/spanien/barcelona/forum/9133.aspx/spanien/barcelona/forum/9133.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-09-20 21:43
Haha, läste jag rätt ? En culés som vill ha Ramos i Barca ? En sån respektlös h*r**ge ska inte ta på sig vår tröja även om han kom gratis. Efter varje El Clasico där han sparkar sönder Messi eller när han smäller till Xavi, Puyol och Bojan. Killen har fan växt upp på gatan, precis som Cristina, Pepe, Marcelo, Coentrao. Alla dem har vuxit upp utan uppfostran.
Barcelona koeman92
2012-09-20 21:39
Gnagarna har talat

AIK--Barca...
Barcelona LeoMessi
2012-09-20 21:38
Kollar på levante - Helsingborg , en Helsingborg spelare sparkade ner levantespelaren och då säger svenska kommentatorn väldigt stolt: Det är bra att Helsingborg visar musklerna. Fan vad jag stör mig när våra svenska kommentatorer verkligen överskattar varenda liten grej dom svenska lagen gör
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2012-09-20 21:37
1.70 Jag kan informera att Vertonghen har sett irriterande bra ut i Tottenham under inledningen av säsongen. Spurs spelar just nu mot Lazio.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xavi#6
2012-09-20 21:32
Mäktiga Messi
Alltid underbart när gnaget torskar :).
Barcelona Mäktiga Messi
2012-09-20 21:00
fan va skönt att Aik åkte på en stortorsk trots att man fick möta Napolis B-lag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan
2012-09-20 20:29
Om ni saknar något vettigt att göra så har ni hela Europacup-finalen mellan Barca-Sampdoria från 1992 i länktips. Riktigt bra kvalitet dessutom.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 19:50
Gabriel

Ja, då säger vi så då. Det var en väldigt bra och trevlig diskussion trots att vi har helt olika åsikter.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-09-20 19:34
jaha, efter Ferran Soriano är det nu dags för Txiki att gå samma väg, åtminstone om man får tro el Mundo.

Först en direktör, sedan en sportchef, nästa steg borde vara en tränare...

Pep i City, huu - värre än Ramos i Barcatröjan.

Barcelona Gabriel
2012-09-20 18:56
L.A.M Nr 10

Han gjorde bl.a mål mot oss i deras 5-0 vinst mot oss. Han var där från 91-96 och har nästan 160 spelade matcher på CV:et för dem. Så ja, tänk vad vi hade gått miste om ifall vi valde att inte ta honom enbart för att han spelat hos dem. Försöker bara få dig att tänka på ett annat sätt.

Jag förstår och respekterar din åsikt men jag står bestämt fast vid min. Nu lämnar jag denna diskussionen då jag känner att jag sagt allt som finns att sägas och det inte finns något mer att hämta. Det är rätt så irrelevant ändå då han med största sannolikhet aldrig lär komma ändå.

Vem vet, han kanske gör något riktigt svinnigt mot oss igen och då lär jag ta tillbaka allt gott jag sagt om honom. Hehe, väl mött och tack för en trevlig diskussion!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 18:31
Gabriel

Vet faktiskt inte hur stor han var i Real, så jag kan väl inte ge ett riktigt svar egentligen. Men om han nu inte var samma ikon som Ramos som du säger, är det klart att jag fortfarande troligen varit väldigt negativt inställd till värvningen, men såklart då inte lika mycket som jag är mot Ramos. Sen med tanke på vilket Barcahjärta Lucho visade under sin Barcakarriär så är det svårt att ogilla honom idag förstås. Om vi nu säger att Ramos kommer nästa sommar hade han med största sannolikhet aldrig visat i närheten av samma hjärta för klubben. Han är helt enkelt för mycket madridista. Figo var ju bara en bitch, och jag förstår verkligen varje procent av ditt hat mot honom.

Angående Ramos kvalitéer så håller jag fullständigt med dig. Förmodligen världens bästa mittback just nu. Som tidigare nämnt så gillar jag hans spelstil när jag kollar på Spanien, något man aldrig kan uppskatta närn han spelar i Real av naturliga skäl. Det är klart han hade förbättrat vår backlinje men långt ifrån så mycket så att det värt ett köp enligt mig.
Barcelona Gabriel
2012-09-20 18:19
L.A.M Nr 10

Det kan jag absolut respektera, en gång i tiden var jag utav samma åsikt men den har ändrats det senaste året. Klart jag är ute efter hämnd, du var inte med på den tiden så du vet uppenbarligen inte heller hur det kändes. Mitt hat till Figo går inte att mätas. Om jag hade haft chansen hade jag gjort allt i min makt för att kunna hämnas på ett eller annat sätt så det kändes lika djupt in i deras hjärtan som det kändes i mitt den dagen jag såg en spelare jag älskade stå där på presskonferensen med den äckliga tröjan.

Men, det handlar inte bara om hämnd. Bortsett från allt det så är Ramos i mina ögon världens bästa mittback just nu. Han hade kunnat styra upp vårt försvar något rejält. Allt det andra är bara ett stort jävla plus.

Nu var inte Luis Enrique på samma sätt en ikon för Madrid som Ramos är, men vad anser du om att vi köpte honom? Så som du resonerar tror jag knappast att du hade varit för den värvningen om du hade varit med på den tiden heller.

Luis Enrique är en av mina absoluta favoritspelare någonsin i klubben och han kom från just Madrid.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 18:13
Gabriel

Det handlar inte om att ge Real en fet jävla örfil. Det handlar om att jag inte vill ha Ramos i Barca och aldrig kommer vilja det, vad som än händer. Jag var inte med vid den tiden men jag är säker på att jag om jag gud förbjude hade varit Realfan hade hatat den värvningen när den skedde. Sen att Figo presterade bra fotboll flera år i Real, hade man ju gillat men aldrig varit nöjd med själva köpet av en Barcaprofil. Hade Ramos mot förmodan skrivit på för Barca hade madridistas blivit galna, och det hade ju varit kul, men att Ramos kommit till oss hade jag hellr inte gillat. Du säger att vi fokuserar på fel saker, men det verkar snarare som att du mest är ute efter hämnd efter Figoaffären. Själv hoppas jag aldrig något sådant händer igen, det var respektlöst från båda klubbarna mot dess supportrar.
Barcelona Gabriel
2012-09-20 18:08
L.A.M Nr 10

Vad snackar du om? Vadå aldrig snackat skit om oss? Vad var det jag nyss nämnde då? Det han sa om Fabregas och betedde sig som resten av laget när de förlorar matcher. Är inte det att snacka skit?

Ramos är vidrig mot Barcelona? Det enda vidriga han gjort mot oss (vilket iofs inte ska underskattas) är incidenten i la manita krossningen. Ska du hata Ramos för att han går in på hälsenorna på våra spelare så kan du hata varenda motståndarlags backar och defensiva mittfältare som möter oss. Då blir det en jävligt lång lista kan jag berätta redan nu för dig.

Det är bara att börja skriva upp den på ett papper så kan du visa den för mig när du är klar.
Barcelona Gabriel
2012-09-20 18:04
Många av er fokuserar på helt fel saker. Tänk på vad Madrid gjorde mot oss med Figo. Ni är medvetna om att Figo var vice kapten hos oss va? Jag menar, för er som använder det som argument, att Ramos är vice kapten i Madrid. Om det ens hade funnits någon som hade sagt "Figo har inte Barça hjärta" hade man bara skrattat åt den personen, ändå gick han till Madrid.

Madrid gav Barcelona och alla som älskade/älskar klubben en fet jävla örfil när de tog Figo ifrån oss. Ni fokuserar på helt fel saker. Figo skrek ut något liknande av det Eto'o skrek ut en gång; "blancos, llorones, felicita los campeones" (finns i länktips). Om inte det är "smutsigt" sett hos Madrid ögon så vet jag inte vad som är det. Hade de resonerat som ni gör hade den affären aldrig gått i hamn.

Personligen hade det känts jävligt skönt att få ge tillbaka för den incidenten, sen tror jag inte det är speciellt realistiskt att det sker. Jag försöker bara ge er an liten tankeställare.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 18:01
Gabriel

Casillas är betydligt lättare att gilla än Ramos. Det har varit några gånger han hållt på som de andra i det laget men han har fortfarande en ödmjuk och härlig stil som gör att han blir så otroligt omtyckt. Jag lovar att alla Barcaspelarna respekterar honom betydligt mer än Ramos. Casillas har spelat hela sin karriär i Real och ingen kan ifrågasätta hans klubbkärlek, ändå har han aldrig snackat skit om Barca i onödan utan bara fokuserat på sitt eget lag och det är det som gör han så respekterad. Samma med Puyol, jag tror inte det finns många Realfans som avskyr honom. 100 % för sitt eget lag men respekt för motståndarna.

Dock, så hade jag aldrig någonsin sett Iker i Barcas fina tröja. Det handlar om statusen hos Real. Det är två olika sidor inom fotbollsvärlden som man måste välja mellan om man vill vara på toppen inom fotbollen, även om det finns vissa som byter men det är inte många och det är inte populärt. Ramos har spelat i Real sen han var 19, älskad av supportrarna och har ett Realhjärta. Det finns bara inte att han ska spela i Barca. En spelare som Varane hade varit en annan sak. Jag hade kanske inte föredragit en sådan värvning men det hade ändå varit mycket lugnare, kolla på Saviola som inte är hatad hos några fans, men heller inte saknad eller älskad för han var aldrig en stor spelare i något av lagen. Tillbaka till Ramos, så är det en spelare som går på hälsenorna på våra spelare, han tjafsar med domaren, han bråkar med Barcaspelarna. Han bidrar helt enkelt enormt mycket till den hetsiga stämingen klubbarna emellan.

För mig är det ofattbart att du ens skulle tänka sig honom i Barca. Trots att han är en av världens bästa mittbackar, kanske den bästa. Som fotbollsspelare så måste jag erkänna att jag gillar hans spelstil, vilket jag först förstår när jag kolla på Spanien. Han är vidrig mot Barca, en spelförstörare, men också en som är väldigt skicklig och viktig för sitt lag.
Barcelona Gabriel
2012-09-20 17:54
B-Guden

Vad är dina tankar om Luis Enrique? Du vet att han en gång i tiden var Real spelare va? Eller du kanske hatar honom? Hmm..
Barcelona Gabriel
2012-09-20 17:47
Bara så ni vet så har Puyol en gång sagt att Ramos är den som ska ersätta Puyol... I Barcelona. Så, vad nu? Är inte Puyol en culé nu då? Nu blir det änna lite svårt här va. Just sayin'!

El Flaco

När det kommer till Pique så är jag långt ifrån övertygad om att Pique kommer att vara den som tar över manteln efter Puyol, jag känner mig inte ens säker på hans framtid hos oss så som han spelar nu. Det känns som att han blivit sämre och sämre enda sen han träffade Shakira, vad är det som säger att han någonsin kommer att bli som innan? Jag sa det i slutet av förra säsongen och jag citerar mig själv; "nästa säsong (denna) blir Piqués sista chans för mig att bevisa att han ska få stanna. Levererar han inte vill jag att vi ersätter honom", och det har inte ändrats. Än så länge har han spelat mer dåligt än vad han har spelat bra.

När det kommer till Piqués och Ramos personliga problem så tror jag inte att det är något att oroa sig över. Låt oss säga att Ramos hade kommit, då hade allt sånt ordnats och fixats direkt, jag har inga som helst tvivel på det.

Det sista håller jag dock med dig om att det var fult, det hade jag glömt. Och det ger jag dig. Förr eller senare skulle det komma en sak vi skulle tycka annorlunda om.

Cuidate hermano!
Barcelona Leo! Ets Unic! Sos Grande!
2012-09-20 17:38
Most goals in 2012 (club+country, players top-5 leagues): Messi 63 - Ronaldo 45 - Falcao 34 - Ibrahimovic 30 - Huntelaar 28 [via @barcastat]

Sinnes!
Barcelona Rambla~
2012-09-20 17:31
el Flaco

Det är nog den bistra sanningen. Trost det anser jag det vara tjänstefel att åtminstone inte säkra upp och värva ett billigare alternativ som tex Botia.
Barcelona Gabriel
2012-09-20 17:31
westinho - Sergio #16

Yes jag vill ha alla de spelarna. De är bättre än alla i vårat lag. Varför tror du de vann ligan förra året?

Noob!

L.A.M Nr 10

Jag är jävligt tydlig med mitt hatande mot Real Madrid som klubb, men det innebär inte i sig att jag hatar alla deras spelare. Jag personligen tycker inte att Ramos är en av de svinnigaste spelarna i Real Madrid. Det är en tuff mittback som är jädrigt duktig. Innan Mourinho kan jag inte minnas något han gjorde mot oss som var speciellt "smutsigt".

Det är intressant för samma personer som sitter och anklagar Ramos för en svinig spelare sitter även och hyllar Casillas för sin gentlemanna personlighet och att Casillas minsann är att respektera. Ni glömmer att Casillas under de senaste åren också betett sig svinigt mot oss. Har ni glömt vad han sa om Fabregas förra året efter supercupsvinsten på Camp Nou.

"Han slängde väl sig som alla andra i Barcelona gör". Han har ni inga som helst problem med att sitta och försvara, varför? För att han ringde några spelare och fixade det. Jo men tjena, han är kapten i landslaget, det var hans plikt. Eller är ni så blinda att ni tror att det hade att göra med att han verkligen brydde sig? Han tog sitt ansvar som landslagskapten, inget annat. Sen är det skitsamma om han och Xavi har en viss vänskap eller inte.

Ska ni hata får ni vara konsekventa.

Att ens jämföra Ramos med apan Pepe? Några överdriver grovt när det kommer till Ramos. Ghazza gav den perfekta beskrivningen i Alves. Efter den europeiska supercupfinalen där vi förlorade mot Sevilla med 3-0 var Alves ett riktigt svin mot Ronaldinho. Jag minns att hur många som helst här inne inte ville se honom till oss längre pga just det. Idag älskar alla honom. Hur hade ni resonerat om Alves alla dessa år spelat i Madrid, då hade ni hatat honom. Det är det de handlar om.

Di Maria, Ronaldo, Pepe, Coentrao, Arbeloa, Marcelo och alla dessa är spelare jag avskyr tio tusen gånger mer än vad jag avskyr Ramos.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 17:19
Rambla/

Jag tror att problemet med sommarens silly season var att de mittbackarna som klubbens ryktades vara ute efter, Javi Martinez och Hummels, helt enkelt var för dyra. Där var det ingen brist på styrelsens eller tränarstabens visioner utan snarare en brist på pengar.
Barcelona B-Guden
2012-09-20 17:18
Anledning till att inte värva Ramos ? Det räcker med en, han är Real spelare.

Tack gode gud att ingen här sitter i styrelsen
Barcelona Rambla~
2012-09-20 17:16
Xavi: We can cope without Pique, Puyol

Jag börjar störa mig på den här inställningen i Barcelona. Den finns tydligen även hos spelarna.

Nej, vi klarar oss inte alls utan riktiga mittbackar. Visst, mot lag som Granada på Camp Nou klarar vi det säkert med Busquets eller Song som mittbackar. Inga problem där. När det kommer till stormatcherna, som el clásico eller en semifinal i CL mot Chelsea (senast), så klarar vi oss alls inte med sådana alternativ som mittbackar. Det borde väl för fan historien vid det här laget vara ett tydligt bevis på.
Barcelona Don A.Iniésta #8
2012-09-20 17:10
Hetfield.

Okej visst det ligger mkt i det du säger där...
Men man får ändå tänka på att Hatet och agressiviteten som byggs upp inför dessa matcher, speciellt ifrån Reals sida pga Mourinho.... Pepe är ju ett psykfall... Ramos är nog mer tagen av stunden och all hype som byggs upp kring matchen och så. Dessutom så ses det nog som positivt i real fansens ögon när han beter sig så, då real inte kunde vinna de matcherna och blev helt ut spelade... Detta vet han nog om också så han kanske ville bli lite av en puplik favorit eller nått....

Det finns mkt omkring händelserna i sig också...
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 17:07
Gabriel/

Bortsett från Sergio Ramos sviniga spelstil så finns flera andra anledningar till varför jag inte vill se honom i Barcelona och till varför jag inte tror han hade lyckats i klubben.

För det första var det inför EM allmänt känt att Ramos och Piqué inte var de allra bästa vännerna utanför planen och även om de presterade bra ifrån sig under mästerskapet kan jag inte se de två hålla god min under en hel säsong. Jag tycker det är ganska uppenbart att Piqué kommer vara den som tar över Puyols ledarroll i backlinjen och då gäller det att hitta någon som kan komplettera honom och inte plocka in någon som möjligtvis kan skapa irritation inom omklädningsrummet.

Sen så var det även den incidenten för några år sedan under en presskonferens med Piqué och Ramos inför en landskamp där en katalansk journalist frågade Piqué ifall han kunde svara på en fråga på katalanska och Ramos hånade efteråt journalisten med att säga "Och vill du att jag ska svara på andalusiska?", eller något i den stilen. Med en sådan mentalitet går det nog inte att vara långvarig i Can Barça.
Barcelona Hetfield
2012-09-20 17:03
Det spelar väl ingen roll hur duktig han är, han är en osympatisk spelare som ständigt spelar fult. Ska vi inte ta och värva Pepe när vi ändå funderar på Ramos?

Nej, det finns en viss nivå på saker. Jag kan erkänna att Ramos är en av världens bästa försvarare, men att han skulle få spela i Barcelona får mig att vilja raka mina testiklar med en gräsklippare. Han får stanna där han är. Det handlar inte om hans skicklighet, det handlar om hur han beter sig (slår Puyol och Xavi) osv.
Barcelona Don A.Iniésta #8
2012-09-20 17:01
@Hetfield:


Du är ju bara en pajas... Det går inte att blunda för att Ramos är en utav de bästa backarna som finns idag, dessutom är han ung.. Såå va e de för gojja du snackar..? Ska vi börja sjunka till den nivån på detta forumet oxå??

Edit: Jag hade gärna sett honom tillsammans med Pique, han eller Hummels hade nog varit det optimala. Hellre Ramos dock för sin speed.
Barcelona Rambla~
2012-09-20 16:55
Intressant artikel. Stämmer så väl in på hur tränare, sportdirektör och ledning resonerar i Barcelona när det gäller mittbackar. Jag blir bara mer frustrerad när jag läser sånt här.

Tänk, vi kunde haft Botiá att slänga in till helgen. :(
Barcelona Hetfield
2012-09-20 16:53
Ramos är mer än välkommen. Jag tycker att det kan behövas en ny vaktmästare i arenan, han kan ju alltid vattna gräsmattan.

Messis skor såg lite smutsiga ut sist, de kan behöva putsas. Utmärkt läge för Ramos att hoppa in och göra det.
Annons: