/spanien/barcelona/forum/927.aspx/spanien/barcelona/forum/927.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-03 23:57
Barça won't sign Real Madrid player Isco (24) because his buyout fee of 40M is too high. His contract with Madrid expires in 2018 [sport] "bara" 40M för en spelare av Iscos kaliber?! Lika mycket som Paco kosta ju. Nånting säger mig att Isco hade kommit hit om vi aktiverat hans utköpsklausul. Verkar inte vara den lyckligaste i RM o har en hel del polare i Barça från landslaget, plus sin idol Messi ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-02-03 23:51
När DM1982 var ensam moderator här så funkade allt bra . Men sedan de nya kom så blev det turbulent här med massspärr för minsta lilla och till slut stängd forum under matcherna. Jag är nästan säker att DM1982 inte står bakom det beslutet men om det har att göra med avhopp är bara att spekulera.

Men jätte trist att du slutar. Jag önskar att du blir kvar som skribent i alla fall.
Barcelona Xaviesta
2017-02-03 23:30
DM1982 Trist att du lämnar forumskutan. Kommer du att ingå i redaktionen på något sätt framöver i form av krönikor eller liknande som Adde och Taher gjorde eller du lägger skorna på hyllan helt? I vilket fall som helst önskar jag dig lycka till i dina framtida utmaningar :) Väl mött, en av dom klassisk-klassiska i vårt forum!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-02-03 23:15
[QUOTE=Katalano]Trist att du, DM1982 lämnat din post som Mod då jag ser dig som en väldigt respekterad medlem. Livet har väl kommit emellan förstår jag. Hoppas se dig lika eller mer involverad i diskussionerna här i forumet i alla fall. Tack för allt du gjort för oss. [/QUOTE] Tackar. Det var dags att rulla vidare och lämna rodret åt de yngre förmågorna. ; )
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-02-03 22:21
Trist att du, DM1982 lämnat din post som Mod då jag ser dig som en väldigt respekterad medlem. Livet har väl kommit emellan förstår jag. Hoppas se dig lika eller mer involverad i diskussionerna här i forumet i alla fall. Tack för allt du gjort för oss.
Barcelona Katalano
2017-02-03 22:17
@BlackCop:


Haha, Messi hoppar ju och har Suarez som stöd på bilden. Inte mer än så.
Barcelona BlackCop
2017-02-03 22:09
Detta ser nästan photoshopad ut? (se länk!) Messi ser helt djurig ut, Suarez helt liten ut.... Från FC Barcelonas officiella hemsida. Är det bara jag eller ser det skumt ut?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-03 22:08
Iniesta70 Jag håller inte med dig gällande Neymars attityd och värderingar. Helst värderingar är hans styrka. Det är ytterst sällan han tappar boll på egen plan halva, fastän han ofta är felvänd. Neymar och Messi(Iniesta också men han spelar ju aldrig nu mer)är dem enda i laget som på motståndarna planhalva kan utmana motståndaren. Då sker också bolltapp(bara kolla statistik) på dessa två, men dessa bolltapp innebär inte lika stor risk. Själv tycker jag att han borde utmana oftare och gå på egna avslut istället för som han ofta gör, passar bollen. Det är ju också en värdering, så där har du rätt. Sedan tycker jag att han borde få spela på sin rätta plats ytterforward!
Jombi
2017-02-03 21:46
[Treyh DM1982 är väl antagligen inte moderator härinne längre. El Pistolero #9 Fullt förståeligt från Celta, synd att tajmingen inte är den bästa för oss.
Fuerza
2017-02-03 21:38
Till Mido och El Pistolero (och andra ovetande om Ronaldinho's roll. Så lite så. =)
Barcelona Mido
2017-02-03 21:01
Gud vad härligt att se Ronaldinho igen i Barcelona :) men kan en vänlig själ förklara för mig vad är Ronaldinhos exakta roll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2017-02-03 20:33
Och så har jag klickat på Gilla på ditt senaste inlägg...
Barcelona Barcadinho.
2017-02-03 20:20
Lion24 - lycka till med ditt nya uppdrag. Du kommer nog bli en mycket bra tränare för att du är engagerade. De flesta ungar i 17 års åldern gillar engagerade tränare och de mer "sömniga latta" typer kan smittas av din energi. Det är också väldigt viktigt att du kommer lära dem tänka fotboll. Alltid bra att jobba på olika hörn varianter o många andra idéer. Allt det som du säkert kan el kan lära dig under tiden. Men du har ju hållit på med träningar förut, eller hur, eller jag blandar ihop dig med nån annan ? Tänk på morgon samlingen kl 7:00 o dina planer är inne i väskan o hjärnan, Så får du ett sms av din viktigaste back, han är sjuk. Förhoppningsvis en borta match långt bort så att du hinner tänka om o förberedda en annan kille på uppgiften. Tänk om du tänker köra med ett snyggt passningsspel på gräset mesta delen av matchen o så får du se en geggamoya för plan. Ja ca 60-90 min att tänka om. Tänk om din bra med fötter målis går in i en duell och blir skadad redan efter några minuter. Du behöver byta till en annan, sämre med fötter. Ja typ 5 min att ställa om. Summa samarium - lika bra att ställa in sig på att en tränare är som en free jazz musiker. Improvisation. Pianisten Keith Jarrett var nära att hamna på mental sjukhus tidigt på 80 talet. Orsaken till det var den enorma nervositeten inför den okända framför publiken samt behovet att improvisera på sekunder. Inte så konstigt att Pep har tappat hår. Jag vill absolut inte skrämma dig, det är rikitgt kul, men mycket att tänka o göra. Det är värt att jobba hårt för något man älskar så mycket :-) Lycka till !
Barcelona Treyh
2017-02-03 20:03
Skriv till Lion24, Bosketts och koeman92! Vad har hänt med DM? /=

@Barcelonistas:


Barcelona Barcelonistas
2017-02-03 19:51
Behöver forumet en ny moderator så stället jag gärna upp!. Jag har varit medlem här länge och jag vet hur forumet fungerar. Vi kan ha öppet forum ja skulle lätt kunna ta ansvaret för att varna folk o spärra dom som inte håller en bra nivå. För jag personligen tycker det är nice med öppet forum under matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-03 19:08
Vad betyder det för klubben att Ronaldinho är tillbaka? Vad är hans roll?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-03 19:07
Celtas tränare bekräfta idag att han kommer vila många nyckelspelare mot Real Madrid för att cupreturen mot Alaves är viktigare. Ja som sagt, ligan är över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-02-03 19:05
According to Mundo Deportivo, Barça are watching Kasper Dolberg from Ajax. Both De Boer brothers have recommended him to the club.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-02-03 17:17
Minns ni den animerade reklamen från Nike inför VM 2014? Lion24 är den som kommer klona spelarna!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-02-03 15:23
Haha, jag tar och ger mig med ''planera vs. oplanerade'' scenarion. Xaviesta, för att svåra på din fråga: ja, jag tror att det var planerat. Jag tror inte att Rijkaard kvällen innan matchen hade en vision om att Leo skulle lyckas med den dribblingen, därav att Rijkaard sa åt honom: ''spring så, sen så, dribbla sen sådär''. Nej nej. Jag är inte så dum. Men att ge frihet till en spelare att dribbla är en planering! Då har du som tränare sagt åt din spelare att vid vissa situationer där du känner att du kan dribbla, så dribbla. Det är planering!

LennyRomario

Återigen, att Pep gav frihet till spelarna i sista 1/3 är planerad. Sen vilken dribbling som passar bäst i 79:e minuten vet varken han, du, jag, eller någon annan spelare. Men det är fortfarande planerat att ge frihet till en spelare! Sen om du är en duktig dribbler då kommer du förbi, om motståndaren inte går på dina finter, då är det han som är duktig. En fotbollsplan är inte så stor, själva sporten är inte heller svår. Allt handlar om vad du gör med och utan boll. Kan du inte planera vad du ska göra när någon i ditt lag har bollen? Kan du inte planera hur du ska erövra tillbaka bollen när du inte har den? När jag skriver planering så tror folk att jag tänker på endast en enskild spelare. Jag kanske utryckte mig så, men det är helt fel. Man ska alltid planera som ett kollektiv.

Men jag lämnar det där. Jag står fast vid mina ord, alla dagar i veckan. Jag gick på en ''intervju'' nu i måndags, fick jobbet som U-17 tränare och ska börja på måndag. Och då kommer jag lära mina spelare att alltid planera sina rörelser, vad de ska göra, hur de ska tänka som ett kollektivt, hur alla ska erövra bollen, hur alla ska ta hand om bollen. Sen skickar jag med en video till dig och alla andra här inne (om det går!) så kan jag förtydliga vad jag menar.
Barcelona LennyRomario
2017-02-03 15:10
" Det som är ''oplanerade scenarion'' är egentligen planerade scenarion"

Jag förstår vad du menar, men den meningen är ju en hyfsad helgardering till att allting är planerat. "Det är planerat att det ska vara oplanerat". Nån måtta får det vara.

Pep styr 2/3 av planen väldigt detaljerat (med boll). Den sista 1/3 är fritt för spelarna att lösa, men det känns väldigt långsökt (tom för en fanboy som mig) att i och med det ge credit till Pep för allt som sker på den sista 1/3.

Henry förklarar Peps instruktioner:
https://www.youtube.com/watch?v=9-zcyod2pjY

" Jag studerar en tränare mer än spelare. Jag är mer intresserad av en tränare än en spelare. Om jag tittar på en match så försöker jag alltid först studera tränaren än själva spelarna i laget. Jag har och studerar fortfarande de största tränarna, från Mourinho, Simeone, Ancelotti till Pep, speciellt Pep! "

Jag är frågande till hur mycket det kan ge. Hur bedömde du då en tränare som Sven Göran Eriksson, som i stort sett satt still i 90 minuter? För att inte prata om Del Bosque, han har inte ens rört på munnen sen sommaren 78?

Men samtidigt så har tränaren naturligtvis en stor roll för hur spelet ser ut, men inte så stor som du verkar tro. Det tog enligt Pep själv 2.5 år att lära Bayern spelarna positionsspel med boll, så klart att det är genomtänkt. Men att bokstavligen varje rörelse skulle vara planerad. Nej.

Jag tror du har helt fel angående varför Sverige misslyckas. Sanningen är ju Sverige, i alla fall under Lagerbäck, lyckades. Att gå till fem raka slutspel är inget annat än succé för ett land av Sveriges storlek. Just för att Sverige kunde spela disciplinerat och organiserat, medan engelsmännens taktik mest gick ut på "kämpa, slit, köööör!". Eller så menar du svenska klubblag? Men det behöver vi inte ens diskutera, det har till 99.9% att göra med ekonomin.
Barcelona Iniesta70.
2017-02-03 14:55
Ribohn Fan Jag håller inte med dig om att Neymar varit en av de som hållit högsta kvalité av spelarna i år. När jag nämner nästa steg för den unge brassen så tänker jag faktiskt inte i första hand på målfabrikationen, missarna irriterar mig för stunden, men de lär ramla in och då lär vi få se ett brutalt fall av den kända ketchup effekten. Nää, jag tänker främst på attityden och värderingarna, tror att med rätt tränare så skulle vi få se mindre bolltapp o ibland ett enklare spel vid behov. Missförstå mig inte, jag vill att han ska utmana och slå de avgörande passningarna, men- värdera lägena bättre. Det är min simpla hypotes. Tycker han har spottat upp sig attitydsmässigt, men med rätt röst skulle Neymar kunna ta ett mognare kliv i rätt riktning.
Barcelona Xaviesta
2017-02-03 14:54
Lion24 Nu får du ändå ta och ge dig. Du kan väl på fullaste allvar inte mena att Messis Maradona-nummer mot Getafe var "planerad"? Tycker att ditt inlägg osar mer bitterhet än Kröjffs som snarare var saklig. Michael Jackson-jämförelsen borde för övrigt snarare ramas in om något, själv är jag svag för sådana pärlor. Tycker du skjuter sig själv i foten här eftersom du är duktig på analyser och jag läser alltid dina inlägg och tar en titt på dina sekvenser men du har samma issues du alltid haft genom årens lopp här - du har tendensen att envist bita dig fast i din åsikt även om du råkat sväva ut för långt för ditt eget bästa. Summa summarum: du har rätt i att det mesta som sker på planen är produkten av noggranna förberedelser och Kröjff har rätt när han menar på att det under 90 minuter sker saker som inte ens spelarna själva kan förbereda sig på utan tvingas anpassa sig till nya situationer som gjort en "diagonal löpning" och sketit rätt över planeringarna. Hade inte Kröjjfs variabel funnits kan vi ju lägga ner all idrott med detsamma då alla vet exakt vad som kommer att ske i princip hela tiden. Lägg ner din beef, min vän.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-02-03 14:53
Som fotbollspelare har jag då aldrig gått ut på en plan och haft mina 90 minuter planerade, för mig låter det som en omöjlighet att planera en hel matchs rörelser. Hur ska jag veta hur försvararna står när jag får bollen i 74:e minuten? Om jag hade planerat den löpningen redan, 5 meter snett åt höger, en fint och sen 2 meter till vänster men NEJ, helskotta där hade en försvarare ställt sig nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-02-03 14:39
Jag måste säga att vissa saker tog väldigt hårt på vissa skribenter, eller en skribent. Träffade jag så hårt? Det är en stor ära för mig att få två långa inlägg där allting handlar om mig. Tonen i inlägget är ''bra och lugn'' men jag ser vilken frustration som gömmer sig bakom de orden. Återigen, mycket hedrad.

Om Suarez tar en löpning eller vad som helst, och det då kommer en möjlighet för Leo att passa, då är den löpningen som Suarez gör planerat. Jag är tvärsäker på att Lucho bett sina spelare att ta vissa löpningar i vissa moment där Leo har bollen. Precis som det var med Pep, Tito och Tata. Om du/ni kollar på målet i länktips så är den löpningen planerad som nummer elva (Lavezzi) tar. Den löpningen som Lavezzi gör är för att öppna upp en yta och störa motståndaren. Den här löpningen var planerad någon träning långt före just den här matchen. När Leo kommer i vissa situationer så ska löpningen komma, antingen är det en löpning för att få en passning eller en löpning för att skapa hål i försvaret.

Nuförtiden görs det inte såna här diagonala löpningar som det alltid gjordes vid Pep. Varför? Varför löpte Bojan, Pedro, Alexis och Villa alltid diagonalt när Leo kom med full fart men varför löps det inte på samma sätt nu? Kan det vara för att en tränaren (Pep) implementerade den här löpningen och någon annan inte ser det som en viktig grej (Lucho)? Nuföritden när Leo kommer i en kontring med full fart så står Ney på vänsterkanten och Suarez på andra kanten. Ingen av dom som tar en diagonal löpning för att öppna upp ett hål i försvaret, varför? Om du tänker logik och ''oförutsägbara'' situationer, så gör du något oförutsägbart, eller hur? Och det är genom att ta en diagonal löpning. Men varför står Ney och Suarez still på sina kanter när Leo kommer med full fart?

Är det inte bättre att säga till dina spelare vad de ska planera för vilka situationer som kommer upp i en match? Jag är inte intresserad av självmål eller domarmisstag. Det är inte min grej. Det är barnsligt och det där, om något, är verkligen låg nivå. Ett självmål är ett misstag, ett domarmisstag är också ett misstag. Jag skiljer på misstag och ''sccenarion man inte kan planera, därav att man ska låta spelarna ta fria val''. Jag är inte intresserad av sånt, det får du skriva om Kröjjf. Det är du onekligen proffs på. Jag är intresserad av taktiken och spelet, det jag och mitt lag kan kontrollera. Du har tagit det här till en extrem nivå, med Michael Jackson, självmål, domarmisstag, Messi och Peter Shilton. Det jag skrev om var att jag vill att mitt lag ska ha allting planerad inför en match. Om du kan fotboll (jag vet att just den där meningen tar hårt på dig) så förstår du att i Peps Barca så var allting planerade. Ja, jag står fast vid att tränaren är den viktigaste ingrediensen i ett lag. Alla dagar i veckan. När du blir mer djup i ditt fotbollstänk och förstår fotboll bättre, då kommer du komma till en sån slutsats idag. Jag kan knocka dig i den diskussionen hur lätt som helst, och det är bara att följa tidslinjen 2008-2017 för att förstå tränarens betydelse. Och titta då på ''ditt'' lag. Inga Argentinas 86 lag eller Michael Jacksons, FC Barcelona 2008-2017.

Om en spelare dribblar av 7 motståndare, så kan den händelsen också vara planerad. Det handlar inte om att tränaren ska säga till sin spelare på nån valfri träning i juli ''så här ska du dribbla för att dribbla av 7 spelare''. Om du har gett friheten till en spelare att försöka dribbla av 7 spelare, då har du också det där planerat! För du har gett den friheten till spelaren att göra det ''oförutsägabara''. Det som är ''oplanerade scenarion'' är egentligen planerade scenarion. Sen det där med självmål, domarmisstag och Maradonas handsmål, det får du ta Kröjjf. Jag ger upp. Du ''vinner'' den diskussionen. Jag är inte ens ett dugg intresserad av sånt. Det är du proffs på. Jag håller mig till mina ''djupanalyserade'' taktiska sekvenser i en match där jag kan kontrollera mitt spel och mitt lag. Resten får du ta.
Barcelona Den vise mannen
2017-02-03 14:03
Kröjjf Kan inte annat än hålla med Iniesta70, snacka om att ge svar på tal. Du är i fel bransch i det civila. Är helt övertygad om att du hade blivit en enastående advokat. Om jag själv någonsin kommer i onåd med rättvisan och är i behov av advokat, I will give you a call! Har själv stor respekt för duktiga tränare men har personligen väldigt svårt när det kan sitta och analyseras fram brister och svagheter på allting som händer på plan. Spyr lite mungipan ibland när div studioexperter (oftast gamla tränare) sitter och förminska försvararnas insatser (med hjälp av slowmo och åtta olika vinklar) när exempelvis Messi återigen har gjort ett gudsverk som efterlämnar en doft av Gandalfs trolleristav. Slutsats: Allt går INTE att förutse men det går att förbereda sig extremt noga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-02-03 13:44
Iniesta70 Om Neymar ska ta nästa kliv(vad det nu är, tror att många menar att göra fler mål), då måste han få spela på sin rätta possition. Ytterforward och inte yttermittfältare. Alla behöver ta kliv, men för mig är Messi, Neymar och Mascherano de spelarna som hållt högst kvalité över hela säsongen.
Barcelona oocbgb
2017-02-03 12:55
[QUOTE=Bollinnehavet]Åh, jag pallar inte mer än att bara skumma igenom och scrolla förbi snacket om öppet vs stängt forum under match. Men jag läste nåt igår eller förrgår som jag tyckte lät jäkligt bra. Ett alternativt forum kallat "Camp Nou" vid sidan av Les Rambles kan ju vara ett så kallat match-forum där oneliner-orgien kan få ur sig sina reaktioner, "skjuuuuuuut", "säääälj sopan", " korrupta fittdomare!!!!", "Real Franco!" och andra goa reaktioner. Så kan vi andra ha våra mysdiskussioner i fred på Les Rambles utan att behöva lägga ner det oerhört jobbiga jobbet på att scrolla 8 sidor. Matchforum. Ja tack. Les Rambles stängt under match. Ja tack. Så får alla som dom vill. [/QUOTE] Haha.. Men det är en perfekt lösning, frågan är: Går det att ha dubbla forum på SF?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-02-03 10:49
Xaviesta Att moderatorerna pissar i motvind och får nån form av naiv "tumavtrycks" tornado tillbaka som tack för all tid som de lagt ner av sin personliga fritid för att vi alla ska kunna äta vid ett rent bord är för mig höjden av otacksamhet. Nåja, "saken" ligger inte i mina händer, men väl i mitt intresse. Neymar har blivit den perfekta syndabocken för detta kollektiva haveri till spel. Obefogad? Nja, nog har den unge brassen dragit sitt strå för att få sin beskärda del av "motorsågsmassakern" som ibland har bedrivits mot honom, men visst har du en klar poäng i att han inte varit sämre än nån annan, roten på problemet ligger inte på det individuella planet hos enstaka Barca lirare, även om deras sänkta självförtroende inte får dom att lysa eller nå upp till deras normala dribblings höjder. Vi kan även ta stackars Roberto som exempel. Sakta så suddas hans identitet ut som en blivande mittfältsmajestät när han utan stöd och vind för våg förväntas fylla Alves skor som vikarierande världshögerback men istället hamnat i nån form av oändligt "beep-test" rekord. Själv har mitt finger fastnat på repeat knappen o jag mumlar samma refräng all over again. De flesta av våra mittfältare har fått ett årskort på nån form av "merry-go-round" karusell. Så det är horribelt svårt att se vad en kille som Gomes eller Denis är kapabla att utföra i ett harmoniskt välmående mittfält, där Iniesta är frisk och kan leda de ny killarna in på rätt spår. Om Neymar ska ta nästa kliv i sin utveckling så tror jag personligen att han behöver höra en ny röst nere i Camp Nous katakomber. Men hey, vad vet jag, en halvtaskig dribbler som oftast sitter med öronkåporna på o med en utspilld Samuel Adams över mjukisbrallorna när Barca ännu en gång gnidit gafflar mot tallrikar i minst en halvlek. Edit: tack Kröjjf för att du höll mig vaken igår natt med ditt förträffliga inlägg. Nu återgår jag till min exil on mainstreet, om jag inte hittar nåt att lägga näsan i blöt i.
Barcelona Bollinnehavet
2017-02-03 10:47
Åh, jag pallar inte mer än att bara skumma igenom och scrolla förbi snacket om öppet vs stängt forum under match. Men jag läste nåt igår eller förrgår som jag tyckte lät jäkligt bra. Ett alternativt forum kallat "Camp Nou" vid sidan av Les Rambles kan ju vara ett så kallat match-forum där oneliner-orgien kan få ur sig sina reaktioner, "skjuuuuuuut", "säääälj sopan", " korrupta fittdomare!!!!", "Real Franco!" och andra goa reaktioner. Så kan vi andra ha våra mysdiskussioner i fred på Les Rambles utan att behöva lägga ner det oerhört jobbiga jobbet på att scrolla 8 sidor.

Matchforum. Ja tack. Les Rambles stängt under match. Ja tack. Så får alla som dom vill.
Annons: