/spanien/barcelona/forum/9303.aspx/spanien/barcelona/forum/9303.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
2012-05-15 12:59
Van Bommel klar för PSV. Åtminstone avlägset Barca-relaterat.

I övrigt:
Hazard verkar ha sagt att han kommer finnas på adress i Manchester efter sommaren - dock inte vilket av lagen, men man får väl hoppas på United ändå.

Och Porto vägrar sälja Hulk för mindre än buyouten på £80M.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-05-15 12:59
Därför att han vill skydda klubben. Varför tror du att han sitter och hyllar Ibrahimovic varenda gång han får frågan om citat ur Jag är Zlatan?

Vad Pep säger utåt är en sak, hur det egentligen har gått till är en helt annan sak. Jag tror inte ett ord på vad Guardiola, Zubizareta och Rosell sagt i media om hur detta har gått till. Lika lite så tror jag inte ett ord på vad Rosell säger i media angående Neymar som jag är helt övertygad om att Rosell ska använda som valfläsk till nästa val.

Du får inte heller glömma att Guardiola i egenskap av klubbmedlem är sin egen arbetsgivare. Hans beslut tar han i klubben intresse, inte sitt eget.

Nár en ny tränare ska utses för FC Barcelona är det en lång proccess där väldigt många röster ska höras.

Innan Tito valdes har man gjort en grundlig bakgrundskoll, hans tidigare arbetsgivare har intervjuvats, hans vänner har tilfrågats, hans grannar har tillfrågats om hans vanor, en mängd personer innom klubben har haft synpunkter att komma med, tränare han jobbat med (speciellt Guardiola i det här fallet), klubbens egna psykologer har utvärderat honom, lagkaptenerna har tillfrågats, hans medicinska bakgrund har grundligt undersökts. Och allt det här har vägts mot att anställa en redan etablerad tränare, där man haft en lista på lämpliga ersättare.

Att man inte valde att anställa en redan etablerad tränare tyder på att ledningen har övertygats om att Tito är kapabel att träna laget.
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 12:33
747 Puyol Airlines/

Om styrelsen hade klart för sig sedan länge att Tito skulle ersätta Pep, varför sa man det inte till Pep i förväg? Guardiola sa själv att han först fick reda på det samma dag som han sa att han skulle lämna och Zubi sa att det var hans beslut att utse Tito, inte Peps. Det känns som att Rosell ville kamouflera den dåliga nyheten med Peps avgång med en upplyftande nyhet med Tito Vilanova för att rädda sitt eget anseende.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-05-15 12:20
el Flaco - Anims Guaje!

Laportas utspel kan du ta med ro, han har misslyckats kapitalt med sin sattsning som politiker, inget politiskt parti vill ens ta i honom med tång :)

Hans bittra kängor mot Rosell och ledningen är inget annat än tomma ord från en man som en gång i tiden fantiserade om att bli president för Katalonien.

Valet av TIto som tränare är ett beslut som man övervägt länge. Det är inget beslut som man tar över en natt. Guardiola har själv sagt att han redan i september avieserat att han såg det som sin sista säsong som tränare så tid har man haft i överflöd.

När Zubizareta intervjuvades om saken i Barça TV så var det helt uppenbart att man valt TIto för flera månader sedan, han sa med världens största flin "Valet av Tito? Nej det var nyligen" Angående om Tito valdes som Guardiolas efterföljare redan i oktober!

Redan i slutet av Februari satt Iniesta i Barça TV efter en hemmamatch på Camp Nou och skruvade sig när frågan kom upp, det är uppenbart nu i efterhand att han redan där och då visste att Guardiola skulle sluta, men det kunde han inte säga då så istället fick vi ett typiskt Iniesta svar "man måste respektera hans beslut, det är ett mycket krävande arbete och han kommer att ta beslutet för lagets bästa"

Det har sedan kommit fram i media att alla lagkaptenerna fick vet om Guardiolas beslut redan tidigt, troligen redan vid julfirandet.

För att föstå valet av Tito som tränare måste man begripa hur klubben fungerar. Det sista ledningen gör är att välja en tränare som man inte tror på. Här har Guardiola spelat en stor roll i valet av Tito, det finns inte en chans att han blivit tränare utan Guardiolas godkännande, Zubizareta är i det här smmanhanget bara ett ansikte utåt.

Hade man gått ut med Tito för säg 5-6 månader sedan hade det påverkat det sportsliga aldeles för mycket. Då är det bättre att låta media spekulera som vanligt och låta laget abeta i lugn och ro.
Barcelona Mido
2012-05-15 12:13
FIFA 13 not FIFA 12 som jag skrev
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 12:13
Rambla/

Jag tvivlar inte på Tito. Däremot ställer jag mig frågandes till hur styrelsen har hanterat hela denna situation. Det sägs att Zubi gick och frågade Tito ifall han ville ta över samma dag eller dagen innan Rosell annonserade beslutet och detta utan att ha frågat Pep vad han tyckte om saken.

Inte bara att det kan tyckas att Zubi och styrelsen gick bakom ruggen på Guardiola, men jag finner det även märkligt att man väntade så länge att fråga Vilanova om han kunde tänka sig ställa som huvudtränare.

Dessutom sägs det att när Zubi frågade Tito ifall han ville ha jobbet ska Tito ha svarat att han behövde en vecka på sig att tänka på saken, men att Zubi ville ha ett svar redan där och då. Känns som att det hade varit mer rättvisst att låta Tito Vilanova få ett x antal dagar på sig att reflektera över vad han skulle göra, men styrelsen, med Rosell i spetsen, ville annonsera Titos fortsättande redan samma dag under presskonferensen när Guardiola meddelade att han skulle lämna.

Som sagt, desto mer man får läsa och höra desto mer missnöjd blir jag över hur styrelsen har agerat. Men med det sagt tror jag att Tito Vilanova kan göra bra ifrån sig. Att återvända, som du är inne på, till det mer traditionella 4-3-3 känns inte helt fel i mina ögon. Sen att spelet kan vara sönderläst återstår att se. Om nyckelspelarna befinner sig i bra form under merparten av säsongen ska det nog inte spela någon roll. Återstår även att se vilka som lämnar och vilka som anländer. Det kommer även ha en inverkan på spelet.
Barcelona Andrés V
2012-05-15 12:13
Bra att dom även verkar ha fixat Alexis Sanchez ansikte, på fifa 12 ser han ut som en påse nötter.
Barcelona Mido
2012-05-15 12:12
Messi ps3 cover FIFA 12
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-05-15 12:07
Å den sista på Messi, d finns bilder på Ibra, Milan, Arsenal/Chelsea å juve
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-05-15 12:07
Rambla

Vad menar du med att spela som 2009 är nog rätt så sönderläst?

Jag har alltid haft tanken att motståndarna 99/100 gånger visste hur Barca skulle ställa upp men ändå inte kunde göra något åt det. Om vi får igång formen som 09 så spelar det ingen roll om motståndarna vet hur vi ska spela eller inte. Jag tycker personligt att 3-4-3 förstörde mer än vad det gynna. Men man kan ställa sig massor av frågor om man ska tillbaka till de gamla 4-3-3

Hur och vart ska Cesc spela?
Spelar Messi centralt eller på högerkanten?
Om han kör centralt vem spelar på högern?
Ska man värva en offensivt eller deffensivt inriktad vänsterback?
Barcelona Mido
2012-05-15 12:03
Andra bilden
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2012-05-15 12:01
Här har första bilden FIFA 13/Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2012-05-15 11:55
el Flaco

Har du tvivel över att Tito är rätt man? Jag måste erkänna att även jag har dessa tvivel.

Idag kan man läsa i Sport att Tito tänker gå tillbaka till vårt traditionella 4-3-3 nästa säsong och spela mer likt 2009 när vi vann el triplete. Dessutom vill han koncentrera på att spelarna mer ska användas på sina optimala postioner och inte slussas runt så mycket på olika positioner som har varit fallet den senaste tiden med Pep.

Det om något kan i alla fall jag tycka låter positivt. Fast å andra sidan, att spela som 2009 är nog rätt så sönderläst vid det här laget. Då hade vi åtminstone en livsfarlig tridente på topp i Henry, Samu och Messi.

Laporta är inte helt fel ute. Rosell har sedan i höstas vetat om att Pep troligtvis gör sin sista säsong. Hade de verkligen redan då uteslutit att en tränare utanför klubben ska ta över och hela tiden vetat att det blir Tito som tar över? De måste ju kollat på andra alterantiv?
Atlético addeh
2012-05-15 11:34
Rambla

Det kanske inte framgick så tydligt, men det jag menade med ytterligare minst två säsonger i Segundan var att den andra, dvs 2013/14, även blir en säsong där han varvas mellan A- och B-laget. Ungefär som Thiago gjorde, eller som en spelare som Montoya gjort den här säsongen.
Real Madrid Goolazo H.
2012-05-15 11:28
Spelar ni Xbox eller PS3? Fifa asså
Barcelona Andrés V
2012-05-15 11:26
Men Mido, du får ju länka :)
Real Madrid Goolazo H.
2012-05-15 11:24
Mido

Vart kan man se det då?
Barcelona Mido
2012-05-15 11:12
Har ni sett FIFA 13 officiella screenshots?? Messi ser exakt ut! Äntligen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco - Anims Guaje!
2012-05-15 11:01
Laporta har ännu en gång kritiserat Rosell & Co, den här gången i en intervju med Catalunya Radio. Han upprepade sin diskurs med att säga att styrelsen inte gjorde tillräckligt mycket för att Guardiola skulle fortsätta och även att valet av att utse Tito som ersättare var ett "panikbeslut".

Att döma av allt man har fått höra de senaste dagarna har nog Laporta inte helt fel när han säger att det var något av ett improviserat beslut att erbjuda Tito att ta över A-laget efter Pep. Styrelsen och Zubi skötte det inte lika smidigt som jag hade hoppats på.
Barcelona Rambla~
2012-05-15 10:12
Det kommer att bli svårt att hålla Deulofeu nöjd i Barca B under två säsonger till. Visst, en säsong är nog inga problem. Det beror sen helt på vilken utveckling han får. Blir nästa säsong ännu bättre kan ni lita på att han kommer att ha anbud hängande över sig (Wenger dreglar nog redan iofs). Så jag säger, en säsong till i Segundan och efter det så får han göra en Thiago och slussas mellan A-truppen och Barca B för att se och lära.
Atlético addeh
2012-05-15 09:59
Jag hoppas ingen misstolkade mitt tidigare inlägg om Deulofeu på det viset att jag ville se honom uppflyttad inom en snar framtid. Han bör vara kvar i B-laget minst två säsonger till. Förhoppningsvis tar han ytterligare ett kliv i utvecklingen nästa säsong och blir än mer dominant och tongivande. Säsongen därpå, lite beroende på hur det ser ut i övriga på anfallsfronten i A-laget, kan det bli tal mo att börja slussa in honom. Men två säsonger till i Segundan ser jag som en självklarhet. Där får han regelbunden speltid mot seniorer och mot lag som faktiskt håller riktigt hög klass. I mitt tycke kan det inte bli så mycket bättre än så.

Jag hoppas som er andra att han för försäsongen med A-laget. Ser gärna att han får göra något inhopp i Copa del Rey eller någon annan match nästa säsong, annars bör fokus ligga på Segundan. Att släppa in honom i en supercup-match mot Madrid kommer inte ske. Han är alldeles för färsk för det.

Det jag snarare menade med mitt inlägg var att Gerard har presterat bättre än jag trott, åtminstone snabbare än jag trott. Att dominera mot sådana i sin egen ålder eller ett par år äldre är en sak. Att göra det mot seniorer är en helt annan. Det har han nu bevisat att han klarar, därför tror jag han kan gå hur långt som helst.
Barcelona Kimmen
2012-05-15 09:43
Hoppas verkligen att Mourinho och Zlatan återförenas i Real nästa år. Hade vart kul att följa och dessutom tillbaka med mer fokus på den spanska ligan från svensk media. Det känns inte heller helt otroligt.
Barcelona DM1982
2012-05-15 09:25
Deulofeu

Nu gäller det att lugna ner sig lite. Visst är Gerard en liten diamant men han är väldigt oslipad. Det finns mycket för honom att lära sig och han behöver mycket rutin. Hans inhopp i a-laget visade att han är långt ifrån redo att flyttas upp, han skulle minst behöva två säsonger i b-laget där han får mycket matchning.

Man ska inte stressa med spelare, det finns alltid en risk att de tappar spelet. Bojan hade exempelvis säkerligen mått mycket bättre av en säsong till i b-laget.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-15 09:04
Nej, än ska han verkligen inte flyttas upp. Hans talang tas om bättre hand i Barca B. Även om han utvecklats enormt och kanske skulle få ok med speltid i perioder även i a-laget, hade det i det långa loppet gett honom oregelbunden speltid, när han behöver spela som mest. Se på Bojan tex. Undrar hur han hade kunnat blomma ut om han haft ett lika bra b-lag att stanna några år till i.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-05-15 08:56
Deulofeu

Jag tror inte Gerard är riktigt på den nivån att han skulle göra skillnad för A-laget, än. Han har utvecklats mycket den här säsongen men är fortfarande för valpig för att spela i Primeran. Som jag skrev tidigare, han lär få vara med på försäsongen men sedan tror jag han skulle må bra av en hel säsong till i Segundan. Han kan fortfarande bli väldigt mycket bättre genom att spela matcher i andradivisionen. Säsongen efter den så är det förhoppningsvis tid för honom att prova kvalitéerna mer och mer i A-laget. Men just nu tror jag inte man ska vara för snabba på att ge han speltid där.
Barcelona Deulofeu
2012-05-15 08:14
Deulofeu är nog den spelaren som har lättast för att komma förbi sin gubbe näst efter Messi i både a och b- laget.

Jag har sett mycket av säsongen och varit rejält förbannad på Eusebio för hans begränsade speltid främst i början av säsongen och att han alltid ska bli utbytt.

När Cuenca och Tello flyttades upp blev det bättre och han har varit näst bäst av de offensiva spelarna efter Rafinha.

Han har Tellos snabbhet och mer finter än Cuenca men ett sämre passningsspel.Han kan ibland missa tvåmeters pass.

Jag hade faktiskt hoppats och trott på honom redan i supercupen mot Madrid som en joker.Även i låsta matcher med handbollsförsvar hade vi nog haft nytta av honom som är direkt i sitt spel och skaffar frisparkar.

Hoppas han är med på försäsongen och får en del chanser tidigt det är han värd.

Han skulle kunna vara anledningen till att vi slipper köpa Neymar som jag gillar så starkt men då gäller det att vi tar hand pm han på bästa sätt och inte längre kör "piano" med honom han är stor nu 18 bast dags att visa i sista 4 matcherna i b- laget att han håller på att växa ur kostymen.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-05-15 07:40
När Gerard Deulofeu blev uppflyttad så var han en stor talang. Men enligt mig behövde han mogna rejält i väldigt många aspekter. Han kändes som mer av en skolgårdsspelare än en riktig fotbollsspelare som strävar efter att bli en av världens bästa.

Ska jag vara ärlig så har jag inte sett Barca B på flera månader, så om han har blivit mycket bättre den senaste tiden så har jag missat det. Men jag tror fortfarande han behöver stanna i B-laget minst en säsong till. Han är 94:a, man behöver inte skynda med någonting. Låt han vara med på försäsongen med A-laget, sen kan han spela och utvecklas ännu mer i Segundan. Målet borde nog vara att han ska dominera ännu mer för Barca B nästa säsong, för att 13/14 sakta slussas in med de stora grabbarna. Men det är målet. Vi får se hur han fortsätter utvecklas. Om han kan ta det där steget från supertalang till proffesionell spelare.
Barcelona Mido
2012-05-15 07:21
Enligt Goal.com så föredrar Bale Real Madrid istället för FC Barcelona, om han flyttar från Tottenham. Han säger att hans spelstil passar Madrids perfekt... Han e mer vettig i huvudet än dom som vill ha honom i vårt lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - ?#AnimoElGuaje
2012-05-15 05:16
Jag har växt upp med spelare som Del Piero, Gattuso, Inzagi, Nesta och gubbarna. Varje lördag eller söndag såg jag dessa legender kliva ut på fotbollsplan för att ALLTID ge det dom kunde för sina kära lag, och det var mycket. Vem glömmer Del Pieros underbara avslut mot Tyskland i VM 2006 som innebar att Italien tog sig vidare. Vem glömmer bort hans två underbara frisparkar på Bernabeu som tog Juventus vidare. Men trots det, trots att han säkte spanjorerna så klev dessa spanjorer upp och applåderade denna gentleman då han byttes ut senare i matchen. Ingen kommer heller glömma bort då Juventus skickades ner till Serie B. Många av dessa plastspelare som Zlatan lämnade klubben så fort som möjligt, inge klubbhjärta. Trots att Barcelona. Manchester United, Rel Madrid och många andra klubbar ville värva honom så ville inte Del Piero lämna sitt lag. Hans svar var : En gentleman lämnar aldrig sin dam. Några år sen vann han och samma klubb titeln i Italien. Vem glömmer bort Inzagi och hans mål? Denna måltjuv kunde vara offside 10 gånger i en match för att den 11 gången sätta in bollen i mål regelrätt. Gattuso då? Den eviga krigaren, pitbullen som köttade mittfältet. Nesta.. en av världens bästa mittbackar genom tiderna. Det finns inte många försvarare som är så brytningssäkra som han.

Jag fällde en tår i söndags, för att jag vet att fotbollen tappar underbara människor med underbara personligheter. Min flickvän som inte följer fotboll började gråta när hon såg dessa legender ta farväl. Ni kommer aldrig att glömmas bort.

The facts: Gattuso arrived in Milan in 1999, played 468 games, scored 11 goals; Inzaghi arrived in 2001, played 300 games, scored 126 goals; Seedorf arrived in 2002, played 420 games scoring 61 goals; Nesta joined the Rossoneri in 2002, played 326 games and scored 10 goals.

Between them the foursome played 1514 matches, scored 208 goals, and collected two Serie A titles, two Champions League medals, two Uefa SuperCups, one Fifa Club World Cup, and one Coppa Italia.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2012-05-14 23:42
Ronaldinho leker på uppvärmningen
Annons: