/spanien/barcelona/forum/9404.aspx/spanien/barcelona/forum/9404.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2012-10-22 21:19
Andreu Fontas, who joined Mallorca on loan last week, will start the league game against Sevilla tonight #fcblive

Kul för Fontas och kul att få se honom spela igen. Jag är helt övertygad om att han inte kommer tillbaka, enligt mig så var han helt enkelt inte tillräckligt bra.
Barcelona El Legado Pep
2012-10-22 21:14
"Cesc kan komma att bli en nyckelspelare denna säsong."

Cesc kommer att vara en nyckelspelare inte bara i denna säsong utan i fler år framöver. Det är han som kommer att ersätta Xavi tillsammans med Thiago.
Det har jag altid varirt övertygad om. Han behövde bara en säsong på sig.
Barcelona El Legado Pep
2012-10-22 21:06
Guillem Balague
22 minutes ago:

"Busquest is going nowhere
No idea where the suggetions that Busquets is looking for a way out of Barcelona come from. He feels very well treated at the club, both in terms on wages and respect from the manager. No matter how much his theatricals sometimes overshadows his talent, he is the best player in the world in his position for both Barcelona and Spain, but he is a guy that loves sharing time with his old friends, at the club he dreamed playing since he was a kid. He is staying put. Almost two years ago he renewed his contract till 2015 with a buyout clause of 150 million euros. He will be the captain of Barcelona at some point, as Pep Guardiola predicted."

Ja, vad ska man säga, var kommer alla dessa falska rykerna från? Jag håller med Guillem Balague. Jag skriver under, helt klart. Det finns inte ens i mina vilda fantasier att Busquets skulle vilja lämna Barca.
Barcelona Salcini
2012-10-22 20:53
Frodo:

Ändå har han gjort en bättre start än Pep någonsin lyckades göra, trots att de två ordinarie mittbackarna har varit borta stora delar av den starten. Jag håller dock med dig om att han borde ge chansen till Bartra för att få speltid och rutin. Sen så kan man ju inte kalla honom feg för att spela två defensiva mittfältare som mittbackar. Spanien kritiserades ju för att vara defensiva(fega) för att inte ställa upp med en striker i EM. Varför pratas det inte om Tito's mod och offensiva inställning när han inte ställer upp med en renodlad mittback? Han har trots allt vunnit alla matcher förutom en hittills.
Barcelona The Octopus of Badia
2012-10-22 20:52
Frodo

Jag kan tycka att Tito delvist varit feg i att, precis som du nämner, inte våga spela Bartra och även uppenbarligen inte fullt litar på Valdés längre. Det konstiga är ju att mot exempelvis Real, så väljer han att ta ut Cesc och sätta in Alexis, istället för att sätta in Song vid 2-1. Jag är helt övertygad om att Pep hade gjort det sistnämnda, men Tito verkar alltid vilja gå framåt, med ett lite rakare spel vilket jag gillar.

Att Valdés inte tillåts spela sig ur situationerna tror jag dessutom till stor del beror på att Song och Mascherano inte alls är lika spelskickliga som vi är vana att vårt mittlås är. Således tycker Tito att det är riskabelt för Valdés att spela längs marken när våra mittbackar inte klarar av den intensiva press vissa lag sätter in. Vi får väl helt enkelt se om det här förändras när Puyol, men framför allt Piqué börjar spelas in ordentligt i startelvan.
Real Madrid BB-Barceloneta
2012-10-22 20:51
Snart dags för Sevilla-Mallorca med Fontas från start som defensiv mittfältare. Ska bli riktigt intressant att se hur han lyckas i ö klubben. För övrigt ska det också bli kul att se Giovani dos Santos som även han startar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4eva
2012-10-22 20:49
Frodo Atletico lyckades ju göra fyra mål mot Barca under trippelsäsongen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Valdes flint
2012-10-22 20:46
Anims, nois
Barcelona Frodo
2012-10-22 20:44
Personligen tycker jag att Tito är otroligt feg som tränare och visar prov på taktisk inkompetens om man jämför med Pep. Han har lyckats bra med 4-2-3-1 när vi ska vända matcher och dessutom använt kanterna på ett helt annat sätt. Men jag tycker att han kör ett korkat "run and gun" spel där han förlitar sig på att våra spelares kvalitet ska vara överlägsen motståndarnas vilket det alltid är. Han kör ett rakare spel med hög backlinje vilket straffar sig då mittbackarna saknar allt vad positionsspel innebär.

Sen är han feg på två punkter. Dels att han inte låter Bartra spela trots att mittbackarna varit förjävliga i år. Mascherano och Song har varit mediokra men får ändå spela pga senioritet. Jag förstår att man inte kan ge gratischanser till spelare men Bartra har verkligen gjort sig förtjänt av speltid samtidigt som hans konkurrenter gjort mindre lyckade framträdanden. Bartra ses som Spaniens största mittbackstalang och han besitter alla de attribut som en mittback i Barcelona bör ha. Snabbhet, fokus, bra uppspel, bra positionsspel etc. Visst kommer han att göra misstag på vägen men man har en framtida världsback för de 10 kommande åren om man polerar honom. Abidal och Puyol kan man inte räkna med som starters för en hel säsong och Masch och Song har inte riktigt det som krävs för att vara starters ur ett långsiktigt perspektiv.

Ytterligare ett feghetstecken är att Valdes börjat tjonga långbollar efter sitt misstag i supercupen, istället för att på sedvanligt vis lugnt spela bollen via marken till en medspelare. Tito ger Valdes knappast självförtroende om han ber honom tjonga långt. Dessutom hjälps inte Valdes av att det byts backlinje hela tiden där till och med en korkad, offensiv ytterback fått spela där.

Under Peps 4 år släppte vi aldrig in fyra mål i en och samma match. Sättet som Tito spelar på är livsfarligt då vi förr eller senare kommer att åka på en rejäl knock likt den vi gjorde mot Chelsea 04/05 då de kontrade sönder oss.

Tito verkar mer lik Mourinho i sättet att spela där han förlitar sig på atleticism i form av snabbhet med ett rakt spel. Nu låter jag väldigt kritisk men jag tror helt enkelt inte på den här vilda western fotbollen vi har spelat med öppna svängdörrar i försvaret. Förhoppningsvis korrigerar Tito sina misstag och visar lite cojones genom att spela in Bartra.
Barcelona zick9
2012-10-22 20:37
"UEFA should took the examination of Messi and analysis of this hormone, and that the results are confirmed withdraw from golden balls and titles"

-Real-sajt. Hahahaha :D snälla
(inte så bra översättning från en spanjor)
Barcelona Essienesque
2012-10-22 20:36
Hetfield

Sorry, men kan inte alls hålla med dig. Jag vill inte ens tänka mig Barcelona utan Messi på planen de senaste 3-4 åren. Det är löjligt hur mycket han skapar både på egen hand och även som framspelare till andra. Fortsätter han i denna takt kommer han vara den allra största spelaren genom tiderna. Att tänka att denna person är fostrad i klubben och om han spelar ut sin karriär i klubben ser jag det som omöjligt att inte välja honom som störst.

Visst att folk kommer ihåg Pele och Maradona för de var spektakulära men likaså var dem bäst under deras tid också. Det ena utesluter inte det andra. Xavi är en fantastisk spelare och det är absolut inte så att jag menar att han inte är det men i en jämförelse med Messi bleknar alla.
Atlético addeh
2012-10-22 20:23
Mojito

Just att det rullats mindre i backlinjen är ytterligare en anledning till att Bartra borde få speltid. För jag tror knappast det enbart handlar om direktiv från Tito, utan att det har med spelartyperna (läs Mascherano & Song). Med spelare som Piqué & Bartra där bak hade det nog rullats en hel del i backlinjen - åtminstone mer än det gjort på senare tid.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-10-22 20:13
Mojito Tack för välformulerade och kloka inlägg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-10-22 20:09
@MESSI.CORLEONE:


Den största skillnaden är att Tito använder yttrarna mer och det är rätt uppenbart att man därför använder crossbollar och något längre uppspel som alternativ till det klassiska "bolla-runt" spelet.

Vidare har Cesc fått en mer tydlig roll, framför allt kunde man se detta i matchen mot Depor där han från Xavis position snarare hade som uppgift att agera mer rörligt mellan motståndarnas försvar och mittfält än att nödvändigtvis vara den som stod för rytm och tempo.
Cesc kan komma att bli en nyckelspelare denna säsong.

Till sist är det också så att, men det kan ha även ha med avsakanden av de riktiga mittbackarna att göra, det rullas mindre i backlinjen nu än under Pep. Det har också gjort att Busquets roll blivit mer svårhanterlig, för nu går det många bollar över huvudet på honom och då är det svårare för ett taktiskt geni att använda sina fötter och spelförståelse.

Annars är det positivt att laget nu till skillnad från förra säsongen vinner de matcher man inte presterar på topp i. Mer aktiv coachning och bättre fingertoppskänsla i bytena kanske är orsaken?
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-10-22 19:58
mojito

word på allt.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-10-22 19:49
Vad är den största skillnaden eran del mellan Titos o Peps Barca? Edit: Har saknat Pep fett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-10-22 19:48
elbraco - SiamoCalcio

Tito hintade också på dagens presskonferens att valet att spela Adriano som mittback handlade om att han var snabb, hade bra passningsfot och "var mer van vid de taktiska delarna av försvarsspelet än vissa andra".

Tacka fan för det sistnämnda, hur ska någon kunna bli drillad i det taktiska om man inte får utföra aktionerna i skarpt läge? Lite av ett moment 22 för Bartra.

Vidare nämnde han också att inget av målen mot depor kunde läggas på mittbacksparet som ha refererar till som en "bra duo".

Detta kan få till följd att det ändå blir Masch och Song i mittlåset när Busquets nu är avstängd, och att man hittar en alternativ lösning på det defensiva mittfältet, t ex Xavi eller dos Santos. Alternativt fortsätter han spela Adriano bredvid Masch med Song som pivote.

Kontentan av det hela är att om jag varit Bartra hade jag allvarligt funderat på att lämna klubben i januari, oavsett om chanserna att komma tillbaka då är väldigt små. Men om en månad eller två har han även Pique, Puyol och kanske Abidal att konkurera med, och då är han ju inte ens med i matchruppen längre.

Visst, alla talanger kommer inte att få ta klivet, men om det är någon som förtjänar det är det super-culén Bartra som uppträtt exemplariskt trots att han inte fått så många chanser, och spelat riktigt bra de ggr han faktiskt fått en.

Tito har lyckats med mycket så här långt, men i detta enskilda fall anser jag att håller på att göra ett fatalt misstag. Jag hoppas jag har fel.
Barcelona Hetfield
2012-10-22 18:42
Essienesque

Folk minns Pele och Maradona för att de var spektakulära, men det betyder inte att resten av spelarna var mindre viktiga.

Folk lär minnas Messi mer, men det är också för att han är en spektakulär spelare, och Xavi är en temposättare. Folk kommer alltid att minnas spektakulära spelare mer än vad de minns de som gör arbetet i det tysta. Det känns jobbigt att behöva nedvärdera Messi, men jag tycker faktiskt att Xavi är ett steg före Messi i betydelse. Kan du tänka dig hur Barcelona hade varit de senaste 10 åren utan Xavi? Messi må göra målen och göra det extra, men Xavi gör arbetet som låter Messi få göra resten. Xavi gjorde arbetet som gjorde att Ronaldinho kunde göra sitt osv. För mig är Xavi den bästa mittfältaren genom tiderna, det grundar jag på att han är så jämn i sitt spel. Han gör det svåra så enkelt, det är därför han inte alltid syns. Sätt vilken spelare som helst i hans roll, och det märks hur svårt det är. Messi är den snygga inredningen till huset, men Xavi och Puyol är hela huset.
Barcelona Myrran
2012-10-22 18:36
The Octopus of Badia

Nej, det gör dem inte. Ganska två mindre klubbar spelar en uppskjuten match (då dem inte har några spelare borta) men annars nej.
Barcelona Pique y Puyol
2012-10-22 18:31
Mitt liv skulle vara fullbordat om jag fick se Ronaldinho i Barcelona tröjan en sista gång.
Barcelona The Octopus of Badia
2012-10-22 18:23
Nu vill jag bara få det klargjort för mig, då jag nyss hörde panelen i EuroTalk diskutera detta: Håller ligorna igång samtidigt som landslaguppehållet i mitten av november? För Argentina ska tydligen till Saudi Arabien och Brasilien till USA. Vad fan är det här för jävla skit?
Barcelona Taher (Barça-Red)
2012-10-22 17:56
Hej på er alla! Vill bara säga att äntligen håller vi på att fixa två moderatorer som kommer jobba hårt för att forumet ska hålla ännu högre nivå. Annars hoppas jag alla lever fortfarande efter den otroliga matchen i helgen.

För de som är intresserade kommer artikelserien "Måndag hela veckan" med den andra delen av intervjun med den brasilianska tidningen Placar, senare ikväll (kanske sent in på kvällen...). Håll ut :)

Visca!
Barcelona kingrodrigues
2012-10-22 17:51
Hetfield

Vilket jobbigt dilemma men måste säga att valet är enkelt...Messi.

Messi har som tidigare sagts nedan varit mest VITAL för laget under de senaste 5 åren. Utan Messi hade vi inte varit i närheten av lika många titlar med tanke på vad han producerat i form av mål och assister.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-10-22 17:41
Essienesque

Jag ska inte påstå att jag väljer Puyol före de tre magikerna tillsammans men som den fotbollsromantiker jag till stor del är så väljer jag han definitivt före var och en ensamt. Puyol är störst, som Gabriel skrev.

Mojito

Jag har verkligen ingen förståelse för Titos brist på tillit för Bartra. Killen var riktigt bra i försäsongen och har alltid haft en hög lägstanivå även för en 20(21?)-åring.

Adriano må ha varit duglig som mittback men det är verkligen ingen långsiktig lösning på vårat mittbacksproblem och Song litar jag minst av alla på trots att han tidigare i karriären spelade mittback då och då. Varför inte då starta med Bartra oftare - det är inte så att vi riskerar mer än vad vi gör med Song bredvid El Jefe.

Songs individuella prestationer har visserligen inte varit jättedåliga men det är i matcherna med honom i backlinjen som vi har släppt in flest mål på skulle jag tippa. Vem kan med handen på hjärtat säga att vi lika gärna kunde ha släppt in fyra mål mot Deportivo med t.ex. Abirey, Pique eller Puyol bredvid Mascherano?

Det är också lika mycket Titos fel som väljer att starta med en icke ihopspelt backlinje. I vissa matcher kör han Song, sen kör han helt plötsligt med Adriano i Clasicon...

Det sägs att Tito var den taktiska hjärnan bakom Peps filosofiska spelidé och det tror jag fortfarande på men man börjar ju undra lite.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-22 17:39
Off-topic, men Lilian Thuram har skrivit en bok som heter "Mina svarta stjärnor" ch där han berättar om sina förebilder. Boken kommer presenteras på torsdag på Camp Nou.

Thuram har alltid gett intrycket att vara en intellektuell individ. Jag kommer nog kolla upp boken och försöka hitta den på spanska.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-10-22 17:37
Vilanova: "Time for Bartra? I'm responsible for the line-up. You're asking more about Bartra than about Montoya, who's been doing excellent"

Det verkar vara ett känsligt ämne det där med Bartra.
Vi kan få vänta ett bra tag till innan han får chansen.

Barcelona Gabriel
2012-10-22 17:36
el Flaco - Loco-Motive

Självklart är Puyi störst, finns ingen som kaptenen.
Barcelona Diar Iniesta Shekha
2012-10-22 17:35
Fontas hade inget att göra i Barca. Men jag håller med om BARTRA. Spelschemat kommer bli lite tätare nu så han borde få några minuter snart. Varför inte redan imorgon? Om jag inte minns fel så är det Copa del Rey nästa vecka och får inte Bartra speltid, ja då kan han gå tillbaka direkt till b-laget. Det är endå lite sjukt att vi har spelat 12 matcher denna säsong och han har inte fått en minut.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-10-22 17:26
Tito har gjort ett strålande jobb, men jag hatar när han ignorerar Bartra och Fontas (Mallorca) som lämnade när han såg att två DM och en vänsterback gick före honom. Det är detta som stör mig otroligt mycket. Du har liksom en Bartra som spås ha en lysande framtid i klubben. Det är synd, men killen har bra tålamod.

Sen Bartra gjorde debut mot Atlético de Madrid januari 2010 när han ersatte Jeffren som högerback då Alves var skadad/avstängd denna match. Sen dess har jag tyckt om killen pga av sin fina insats, sen har han gjort det bra i B-laget och på försäsongs matcherna. Även Masken hyllade killen i somras. Det känns som att Tito pissar på honom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-22 17:16
Tycker också Tito är duktig med byten. De gånger vi vänt matcher, som vi ofta gjort den här säsongen, så har det varit inhoppare som avgjort.
Annons: