/spanien/barcelona/forum/9201.aspx/spanien/barcelona/forum/9201.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan
2012-08-14 23:50
Alltså, Song är en jättebra spelare, men jag förstår inte heller hur han kan vara vår prio nr ett? Tito ville ju ha en mittback. Song är pivote som defensivast. Ofta lite högre upp i banan t o m
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4eva
2012-08-14 23:49
Roja Man köper bussbiljetten utanför flygplatsen. Runt 10-20 euro tror jag att det kostade för mig, tur och retur.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-08-14 23:33
Frodo

Glöm inte Lobato heller.

Håller annars med dig, helt befängt. Framför allt värvningen av Luis Alberto, den förstår jag inte alls. Rodri lär försvinna, han var inte med under Englands-turnén. Hoppas även Kiko försvinner.
Barcelona fard
2012-08-14 23:28
Ber till gud att Song inte kommer. Vad fan ska han göra hos oss?
Barcelona Arsenal
2012-08-14 23:27
Ni får gärna ta honom och att vi ersätter honom med Mvila och Sahin:)
Barcelona Arsenal
2012-08-14 23:26

Samuel J C?@samuelj29060

Sky Sports News: Barcelona's offer for Song is at £13m, Arsenal will sell for £15m. Deal seemingly close. #AFCVisa Svara
Retweeta

Favoritmarkera


3m Samuel J C?@samuelj29060

Sky Sports News: Barcelona vice-president Josep Bartomeu is in London to finalise a deal for Arsenal midfielder Alex Song
Barcelona 1.70-ligan
2012-08-14 23:13
Helt random, men titta på vår BEAST till kapten!
Barcelona 1.70-ligan
2012-08-14 22:33
Grejen är ju att Tello kan spela hur mycket han vill med A-laget även om han är registrerad för B-laget. Men han kan inte spela en minut för Barca B om han tillhör A-truppen.
Barcelona Frodo
2012-08-14 22:30
Att ha Tello kvar registrerad i b-laget låter bra. Men hur klokt är det av ledningen och Eusebio att värva in tre anfallare (Joan Angel Roman, Luis Alberto och Sergio Araujo) samt flytta upp två från Juvenil A (Dongou och Miguel Angel) om man tänkt behålla Tello där?

Lägg till att man har Deulofeu som troligtvis är given starter i Barca B. Även Rafinha kan spela som falsk nia. Kiko och Rodri är fortfarande kvar på anfallspositionerna. Det är 9 spelare för 3 positioner om man exkluderar Rafinha som troligtvis mest kommer att spela som mittfältare. Man kan konstatera att planering aldrig tillhört Barcas starka sida.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-08-14 22:23
PMa om ni tycker det blir för OT ,, Uppskattas enormt.
Barcelona Roja y Azul - FCB
2012-08-14 22:22
Tjena folket. Finns det någon hemsida jag kan köpa bussbiljetter till Barcelona från girona flygplats? Det är så att jag landar där, och mitt hotell ligger i Barcelona. Vi är 3 personer.
Atlético addeh
2012-08-14 22:11
Att Tello & Deulofeu kan spela på varsin kant mot Real Madrid Castilla är däremot något som får mig att börja småle. Kan bli riktigt trevligt.

Något jag däremot inte begriper mig på är varför man inte gör någon åt Fontás situation. Vad ska han kvar i klubben att göra den här säsongen? Låna ut honom alternativet sälj med option på att köpa tillbaka. Herrejösses. Det kommer bara bli sämre för alla inblandade parter om Fontás blir kvar.
Barcelona Rambla~
2012-08-14 21:26
Nu kräver ju knappast Tello konstant speltid precis. Utan om han fortfarande ska vara en B-lagspelare så vill han få försäkran om viss speltid. Jag kan tänka mig som både han och Cuenca fick den gångna säsongen.

Han verkar föredra att stanna än att gå till Liverpool i alla fall. Bara det känns skönt.
Rivaldo Ferreira
2012-08-14 21:18
Barcelona Capitan Puyi
2012-08-14 20:49
Om Tello kräver speltid så hoppas jag ledningen säger blankt nej. Inte nog med att jag personligen tycker att han ännu inte håller för spel i a-laget utan också för att skicka ett budskap till alla andra talanger.

Visst är det bra att Barca satsar på de unga, och det ska de göra, men det börjar kännas som att B-spelarna tar en del saker för givet.

Vill man ha ett A-lags kontrakt så ska man förtjäna det och Tello kanske är på väg dit men är ännu minst en säsong från det. Jag vill gärna ha kvar honom men ett lån hade han nog mått bra av. Tror dock det blir försäljning eller a-lags kontrakt.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-08-14 20:46
DM1982/

Skulle inte kunna tänka mig att Tello fått hybris och ställa krav för att få speltid. Att han vill ha en plats i truppen och chansen att visa vad han går för, vilket jag tolkade det som, kan jag fullt förstå, men hade blivit oerhört besviken om dni tolkning visar sig vara den korrekta.
Barcelona DM1982
2012-08-14 20:37
Tello, with offers from Liverpool, Ajax, Atletico and others, prefers to stay, but wants guarantees about first team playing time. [md]

Jag tolkar det mer som om han vill ha garantier för a-lagsspel, inte en plats i a-lagstruppen.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-08-14 20:28
Orobitg, Tellos agent, anlände till Barcelonas huvudkontor strax innan sex och sägs ska förhandla om ett nytt kontrakt för ynglingen. Klubben sägs erbjuda en löneföröhjning, med fortsatt plats B-laget, men med möjligheten att pendla mellan A-laget och Barça B. Tello däremot vill ha garanti att få en plats i A-lagstruppen.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-08-14 20:23
DM1982/

Men bara för att inte alla andra klubbar spikar sina trupper inte spikar sina trupper långt innan transferfönstret stänger så betyder det inte att vi bör göra samma sak. Det som hade hjälpt laget är att man hittar en klar och färdig trupp att starta säsongen med. Nu tycker jag i för sig att vi har det, vilket även du verkar tänker likadant.

Sen om man ska värva in någon i sista minuten bör det vara en spelare man följt sedan länge, inte en improviserad plan B. Återigen, som utomstående är det omöjligt att veta om det rör sig om endast rykten eller hur länge direktörerna och Zubi följt en viss spelare, men av de man får läsa om är det ingen som jag ger mig intrycket av att kunna höja vår nivå.
Barcelona DM1982
2012-08-14 20:09
@el Flaco - Loco-Motive:


Men i ärlighetens namn, hur många trupper är helt spikade innan fönstret stänger? De flesta storlagen kan tänka sig ta in spelare ända fram till sista sekunden av transferfönstret, det är inget konstigt med det.

Sedan känns det som om situationen är lite speciell den här säsongen. Det flyttas upp många b-lagsspelare som ska "provträna" under försäsongen med a-laget, den del blir kvar medan andra får gå men det tar tid att se vilka som inte kommer få vara kvar. Vill man ge grabbarna en ärlig chans så köper man inte in en spelar som hur som helst kommer vara för i kön, vad är poängen med det?

Jag är inte alls orolig över truppen, speciellt inte sedan Alba kom in och efter Bartras magnifika försäsong. Backlinjen känns inte alls speciellt tunn faktiskt, inte heller det defensiva mittfältet. Överlag är truppen spikad, kanske är den en värvning till men det känns inte nödvändigt enligt mig, det finns uppbackning.

En del intressant namn har florerat, Martinez kanske intressantast där, men klubbar kräver löjliga summor för alla spelare. Det finns ingen anledning för Barcelona att leka sugar dady för andra klubbar, de tiderna hoppas jag är förbi. Kloka och billiga värvningar i kombination med uppflyttningar från b-laget är melodin och det verkar som om det funkar bra även den här säsongen.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-08-14 19:50
elbraco/

För det första kanske jag bör tillägga att jag inte tycker att Zubi har varit värdelös under sin tid som sportchef. Han passar säkert in i den diskreta image som Rosell har försökt införa under sin tid som president. Och de flesta av värvningarna de två senaste åren har varit lyckade. Sen är det omöjligt att veta, som utomstående, hur stor roll Zubi har haft att göra i de dealen. Kan tänka mig att även Barto och direktören Raul Sanllehi var involverade.

Sen var ju Rosell aldrig någon sportchef under Laportas mandat, utan vicepresident med ansvar för den sportsliga biten. Intressant dock att läsa i Graham Hunters bok att Ingle eller Soriano, kommer inte håg just nu vem av de, som menade att Rosell då försökte komma med förslag på spelare man kunde värva, vilket inte ingick i hans arbetsroll. Lite övertramp för av Sandrusco.

Annars hade Rosell säkerligen gjort ett bra jobb som sportchef, men det lär aldrig hända och absolut inte under Laporta. De två männen bör nog befinna sig så långt borta från varandra som möjligt. :P
Barcelona petersays
2012-08-14 19:43
Det här med defensiv mitt. Länge startade vi ju med Xavi-Iniesta-Deco på mittfältet. Jag tycker det vore intressant med en mer kreativ balansspelare, som att t.ex. spela in någon som Moutinho på den positionen. Eller är det just det att man vill ha en DM som även kan spela mittback?

Jag tycker att det kan bli för defensivt med spelare som Mascherano eller Song som DM, det vore kul att se en mer passningsskicklig uppspelare på den platsen. Någon som kan starta anfallen mycket snabbare, så att Messi kanske inte måste gå så långt bak och hämta boll som vi sett de senaste två säsongerna.
Barcelona petersays
2012-08-14 19:37
Förutom spelarna som räknades upp nedan så tycker jag vi betalade på tok för mycket för båda Cesc och Villa. Ledningen är USLA på att förhandla.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-08-14 19:36
el Flaco

intressant. Styrelsens roller är sån fakta som man sällan får läsa om som supporter, och som inte alla kanske tycker är kul.

Som sportchef hade jag gärna velat se en Galliani utan inflytande, d.v.s. någon som kan plocka in bra spelare billigt/gratis och som är duktig med det ekonomiska, samtidigt som huvudtränaren ska ha ansvaret över spelarköp osv.

Rosell som sportchef och Laporta som president? ;) hur tror du Rosell hade reagerat på det förslaget?
Barcelona petersays
2012-08-14 19:34
@addeh:


Fast nästa säsong blir Villa 32 och har bara ett år kvar innan han går som Bosman. Då är vi inte i något förhandlingsläge alls. Jag ger Villa till jul.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
2012-08-14 19:29
Dm1982

tror knappast dom är medvetna om det själva haha, och sen står det faktiskt i bildtexten att "Tello struggling with Nani" eller något liknande.

Förresten, skrev årets jävla roman om Afellay nyss men givetvis så tryckte jag ner sidan innan jag hann posta, men jag tycker det är helfel att kalla Afellay för ett panikköp. Personligen tycker jag det var ett klockrent köp. Varför?

Tänk på förutsättningarna som fanns när man köpte Affe;
-landslagsspelare. Periodvis ordinarie i holländska landslaget.
-Ung, talangfull.
-Eftertraktad - det var många klubbar som ville ha honom.
-Skicklig på flera positioner. ytter, offensiv mitt, you name it.

Och vad händer? Barca pungar ut kaffepengar för holländaren. TRE miljoner euro. Barca kan pissa fram tre miljoner, det är typ vad Laporta la på en lugn utekväll.

Om man hade möjligheten att köpa en spelare med alla dom kvalitéerna en gång till hade jag, om jag varit i styrelsen, inte tvekat en jävla sekund med att göra det.
"Risken" att han skulle bli ett misslyckad köp, d.v.s. att han skulle suga stenhårt och vi skulle tvingas sälja honom för 0.5m euro, eller mindre än vi köpte honom för, är så mikroskopiskt liten att det inte är värd att nämna.
Det som har hänt nu är något av det sämsta som kunde hända - att han blev skadad. Samtidigt så är hans marknadsvärde fortfarande högre än inköpsvärdet.
Summa summarum; ett riskfritt köp för en spelare som har alla förutsättningar att tja, om inte lyckas, så iaf göra ordentligt bra ifrån sig.

Den enda anledningen till varför Afellay ses som ett misslyckat köp i nuläget är hans skada. Han har inte kunnat köra 100% under några längre perioder över huvud taget i Barcelona.

Varför säger jag så då?
Titta bara på vilka klubbar & pris han har ryktats bort till nu i sommar. Arsenalryktet (som vi kanske skriva av nu med tanke på att Cazorla blev klar och Arsenal sitter och håller på ett dussin anfallare och trötta löntagare) t.ex.
Arsenal är ingen klubb som helst och med tanke på att Afellay inte har fått visa ens 30% av sin kapacitet är i Blaugrana så är det ett bevis på hans talang att dom fortfarande är intresserade.

Priset som dom skulle få betala har ryktats ligga på 7-8 mille. OM han skulle säljas så skulle vi alltså gå plus 4-5 mille i transferpris skillnad vilket bara det är en jävla bra grej. Hur ofta kan vi stoltsera med att gå plus på en transfer?

OM nu Afellay skulle säljas i sommar så kommer jag komma ihåg honom som killen som gjorde en fett viktig assist mot Real Madrid och som vi tjänade pengar på.

Glöm inte heller att han lätt skulle kunna vara en startspelare i ett topp 5 lag i Spanien, typ topp 10 i England och det är rätt bra för en bänkspelare även om det är en bänkspelare i Barcelona. Jag är mer än nöjd med honom som bänklirare och kan inte from the top of my head komma på en match där han har varit rakt igenom dålig.

Återigen; "Om man hade möjligheten att köpa en spelare med alla dom kvalitéerna en gång till hade jag, om jag varit i styrelsen, inte tvekat en jävla sekund med att göra det.".

Nu skrev jag fan hela inlägget igen, hoppas ni ursäktar längden, men jag tycker det är ett rent utsagt faktafel att döma Afellay som ett misslyckad köp.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-08-14 19:01
När vi ändå är inne på Zubi som sportchef är det bara att konstatera att den rollen har historiskt sett aldrig haft någon större betydelse i Barça. Guardiola var en ikon långt innan han vann 14 titlar som huvudtränare, men när han ställde upp som sportchef för Bassats presidentkandidatur i 2003 räckte inte Peps namn för att säkra segern för, den på förhand favoriten, Bassat.

Det är egentligen inte förrän Txiki kom in i bilden som vi fick en traditionell sportchef vars uppgift var att strukturera både A-laget och ungdomssektionen.

Jag kan på rak arm inte komma på någon som hade passat i dne rollen. Ska man plocka in någon utifrån, eller fortsätta plocka in ex-spelare med samma fotbollsfilosofi som Cruyff? Och vilka av ex-spelarna hade i såna fall klarat av jobbet?

Med tanke på att säsongen drar igång denna helg tycker jag det är riktigt illa att truppen inte är spikad än. Och där har alla ett ansvar till att läget är så; Bartomeu, Zubi och Tito.
Barcelona DM1982
2012-08-14 18:45
@elbraco - SiamoCalcio:


Nja, du ser väl att Tello springer där bak? Lite suddigt men han är där så rent tekniskt har tidningen inte gjort något fel. ; )
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2012-08-14 18:31
Ja tänk vad vi hade kunnat göra med dessa pengar, om inte annat reducera skulderna rejält.

Keirrison 13-14milj euro

Henriqué 8milj euro

Chyg 25milj euro (vi fick tillbaks 10milj euro)

Zlatan, 30milj euro för mycket.

Hleb 15milj euro

Caceres 16.5milj euro

Flumigt att vi är bra på att köpa spelare till överpris och som vi inte använder, för att åt andra hållet sälja spelare till struntsummor.

Botía är också en väldigt skum historia, fel att värva tillbaka. om inte annat för att han är värd mycket mer än 2.5-3 milj euro.

AndreD - General pardon
2012-08-14 18:21
1.70-ligan

Ekonomiskt kanske det var lyckat men han har inte bevisat något på planen än och det är det som räknas :)
Annons: