/spanien/barcelona/forum/9350.aspx/spanien/barcelona/forum/9350.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca4eva
2012-04-28 03:19
Gissar på att Adriano är nästa spelare som kritiseras.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-04-28 03:17
Du har all rätt att kritisera, men nu är det bara pinsamt att läsa det du skriver.
Barcelona Mäktiga Messi
2012-04-28 03:16
fannn vilken Jävla jobbbig dag de var idag . mucho gracias Pep Guardiola
Postat via SvenskaFans-appen
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-28 03:12
lol
Blaugrana1990
2012-04-28 03:09
"JOSEP GUARDIOLA: "He's the best defensive central midfielder in the world."

Inte konstigt då att Yaya Toure bänkades om Pep har en sådan "feeling" angående Busquets. Tydligen hade alltså även spelare som Essien och Xabi Alonso suttit på bänken hos oss om Guardiola är av den åsikten.

Hursomhelst, det är klart för alla att Busquets inte har Barcelona-klass och att våra framgångar bygger på andra spelare. Det tror jag även du är medveten om, trots att du gillar att leta upp citat som hyllar Busquets.

Kort sagt, vi har vunnit TROTS Busquets och inte TACK VARE Busquets.
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-28 03:02
Vicenter Del Bosque: "If I could be any player in the world, I would like to be Sergio Busquets. He does everything; he always helps the team, he is generous, and he is the first to get the team moving. When he plays, the football is more fluid. With Busquets in the team, our football is better."

Xavi: "Busi sees you quickly, he always takes the simple option. He reads the game well and moves the ball with precision, in as few touches as possible. Without Busquets we could never had achieved what we have achieved. He is an extraordinary player who is never wrong."

Johan Cruijff: "He is a gift for any coach. The speed of his passing is perfect and he is the kind of player you don't need to explain anything to. You just put him in his position and he performs."

JOSEP GUARDIOLA: "He's the best defensive central midfielder in the world. Barcelona have a priceless player. If I was reincarnated as a player, I'd like to be like him."

Blaugrana1990 u mad?
Barcelona Éluc
2012-04-28 02:56
Ironin som uppstår när man väljer att såga Busquets och hylla Piqué.
Blaugrana1990
2012-04-28 02:28
Hyder

Detta är svar till dig men även er andra som kommenterat om Busquets och säger att han är så bra och fantastisk.

Det är han inte.

Det är en medel-måtta som bäst hade platsat i lag som Getafe eller Racing Santander om det inte varit för Guardiola och det samma gäller Pedro. Busquets passningspel är allt annat än bra. Det han gör är enkla passningar som vem som helst kan göra. Efter alla träningar man har varje dag så anpassar man sig till slut till ett lags tempo och spelsätt, men ens kvalité kan inte ökas markant bara för att man tränar med laget varje dag och vet hur laget spelar.

Busquets slår mest enkla sidledpassningar till Xavi eller Iniesta som sedan slår dem avgörande passningarna. Under Guardiolas första säsong spelade Yaya Toure och vårt passningspel var inte ett dugg sämre bara för att han spelade istället för Busquets. Det finns i grunden inte en enda sak Busquets är riktigt bra på.

Allt det som folk nämner om Busquets kommer som ett resultat av att han får spela varje match av Guardiola i Barcelona. Det är klart man blir hyllad om man spelar i världens bästa lag, och ens egna misstag marginaliseras eftersom man vinner varje match i princip!

Det är ett faktum att både Busquets och Pedro är medelmåttor ur ett fotbollsmässigt perspektiv men som fått plats i Barcelona av Guardiola. Busquets fick det eftersom han hade personligt band till Guardiola och Pedro fick det eftersom alla andra på hans position floppade totalt (Henry, och Zlatan som såldes inför förra säsongen).

Vad gäller Pedro har även Guardiola tröttnat på honom (trots att han i mina ögon är bättre än Busquets och gjort mer för vårt lag) och Busquets spelar av personliga anledningar.

Och nej, jag klagar på den som förtjänar klagomål. Mascherano är värdelös som mittback, Busquets är en medelmåtta och hade inte spelat i FC Barcelona om inte för Pep, samma sak med Pedro, Keita hör inte hemma i Barca överhuvudtaget och ungdomar från akademin som inte presterar såsom Tello och Thiago bör inte ens sitta på bänken i avgörande matcher för säsongen. Detta är fakta som alla vet!

Jag har aldrig klagat på Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique eller Alves på samma sätt då deras misstag är mänskliga misstag som avviker från regeln.
Spanien Ðavë
2012-04-28 02:05
Could it be? Låter som det i mina otränade öron iaf.
Barcelona B-Guden
2012-04-28 02:03
Blaugrana1990

Haha Busquet dålig ? är det därför han tokhyllas av flera topp mangers och Del Bosque skulle vilja va som busquet om han fick välja hur skulle spela idag.

snälla lägg ner busquet är kung offensivt och deffensivt, herregud, du är ju troll så det skriker om det
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-28 01:23
Undrar hur laget mår nu :)

Bona nit
Barcelona MESSI.CORLEONE
2012-04-28 01:21
Undrar hur Leo mår nu :(
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-28 01:21
Hyder:

Jaha tack för det. Största skämtet ever ju btw..
Barcelona Hyder
2012-04-28 01:06
Barcelona10Messi

Det syftar till situationen där Mourinho petar Tito i ögat varpå Vilanova slår tillbaka. På grund av det blev han alltså avstängd i en Super Copa-match.
Barcelona Barcelona10Messi
2012-04-28 00:46
@Culé - Messi y Alexis:

Varför skulle Tito bli suspenderad? Har man missat något?
Barcelona Hyder
2012-04-28 00:45
Blaugrana1990

Nu vet inte jag om har sett Busquets spela någon gång men let me break it down for you:

Sergios taktiska färdigheter är "gåshuds-bra". Hans kyla går inte att köpa för pengar. Busquets passningsspel motsvarar en kreativ mittfältares motsvarande i PL och hans hjärta för klubben är bara pricken över i:et.

Världens bästa defensiva mittfältare utan tvekan. För mig återfanns Essien i toppen av den listan men idag finns det inte ens någon som är i närheten av den fortfarande unge katalanen.
AndreD - Ànims Abirey
2012-04-28 00:39
Kan inte fatta att Pep är borta. Helt ofattbart
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-04-28 00:24
''If Barcelona win the cup final, Vilanova will be suspended for his first official game as head coach, first leg of the Super Cup.''

Ska bli spännande o se vem som blir assisterande tränaren... EUSEBIO? ;-)

Nä skämt osidå, vem tror ni?
Barcelona Més que un Esport - Moltes Gràcies Pep
2012-04-28 00:16
@Frodo:


Ser man inte betydelsen av Busquets för Peps lagbygge så, ja... Vad ska man säga. Men "Blaugrana1990" har inte gjort annat än att kasta skit på Pep, Masken, Busquets, Kieita med flera sedan förlusten mot Chelsea.

Det går inte att ha en vettig diskussion med någon som bär hat i sitt hjärta. Ser man världen i svartvitt så gör man. Trist, men vissa fungerar så.

Jag inser i alla fall att det finns nyanser här i världen. Busquets har gjort plattmatcher (jag avskyr hans filmningar) såklart, men jag blir hänförd av hans spelintelligens och uppoffrande positionsspel.

"Blaugrana1990" har en inställning som väldigt mycket påminner om en 10årings. Antingen är det bäst eller sämst. Det är för övrigt en inställning som blir allt vanligare bland dagens supportrar, det finns liksom ingen eftertanke.

Hur ofta har vi inte sett liknande beteende här på forumet det senaste året.

Messi missar en straff och då SUGER han, är en horunge.
Puyol missar en brytning, JÄVLA gamling, dra
Xavi slår ett par felpass och vips är han en SOPA.
Alves drar en cross mot månen, FY FAN vad han suger!
Vi förlorar och helt plötsligt är det världens undergång, svordomar flyger och huvuden ska minsan rulla...

Jag blir så trött!

Därför har det varit så evinerligt skönt att se hur vi, som fans här på forumet, i en överväldigande majoritet hyllat vår avgående tränare.
Se det stora i vad vårt lag åstadkommit under Pep. Jag tvivlar på att vi kommer se något liknande de kommande 10-20 åren. Hoppas jag har fel!
Barcelona El Soap
2012-04-28 00:11
Frodo

Co-sign på den. Många i detta land som inte kan se storheten hos Busquets. Man ser den varje match, med otrolig bollkontroll, one-touch väldigt ofta och lyckas väldigt ofta bryta många anfall. Om han inte varit så bra hade han inte spelat i varken Barcelona eller Spanien, men det är svårt att få in i huvudet på vissa. Främst anglofiler.
Barcelona Valdés
2012-04-28 00:06
Jag har aldrig varit en stoltare Barcelonasupporter än dessa fyra senaste år och jag har aldrig heller varit en gladare. Som vi har vunnit..... och som vi har spelat.......

Efter Rijkaards sista år trodde jag att det skulle ta ett par år innan vi skulle vinna nya titlar – men Pep har visat att allt är möjligt.

Känns tomt att han slutar då han har en väldigt stor del i det här spelet, de här vinsterna, det här laget och den här klubben. Det har varit ett nöje att få vara med. En stor fotbollstränare och människa. Hoppas få se honom som klubbpresident inom en snar framtid.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2012-04-28 00:03
Blaugrana1990.

Utan Guardiola hade Busquets spelat i något mittenlag, ja. En vanlig tränare hade spelat med Yaya. Men Busquets är briljant som defensiv mittfältare i ett spelande fotbollslag. Hade inte gjort bort sig i andra lag som rullar bollen.

Han hade fanimej sett ut som Xavi i andra lag. Hade enkelt klarat sig i andra lag/ligor.
Barcelona Kraków
2012-04-27 23:56
Mido: Som tur är så var Alexander den Store betydligt viktigare för Makedonien än Romarriket ;)

Vilanova kommer nog fortsätta stabilt!
Barcelona Josep Guardiola
2012-04-27 23:48
Utslagen från Cl och Liga torsk

Inte ens 1 % av den smärta jag känner efter att Pep lämnar, skiter snett på alla titlar i världen när vi hade ett ansikte utåt vid namn Pep
Barcelona Frodo
2012-04-27 23:43
Blaugrana1990

Jag vet inte om du är ett troll eller bara riktigt okunnig. Jag har inte sett dig skriva annat än nedvärderade saker om Pep.

Busquets ingen bra fotbollsspelare? Han har varit lagets näst bästa spelare efter Messi den här säsongen. Han är en av fyra utespelare som är helt untouchable tillsammans med Messi, Iniesta och Xavi. Han har blivit utsedd i världslaget av l´Equipe två år i rad. Det är ingen skitblaska som Aftonbladet som majoriteten här i Sverige bildar sin uppfattning efter. Hans tränare i landslaget (en madridista som vunnit mycket som klubblagstränare) ser honom som oumbärlig. En legendarisk tränare som Menotti har hyllat honom vilket även många andra fotbollsprofiler gjort.

Det är först när Busquets gör 500 matcher för Barca samt 100 landskamper för Spanien som landets begåvningsreserv (lånar den från rambla) kommer att inse hans storhet.
Blaugrana1990
2012-04-27 23:31
Salcini

Det är bara att vara uppriktiga på den punkten. Hade det inte varit för Guardiola hade Busquets förmodligen spelat i något mittenlag i La Liga om ens det. Busquets är helt enkelt inte en speciellt bra fotbollspelare men tack vare Guardiola har han lyckats få en plats i Barca.
Barcelona Mido
2012-04-27 23:28
Vi har förlorat ligan förut å gått ut från CL, visst gjorde d ont i hjärtat men känslan va ett besvikelse. Åren kom å gått å så blev vi mer å mer hatade pga att vi blivit bäst i världen. Den här veckan som gått va den mörkaste vecka i mitt sportsliga liv. Känslan omvandlats från besvikelse till sorg, som nån har dött. Stackars våra hjärtan som tål allt d där... I liga å CL ville vi hämnas mot allt hat mot oss men d gick inte vägen å nu vår vägvisare ledare tackat för sig. Känns som Romarriket utan Alexander den store! Vi har en tuff tid framför oss, Pep tog med sig glädjen å tryggheten å vi har bara minnen kvar. Offffg va jobbigt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona fc__Barça
2012-04-27 22:57
Saknaden av Pep känns redan för stor.

Vad tror ni händer med honom nu? Känns ju absolut som att han kommer ta ett sabbatsår, men efter det? Hoppas att han kommer tillbaka inom en snar framtid.
Barcelona Sentuary
2012-04-27 22:52
Fyfan för den här svarta dagen alltså.. hoppas man kunde sluta läsa allt om Pep, man saknar honom ju bara mer och mer
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-04-27 22:51
Det ska bli intressant att se vad Tito kan åstakomma. Mycket kommer vara som förut, vilket är skönt. Men vem vet, kanske har han något nytt drag att addera till lagmaskinen. Faktum är att han kan oerhört mycket fotboll. Nu får han ju chansen att få ut sitt kunnande i ännu större usträckning.
Och vilka spelare kommer han gå efter i sommar? Kanske har han och Pep redan bestämt det tillsammans. Kanske avslutar Pep med en värvning innan han lämnar den 30 juni. Vem vet..

Hursomhelst blir jag mer och mer bekväm vid tanken av att Tito kommer leda laget nästa år. Han är rätt man för jobbet!
Annons: