han startar med en tung center men byter ut honom mot en falsk nia. Därefter byter han in en ren ytter som slår inlägg, Navas. Hur fan tänker han? Vore det inte bättre att han startat med en ren inläggsslående ytter och en center istället för att ta in ytter när centern gått ut. Att Negredo går före Llorente är också ett skämt. Det roliga med VDB är att han alltid leker med elden men ändå går vinnande därifrån. En duktig tränare som lever på små marginaler.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-06-28 03:23
El Zid

Vill inte ta något ifrån Casillas då jag också tycker att han är världens bästa målvakt, men många säger att Valdes håller så många nollor (har hållit flest nollor i laliga de fyra senaste åren) på grund av mittlåset framför honom. Det är samma mittlås som startar framför Casillas under senaste EM och VM. Så lite cred förtjänar Puyol och Pique också. Detta EM har det varit Pique och Ramos, deras insatser har också varit guld värda.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-06-28 03:09
El Zid

Han är det. Han är också en av världens bästa lagkaptener samt idrottsman. Den enda som även han inte kan stoppa är Leo, men det är normalt :)
Barcelona Cataloniaboy
2012-06-28 03:06
Skrivet från ajfånen så ursäktar möjliga skriftliga fel.
Postat via SvenskaFans-appen
El Zid
2012-06-28 03:05
@MESSI.CORLEONE
Visar att Casillas är världens bästa målvakt.
Barcelona Cataloniaboy
2012-06-28 03:04
Starkt av spanjorerna att rycka upp sig i andra halvleken efter en skakig första halvlek och verkligen ta sig i kragen. Såhär i efterhand tycker jag att Portugal skulle hållit igen lite med den intensiva och höga pressen. Det märktes att orken inte var densamma i andra, av förklarliga skäl. Dock lätt att vara efterklok. Nästan hela laget, förutom träbenet till höger..., förtjänar att hyllas efter att ha tagit sig till sin tredje raka mästerskapsfinal. Och sen att divan, som är så fruktansvärt arrogant och kaxig, är borta från vuxenfesten, tillsammans med lille slingpojken och psykopaternas uppfinnare, är väl ett värt ytterliggare ett skratt. :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: