/spanien/barcelona/forum/920.aspx/spanien/barcelona/forum/920.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Tiki-Taka
2016-08-29 09:24
Paco Alcácer is having his medical right now. His signing could be announced in the next few hours. [md]
Barcelona Mdawg
2016-08-29 09:04
@Kröjff:


Kan du beskriva när detta misstag som du påstått sett skedde? För du kan väl inte mena den klockrena brytningen som rann hem till Stegens fötter, varvid en mycket taggad Aduriz viftade hejvilt efter domarens uppmärksamhet när Stegen helt regelrätt valde att springa med bollen en bit innan han tog upp denna..
Barcelona enkos
2016-08-29 08:17
@El Pistolero #9:

Real kommer att kontra sönder Bilbao och sätta sina chanser till skillnad från oss som missar öppna mål. Real är sett till skapade chanser mycket mer effektiva än vi.
Barcelona Lion24
2016-08-29 06:19
Denis Suarez är en extrem talang med massiv potential. För mig så är han Iniestas naturliga ersättare. Jag såg en skribent uttrycka missnöje med Denis när denne påpekade att Denis inte levt upp till förväntningarna. Jag respekterar den åsikten och tycker också att Denis varit osynlig de senaste matcherna jämfört med de första träningsmatcherna. Men man måste tänka och komma ihåg vilka roller mittfältarna har i dagens Barca. Det är som dag och natt jämfört med tidigare upplagor. På länktips vill jag visa en sekvens från gårdagens match. Stanna YouTubes klocka på 13:46 och läs av situationen och spelarna. När ytterbacken har bollen, kolla Rakitics löpmönster där han rör sig ut mot kanten. Bollen går så småningom till Alba och där gör även Denis samma rörelse som Rakitic. Många har förstått att vi spelar betydligt rakare under Lucho men jag tvekar på att alla vet exakt hur.

När mittfältaren rör sig ut mot kanten är det för att öppna upp för anfallarna. Oftast byter vänstermittfältaren (Suarez/Iniesta) position med vänsteranfallaren (Arda/Ney). Bollen går då direkt från ytterbacken till anfallaren utan någon stopp på mitten. Det här gör så att våra mittfältare är i stort sett alibispelare för att få ut max av våra anfallare. Problemet med detta system är att man då nästan helt saknar ett mittfältspel och för mig är de centrala positionerna de viktigaste i spelet. Våra mittfältare får inte kontrollera spelet utan i dagens Barca så känns det som att backarna har mer boll än mittfältarna (har ingen statistik på det). Det leder till att vi blir mer tillbakatryckta och får svårare att få ett fast grepp på spelet, det blir mindre kontroll från vår sida. Den ''riktiga'' mittfältaren som vi har är egentligen våran anfallare (Messi) som oftast bestämmer tempot och öppnar upp spelet. Det blir ännu mer börda för honom men det som fascinerar mig är att han har så många olika roller på planen och han sköter dom galant. Jag önskar verkligen att vi får ett mer spelande mittfält så att vi kan rulla boll på motståndarens planhalva istället för mittbackarna och målvakten.

Jag kräver att Arda spelar från start mot Alaves. Ingen spelare i dagens FC Barcelona har såna privilegier som Neymar har. Den här spelaren får veckolånga vilodagar för att åka till födelsedag och massa annat när hans lagkamrater tränar varje vecka från juli/augusti-maj/juni. Arda har spelat fantastiskt de senaste matcherna och är nästan alltid framme vid rätt tidpunkt och det skulle vara ett hån mot honom att bänka honom för en spelare som ligger vid stranden. Jag är mer än säker på att de etablerade spelarna inte tycker om den speciella behandling som en relativ ny Neymar får. Grejen är bara att dom är lojala och vill inte ställa till med problem för laget. Ney får precis som nån annan kämpa sig tillbaka och försöka ta tillbaka startplatsen från en spelare som varit direkt avgörande så här långt och som gjort poäng i alla tävlingsmatcher så här långt (om minnen inte sviker).
Barcelona Mido
2016-08-29 02:37
[QUOTE=Kröjff]När man läser inläggen från ikväll kan man nästan få för sig att ter Stegen gjorde sin absolut första match i FCB trots att han spelat åtskilliga matcher i Copa del Ray och Champions League, under två års tid. Sällan eller aldrig har väl en målvakt fått så mycket uppmärksamhet, trots att han mig veterligen inte behövde göra en enda kvalificerad räddning, värd att nämna med så mycket som ett ord. Kan det möjligen bero på att det finns dom som har ett uppdämt behov av att få rätt i att Bravo skulle vara den som fick gå? Och att man därför lyfter fram och upp tysken i absolut bästa dager samt formligen söker bevis med starkt selektivt fokus på det alltmer berömda fotarbetet; som aldrig förr skett i samma utsträckning trots en ansenlig mängd tävlingsmatcher från start oavsett statusen som "Luchos" andraval som sista utpost? Passningarna framhålls plötsligt som smått fantastiska, på ett helt annat sätt än vad som tidigare varit fallet. Själv såg jag fyra anmärkningsvärda misstag. Först spelar han bollen rakt i gapet på en av motståndarnas anfallare. Därefter håller han på att ställa till det rejält med en misslyckad "utspark". Därtill tar han emot en av mängden bakåtpassningar med fötterna, för att sen efter lite trillande ta upp den med sina händer och gör sig skyldig till ett regelbrott i straffområdet; som domaren med ögon i nacken inte såg. Sist men inte minst så står ter Stegen stilla som ett hopplöst fastfruset kylskåp, då en frispark stryker alldeles utanför hans ena stolpe. Och om den gått innanför istället och två poäng tappats, hade troligen tonläget varit lite mindre högtidligt, även om projektilen objektivt sett hade kunnat betraktats som smått otagbar med facit i hand. Men visst fick ter Stegen till några långpass på höjden och tvären som hittade rätt adress på mittfältet. Men det mäktar också en mittback som Piqué, med, utan att han för den skull brukar bli särskilt höjd till skyarna för sin precision i sina pass. Och för övrigt, vad är det för fel på utkast, i fall även dessa hamnar precis där dom ska. Om än med den skillnaden att de ofta är betydligt säkrare och iscensätts snabbare än när målvakten tar sig tid att måtta in "målet" med ena foten? Den "nye" Neuer har nog ännu inte sett dagens ljus. Go´natt. [/QUOTE] Det är hans första match för säsongen efter skadan,, dessutom mot Bilbao på borta plan.. Ge killen lite tid,,, herregud han jobbade mer än Messi... Chilla
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-08-29 01:22
När man läser inläggen från ikväll kan man nästan få för sig att ter Stegen gjorde sin absolut första match i FCB trots att han spelat åtskilliga matcher i Copa del Ray och Champions League, under två års tid. Sällan eller aldrig har väl en målvakt fått så mycket uppmärksamhet, trots att han mig veterligen inte behövde göra en enda kvalificerad räddning, värd att nämna med så mycket som ett ord. Kan det möjligen bero på att det finns dom som har ett uppdämt behov av att få rätt i att Bravo skulle vara den som fick gå? Och att man därför lyfter fram och upp tysken i absolut bästa dager samt formligen söker bevis med starkt selektivt fokus på det alltmer berömda fotarbetet; som aldrig förr skett i samma utsträckning trots en ansenlig mängd tävlingsmatcher från start oavsett statusen som "Luchos" andraval som sista utpost? Passningarna framhålls plötsligt som smått fantastiska, på ett helt annat sätt än vad som tidigare varit fallet. Själv såg jag fyra anmärkningsvärda misstag. Först spelar han bollen rakt i gapet på en av motståndarnas anfallare. Därefter håller han på att ställa till det rejält med en misslyckad "utspark". Därtill tar han emot en av mängden bakåtpassningar med fötterna, för att sen efter lite trillande ta upp den med sina händer och gör sig skyldig till ett regelbrott i straffområdet; som domaren med ögon i nacken inte såg. Sist men inte minst så står ter Stegen stilla som ett hopplöst fastfruset kylskåp, då en frispark stryker alldeles utanför hans ena stolpe. Och om den gått innanför istället och två poäng tappats, hade troligen tonläget varit lite mindre högtidligt, även om projektilen objektivt sett hade kunnat betraktats som smått otagbar med facit i hand. Men visst fick ter Stegen till några långpass på höjden och tvären som hittade rätt adress på mittfältet. Men det mäktar också en mittback som Piqué, med, utan att han för den skull brukar bli särskilt höjd till skyarna för sin precision i sina pass. Och för övrigt, vad är det för fel på utkast, i fall även dessa hamnar precis där dom ska. Om än med den skillnaden att de ofta är betydligt säkrare och iscensätts snabbare än när målvakten tar sig tid att måtta in "målet" med ena foten? Den "nye" Neuer har nog ännu inte sett dagens ljus. Go´natt.
Barcelona Vamos Blaugrana
2016-08-29 01:15
Är det bara mitt hjärta som stannar när stegen får bollen?, kände mig betydligt lugnare med bravo
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2016-08-29 00:51
Rakitic.. vilken klass spelare vi har där..Måste vara det bästa köpet vi gjort senaste 10 åren med tanke på priset. Galet bra, som alltid.
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-29 00:28
Jordi Alba: "Ter Stegen? I would like all goalkeepers to be like him"
Postat via SvenskaFans-appen
Vlom
2016-08-29 00:25
Jag var mycket imponerad över Sergi Robertos insats mot Athletic Bilbao under gårdagen. Jävligt skönt att kunna vara trygg med en högerback som faktiskt begriper vad fundamentalt försvarsspel är, en aspekt som Vidal inte direkt behärskar om man får uttrycka det milt. Roberto försvarade sin kant såpass bra att Athletic Bilbao sket fullständigt i att anfalla längs hans kant, något som betydde att spanjoren fick betydligt mer handlingsutrymme att medverka offensivt.

Roberto är onekligen bland en av de fotbollsintelligentaste spelarna i truppen. När Lucho lämnar, så kommer han naturligtvis att få en hel del beröm för att ha utvecklat Roberto till den spelaren han är idag. Är säker på att Roberto kommer utvecklas än mer och kommer kanske bli en av världens bästa högerbackar.

Vi behöver inte värva den överskattade Bellerin eller en Cancelo som är minst lika usel försvarare som Vidal under nästa sommarfönster.
Barcelona Santiago Cazorla
2016-08-29 00:12
Saknar ändå Neymars genombrottsförmåga och fart, med honom blir omställningsspelet bättre också. Lite synd om Arda som har gjort ett grymt jobb och verkligen trivs nu men Neymar är för bra helt enkelt och ska spela.

Annars imponerade Rakitic och Roberto mycket idag också.
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-28 23:51
Eller så blir det nog så att RM släpper bollen till Bilbao och går på kontringar!
Barcelona El Pistolero #9
2016-08-28 23:45
Alltså, spelar Athletic så här mot Real Madrid på San Mames så har RM ingen chans. De fungerar inte tillräckligt bra som lag (många går sin egna väg) för att klara av deras presspel. Men ja, det är ju förutsatt att Athletic spelar likadant som mot oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-08-28 23:43
Successful passes vs Bilbao: Stegen:51 Rakitic: 50 Alba: 47 Messi:38 Denis Suarez:26 Det ÄR galet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-28 23:31
Reymar

Ja! Men otur för Ardan att det är uppehåll, Iniesta hinner nog bli frisk.
Barcelona Reymar
2016-08-28 23:25
6 - No other La Liga player has been involved in more goals than Arda Turan this season (3 goals, 3 assists; all comps). Phoenix.

Nu när Neymar är tillbaka då blir det svårt att bänka Arda med tanke på hans storform.
Barcelona Robért
2016-08-28 23:22
En av matchens höjdpunkter enligt mig var Messis volleypassning. Han fick det att se så löjligt enkelt ut. Dålig kvalité på videon, men vilken klass det är på den passningen!
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-28 23:15
Oj! Vad han och Iniesta saknas!
Barcelona Ronaldinho Jr.
2016-08-28 23:11
När vi väl tar oss ur motståndarnas höga press genom fint arbete av målvakt + backar och motståndarna har 4-5 eller 6 spelare på fel sida bollen så tycker jag att vi för sällan utnyttjar situationen. Ofta stannar spelet ändå upp lite och alla hinner tillbaka på rätt sida. Där tycker jag för övrigt att Neymar ofta gör det bra när han väl får bollen på sin kant och sätter fart.
Barcelona Skurhink
2016-08-28 23:10
Jag vet inte vad hans klausul ligger på? Men tvivlar på att det "bara" är att plocka hem honom! Sen är det nog även så att klubben inte är så sugen på det, med tanke på att han drog så fort chansen gavs! Thiago vart ju även rejält pissad på av ledningen åxå i vevan med Fabregas så att han lämnade var ju någonstans förståligt med tanke på hur han då i mina ögon presterade men ändå så plockade klubben in Fabregas och gav honom 4an framför näsan på Thiago. Men vi kan vell lämna ämnet här? Bona nit Cules!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-28 23:05
Tjonga kan vi inte göra för då kan det bli minst lika farligt, som när Ter Stegen missade sin passning. För vi är väldigt utspridda när vi spelar långt och våra forwards bästa styrka är inte att ta ner långbollar. Händer ofta att vi släpper till mål/målchanser. Däremot menar jag att den här säsongen fungerar inte uppspelen lika bra som tidigare säsonger. Därför måste vi vända om och vända igen på målvakt. Vi borde lösa detta utan att spela tillbaks till målvakt hela tiden.
Barcelona Kröjff
2016-08-28 23:02
Rakitic framfart får nog ses som en synergieffekt av Alves frånvaro, så kroaten slapp se sig över axeln hela tiden. Och Sergi Roberto kunde dra vinning av att kroaten växte, genom att själv våga ta för sig i nästan samma utsträckning utan att tumma på sitt ansvarsfulla försvarsspel.

På högerkanten hände ungefär samma sak. Jordi Alba gjorde kanske sin bästa insats på mycket länge, mot kvalificerat motstånd. Och själv vill jag nog mena att Arda Turan som slet i den sedvanliga stil som kännetecknade honom när Diego Simeone gestikulerade som en vansinnig vid sidan om, kan ta åt sig lite av äran för Jordi Albas återvunna auktoritet.

Och vad ska man då säga om Suárez och Messi? Mänskliga, ja. Åtminstone i så mening att man inte briljerade mest hela tiden. Men att se dem som "helt bedrövliga", är att ta i så man riskerar skita ned sig på kuppen. Och tvingas ta fram skurhinken för att torka upp efter sig.
Barcelona Yellow cake
2016-08-28 22:52
@Skurhink:

Är han briljant i Bayern? På riktigt? Jag har kollat en del matcher med Bayern och ibland har inte startat då iaf, men det kan ju bero på annat, smaskador eller så. Känner bara att om han verkligen var så grym som folk påstår här i forumet så borde han plockats tillbaka till Barca, som man gjorde med Pique, Fabregas, Alba, Vidal..
Barcelona ElRaval
2016-08-28 22:50
@Ribohn Fan:


Varför det? Behöver gör han ju inte. Vi hade lika gärna kunnat tjonga upp bollen utan destination också, som de flesta andra lag gör.. Det här är mycket bättre.
Barcelona SOMISEREM1899
2016-08-28 22:49
Mycket positivt att ta med sig från denna match. Sergi Roberto fortsätter att imponera, Arda likaså. Rakitic var briljant - framförallt i den första halvleken -, och såklart ter Stegen.

Ett frågetecken är dock André Gomes urusla inhopp. Låt oss hoppas att han rycker upp sig tills nästa gång.
Barcelona oocbgb
2016-08-28 22:48
[QUOTE=El Pistolero #9]Håller med om att variation hade varit bra. Men det är väl inget Lucho vill för annars hade han gjort det emellanåt. [/QUOTE] Det känns som taktik från Luchos sida för att få motståndarlaget att flytta upp och jaga sig trötta. Men man njuter ju av Ter Stegens chippar och stenhårda passningar, underbart kul att se. Målvakts-joga-bonita som lär få självaste Neuer att dra på smilbanden.. Och det bästa är att han, i den bästa av världar, kan stå i vårt mål i 10-15år till!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2016-08-28 22:47
Med detta seger har Lucho nu vunnit 100 matcher som Barca tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-08-28 22:45
Tiki Taka

Också en jävla svaghet av Barca, att en målvakt ska behöva göra så mycket passningar.
Barcelona wallmannen
2016-08-28 22:44
1-0 är ett klassiskt och fint fotbollsresultat.. Ännu skönare när man får dem med sig. Barca borde ha vunnit med en stabil trenollseger om man haft normal utdelning, typ.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona enkos
2016-08-28 22:40
Om fyra dagar ställs Messi mot Suarez i VM kvalet. Båda kommer bli revanschsugna efter ikväll.
Annons: