/spanien/barcelona/forum/9226.aspx/spanien/barcelona/forum/9226.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
2012-05-07 23:52
1.70-ligan - Cuenca y Tello
Vi får nog agree to disagree helt enkelt. Jag tror att Bojan skulle göra kantjobbet lika bra/dåligt som Cuenca eller Tello - men att han framförallt kan spela i mitten istället för Villa när det behövs. Alltså en mer flexibel spelare. Det har inte funnits någon som har kunnat ta Villas roll som center i hans frånvaro, vi hade behövt en spelare som Bojan. Och pengarna vet jag inte ens om man behöver prata om. Det är som sagt samma pengar som vi fick för honom förra sommaren. Visst, har vi en råtajt budget och vill lägga pengarna på annat som prioriteras högre så förstår jag klubben. Annars är 13M för en spelare som man vet funkar i laget, på planen och utanför planen inte direkt en gamble med pengar - som ett chansköp lätt kan vara. Vi har slängt många 13M i sjön på spelare som Caceres, Keirrison, Henrique, Chygrinsky och viss mån Zlatan. Behöver vi en bredare trupp (vilket jag tycker) är Bojan ett bra alternativ och med låg risk.

Sedan är det såklart att vi inte kan sitta med så många anfallare (Messi, Alexis, Villa, Cuenca, Tello, Bojan, Pedro, Afellay - och om man kommer envisas med Cesc och Iniesta också). Men då är ju sanningen att i princip alla andra alternativ är kantspelare - förutom Bojan som är center. Just därför anser jag att han skulle göra större nytta i laget än Cuenca eller Tello.

Det är mina 5 cent, du får ha dina.
Barcelonistas
2012-05-07 23:46
Petersays

Bojan har inget att göra i en klubb av Barcelonas kaliber och det är bevisat. Han klarar inte av den enorma pressen som finns i Barca, där du måste leverera konstant om du ska klara dig. Lägg därtill den enorma konkurrens som finns i anfallet hos Barcelona med spelare som Messi-Pedro-Villa-Sanchez listan kan göras långt.Sen dom 20 tals chanser han fick under dubbel säsongen utan att kunna bidra med ett smack.

Spelare som Tello och Cuenca kommer in och vill verkligen visa vad dom går för. Dom levererar och får förtroende av tränaren för fortsatt spel. Dom gånger Bojan fick spela såg han ut som en spelare som var helt slut, den här statusen som han hade i Barcelona blev hans död tillslut tyvärr.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 23:42
Petersays

Som central anfallare är Bojan bättre. Men som vikarierande ytter, vilket är vad Bojan fick agera i Barca mestadels, väljer jag Cuenca och Tello före.
Jag tycker båda dessa herrar har bidragit med mer denna säsongen än vad Bojan gjorde under sin sista... och då ser jag ingen större anledning i att byta ut någon av dessa för att ta hem Bojan igen för 13milj euro. Inte heller ser jag någon direkt mening med att köpa hem honom som striker. Ska en sådan in behöver vi snarare en med lite längd och huvudspel också.

Återigen, jag älskar Bojan och hoppas han tillslut kan ta vara på all sin talang och blomma ut till en fullfjädrad stjärna. Men platsen för att göra detta är inte i Barcelona. Inte som det ser ut idag.
Barcelonistas
2012-05-07 23:35
Den här säsongen har vi haft en Pedro som har varit helt off, samt en Villa som har varit borta i stort sett hela säsongen. Sanchez har ännu inte riktigt kommit in i spelet även om jag tycker att hans prestationer hittills har varit på en godkänd nivå. Men inför nästa säsong så måste anfallet helt klart bli vassare än vad den är just nu, vi har en Messi som gör sina 40-50 mål varje säsong. Men det krävs ochså att andra spelare ochså kan leverera viktiga mål i matcher där Messi kanske inte är på sitt bästa humör.

Ser verkligen framemot nästa säsong med en skadefri trupp, vill se tre anfallare där uppe som verkligen levererar mål efter mål. Men den stora frågan är om vi inte ska värva in någon anfallare trots allt? Mario Gomez och Van Persie är några spelare som jag hade velat se i Barcelona.

Pedro-Messi-Sanchez

Villa-Messi-Sanchez

Messi och Sanchez är givna i elvan enligt mig, vänster kanten får Villa och Pedro rotera om helt enkelt beroende på vem som har bäst form.
Barcelona petersays
2012-05-07 23:34
Och jag tycker ni är hårda mot Bojan. Han gjorde ett bra jobb när han spelade som center. Det var när Pep, i brist på vänsterytter, flyttade ut Bojan på kanten som problemen började. Han fick sluta göra det han gjort bra (mottagning och avslut) och istället göra det han kanske inte är lika bra på (man mot man).

Killen kom till Barca som 9-åring, blev uppflyttad i a-lagstruppen som 17-åring, hade när han lämnade förra sommaren redan gjort 163 a-lagsmatcher och 41 mål. Det lovar jag redan nu är mer än Cuenca och Tello kommer göra tillsammans. Bojan har mer Barca i blodet än många andra, och nu har vi chansen att köpa tillbaka honom för samma summa som han såldes för, killen fyller 22 i sommar - jag förstår verkligen inte hur man utan betänketid kan avfärda idén och snacka om honom som en has been.
,Sami
2012-05-07 23:32
Roma want to sign Bojan Krkic (21) permanently. Now still buy-back clauses. Roma and Bojan have almost deal. Clubs will talk later. [as ona]

Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-07 23:27
dbl post..
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-07 23:27
petersays

Vad gör Busquets så speciell var en fråga som många ställde sig för två år sen när han började göra väsen av sig. Ser du någon ställa samma fråga?

Cuenca är taktiskt mer adept än Tello och är mer mångsidig, är snabb, teknisk, bra passning, bra syn, mycket bra inlägg.

Tello är bara snabb..
Barcelona petersays
2012-05-07 23:26
"Vi kan inte ha 2 Alves-typer på båda ytterback-kanterna. Därför säger jag nej till till J.Alba. "

Men är det inte lite tråkigt att vi i tre säsonger bara haft EN offensiv kant? Alla anfall kommer från högerkanten. Jag tycker spelet var mycket mer varierat när vi hade offensiva vänsterbackar (Gio, Sylvinho) som överlappade och slog vassa inlägg. Och vi hade Ronaldinho och Messi där framme som ofta böt kant i matcherna. Det var effektivt och det var underhållande.

Bara för att man har två ytterbackar med offensiva kvalitéer betyder det inte att båda måste gå i offensiven samtidigt. Man kan turas om, spela på båda kanterna - de flesta andra lag har två kanter. I Barca kommer 9 av 10 anfall på högern vilket gör oss VANSINNIGT beroende av Messi och Alves.

Nä, bredda de offensiva kvaliteterna och mix it up lite - så kanske det blir svårare för lag som Chelsea och Inter att parkera bussen.
Barcelona petersays
2012-05-07 23:20
"Namn: 1.70-ligan - Cuenca y Tello
Sänt: 2012-05-07 21:58
Jag vill i dagsläget inte ha hem Bojan. Jag gillar killen som spelare och person men ser inget behov av honom alls i dagsläget. Han skulle aldrig ta en startplats och som reserv tycker jag Cuenca/Tello är bättre. Ska vi införskaffa en forward bör det vara någon som bidrar med något annat! "

Ähum? Nu undrar jag om jag läser rätt. Du menar att Cuenca och Tello tillför något medan Bojan å andra sidan inte gör det? Dom är bleka kopior av kantlöpare som Messi och Alexis. Bojan har vart allra bäst framför mål, när han fick spela i mitten och nästan agera lite fox in the box. Något vi absolut hade behövt när Villa var borta.

Jag är väldigt nyfiken på vad som gör t.ex. Cuenca så speciell? Tello har snabbhet, men inte så mycket mer. Vad har Cuenca? Alltså, ingen disrespekt - han är en bra spelare. Men att han skulle vara något utöver det vanliga och ett bättre bänkalternativ än Bojan? Forget about it!
Barcelona Ibillay
2012-05-07 23:17
Om man ska tro Raffe Van der vaart så är Verthongen redan en spurs-spelare....hoppas det inte stämmer. Hade gärna sett honom som vänsterback hos oss. Vi behöver en stor stark Abidal typ på vänster. Vi kan inte ha 2 Alves-typer på båda ytterback-kanterna. Därför säger jag nej till till J.Alba.
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 23:16
Roma want to sign Bojan Krkic (21) permanently. Now still buy-back clauses. Roma and Bojan have almost deal. Clubs will talk later. [as ona]

Så lät det inte imorse. De behöver nog inte oroa sig, barca lär inte utnyttja klausulen.
Barcelona Pep, The Creator
2012-05-07 23:15
Higuan är en som jag verkligen gillar som spelare men vill aldrig att han spelar i vårt lag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 22:46
Barcadinho

"Jag vill inte ha en spelare som blir serverad målchanser framför näsan på motståndarnas målvakt, men inget mer. Jag vill ha en som kan göra en del på egen hand.
Och helst ska det vara någon med ytterst bra huvudspel. Vi har inte sådana anfallare/mittfältare och försvinner Keita så har vi inte heller en sån spelare på bänken"

Jag låter dig tala åt mig. Tack
Barcelona Gonzalez_Barca
2012-05-07 22:38
Éluc

Vafan är det för Madrid fasoner? :/

En fråga, tillhör Keirrison och Henrique fortfarande oss?
Barcelona barcetia - #ANIMSABIDAL
2012-05-07 22:33
Culé - Messi y Alexis

Hur sugna tror du de var på att sälja Juan Mata, David Silva och David Villa?

If the price is right, Valencia will sell. Nou Mestalla är dyr som fan och de behöver cash.
Barcelona Tiki-Taka
2012-05-07 22:31
Varför köper man inte Bota permanent och ger honom chansen!? Helt fel att inkludera honom i någon annan affär !
Barcelona Éluc
2012-05-07 22:24
"Barcelona will buy back Sporting defender Alberto Botia (23) for 2.8M to include him in another transfer. Sporting get 30% added value. [sy]"
Barcelona Culé - Messi y Alexis
2012-05-07 22:21
Jag är en av dem som är för en värvning av Jordi Alba. Han är ung, snabb, spelat i La Masia. Han är Barca-material. Skulle bli överlycklig om vi värvade honom. :P

Tror dock inte Valencia är så sugna på att sälja honom, tyvärr. Förstår inte hur vissa här inne VERKLIGEN tror att han kommer till oss och är den mest realistiska värvningen av alla som har nämnts i median.
Barcelona Briljanté
2012-05-07 22:15
1.70

Jag förstår precis hur du menar men Bojan är ändå Bojan. Han kommer alltid finnas i mitt hjärta och det är därför jag en vill se han i truppen.

På tal om tidigare Barca spelare så är Alba den mest realistiska värvningen i sommar. Allt lutar åt att vi får honom för en summa mellan 12-14 milj euro.

Verthongen verkar som ett bra köp då han kan spela på så många positioner. Men hellre tar jag tillbaks Botia då han har mer erfarenhet utav spansk fotboll och även billigare. Då har vi råd med "target" player som kan bidra med sin storlek. Llorente/Cavani/Falcao blir nog för dyra men billigare alternativ finns. Kanske Berbatov? Pep var ute efter honom tidigare och vi ska inte underskatta hans hjärna. En av de smartaste anfallarna.
Barcelona Barcadinho.
2012-05-07 22:15
Bojan har inte varit särskilt bra i Roma den här säsongen. Den eviga inhopparen utan att han lyckats slå sig in i startelvan.
Jag ser tyvärr inte en rimlig möjlighet att han gör dunder i Barca.

Jag vill inte ha en spelare som blir serverad målchanser framför näsan på motståndarnas målvakt, men inget mer. Jag vill ha en som kan göra en del på egen hand.
Och helst ska det vara någon med ytterst bra huvudspel. Vi har inte sådana anfallare/mittfältare och försvinner Keita så har vi inte heller en sån spelare på bänken.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-05-07 22:11
¡Barca! - Crèma Catalana (Barcelona) :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 21:58
Jag vill i dagsläget inte ha hem Bojan. Jag gillar killen som spelare och person men ser inget behov av honom alls i dagsläget. Han skulle aldrig ta en startplats och som reserv tycker jag Cuenca/Tello är bättre. Ska vi införskaffa en forward bör det vara någon som bidrar med något annat!
Barcelona Briljanté
2012-05-07 21:50
Jag skulle faktiskt inte säga nej till Bojan om han återvänder. Skulle bredda truppen rejält och tror faktiskt han skulle acceptera en bänkplats nu när han borde fattat att han inte är en "supertalang" längre. Vem vet, han kanske överraskar oss?

Annars måste jag hålla med L.A.M Nr 10 att vi måste bli ett bättre lag igen. Ett lag där alla gör mål och inte bara Messi. Det är nyckeln till att vi återigen ska vinna.

En sak som nu iallafall är skönt är att vi inte går in som favoriter nästa säsong. Ett Real med Mourinho är nu favoriter till CL och Ligan och känns skönt att jaga istället för att bli jagad.

Skulle Pep vinna allt i år skulle nog Vilanova ha en enormt stor press på sig.
Barcelona oxfilé
2012-05-07 21:49
Hehe man undrar vart alla Spanien haters håller hus nuförtiden. Minns för exakt ett år sedan hur det var fullt med haters på diverse forum som spammade med kommentarer som: "z0mg omg la liga är sämst två lag bara sämsta ligan".

Barcelona B-Guden
2012-05-07 21:42
@¡Barca! - Crèma Catalana:


Nej, men han petar sig i näsan sedan torkar han av sig det på en unges kind som ska gå in med han på matchen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2012-05-07 21:21
Jonas

Casillas har misshandlat barn? Vad har jag missat?
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-05-07 21:18
Sorry för OT, men ikväll njuter man som guling över att ha plockat 3p av Sveriges Real! :)
Real Madrid 14Guti
2012-05-07 21:13
Nu när silly seasonkarusellen börjar snurra, har Tito själv uttryckt några åsikter/önskemål om A-lagstruppen?

Helt galet med Messi också, för inte många år sedan kändes det omöjligt att någon ens skulle hålla 1,0 i målsnitt. Messi är ju nästan på 1,5. Overkligt. Tror inte ni behöver oroa er över att bli för beroende av en spelare, det ordnar sig nog när ni har Alexis och Villa oskadade till nästa säsong.

Vi har turats om att slå alla rekord de senaste åren, ett år slog Real Madrid poängrekordet men kom ändå 2:a, FCB slog det hårdare. I år slår ni målrekordet men kommer ändå 2:a, Real Madrid slår det mer. Måste säga att jag ser fram emot en tid när siffrorna återgår till något mer normalt och tror också att det blir så hyfsat snart. Längtar till en tid då man återigen kan vinna ligan på 80 poäng och pichichin på 25 mål. Vad som händer just nu är onormalt.

Väl mött allihopa, nästa säsong blir hård och jämn som vanligt.
Barcelona Jonas - tots units fem força
2012-05-07 21:10
Den spelare i Real som jag har absolut mest respekt för är Kaka, förut även Cassillas innan han började misshandla oskyldiga barn med snorkusar.
Annons: