/spanien/barcelona/forum/9392.aspx/spanien/barcelona/forum/9392.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Den vise
2012-04-27 08:57
När börjar presskonferensen ?
12:00?
Barcelona Smogen
2012-04-27 08:51
Som de flesta andra hoppas jag givetvis att Pep stannar i minst 1 säsong till. Gör han inte det gissar jag på att man först kommer fråga Lucho om han vill ta över. Han har ju, som Pep, mycket god koll på klubben, inklusive ungdomarna. Tyvärr tycker jag inte han verkar vara en lika kompetent tränare som Pep, men vi får väl kanske se.

Alternativet efter Lucho är nog svårare, står antagligen mellan AvB, Bielsa och Valverde? Kanske också Eusebio som en outsider? (men det är väl mest Rambla som drömmer om honom...hehe...)

Utav dom hoppas jag verkligen på Bielsa, men tror det blir svårt att locka över honom från Bilbao. Dessutom finns väl risken att det blir en långdragen affär om man ska ta Bielsa från Bilbao.
Annars skulle det väl vara intressant att se vad AvB kan göra i Barcelona.

Det viktigaste är att det går snabbt och smärtfritt med att hitta en ny duktig tränare. Någon som får spelarnas förtroende, fortsätter i Peps fotspår och som snabbt kan sätta sig in i klubben och dess värderingar.
Barcelona Ronaldinho Jr.
2012-04-27 08:39
Grande Pep! Snälla krita på för ett år till. Jag vill inte att han avslutar sin fantastiska tid hos oss genom två, säg vad ni vill oturliga säsongsavslutningar. Man kan snacka om hans eventuella taktikfel, spelaruttagningar osv men hade bara spelarna satt sina givna målchanser så som de brukar göra så hade vi just nu sett fram emot en CL-final igen.

Pep är ovärdelig!
Barcelona Deulofeu
2012-04-27 08:23
Det som oroar mest är ju vad som händer med ungdomsspelarna som står och knackar på dörren till a-laget samt även dom som ligger lite längre ned kommer de försvinna? Utan Pep blir det betydligt tuffare väg att gå.

Vad händer med Tello,Montoya;Bartra,S.Roberto? Deulofeu samt Dongou vad känner de?

Det viktiga är att personen kan ta vara på arvet givetvis även spelare som Messi! Vad har hänt med alla storhgeter de senaste åren som tex Ronaldo,Rivaldo samt även Ronaldinho?

Pep har lyckats handskas med den största stjärnan han såg dessvärre slutet på Ronnie och kände att Messi skulle ta över.Vad händer med Messi det oroar mig.

Hoppas innerligt att Pep stannar jag ger mig inte förrens det är för sent.Jag kan inte se en annan tränare som vinner så oerhört många matcher på en säsong och förlorar så få.

Bielsa är fantastisk men jag har svårt att se honom vinna så mycket som Pep hoppas jag har fel.Jag gillar starkt hans arbete med Bilbao när han satsar hårt på de egna unga.

Skulle gärna se honom som efterträdare till Pep om 15 år ; )
Barcelona Sano97- God is a four letter word-Niva!
2012-04-27 07:42
Det svider verkligen när man läser att Pep ska lämna, man känner sig som en norsk vattenbärare i den mörka och bittra vinterkylan.

Vi tackar honom för allting han har gjort och nu hoppas jag att vi får se en ny Barca era med AVB på tränarbänken.
Barcelona Pep, The Creator
2012-04-27 07:21
Här sitter man på bussen på väg till skolan och väntar på att klockan ska bli 11. För att se vad som väntar i framtiden. Vill att Pep stannar men är tacksam för vad han gjort, han kommer alltid vara legend som spelare och tränare. Visca Pep!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2012-04-27 02:51
"Unless Guardiola changes his mind last minute, Barcelona will on Friday announce the coach will leave the club. [catalunya radio]"

Man mår riktigt illa när man läser detta. Uekhhhh. Vilken rörig sommar klubben kan ha framför sig. Tror ni det är större chans att t.ex Dani Alves skulle vilja röra på sig till Anzhi om Pep lämnar? Jag undrar lite hur Peps beslut påverkar spelarna som de snackas transferrykten om.
Barcelona Barca4eva
2012-04-27 02:38
Gio Style

Jo då, det var den biten som fick en att stänga webbläsaren.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:52
Var tacksam för det Pep har gett oss. Det har fan gått två dagar sen vi åkte ut nu får du fanimig lugna dig din otacksamma hund. Gå till Puertan om du vill byta tränare varannan månad.

13/16 med taktisk inkompetens? Knappast. Pep tänker i banor du aldrig kommer ha en chans att tänka i.

Mascherano är ingen defensiv mittfältare i vårt system och om du hade kunnat slå ihop dom tre hjärnceller du har så hade du kunnat förstå det också.

Mods, förtjänar detta spärr tar jag den medvilligt. Klarar inte av idioter.
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:51
Blaugrana1990

Du förstår väl att anledningen till att Real åkte ut igår var pga just taktisk inkompetens?

Du förstår att anledningen till att vi pungkrossade Real med 5-0 var just taktiskt briljans från ena sidan och taktisk inkompetens från andra.

Herregud alltså man tror att du börjat kolla på fotboll igår.. 3-4-3 är rent taktiskt ett underbart alternativt för oss och funkar mot de flesta lag. Rent taktiskt var den grym mot Chelsea. Tyvärr satte spelarna inte chanserna. Vad ska Pep göra där tycker du?
Barcelona Gio Style
2012-04-27 01:43
@Blaugrana1990:


Varför är det ingen som reagerar på "Enkelt kunna flytta in Alves som mittback och slängt Montoya på höger"?.
Mannen, no offence... Men om du anklagar Pep för att vara taktiskt inkompetent och skriver att vi ska spela Alves som mittback så skjuter du dig själv i foten.
Coach pep.
2012-04-27 01:38
Blaugrana1990

Jag går inte till överdrift, Pep har utmanövrerat Mou många gånger. Har man någorlunda bra minne och har följt Barca noggrant kommer man ihåg det. Ja, vi har varit ett bättre lag än dem, och Pep är ju anledningen. Tycker det är ytterst viktigt att påpeka hur viktig han varit (om han nu lämnar) i en värld som tycks vilja ta ifrån Barca och alla dess karaktärer allt och mer därtill.

"Det är inte Pep som ära bra, det är Barcelona. Det är inte Barcelona som är bra, det är Messi. Det är inte Messi som är bra, det ät Xavi och Iniesta. Det är inte Xavi och Iniesta..."

Fastna inte i den där korkade cirkeln.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2012-04-27 01:37
Jag skulle förstå Pep om han lämnar. Efter all jobb som han har lagt ner på det här laget. Han har gett oss allt. Han gav oss allt redan efter förstå året. Sex titlar utav sex möjliga.

Om han lämnar, så vill jag att han ska ha en avskeds match med mer än 99 0000 på Camp Nou, det är han värd. Ett Tifo för honom där det ska stå "Champions". Han är verkligen en!

Jag mår illa utav att folk inte förstår vad han har gjort för oss. Snälla min vänner, han har inget hår kvar efter allt!

Jag vill tack honom, trots att vi inte vet om han stannar eller inte. Tusen tack du är en mästare, PEP!
Blaugrana1990
2012-04-27 01:26
barcetia - #ANIMSABIDAL

Man börjar seriöst undra vad det är för fel på vissa här på forumet när man hävdar att Piqué varit dålig denna säsongen men att Mascherano varit bra. Fruktansvärt.
Barcelona Bernie
2012-04-27 01:24
Cristiano - Lionel
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-04-27 01:16
Blaugrana1990

Det finns saker i ditt inlägg som verkligen får en att undra om du saknar kompetens till att förstå fotboll överhuvudtaget.

Jag hoppas verkligen att du inser hur viktig Mascherano har varit för oss denna säsong då det är en säsong där vi haft otroligt många backar skadade. Han har ställt upp och presterat väldigt bra varje gång han blivit tillbedd att spela förutom ett par tillfällen. Inte hela matcher utan endast ett par tillfällen, i vissa matcher. Så höga krav osm du har för Mascherano har man inte ens på Messi.

Att du sedan säger att Piqué varit en av de som presterat bra får mig att vilja spy. Jag får seriöst klökningar. Hur kan man påstå något sådant? Piqué gick från att vara en av världens särklass bästa och mest eleganta fösvarare till att vara sämre än just Mascherano, en DM som spelar mittback..

Valencia borta. Kan du snälla nämna match där förlusten helt är Peps fel?


Blaugrana1990
2012-04-27 01:14
Coach pep

Nu går du till extrem överdrift när du säger att Pep utmanövrerat Mourinho. Dem segrar vi haft är på grund av att vi är ett bättre lag än Real Madrid, inte på grund av Guardiolas taktik!
Barcelona Barca - King / Alexis magic
2012-04-27 01:07
varför kan inte pep bli vårt sir alex.. vill han vila? eller testa andra klubbar och få andra erfarenheter? please pep stay forever<3
Postat via SvenskaFans-appen
Coach pep.
2012-04-27 00:58
Blaugrana 1990

Att kalla Guardiola för taktiskt inkompetent är som att säga att Xavi har dålig spelförståelse. Pep har flera gånger visat prov på taktisk finkänslighet. Att han utmanövrerat Mourinho flera gånger säger det mesta. Hur man då kan få det till att han skulle vara taktiskt obegåvad är ju bortom all förståelse.

Pep är fullkomligen fotbollsbesatt och kokar ihop aldrig tidigare skådade taktiska experiment i sitt huvud. Det finns ingen som tänker fotboll lika mycket som honom vilket också är en av anledningarna att han inte orkar fortsätta i Barca hur länge som helst. Det finns ju inget lag man som tränare kan leka med så mycket som Barca i och med spelarnas versatilitet och fullfärdighet.

Vem är så galen att han vågar spela 3-3-4 och faktiskt få något ut av det förutom Pep? Det är en hårfin gräns mellan galenskap och genialitet. Nu har Pep visserligen som påpekat ett överlägset material till sitt förfogande men jag tvivlar på att andra tränare skulle vågat, tänkt ut och utvecklat så mycket som Pep gjort med det här laget. Inte bara på planen utan hela klubbens mentalitet är förändrad i grunden.
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-27 00:56
Då kanske det inte bara var för själva fotbollsmatchen som Villas-Boas kom för när Barca B spelade härommånaden. Tror han är otroligt sugen på att ta över Barcelona och utveckla dem ännu mer. Det är en hungrig och revanschsugen person som jag tror skulle kunna ta hem en och en annan pokal den kommande säsongen.

Skulle nu Pep bestämma sig för ett sabbatsår så ser jag mer än gärna att det blir portugisen som tar över. Förstavalet är Bielsa men grabbar han kommer aldrig lämna Athletic efter en säsong. Speciellt inte om dem vinner EL/CdR och tar ny Europa-plats, möjligtvis Champions. Lucho är legendar i klubben och har redan gjort underverk mer eller mindre i B-laget. Förhoppningsvis blir det någon av dem här tre sam tar över ifall Pep lämnar skeppet.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2012-04-27 00:55
Mår jävligti illa just nu i väntan på Guardiolas beslut.

Om han lämnar vill jag ha Johan Cruyff som ersättare. Men det kommer inte att ske. Skulle Guardiola lämna så ser jag honom som ett "ex" som man inte vill att andra ska haffa. Han tillhör Blaugrana, han är katalan i blodet och det finns ingen tränare i världen som klickar lika bra med Barcelona som Pep.

Damn you Pep..Damn you..
Blaugrana1990
2012-04-27 00:48
tarrak

Det är snarare just det jag snackar om med den moderna fotbollen. Är man skadad så kan man inte spela helt enkelt. Om man däremot har lite ont i tårna och har smärtor i benen men kan springa och spela fotboll precis som alla andra så är man inte skadad i min mening.

Detta är spelare som tjänar miljoner per vecka, dem ska spela så länge dem verkligen inte är skadade eller det finns risker för att dem små smärtorna kommer förvärra situationen!

Det du nämner om Alexis är konstigt för mig då just denna principen inte rådde förra säsongen. Spelare kunde spela match efter match fastän vi hade ett liknande schema med många matcher på våren. Vissa spelare kunde spela till och med skadade under den perioden, tänker främst på Iniesta i CL finalen 2009. Att spelare bänkas hit och dit har inget med dessa skador eller form att göra utan snarare på grund av Guardiolas konsistenta rotation denna säsongen vilken inte bara existerade dem senaste veckorna utan ända sedan säsongen började med den hemska matchen i Valencia som exempel där Mascherano förintades som högerback (!) den matchen.

Sen det med Piqué tycker jag är konstigt också, det håller inte det du säger. Pique har varit bra denna säsongen, fotbollsmässigt. Om det är någonting han gjort vid sidan av planen, missat träningar eller vad det nu är så ska klubben straffa honom offentligt, han ska sitta på läktaren tills han skärper sig och så vidare.. inte vara bänkad några matcher hit och dit. Men nu inget sådant verkar ha skett och även Guardiola påpekar att det handlar endast om den sportsliga biten och på den biten har Pique varit bra denna säsongen, så jag förstår inte alls att man kan använda något sådant som argument mot Piqué.

Sen så är Mascherano anledningen till att vi inte spelar CL final i år, och om alternativet till att spela med Mascherano som mittback att sparka honom i rövhålet ut ur klubben, hade jag nog valt det alternativet. Att däremot välja att spela honom som det han är, som mittfältare som bryter upp-spel på mitt-plan är något helt annorlunda. Att spela med Mascherano som mittback är som att spela med Busquets som mittback, kanske lite bättre men ändå liknande.
Barcelona Den vise
2012-04-27 00:40
Pep har säkert meddelat spelarna att han inte stannar. Blir inte förvånad om flera viktiga spelare har redan också börjat packa sina väskor.

Framför allt så har deras agenter börjat koka silly soppa med extra salt i.

Stanna Pep.
Snälla.
Barcelona Fc Barcelona - Blaugrana - Barca
2012-04-27 00:36
Många här i Sverige förstår sig inte på fotboll.

1. Det är bara här i Sverige man hatar Barca som man gör.
2. Det är bara här i Sverige man inte förstår vad Pep verkligen har gjort för oss.
3. Det är bara här i Sverige man inte förstår hur viktig Mascherano har varit för oss.

Snälla kan man inte börja sälja riktiga sport tidningar här Sverige! Svenska folket behöver det! Dom kan inte bara läsa Metro, Aftonbladet och Expressen, där vi har idioter som journalister!
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-27 00:30
Unless Guardiola changes his mind last minute, Barcelona will on Friday announce the coach will leave the club. [catalunya radio]

Kommer inte kunna sova, fy fan...:/
El Vampiro
2012-04-27 00:18
Jag hoppas att Pep stannar, han har gett oss mycket och vi borde visa respekt för honom. Jag har tänkt mycket i några dagar nu för att lista ut vem kommer att över hans post, jag blir snart dum i huvud av alla dessa tankar. :(
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2012-04-27 00:11
På tal om annat. Hur i helvetet har Terry lyckats bli benådad av Uefa och tillåts nu vara med och lyfta bucklan vid en eventuell seger i finalen? Tom i England talar man om skandal, och då vet vi ändå vad de vanligtvis anser om spelartyper som Terry. Det snackades om att han visste om Alexis ljumskskada och därför försökte få ut honom ur matchen just för att han hade svårt att hänga med i Alexis snabba löpningar. Nu glömde han bort att minst 5 olika kameravinklar och extra domare lyckades se hans tilltag. I halvtid vid en intervju försökte han skylla på Alexis och att denne skulle ha filmat men blev senare ombedd av personer i den egna ledarstaben att det nog är bäst att ändra det uttalandet då de påminde honom att det fanns allt för tydliga reprisbilder från flera kameror. Så efter matchen hade Terry en helt annan version att berätta. So classy Terry. :P
Barcelona tarrak
2012-04-26 23:57
Blaugrana1990

Ser att du kan väldigt lite om villkoren för den moderna toppfotbollspelaren . Ditt snack om att antingen är man skadad eller inte är så långtifrån verkligheten man kan komma utan det är tvärtom, samtliga spelare är mer eller mindre skadade hela tiden och går konstant på smärtstillande. Varje match är ett vågspel där man ska bedöma om i vilken mån spelaren hämmas av smärtan och om skadan riskerar förvärras kontra hur viktig matchen är och vilka andra alternativ som finns. En spelare som Adriano skulle förmodligen aldrig kunna starta tre matcher på en vecka ens när han är i toppform, tack vare sina extremt sköra muskler. Att Alexis hade små blessyrer som gjorde att han bara kunde spela slutet är inte heller konstigt. Skulle han spelat Clásicon hade han förmodligen inte kunnat starta andra mot Chelsea. Puyol, gammal, sliten och alltmer skadebenägen är exempel på en annan spelare som man självklart måste vara försiktig med och som med jämna tillfällen måste vila. Och så här är det truppen igenom, det är inte svart eller vitt, skadad eller inte, det är hela tiden en balansgång.

Angående Guardiolas förtroende för Piqué och hans form så är det självklart föränderligt som allt annat. Att du återigen kommer med ditt svartvita snack om svart eller vitt, är inte förvånande, men lite tjatigt. När säsongen började var Piqué absolut en nyckelspelare och han spelade när han var tillräckligt frisk. Allt eftersom han radade upp sämre och sämre insatser fick han spela allt mindre, även om han naturligtvis fick många fler chanser, ibland för att han kanske förtjänat det, ibland för att det inte fanns andra alternativ.

Det här är saker som Pep och hela hans team brottas med 24/7 och jag förstår att det är svårt för dig att förstå hela spektrat av faktorer, men du kanske borde ta lite lugnt med tillmälen som taktiskt inkompetent. Försök lyfta blicken och se hela bilden av det fantastiska Pep har skapat med det här laget och försök sätta det i perspektiv, med din förhållandevis lilla invändning om Mascheranos överdrivna speltid.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-26 23:54
Blaugrana1990.

Caceres? En spelare som är upp och ner passar inte in i Barcelona. Sedan läste jag någonstans att han överskattade sin egen förmåga och lekte superstjärna inget för Barcelona.

På Stamford bridge var Puyol avstängd och vi hade inga mittbackar. Yaya spelade mittback i CL-finalen och det gick bra.

Du bedömer engångsföreteelser, men samma situation fast i andra matcher som har gått bra håller du käften om.

Guardiola har mer rätt än fel som tränare i FC Barcelona. Utan honom - utan hans experiment hade vi spelat 4-3-3 och varit sönderlästa. I slutet av 2009 testades Messi som falsk 9:a. Den vanliga trion med H-E-M ändrades om till H-M-E och det lyckades väldigt bra. Att göra ett sådant valt i ett sådant läge av ens första säsong är vågat och därför tycker jag att Guardiola är briljant.
Blaugrana1990
2012-04-26 23:54
Rambla

Grundläggande regeln att alla spelare begår misstag, även Messi är nog självklart för oss alla. Dessutom tycker jag inte det är som du säger att Pique och Puyol varit dåliga, snarare hittar jag ingenting som tyder på det!

Hur var det i El-clasico i Madrid där Mascherano var på bänken. Det var Puyol och Pique vars försvarspel låg till grunden för vår seger! Eller VM för klubblag. Eller matchen mot Real Madrid i Copa del rey, alltså båda matcherna där både Pique och Puyol spelade. Eller Milan matchen där båda spelade. Eller senaste semifinalen mot Chelsea.

Alltså detta är matcher där dem inte varit dåliga alls, snarare motsatsen! Att man då och då gör misstag är naturligt, att göra det kontinuerligt 5-6 gånger per match som Mascherano gör är snarare inkompetens.
Annons: