/spanien/barcelona/forum/922.aspx/spanien/barcelona/forum/922.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2016-03-06 16:23
Snälla Alba skärp till sista passen, det där är alldeles för bra chans för att slarva bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-03-06 16:23
Ah Messi, så mycket bättre än någon fotbollspelare nånsin kommer vara. Han är 28 så det är bara att njuta av de här sista säsongerna för det kommer ALDRIG att finnas nånting liknande igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-03-06 16:23
Otroligt bra spel, men vi bör nog sätta 2an snart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-03-06 16:22
Vilken raid av Messi där precis. Ljuvligt att se!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-03-06 16:17
Vilken jävla spel det är idag i första halvleken.

En touch- spel. Synd att Messi är den enda som slår den på djupet..
Barcelona Katalano
2016-03-06 16:15
Vilka passningar av Messi.
Barcelona Kröjff
2016-03-06 16:10
@Liunil Masse:


Liunil Masse

Tack för klippet. Men i flera av situationerna syns det mig som det är domaren som är i skottgluggen och då ska gudarna veta att Pep bara är en i mängden av semaforer utmed sidlinjen. Och när Guardiola gestikulerande och exalterat "pratar" exempelvis med Xavi, så kan jag för min egen del inte spåra någon utskällning. Däremot ett extremt engagemang.

Och skillnaden mellan helhjärtat engagemang ut i fingerspetsarna och "tokspel" är kanske så pass hårfin i Peps fall, att det är det som är hans problem på sikt när han snart ska få utstå kritik från och konfronteras med den engelska skandalpressen. Och kanhända att det var den personligheten som tvingade honom att ta en time out, för att sen lämna Barcelona och hamna i en infekterad konflikt med sin gamle kamrat och kollega Tito Vilanova, på vägen.

Vad sen gäller vredesutbrottet mot Sanches avslutningsvis i videoklippet, så har jag redan kommenterat det i ett tidigare inlägg och redogjort för vad jag tror var orsaken bakom det. Besvikelse över en skada som övergick i ilska när Pep troligtvis trodde att chilenaren talat tyst om sin skadekänning. "By the book".

Annars måste jag säga att jag kommer att tänka på den gamle sovjetiske ishockeytränaren Tichonov, när folk försvarar Pep med att han på sitt komromisslösa sätt plockar fram det där alldeles extra i sina spelare. Det gjorde minsann tyrannen Tichonov också. Men få om ens någon utanför det sovjetiska ishockeyförbundet och politbyrån, fick väl för sig att applådera honom för att hans mannar spelade fantastiskt och prenumererade på guldmedaljer i såväl VM som OS.

Dämed inte sagt att jag sträcker mig så långt att jag försöker framställa Pep som den dogmatiske despot sovjetunionens förbundskapten betedde sig som, i avbytarbåset, Men när någon säger att Messi sannolikt inte hade blivit så bra som han blev, om inte Guardiola pressat honom att prestera sitt absolut bästa med sin kompromisslöshet, så måste man ju i konsekvensens namn också fråga sig om det var Peps fel att en spelare som exempelvis Bojan, vilken spåddes en lika ljus framtid som Lionel i tonåren, inte stod pall för trycket när det kom till kritan. Utan tvärtom tog flera steg tillbaka i sin utveckling. Från att dominerat Spaniens U-21 som 17-åring, blev han t o m bänkad till och från när han hade hunnit bli 4 år äldre; d v s 21.

Ett vet vi hur som helst med säkerhet. Nämligen att man inte kan både äta kakan och ha den kvar. Och att alla fotbollsspelare är individer i likhet med till exempel orienterare, som trots samma karta och kompass gör olika vägval, kan ju knappast komma som nån överraskning . Därför kan dom heller inte dras över en och samma kam, när det kommer till pedagogiska grepp. Och för att nu våga ta steget fullt ut och verkligen svära i kyrkan. Fan vet om inte Erik Hamréns ryggradslösa och insmickrande förhållningssätt till Zlatan, har fört med sig att han fått ut mer av svensken än Pep Guardiola gjorde med tuff s k kärlek; missförstå mig rätt. Färdig!
Barcelona Blaugrana91
2016-03-06 16:09
Suarez med sina missar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-03-06 16:09
Skönt att Barça gör det första målet för en gångs skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-03-06 16:06
Såja! Bra start för en gångs skull. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Federer
2016-03-06 16:06
Munirinho
Barcelona Rambla~
2016-03-06 16:06
Oj oj vilket pass Messi och sen Suarez. Sanslöst snabbt anfall. Bra Munir som hugger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 16:06
MUNIIIIRRRRRR
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2016-03-06 16:06
Messis pass alltså....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2016-03-06 16:01
Neymar will miss exactly one training session as the squad has Tuesday and Wednesday off. But let's make a huge deal about it. Fun! (twitter Diana Kristinne)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2016-03-06 15:57
@Liunil Masse:


Jag tror verkligen inte att någon av dem bryr sig särskilt mycket om att han drog iväg till Brasilien, förutom att dem önskar honom en trevlig resa.
Precis som DM1982 skriver så kommer det svåra matcher snart. Betydligt svårare än dagens. Ser hellre att Neymar inte blir hindrad från att vila upp sig och inte får göra det han vill medan han vilar. Det handlar om några dagar, inte så att han skippar att vara på plats i en CL-final.
Barcelona DM1982
2016-03-06 15:49
[QUOTE=Liunil Masse]Jag undrar hur de andra spelarna i laget känner som kommer träna medan Neymar tar det lugnt i Brasilien. Plus att Neymars form har varit rätt dålig den senaste tiden. Han borde verkligen inte dra till Brasilien då. Det är opfroffisionellt beteende från hans sida, inget annat. [/QUOTE] Det finns ingen absolut rättvisa i ett fotbollslag på Barças nivå. Alla får inte lika mycket i lön eller bonus och alla får inte lika mycket ledigt. De är alla vuxna människor, många med barn. Vi talar inte om knattelag här utan om 25-30 åringar. De borde kunna hantera att en av lagets stjärnor får lite special treatment. Det är många tuffa matcher kvar, om Neymar mår bättre av att åka till Brasilien så är det dit han ska åka. Bara han håller sig i form och kommer tillbaka taggad så är det inga problem anser jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 15:40
[QUOTE=BlueRed]Eller så tar Neymar bara tillfället att åka tillbaka till sitt hemland? Varför måste det vara att han tog ett gult med flit för att åka tillbaka till Brasilien? Han kan likväl ha tagit kortet för att få det överstökat så han ligger på 0 igen. Om han mår bra av att resa till Brasilien för att sen komma tillbaka och må ännu bättre och vara mer fokuserad så fine by me. Eibar ska laget kunna klara av utan Neymar. [/QUOTE] Jag undrar hur de andra spelarna i laget känner som kommer träna medan Neymar tar det lugnt i Brasilien. Plus att Neymars form har varit rätt dålig den senaste tiden. Han borde verkligen inte dra till Brasilien då. Det är opfroffisionellt beteende från hans sida, inget annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2016-03-06 15:38
Jävla skit, ingen Munir för helvete. Då spelar vi redan med 11-10 spelare ute. När vi har Munir på plan känns det som att vi har en man utvisad
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2016-03-06 15:24
Skulle spelat med iniesta istället för munir. Spelat med arda på topp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BlueRed
2016-03-06 15:13
Eller så tar Neymar bara tillfället att åka tillbaka till sitt hemland? Varför måste det vara att han tog ett gult med flit för att åka tillbaka till Brasilien? Han kan likväl ha tagit kortet för att få det överstökat så han ligger på 0 igen. Om han mår bra av att resa till Brasilien för att sen komma tillbaka och må ännu bättre och vara mer fokuserad så fine by me. Eibar ska laget kunna klara av utan Neymar.
Barcelona DM1982
2016-03-06 15:07
Barcelona line-up (official): Bravo - Alves Pique Mascherano Alba - Rakitic Busquets Arda - Messi Suarez Munir #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 15:05
[QUOTE=neymar JR]Konstigt att neymar var i Barcelona och tränade igår, fast att han var i Brasilien enligt några. Men men han är ju en magiker trots allt.. [/QUOTE] Åkte efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2016-03-06 15:03
Unofficial: Munir will replace Neymar, who is suspended, in today's line-up #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-03-06 14:50
Konstigt att neymar var i Barcelona och tränade igår, fast att han var i Brasilien enligt några. Men men han är ju en magiker trots allt..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 14:29
[QUOTE=Liunil Masse]Vad är det man läser att Ney har åkt till Brasilien till på torsdag. Var det därför han tog sitt 5e gula så han kunde åka till Brasilien? Äckligt beteende o sätta sina medspelare i skiten mot ett starkt hemmalag... Än värre att klubben accepterar det!! [/QUOTE] Och inte är det första gången... Bara att hoppas att det inte får någon negativ effekt, för det sista vi behöver är mer kontroverser och spänningar i klubben nu när säsongen är på väg in i avgörande skede. Matchen på lördag vore så här på förhand en bättre möjlighet att vara avstängd, men då har ju redan syrran hans fyllt år och vem vet vilken spelare som står näst i tur att "vila". Någon som har koll på avstängningsläget i laget förresten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 14:04
[QUOTE=Visca el Barca 17]Ok, Villareal förlorade igår mot Las Palmas allt kan hända. Hoppas vi vinner idag och inte slappnar av som Bayern och Psg har börjat göra. [/QUOTE] Spelarna lär ha ett par tre dagars ledighet att se fram emot efter dagens match med tanke på att nästa drabbning inte är förrän nästa helg mot Getafe. Kan hända att fokus inte är helt hundra, men med tanke på hur laget reagerat i underläge känner jag en stor tilltro till att det ska ordna sig även idag. Bara att hoppas att de når ända in i kaklet i eftermiddag på en trång arena i halvkasst väder.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2016-03-06 13:59
Vad är det man läser att Ney har åkt till Brasilien till på torsdag. Var det därför han tog sitt 5e gula så han kunde åka till Brasilien? Äckligt beteende o sätta sina medspelare i skiten mot ett starkt hemmalag... Än värre att klubben accepterar det!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2016-03-06 13:52
[QUOTE=neymar JR]Själva incidenten med kimmich blåses upp allt för mycket. Men incidenten han hade med läkarteamet var pinsamt. Där fick man faktiskt se en riktigt psykotisk Pep guardiola. Eller hans utbrott mot fjärdedomaren som snabbt vände till "fjäsk". Visst har Pep tappat bort sig i Tyskland men dom kallar inte Bayern för fc Hollywood för ingenting... Tyvärr så kommer Pep få ett helvete i England med tanke på median därborta. [/QUOTE] Förhoppningsvis får han bättre uppbackning av Citys ledning än han fick av Rosells dito.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2016-03-06 13:49
Ok, Villareal förlorade igår mot Las Palmas allt kan hända. Hoppas vi vinner idag och inte slappnar av som Bayern och Psg har börjat göra.
Annons: