/spanien/barcelona/forum/925.aspx/spanien/barcelona/forum/925.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Viggo - Grande Busquets
2016-04-20 08:52
Med 10 omgångar kvar och en ledning på 10 poäng såg allting så ljust ut. Så ljust att vissa härinne firade ligaseger och nästan såg ner på folket som inte riktigt vågade fira ännu. Med 5 omgångar kvar är den ledningen nu bortblåst, vi ligger 1a endast tack vare bra inbördesmöten. Vi ligger 1a med en form som inte ens matchar den sämsta formen west ham visat upp under denna säsong. Idag känns ligan verkligen inte säker, den osäkerhet jag kände för 6 veckor sen har aldrig känt så befogad som den känns nu. Jag förväntade mig att laget skulle ta hem ligan, men vågade inte riktigt tro på det. Peps ord ekar i huvudet, formen ska vara bäst i slutet av Mars och hållas uppe till sista matchen i Juni. För vårt Barca vart det fel. Vi fick med oss alla resultat fram till April, nu stämmer det inte längre. Vår nonchalanta attityd kom ikapp oss, både spelarna och fansen. Vi har trots allt en chans att "rädda" denna säsong. Det är fem på pappret "enkla" matcher kvar i ligan. Jag vågar säga att vi spelade bra mot Valencia men saknade skärpan i avsluten. Spelar vi som mot Valencia men håller fokus hela vägen till att bollen är i mål kommer vi ta 15 poäng och därmed vinna ligan. Jag hoppas, jag tror och jag vet att laget har vad som krävs. Det gäller att spelarna tar ansvaret nu, tar tag i varandra och visar att dem vill det här. Jag såg tendenser mot Valencia, jag vill se ännu mer av det under dem sista matcherna. För vi kan och vi ska vinna den här titeln.
Barcelona DM1982
2016-04-20 07:15
[QUOTE=Liunil Masse]Vi går minus när vi når framgång? What the... [/QUOTE] Tror att det handlar om bonusar och annat men 25 miljoner låter mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-04-20 05:57
Alba har ju varit katastrofal.. Inte konstigt att han får snetändning på killen. Snubben har ju misslyckats fatalt med allt från inspel, passningar till positionsspel ä.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-04-20 01:09
@Santiago Cazorla:


Inte nog med så var han mycket mer rörlig. Nu menar jag inte att han sprang ihjäl utan jag menar ibland var han på mitten för sen bredda igen när det var trångt. Då blir svårare att markera honom.

Såg här någon som länkade hur många chanser Barca brände mot Valencia. Vilken jobbig match. Jag blir hellre utspelad än förlora så där.

Nu får vi hålla alla tummar att alla chanser vi har bränt går in de kommande 6 matcherna. Det är väl 5 liga matcher och finalen i copan som är kvar? Eller räknar jag fel.

Ville bara lägga till. Det har gått två dagar sen vi spelade match. Halva forumet har sålt 70 &% av laget. Vilka ska möta Deportivo imorgon :-) ?

En sista då? Hur blir det med Neymar? Blir han avstängd ?
Barcelona Reymar
2016-04-20 00:23
@Lionel "Rey" Messi:

Ingen spelare är immun från kritik. Spelar man så dåligt som han gjort på sistone ska han kritiseras oavsett vad han gjort tidigare.

Santiago Cazorla

Föreslår att du skippar läsa mina inlägg eller ännu bättre gå tillbaka till Arsenals forum! Är du trött på att ständigt komma fjärdeplats och bytt klubb?
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 23:43
[QUOTE=Mido]Enligt deportivo så kommer klubben FC Barcelona förlora 25 milj € om klubben tar dubbeln. [/QUOTE] Vi går minus när vi når framgång? What the...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 23:38
@Lionel "Rey" Messi:
Jag insåg senare att det var samma skribent som sa att Busquets var lätt att ersätta så ja, nästa gång är det bäst att låta bli att svara 'Reymar'.
Barcelona Mido
2016-04-19 23:35
Enligt deportivo så kommer klubben FC Barcelona förlora 25 milj € om klubben tar dubbeln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-19 23:18
[QUOTE=Santiago Cazorla]Så du säger att Lucho förtjänar respekt efter trippeln(vilket är helt rätt) men det verkar alltså inte gälla en spelare som har vunnit två tripplar med Barcelona? [/QUOTE] Och inte bara vunnit, men varit delaktig i allra högsta graden till båda. Tycker folk borde ignorera Reymar, skapar bara kaos i forumet i onödan. Om någon hade sagt att jorden inte är rund hade väl ingen reagerat, samma med Messi. Ingen borde reagera när någon kritiserar honom. Han har gjort för mycket för oss för att bli kritiserade på det viset.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2016-04-19 23:05
[QUOTE=Vlom]I länktipset hittar du och andra den skamlösa filmningen som Vidal gjorde mot Werder Bremen... [/QUOTE] Har ogillat Vidal för detta sedan Juventus tiden. Han spelar hårt och ofta fult men filmar så fort han får chansen. Dubbelmoral much?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-04-19 22:59
Vad vidrigt av Vidal. Hade det varit Barca så hade Viasat gjort 3 timmars dokumentär. Vidriga Viasat
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-04-19 22:39
Xaviesta Tack. Den utlösande anledningen till att jag kom att tänka på "iniestaincidenten" och tro mig det finns flera händelser samma slag som jag väljer att hålla för mig själv, var att jag förutom Gabriels inlägg igår"råkade" sitta och se sista avsnittet av en hyfsad miniserie om spitfireflygande stridspiloter i eftermiddags, som hette "Piece of cake" Och i vilken den avslutande repliken var exakt dom orden. Så dröm om min förvåning när jag direkt efter går in på Les Rambles och i en kommentar på mitt då senaste inlägg, redan på första raden får läsa precis dom orden: "Piece of cake". Scary. Hoppas hur som helst du finner det mödan värt att snart skriva egna inlägg härinne i samma omfattning som förr, för du behövs! Nu, mer än någonsin.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 22:31
[QUOTE=Ribohn Fan]Ja! Douglas Costa shit vad bra! vilket lag. Alba. Pique. Masken. Alves Busquets. Messi. Iniesta. D.Costa. Suarez. Neymar. [/QUOTE] Bayern Munchen med sin välmående ekonomi ska sälja en av sina stjärnspelare till en CL-rival. Not likely.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 22:30
Imorgon tror jag ligan avgörs... Deportivo-Barca Athletic Bilbao-Atletico Madrid Real Madrid-Villarreal Redan smånervös.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-19 22:28
Ja! Douglas Costa shit vad bra! vilket lag.
Alba. Pique. Masken. Alves
Busquets.
Messi. Iniesta.
D.Costa. Suarez. Neymar.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 22:26
@Ribohn Fan:


Senast nu mot Valencia tyckte jag Messi höll sig mer till höger igen så jag hoppas han fortsätter så istället för att hela tiden vara centralt som mot Atlético, Sociedad och Real.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 22:23
Ronaldinhos mål mot Villarreal med Ray Hudson och Phil. Fy fan alltså, fortfarande en av mina favoritmål någonsin.
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-19 22:20
Santiago Carzola Det är just det som är lite vårat problem att Messi och Rakitic springer på samma yta och vi får inget hot på högerkanten när Messi går in i mitten och söker boll hela tiden. Jag tycker det bra att han söker boll, men som sagt vi tappar hotet på kant. Vi spelar ju också med offensiv svängd 3-manna innermittfält(1-2). Busquets klarar defensiva och Iniesta som vänster offensiv mitt bara bäst. Men Rakitic som höger offensiv mitt är inte tillräckligt snabb, rörlig, dålig fysik och inte bolltrygg nog för att klara den rollen.
Barcelona Xaviesta
2016-04-19 22:08
"Delaktig i det målet" haha skön läsning, Kröjjf! Vad skulle vi gjort utan dig och Iniesta den där magiska kvällen? ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-04-19 22:05
@enkos:
I länktipset hittar du och andra den skamlösa filmningen som Vidal gjorde mot Werder Bremen...
Barcelona enkos
2016-04-19 21:57
Vilken filmning av Vidal och Bayern fick straff. Hade det varit Barca hade det snackats i en månad nu.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-04-19 21:56
Ribohn Fan Messi har gjort mest mål i Europa under 2016, det är för tidigt för honom att börja spela längre ner i planen imo. Jag gillar honom mer på högerkanten eftersom han är svårare att plocka upp för motståndarna och det gynnar både lagkamraterna och honom. Mot Real när han var så centralt var det enkelt för Real att försvara eftersom de spelade med Kroos-Casemiro-Modric, om Messi hade varit på kanten hade de varit tvungna att täcka större ytor och hjälpa Marcelo mer. Samma mot Atlético vilket också ledde till att Suarez knappt hade några ytor att springa på. Edit: Annars håller jag med om att det behövs avlastning och MSN måste börja acceptera att bli utbytade.
Barcelona Barca4life98
2016-04-19 21:53
Ribohn fan Låter som Douglas Costa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-04-19 21:34
Jag tycker prio ett är en ny etablerad vänster fotad ytter, som är snabb, teknisk och spelsinne. Då kan man rotera MSN och det bästa av allt använda Messi där han nästan alltid fördriver sin tid på mittfältet fri roll. Messi har klara kvaliteer att spela även försvars spel om han vill. Ett exempel är CL mot Atletico, när han springer i kapp Carrasco och tar bollen och vänder och går till anfall. Hade det varit Rakitic eller Ardan(dem måste vi göra oss av med)hade dem alldrig hunnit i kapp, det slutat med glidtackling och inkast till motståndarna eller frispark. Messi kommer inte att göra lika mycket mål framöver, fast det måste han bara acceptera. Messi kan bli utsedd till världens bästa spelare ändå. Till skillnad mot Ronaldo han förblir en soppa om han inte gör mål.
Barcelona Kröjff
2016-04-19 21:31
Igår skrev Gabriel om sin far som rakade av sig sitt nyanlagda skägg och såg till att möblera om lite i sin lägenhet, i förhoppning om att dessa små ändringar skulle bli en vändning av den onda trend Barca befinner sig i resultatmässigt med fyra förluster på raken. Magiskt tänkande är dock ingen nyhet för mig. Själv har jag bytt barcatröja om jag haft den på mig vid en förlust, i fåfäng förhoppning om att det ska bidra till vinst. En av mina arbetskamrater som är stor United-fan gav mig därför genast diagnosen dissociativ narcissist, så fort han fick veta det. Själv föredrar jag att kalla det för gammal hederlig skrock; låter "liksom" lite trevligare. Och vid närmare eftertanke så kanske en helbrägdagörare via handpåläggning på Mathieu skulle kunna göra underverk så till den grad att denne vänder den nuvarande nedrans förlustsviten, eftersom Barca faktiskt förlorat samtliga sina matcher sen fransosen blev skadad. Själv har jag utöver mina tröjbyten ytterligare ett "knep" jag tar till när nöden så kräver. Jag går ut från krogen eller vardagsrummet om tiden börjar rinna ut och Barca måste göra mål. I full visshet om att erfarenheten vid toalettbesök och dylika naturliga nödvändigheter, är att det oturligt nog nästan alltid görs mål när jag inte befinner mig framför TV:n. Men denna jävla otur går ju att utnyttja till sin fördel också, har jag "tänkt" i mina svagare stunder. Och erfarenheterna som följt har faktiskt uppmuntrat mig att fortsätta på den inslagna linjen, till mina vänners stora munterhet och min egen motsägelsefulla förtret. Så vad tror ni jag gjorde när exempelvis Iniesta satte långskottet på stopptid mot Chelsea på Stamford Bridge i Champions League. Jo, stod utanför puben och rökte med blicken in i en optikbutik, när jublet inifrån krogen fick mig att slänga ifrån mig ciggen osläckt och göra en maxlöpning in igen. Lagom för att få se reprisen. Jo, det är sant. Just det målet är enligt många culés dessutom det absolut bästa fotbollsminnet man bär på och jag missade det i realtid (fult ord). Vilket det å andra sidan var mer än värt, eftersom jag på något konstigt sätt fortfarande känner mig lite delaktig i målet. Om det sen gör mig till dissociativ narcissist skiter jag i. Åtminstone så länge diagnosen föder framgång för FCB!
Vlom
2016-04-19 21:01
Snyggt mål av Marco Asensio mot självaste Celta Vigo för en liten stund sedan... Det är så himla synd att han gick till Real Madrid istället för oss. Tyvärr så har spanjoren varit helt strålande bra för Espanyol (där han är utlånad) och är den största anledningen till varför vår lokalrival överhuvudtaget lyckades undvika nedflyttningszonen. Han är onekligen bättre än Halilovic.
Barcelona Liunil Masse
2016-04-19 19:36
Enligt spanska AS som hänvisar till italienska La Repubblica så är Barca redo att försöka locka över Verratti i sommar. Man kommer buda €60 miljoner. Jag tror Verratti kommer vilja lämna. Tror han redan tröttnat på att åka ut i CL-kvarten hela tiden o vinna ligan varje säsong överlägset utan att behöva svettas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2016-04-19 19:07
@Barca4life98:


Blir fan illamående så fort jag läser rykten om att vi ska vara intresserade av brasilianska spelare. Det räcker nu, helt seriöst. Vi borde införa någon sorts regel om max 2,3 brassar i laget.


Att Hummels ryktas till oss är väl typ det bästa jag hört på länge men vår inkompetenta ledning lär ju köra på någon Marlboro light denna gång.
Har en stark känsla av att Pep & Txiki kommer fixa in Hummels och Gundogan till City. Sen kommer vi stå där som vanligt dagen innan fönstret stänger och buda 25 m på Marquinhos
Barcelona Barca4life98
2016-04-19 18:52
Fagner från Corinthians, högerback som ryktas till oss enligt fotbollstransfers.com Har också läst att Santi Mina och Mats Hummels också ryktas till oss. Spännande.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-04-19 18:32
It is understandable. The rising profile of Neymar is threatening some weaklings out there. The way people jubilate and celebrate when Barca loose a match in recent time shows that Barcelona FC are greater than them all.
Annons: