/spanien/barcelona/forum/938.aspx/spanien/barcelona/forum/938.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
2016-05-05 22:24
@Rambla~:


Jag hade gärna sett att en spelare av liknande status värvas, kanske inte från PL där priserna är onödigt höga. Ayoze som är i tidig tjugårsålder kan fortfarande utvecklas och är ju inte tänkt som startspelare om han värvas. Ser hellre att vi har hungriga utvecklingsbara spelare på bänken istället för sådana som Adriano, Vermaelen, Arda och Mathieu osv.
Barcelona Andreas-
2016-05-05 22:23
Vinner Liverpool idag tror jag dem vinner hela turneringen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-05-05 22:21
Sevilla har ett järngrepp på den här turneringen. Ser ut att gå till sin tredje raka final i EL. Märkligt hur de kunde vara så svaga i Champions, så stor skillnad är det ändå inte när man jämför med lagen de lyckas slå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 22:15
När jag ändå håller på att spamma forumet så tänker jag skriva några ord om tröjsponsoravtalet också. Sport skrev igår(?) om samma rykte som MD tidigare gjort att det ska finnas två "mäktiga" globala företag som ska vara villiga att matcha det bud på €60 miljoner som Qatar hade på bordet i somras. Eftersom Qatar under den nuvarande kontraktstiden har first refusal och därmed rätt att matcha andra bud ska ledningen vara villiga att vänta tills kontraktet löper ut för att inte riskera att hamna i fler konstiga situationer. Annars skrivs det väldigt lite om detta ämne gör tillfället, kanske lite för lite för att man verkligen ska kunna tro på det lilla som skrivs. Å andra sidan är det mindre än två månader tills kontraktet går ut, så längre än så blir väntan inte innan vi har mer och konkret information.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-05-05 22:12
Adriano också under utredning för obetald skatt. Det börjar bli löjligt nu. Vad är är grejen, har spelarna samma usla skatteplanerare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 22:04
[QUOTE=Rambla~]Stämmer det att vi är ute efter Ayoze i Newcastle? Vad ska han i Barca och göra? Är det denna nivå på spelare vi nu ska vänja oss vid? [/QUOTE] Vi ville ha honom till B-laget när han spelade i Tenerife(?) som tonåring. Men han valde PL året efter i stället. Kanske därför som den engelska median vill få det till ett "trovärdigt" rykte :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 22:02
[QUOTE=Rambla~]Stämmer det att vi är ute efter Ayoze i Newcastle? Vad ska han i Barca och göra? Är det denna nivå på spelare vi nu ska vänja oss vid? [/QUOTE] Ryktet kommer ju från Engelska Mail. Trovärdigheten är 0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 22:01
[QUOTE=Liunil Masse]I och med att det ryktas nu att Alves, Adriano och Vidal kommer säljas i sommar. Vilka två högerbackar tror ni vi tar in? Eller så värvar vi in en högerback o flyttar upp en från b-laget? Hur bra är Godswill eller Palencia? (the cameroonians) Bruno Peres från Torino hade varit ett intressant alternativ för mig på högerbacken. En jävligt snabb brasse som springer upp o ner likt Alves i sina gamla dagar. [/QUOTE] Omöjligt att värdera högerbackarna i B-laget med tanke på den totala brist på spelidé som verkar råda under Gerard Lopez. Godswill var het i Juvenil A, sedan blev han petad av Palencia under Eusebios sista månader och denna säsongen har de delat på speltiden. Godswill är mer fysiskt stark och snabbare samt kan spela på fler positioner medan Palencia är mer passningsskicklig och smart. Tror inte att någon av dem är påtänkt för A-laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-05-05 22:01
[QUOTE=Rambla~]Stämmer det att vi är ute efter Ayoze i Newcastle? Vad ska han i Barca och göra? Är det denna nivå på spelare vi nu ska vänja oss vid? [/QUOTE] De kanske kan få in Shelvey och Townsend också i en trippelaffär?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-05-05 21:59
Liunil Det kanske är själva idén med att förlänga kontraktet? Då kan man välja mellan lån eller försäljning med återköp inkluderat. Nu har man åtminstone bättre förhandlingsläge än om det bara fanns 1 säsong kvar på kontraktet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-05-05 21:55
Stämmer det att vi är ute efter Ayoze i Newcastle? Vad ska han i Barca och göra? Är det denna nivå på spelare vi nu ska vänja oss vid?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 21:55
[QUOTE=the cameroonians]Unless he asks to leave, Munir (20) will stay next season. His contract expires in 2017, Barcelona will offer him a 5-year renewal. [md] Då får vi hoppas att han får samma utveckling som Sergi Roberto fick säsongen efter att även han kritade på för fem år. Däremot hoppas jag att speltiden inte blir på bekostnad av några skador på MSN som det blev på Alves och Rafinha för Robertos del... [/QUOTE] Vad är vitsen att ha en spelare i truppen som just nu inte är tillräckligt bra? Låna ut honom till Celta eller någon liknande klubb där han kan få speltid o utvecklas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2016-05-05 21:54
@LeoMessi:


Torres är du väl lite väl hård mot nu, tycker du inte det? Han kan fortfarande glimra till och göra bra aktioner. Soldado däremot, herregud, sitter och förundras över hur han kan få starta i ett lag som Villareal. Precis som förra veckan har han inte ett rätt hittills och ser bara ut att förstöra och sprida dålig stämning.
Barcelona Liunil Masse
2016-05-05 21:53
I och med att det ryktas nu att Alves, Adriano och Vidal kommer säljas i sommar. Vilka två högerbackar tror ni vi tar in? Eller så värvar vi in en högerback o flyttar upp en från b-laget? Hur bra är Godswill eller Palencia? (the cameroonians) Bruno Peres från Torino hade varit ett intressant alternativ för mig på högerbacken. En jävligt snabb brasse som springer upp o ner likt Alves i sina gamla dagar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:52
Unless he asks to leave, Munir (20) will stay next season. His contract expires in 2017, Barcelona will offer him a 5-year renewal. [md] Då får vi hoppas att han får samma utveckling som Sergi Roberto fick säsongen efter att även han kritade på för fem år. Däremot hoppas jag att speltiden inte blir på bekostnad av några skador på MSN som det blev på Alves och Rafinha för Robertos del...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-05-05 21:49
Vlom Det är väl inget nytt att stjärnorna i landslaget har rätt så mycket att säga till om. Zlatan, Ronaldo och Messi är några av alla. Antar att fystränaren lipar över att han inte får komma i närheten av Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-05-05 21:45
Vad gör spelare som soldado och Torres på elitnivå? Seriöst nu, två riktigt jävla skitspelare! Soldado är en sån gnällig jävla spelare och en filmare av världsklass! Han får Ronaldo att framstå som Messi när det kommer till att göra allt i sin makt för att stå på benen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:41
Andresito €4 miljoner plus 1,5 i variabler och gud vet hur mycket han fick i bonus för trippeln... :-)))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-05-05 21:33
Två andra exempel på typiska Barça-värvningar ju Henry och Villa. Två superstars som köptes dyrt och som gavs bort i princip gratis. Rent ekonomiskt var det väldigt dåligt, men samtidigt får man ha i åtanke att dessa två var högst delaktiga i CL-troféerna som plockades under Peps tid.

Det lär sluta likadant med Mascherano, Rakitic och Alves. Det är lite så att spelare som värvats för dyra pengar får lämna gratis om de varit delaktiga i succén under deras tid i klubben. Presterar man så stannar man tills krämen tagit slut, detta har tydligen sina positiva sidor, men det negativa är främst att klubben kan stagnera i sin utveckling.

Klubben har inte varit förberedda på Puyols, Xavis och Alves nedgångar, då står man där med panikvärvningar som inte får någon anpassningstid på sig.

Samtidigt gör Real det motsatta. Spelare som presterar byts ändå ut mot spelare som man kan tjäna mer pengar på. Se Özil och Di Maria mot Bale och James.


Förövrigt är jag stensäker på att Douglas värvades för €4M, det har cirkulerat många olika siffror här inne.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 21:18
Ska väl också sägas att jag absolut inte förordar Reals sätt att värva eftersom det är följdeffekterna av att ha en köpgalen president som gillar att byta tränare, och därmed delvis också trupp, vart och vartannat år.

Det är ju bättre att köpa en spelare med avsikt att den ska bidra till klubbens framgångar på plan än för att säkra upp framtida intäkter då man redan vid köpet ser en försäljning längre fram. Sen skadar det ju inte att både ha kakan och att äta den, men...

La Masia varvat med ett par cracks och spelartyper som akademin inte är lika bra på att ta fram (läs striker och mittback) är en bra melodi.

Problemet är att vi nu har förlorat ett par tre årskullar i akademin och därmed är återväxten inte lika stark. Lösningen blir då att satsa på "säkra" och rutinerade kort, men dessvärre har de redan bränt sitt bästa krut och kan inte bidra till någon utveckling förutom på lönekostnadskontot.
La Masia är essentiellt för ett ekonomiskt sunt Barca, det kostar lite och löneökningen är inte lika brant som för en inköpt spelare. Och hjärtat ska vi inte snacka om, det har liksom inget pris.

Sitter ibland och reflekterar tillbaka på den spending-spree som Zubi och Bartomeu gjorde 2014 då man även "passade på" att värva Vermaelen och Douglas för sammanlagt 10(+8) respktive 6 miljoner för att "säkra upp under transfer-banen". Dessa slantar hade ju suttit fint i januari när Lucho ville ha Nolito.
Men visst, det är lätt att vara efterklok, men det är bara en av de senaste årens fadäser när det kommer till den sportsliga planeringen och med detta i åtanke bävar man ju verkligen inför denna sommarens "mercato".
Tror att nicket neymar JR håller med...
Barcelona Vampíro
2016-05-05 21:06
Despite the players having a day off, Messi was at the training centre to work out for a few hours today. [sport] Siiiiiuuu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-05-05 20:38
the cameroonians

Enda gången som jag minns att vi köpt bra unga spelare under denna ledning är när vi köpte Alexis och Cesc som var 22 respektive 24 år. Dessa två spelare presterade inte på Barca nivå och såldes senare för ett högre pris än dom var köpta och klubben gick med en vinst. Samma sak kan inte sägas om Arda som snart är 30 och hans marknadsvärde har sjunkit något rejält.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 20:36
Smogen

99% säker på att Neymar fick behålla 100% av sina image rights.

Möjligt att man kommer att omförhandla detta i det nya kontraktet och det är därför som det ryktas om den obscena löneökningen på €20 miljoner/år.
Vlom
2016-05-05 20:34
Tydligen så har Diego Simeones svåger och tillika f.d. fystränare för den argentinska landslaget, Carlos Dibos, kritiserat Messi under en intervju i en radioprogram.


“Messi picked managers and players and did whatever he wanted with the national team. Now the truth is out, we’re sick [of his behaviour] in Argentina. We’re going to make that very clear”"
Barcelona Smogen
2016-05-05 19:58
[QUOTE=the cameroonians]Angående ekonomin så är det framför allt två saker som skiljer Real och Barcelona; 1. Real köper i större mån yngre spelare som går att sälja för minst lika mycket eller mer medan Barça tittar till 90 % på vad de vill få ut fotbollsmässigt av en spelare. Exempel; Kovacic vs Arda, Danilo vs Vidal 2. Real tar 50% av spelarnas intäkter från deras imagerättigheter. Därför värvar de hellre en David Beckham än en Ronaldinho eller en James istället för en Rakitic (även om de får punga ut med en större transfersumma) Det är också därför de var villiga att betala enorma summor för Neymar eftersom de kan profitera på brassens PR i större utsträckning än vad Barça kan göra. Dock tittar ledningen sen något år tillbaka på hur vi också kan göra samma sak. För spelarna får ju en massa bonus från klubben för titlar, då borde de ju kunna krävas på något tillbaka också. [/QUOTE] Tack för dina fantastiska uppdateringar om klubben!. En sak, ang. Neymars kontrakt så har jag läst att man med honom gjorde en 50/50 deal på intäkterna . Är du säker att det inte är så?.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-05-05 19:54
En klubb som Barca med världens bästa 11, är just problemet att värva spelare. För jag tror att samtliga spelare i världen tycker just det och det är det som är problemet. Den enda platsen i laget som en världsstjärna skulle känna sig säker att ta en ordinarie plats på, är Rakitic plats. Det innebär att unga spelare på väg att bli riktiga stjärnor inte väljer Barca på grund av att rädda att inte få speltid. Därför blir det alltid spelare typ Arda, Mathiue, Vidal, Vermaelen, som vi kan värva på grund av att dem accepterar en bänkplats på ålderns höst och säkra pensionen. Därför ser återväxten dålig ut. Vi har Rafinha, Sergi och Bartra att hoppas. Så nästa år satsa det mesta av värvarbudgeten på en offensiv innermittfältare av yttersta världsklass + några riktigt bra äldre spelare, som kan säkra bredden.
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 19:53
Har ju många gånger skrivit om ledningen och deras personliga intressen i Qatar. Nu har det bevisats att den förre marknads- och PR-direktören Javier Faus, han som satte ihop både det nuvarande och det nya ( som Bartomeu ju emellertid ville omförhandla) hade affärer med Qatar med sitt eget företag. (Faus är nu utbytt mot Manuel Arroyo) Det var Benedito som anklagade Faus för detta under sommaren och Faus stämde då Benedito för förtal. Nu har domaren förkunnat att Faus besökte Qatar vid mer än 20 tillfällen under sin tid i klubben, betydligt fler än de nio han själv hävdat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 19:35
Ligapresidenten Tebas informerade idag om att nästa säsong kommer att börja 21:a augusti och det kommer även att bli ett vinteruppehåll mellan 23: december och 2:a januari. Alla la liga-klubbar kommer att få minst €40 miljoner i TV-intäkter vilket är ett stort steg framåt mot en mer rättvis fördelning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-05-05 18:53
Angående ekonomin så är det framför allt två saker som skiljer Real och Barcelona; 1. Real köper i större mån yngre spelare som går att sälja för minst lika mycket eller mer medan Barça tittar till 90 % på vad de vill få ut fotbollsmässigt av en spelare. Exempel; Kovacic vs Arda, Danilo vs Vidal 2. Real tar 50% av spelarnas intäkter från deras imagerättigheter. Därför värvar de hellre en David Beckham än en Ronaldinho eller en James istället för en Rakitic (även om de får punga ut med en större transfersumma) Det är också därför de var villiga att betala enorma summor för Neymar eftersom de kan profitera på brassens PR i större utsträckning än vad Barça kan göra. Dock tittar ledningen sen något år tillbaka på hur vi också kan göra samma sak. För spelarna får ju en massa bonus från klubben för titlar, då borde de ju kunna krävas på något tillbaka också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
2016-05-05 18:22
Cule4life // Tveksamt Neymar och Suarez, Ibra osv. Är inte direkt spelare som anses billiga.. Vi har tyvärr jagat stjärnor instället för att köpa potential och skapa en stjärna likt Ronaldinho. När det gäller kontrakt så betalar vi mest lön i världen ja även högre än "köp" lagen. Trots vår tunna trupp så har vi en löne kostnad högre än Reals. Summa sumarum vi ger ut fetare kontrakt än Real!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: