/spanien/barcelona/forum/9115.aspx/spanien/barcelona/forum/9115.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB_armin
10/24/2012 16:20
Heywood Jablome - Andrés

Att man som Madridista väljer att gå emot Iker Casillas för mig är ett stort mysterium. Låt mig tillägga att det är tabu, något man verkligen inte gör. Dock får jag väl ta tillfället i akt och ifrågasätta vad det är för typ av supportrar vi pratar om här. Fotbollskanalen-läsare som skapar diskussioner på Facebook där det knappt finns grund och egen fakta bakom ämnet, eller de riktigt äkta supportrarna.

Jag vet inte om jag hade ens kunnat kolla mig själv i spegeln om jag hade gått emot Carles Puyol.
Barcelona barca_joe
10/24/2012 15:53
Basaric

Eftersom A och B laget ofta kan träna gemensamt så skulle en eventuell fråga kunna lyda; Är det någon spelare han såg väldigt hög potential i som inte har "lyckats" bli den stora stjärnan trots sin talang?
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
10/24/2012 15:52
Njut av Guillermo Ochoa!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
10/24/2012 15:51
En målvakt jag alltid velat ha i Barcelona är Mexikanen Guillermo Ochoa som till vardags spelar i Franska ligan och Ajaccio. Hur visste jag vem han va då undrar många säkert ? jo, jag spelade FIFA 06 och spelade karriärläget med Club América i Mexikanska ligan. Han var rena monstret i buren. Han räddade mig stundtals. Många undrar säkert "Hallå han är bra på FIFA och inte i verkligheten". När jag fick en ny favorit målvakt i Ochoa så ville jag följa Mexicos landslag bara för honom och vad gör den gode Ochoa ? jo, han dominerar också verkligheten.

Så om jag skulle välja en målvakt blir det givetvis Guillermo Ochoa. Han kommer att konkurrera med Valdes och kanske peta honom i framtiden. Han skulle inte heller kosta så mycket att köpa loss från Ajaccio. Killen har också 50 landskamper med Mexico.

Notering: Sommaren 2011 så var både Arsenal och United intresserade av att köpa honom, vilket jag tackar för då jag hoppas att vår ledning signar honom.
Barcelona den närkingska älgen
10/24/2012 15:45
Basaric

Fråga gärna hur han såg på omställningen från Celtic till Barcelona, både fotbolls- och statusmässigt (han var ju gud i Glasgow).

Om han har något intressant om Laporta och hans sätt att använda klubben som ett språkrör för sina politiska intressen vore det intressant att få höra om det.

Förstod man redan 2006 att Messi skulle bli såhär jävla bra?
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
10/24/2012 15:44
Barca numero 1 Du skrev exakt samma fråga i Puertan för någon dag sen o du var tydligen ett real fan. Nu helt plötsligt så är du barcafan lol?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
10/24/2012 15:44
basaric - "el guaje" -

Jag skulle gärna veta mer om hans väldigt tidiga tid som t ex i pojklaget och juniorlaget.
Hur ofta de tränade?
Hur ofta han själv tränade på fritiden?.
Tyckte folk att han vara talang redan då som typ 10-13 år?
Var Högaborgs BK ett bra ungdomslag?
Vet han någonting om andra spelare från pojklaget, om hur det har gått för dem?
Jag har hört att han aldrig varit uttagen till nåt distriktslag som ung. Stämmer det och varför i så fall?

___

Kul initiativ !!


Barcelona Hetfield
10/24/2012 15:34
LAM

Nu mår jag illa av att använda Chelsea som exempel, men de har ju lånat ut Courtois till Atletico, så att han kan ta över Cech när det är dags.

Liknande sak eller att andramålvakten helt enkelt får sitta i ett par tills han är redo. Målvakter brukar ju börja bli som bäst efter 30 års åldern, så man ska nog inte behöva oroa sig för att talangen ska försvinna. Dessutom är det dags för Valdes att han får någon som konkurrerar om platsen, han vet att han kan släppa in 6 mål under en match, och Pinto har fortfarande ingen chans på att ta över hans plats. Jag vill att man värvar en riktigt stor talang, någon som kan blomma ut. Jag tror att många talanger hade valt Barcelona, även om det innebär bänkplats.
Barcelona L.A.M Nr 10
10/24/2012 15:34
Carvajal (Leverkusen, ex-Madrid): "Barça believes in the academy. The coach gives the youth players chances and they grab them." [ondacero]

Känga till Mourinho och Real?
Barcelona Barca numero 1
10/24/2012 15:29
Tjenare alla Cúles!

Jag vet att jag kanske är lite sen med detta, men vet någon något om prisutdelningarna i La Liga förra säsongen?
Som Tex.

*Årets Lag
*Årets Spelare
*Årets Tränare
*Årets målvakt, försvarare, mittfältare, anfallare, ynglig osv.

Jag har kollat upp det på Google och allt möjligt men hittar ingenting!

Skulle vara mycket tacksam för svar!!

Visca el Barca!!
Barcelona L.A.M Nr 10
10/24/2012 15:25
Hetfield

Jag ser också gärna en sådan värvning, kanske nästa sommar. Men då tror folk att jag vill börja ersätta Valdés redan nu. Verkligen inte. Om vi säger att vi köper en 19-åring, så kan han agera andremålvakt ett tag, kanske 2-3 år, innan han sakta men säkert kan börja ta över efter Valdés. Han kan ju även bli utlånad under tiden, jag vill verkligen inte peta Valdés innan han verkligen börjat bli sämre. Han är målvakt och skulle kunna hålla 5-6 år till på toppnivå. Men det hade varit så skönt att ha en sådan målvaktstalang till sitt förfogande, för att ha framtiden säkrad.

Sen tycker jag Pinto i så fall ändå hade kunnat stanna kvar i truppen om han vill. Han spelar ju ändå 7-8 matcher per säsong, och det skulle i fall den här nya målvakten ta. Då kan man prata med Pinto, vill han ändå stanna kvar i truppen så tycker jag han ska få det, han kommer nog ändå lägga av snart.
Barcelona Hetfield
10/24/2012 15:16
Jag har tänkt på en sak kring målvakterna i laget. Är det inte dags att man tar in en talang som andramålvakt?

Jag förstår att Pinto är lagets stämningshöjare, men någon vidare målvakt är han inte och han kommer ändå försvinna. Det hade varit härligt om man köpte en ung talang som är runt 18 år, så att när Valdes börjar komma till åren så är han redo att ta över helt och hållet.
Barcelona Gabriel
10/24/2012 15:08
basaric - "el guaje"

Jag har en fråga du kan ställa honom. Det ryktades ett tag att han och Eto'o inte kom så där jätte bra överens. Fråga honom om detta och hur relationen rent allmänt var med Eto'o, om det fanns någon sanningshalt i det ryktet alls.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
10/24/2012 15:07
Basaric. Ställ helst inte de vanliga frågorna som journalister gör. Försök att få veta hur klubben styrs inifrån. Hur var träningarna, hur såg disciplinen ut, vad var det jobbigaste att spela i Barcelona.

Henke är en mäktig spelare som förtjänar all respekt.
Barcelona basaric - "el guaje"
10/24/2012 15:02
Det kommer nog upp en intervju med Henrik Larsson till helgen. Har ni några frågor som ni vill att jag ska ställa till hjälten?
Barcelona Barcaholic
10/24/2012 15:02
Heywood Jablome - Andrés

Skulle faktiskt ha varit skit mäktigt om Messi röstade på Ronaldo som etta, bara för att visa för folket att han är ärlig och inte bryr sig om på individuella priser. Tror knappast att det skulle göra så Messi inte vinner så, önskar verkligen han har Ronaldo på sin top3 åtminstone.

basaric - "el guaje"

Ja, fråga honom vem är den bästa spelaren som han har spelat med! :)
Barcelona Guat
10/24/2012 14:53
Gud vad guldbollen verka betyda så otroligt mycket för Madrid fansen. Hur kommer det sig att de är så desperata att deras spelare vinner den medans vi inte bryr oss ett skit?
Barcelona The Octopus of Badia
10/24/2012 14:53
Listan över dem 23 nominerade borde väl släppas relativt snart? Det enda för mig intressanta är huruvida Busquets för första gången finns med där eller inte.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
10/24/2012 14:50
Det absolut roligaste hade varit nu ifall Messi vinner Ballon d'Or med minsta möjliga marginal. En poäng eller något. Då visar det sig att Casillas röst faktiskt betydde.

Men nu kommer Messi och Ronaldo också att få rösta i form av kaptener i sina landslag. Messi skulle jag gissa på väljer: Xavi, Iniesta och sedan någon argentinare. Ronaldo? 1. Ronaldo. 2. Ronaldo. 3. Ronaldo. :P
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
10/24/2012 14:42
Det intressanta i hela debatten är just den här kampanjen Mourinho har skapat för att hylla Cristiano Ronaldo. Medan Casillas istället väljer att rösta på Ramos (han har ingen chans att vinna, men det handlar väl mer om att hylla en vän som kanske behöver muntras upp), Cristiano tvåa och Xavi trea (som också är en av hans bättre vänner).

Madridfansen i Sverige har väl blivit såpass hjärntvättade av Mourinho och blinda av hat mot Barcelona att de nu vänder sig emot Casillas.

Casillas kommer alltid att ha min största respekt, men givetvis han kunde kanske ha varit mer diskret. Att rösta på Ronaldo som tvåa är ett tecken på att någonting är fel i Madrid. Det vet han innerst inne.
Barcelona Okkapokka
10/24/2012 14:39
Själv håller jag inte personliga bemärkelser särskilt högt, inte numera i alla fall. Lite som de diverse supercuper som finns på sätt och vis. Roliga att kamma hem, men relativt betydelselösa ändå. Sen känns det som många av kaptenerna "kompisröstar" istället för att lägga sina röster på de spelare som faktiskt gjort sig förtjänt av priset. Vilket gör det svårare att ta det hela seriöst egentligen.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
10/24/2012 13:56
I mitt tidigare inlägg vill jag bara påpeka att alla Real Madridfans inte är så enögda och sållar bort allt som inte går ihop med deras våta fantasier.

NYTT ÄMNE:
Läste nyligen lite på Real Madrids forum här på svenska fans och jag fick överraskande nog läsa att vissa individer behöver försvara den gode Casillas, som förmodligen kommer gå till historien som en av Spaniens bästa spelare genom tiderna. Killen som har burit ett helt lag senaste 10 åren även om han fått hjälp av diverse stora lirare (Raul, Ziouzo, och Cr7 senaste 3 åren). Lägg därtill att han är deras enda egna produkt, förutom Raul, som lyckats bli en av lagets största spelare de senaste decennierna. Nu hängs han ut som förrädare av de svenska fansen på Puertan som menar att han borde vika sig för Cristianos stora önskemål och därmed rösta på honom. Om det är någon som Realspelarna borde vika sig för är det i så fall den spanska nationalhjälten Iker som hållt en toppnivå (i Real) bra mycket längre än deras portuguisiska miljard-värvning. Det är min personliga åsikt och den står jag fast vid.

Att klaga på att Casillas är man av heder, och som faktiskt höjer Reals medelvärde rejält i just faktorn heder, är väldigt lustigt för mig då just denna attribut från hans sida är det som hållt ihop deras kära favoritlag och som (tillsammans med Xavi & Puyol) enat ett landslag och tagit 3 stora titlar med dom. Något som Spanien som nation haft väldigt svårt med innan hans tid.

Min motfråga till er blir, om C.Puyol i egenskap av Spaniens lagkapten (hypotetiskt) röstar efter vad hans hjärta säger och tar t.ex. Xavi eller Pique av någon anledning, istället för den spelare som har störst chans att vinna Messi/Iniesta, hur skulle ni då reagera?

Jag anser själv att som egenskap av lagkapten för ett land så förtjänar man att faktiskt själv bestämma över vem man tycker är bäst.
Barcelona Guat
10/24/2012 13:55
Varför ger du snorungen uppmärksamhet? Det är just det han är ute efter. Skit i honom och hans inlägg bara.
Barcelona 100% AntiMadridista
10/24/2012 13:37
Inga inlägg från Puertan, tack. / Mod
Barcelona Barcash
10/24/2012 13:35
Kolla in länken, 90% bollinehav till barca, det innebär 80% skillnad. På andra plats är det 52% skillnad där Malaga spelade mot Anderlecht.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
10/24/2012 13:27
Det är synd att vi har så många skador i laget som gör så vi inte kan ställa upp med ordinarie spelare. Fast det är positivt för ynglingarna i B-laget att träda fram och visa fram fötterna så fort en möjlighet ges. Å andra sidan så är det negativt då vi måste ställa upp med nya spelare och det tar ett tag innan man kommer in i rytmen. Men, men det kommer att bli härligt när alla är återställda och tillgängliga.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
10/24/2012 13:24
72% bollinnehav säger Celtics matchrapport fyi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
10/24/2012 12:49
@Bästelona:82% hamnade bollinnehavet på, vilket faktiskt bara var det fjärde högsta någonsin i CLs historia.

Edit: Enligt UEFA var alltså siffran 90%. MIn siffra är tagen från OPTA.
Barcelona *hjärta* Valdes flint
10/24/2012 11:43
andresito y basaric - el guaje

Håller med i allt ni säger och vem som helst kan se det klart och tydligt också. Ronaldo må skjuta hårdare och ha en bättre "felfot", men felfotsstatistiken visar att Messi är endast 1 (!) procent bakom vår gode Cris. dessutom ser man sällan Ronaldo chippa in mål, soloräder, djupledsbollar som friställer Villa etc etc. Det där med kompletthet får jag inte heller ihop riktigt. Ronaldo kan användas som target.. so what? Messi används som spelfördelare samt vara den farligaste målskytten samtidigt. (läs målrekod)

Men som du själv skriver, basaric, så ser 95% av de fotbollskunniga den stora skillnaden på dessa två otroligt begåvade fotbollsspelare. de övriga 5% är envisa maränger. Därför känns det onödigt att kommentera sånt här. Tänk att detta kommer från personer som också statuerar att "Barcas är slut, deras storhets tid är över" och syftar på ett lag som saknar 4 ordinarie backar + några övriga skador, men trots detta skördat poäng som bara den. Lägg därtill att när detta skadedrabbade lag mötte det sk. "världens bästa lag" med "världens bästa spelare" så var det inte alls mycket väsen från dom efter att klockan passerat matchminut 30. Barca har sämsta försvaret sen 2003 just nu och de väljer att byta in Essien mot en offensiv spelare...

Ännu en anledning till varför man bör ignorera denna typ av personer är att dessa är samma personer som skriker "TUR!" när los Blaugrana avgör i slutminuterna för att i 90% av matchen ha spelat på motståndarens planhalva. Men det kanske är domarens fel då? Ja, så är det nog...
sebbaa
10/24/2012 11:25
Detta var ju intressant, Real Madrid har alltså något i stil med dubbelt större skulder än oss. Vem skrattar nudå?

"Real Madrid have announced recently, without much coverage, that they're in about 520m euros of global debt. That's a huge sum - almost 220m more than Barcelona or Valencia."
Annons: