/spanien/barcelona/forum/9071.aspx/spanien/barcelona/forum/9071.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona koeman92
2012-10-17 17:12
Pique y Puyol

Vill du ha både Aguero och Neymar så kan du vara säker på att minst en anfallare måste bort, i det här fallet Villa eller Alexis. Tänk också på att en mittback måste in, så i det här faller måste vi nog då sälja både Villa och Alexis. Tyvärr! ;)
Barcelona koeman92
2012-10-17 17:07
El Flaco

2016!!? FAAAAAAAAN! Måste vi stå ut med svinet Rosell och hans äckliga styrelse i 4 år till!? Han kommer ju att hinna förstöra allt som Laporta byggt upp! :(
Barcelona Pique y Puyol
2012-10-17 17:06
Kan någon tänka sig det här anfallet nästa säsong?

Aguero Messi Neymar

Med Pedro, Villa, Sanchez på bänken.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 16:06
Rambla/

Den anekdoten om Messi och Pique var skön. Och det börjar kännas allt mer uppenbart att Laprta förbereder sin väg mot att ställa upp i presidentvalet 2016. Ser fram emot det, även om jag fruktar att det kan bli en smutsig kampanj från bägge sidorna.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-10-17 15:58
Tycka vad man vill om den gode Jan, men han är en profil som verkligen sticker ut Laporta. :D

Kudos el Flaco för en intressant artikel.
Barcelona koeman92
2012-10-17 15:56
Éluc

Det gör inget, det är bara att ha Xavi som tränare och Puyol som assisterade tränare i framtiden! ;)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:48
Éluc/

Jag tror vi kommer få se en annan typ av ledarstil på plan när väl Puyol och Xavi lägger av. De är betydligt mer högljuda och traditionella, om vi får kalla det, i sin ledarroller ute på plan, men Iniesta och Messi är även ledare på sitt sätt. De kanske inte "eldar" upp sina lagkamrater, som du kallar det, men man kan ändå se hur de dirigerar sina lagkamrater och ger direktiv, gestikulerar, osv. Och det viktigaste är att de övriga lagkamraterna respekterar sina kaptener och såväl Messi som Iniesta besitter den högsta respekten i omklädningsrummet.

Hetfield/

"Titta bara på Puyol, hur ofta ser man honom spela nonchalant eller passivt?"

Fast i Puyols fall så har han alltid haft sitt sätt att spela och leda långt innan han fick kaptensbindeln. Även utan rollen som lagkapten hade han nog agerat likadant som han har gjort de senaste sju åren.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:38
el Flaco - Loco-Motive

Nu tror jag du missförstod mig. Jag vill i nuläget inte se Piqué som kapten då han visat alldeles för mycket nonchalans det senaste året för att vara värd kaptensbindeln, utan det var mer än idé för framtiden om han nu skulle börja växa ut till den ledaren han har potential att bli.

Huruvida Messi ska få kaptensbindeln eller inte har för mig inte så mycket med hans prestationer att göra för laget, för där han visat tillräckligt mycket för 4 professionella fotbollskarriärer redan. Däremot är jag inte övertygad om att Messi som ledare är det mest optimala för just laget. Han känns inte som killen som eldar upp laget i motgång likt Puyol, eller även Xavi till viss del gör.
Barcelona Hetfield
2012-10-17 15:37
Ibland ger man ju lagkaptensbindeln som en sorts motivation. Titta på hur mycket Messi vred upp tempot så fort han fick bindeln i landslaget.

Jag tror att det skulle ha samma effekt för Pique. Han kan inte längre leka sig igenom träningarna eller bete sig som han vill, han inser att han är ledaren i laget och att han har ett stort ansvar. Titta bara på Puyol, hur ofta ser man honom spela nonchalant eller passivt? Det är kanske en bra motivationsfaktor för Pique.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:34
Éluc/

Jag tycker att Messi har bevisat tillräckligt mycket i Barcelona för att kunna vara en av kaptenerna i framtiden, oavsett hur det går för honom att leda det argentinska landslaget. Och jag skulle faktiskt hellre vilja se Messi med kaptensbindeln innan Piqué. Tycker att la Pulga har visat mer engagemang och vilja för laget än katalanen. Piqué har ibland sett lite ofokuserad ut och det ryktades bland annat om att Pep hade gjort sig av med honom om han hade valt att fortsätta i klubben.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:27
el Flaco - Loco-Motive

Jag tror det beror en hel del på hur han uppträder och fyller sin kaptensroll i Argentina till fullo. Men också huruvida han själv uppfattar sig själv som en ledare efter några år som kapten i landslaget. Jag hade väl egentligen inte haft några problem med Messi som kapten, men det känns som att det i nuläget i alla fall finns bättre kandidater.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:24
Tror ni att Messi bör eller kommer bli framröstad till en av de tre kaptenerna? Hans tyngd och roll i laget ökar ju bara mer och mer för varje år så det kanske inte skulle förvåna ifall han blir en av kaptenerna någon dag, fast kanske inte förstekaptenen.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:22
Hetfield

Där har du rätt. Piqué skulle förmodligen växa med rollen, men jag skulle först och främst vilja se hur han gör i en backlinje bestående av Montoya - Piqué - Bartra - Jordi Alba vilket vi förhoppningsvis kan se dem kommande veckorna med en del skador. Där är han klart äldst, har mest erfarenhet från toppnivån och bör således ta initiativet att agera ledare i Puyols frånvaro.
Barcelona Hetfield
2012-10-17 15:12
el Flaco & Eluc

Anledningen till att jag vill se Pique ta över rollen är för att jag tror att det skulle höja honom som person. Just nu är han en pojke, men han kan bli en ledare.

Iniesta må inte ha samma ledaregenskaper, men han står för mycket av vad som är vackert med Barcelona. Nej, usch, jag blir lite smått kräksugen när jag tänker på Valdes som kapten. Inte nog med att han är en gaphals, dessutom så ska han alltid lägga näsan i blöt i saker som inte ens rör honom. Jag är också allergisk mot tanken av att ha en målvakt som kapten, även om det finns undantag där målvakterna är så pass karismatiska, som t.ex: Kahn. Busquets kan jag se som kapten om ett par år, men just nu hänger hela "förstärkningsfasonerna" kring honom, vilket jag hoppas att det filas bort med tiden. Men just nu vill jag se Pique eller Iniesta.
Barcelona Éluc
2012-10-17 14:52
Väldigt intressant artikelserie det här, och framför allt reflektionerna över vårt försvarsspel den senaste tiden.

Hetfield

Jag skulle heller inte vilja se Valdés som kapten när Puyol och Xavi lägger av. Dels för att jag inte gillar målvakter som är kaptener då de inte är lika delaktiga i spelet och framför allt inte har lika bra blick över det hela, men kanske i synnherhet för att Valdés inte känns som den där naturliga ledaren i laget, även om han är väldigt temperamentsfull emellanåt.

Om nu Xavi, Puyol och Valdés är ute ur bilden ser jag gärna att Busquets tar kaptensbindeln med Iniesta och Piqué som andre- och tredjekapten. Sergio besitter en blick för spelet som väldigt få spelare idag har, och han har redan vid 24-års ålder samlat på sig massvis med erfarenhet i både Barcelona och Spanien, samtidigt som han varit vital för bägge lagens spel under dessa år.

Iniesta känns dessutom inte heller som en naturlig ledare på plan, och skulle lite som Messi i Argentina i sådana fall väljas som kapten pga sina fantastiska fotbolls-egenskaper.

Om 3-4 år hade jag gärna sett vår kaptenordning enligt följande:

1. Busquets
2. Iniesta/Piqué
3. Iniesta/Piqué
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 14:37
Hetfield/

Så länge de övriga i omklädningsrummet hyser den största respekten för Valdés och anser att han är den naturlige ledaren när Puyi och Xavi väl lägger av så har jag inget problem med det.

Med det sagt så tror jag att Iniesta har minst lika stor chans att bli framröstad till lagkapten i framtiden.

Piqué däremot ser jag inte som någon stor ledare i dagsläget åtminstone. Hade i såna fall hellre sett Valdés före Piqué.
Barcelona LeoMessi
2012-10-17 14:34
Så jävla glad att Sverige vände matchen igår. Vem hade trott det? Inte jag iaf. Men jag kan inte läsa artiklarna, för nu är hela Sverige övertygade om att Zlatan är mycket bättre än Messi. Alltså hur i helvete kan hela det svenska folket vara så hjärndöda? Han har 3 mål fler än Messi och han är bättre än honom för det. Han är liksom inte typ 6 år äldre och antagligen har Zlatan spelat fler landskamper för Sverige
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2012-10-17 14:28
På tal om något helt annat, är det bara jag som blir lite besviken på tanken att Valdes kan ta över kaptensbindeln inom ett par år?

Inget om illa om den spelaren, jag skulle inte byta ut honom mot någon annan målvakt i världen, men jag vill inte se honom som lagkapten i Barcelona. Jag vill hellre se Iniesta eller Pique. Iniesta för att han är så elegant och står för det som är så vackert med fotbollen, och Pique för att han är så graciös och ståtlig som mittback.
Barcelona Gabriel
2012-10-17 14:03
Verkar som om klubben har en special editerad video på Pepe. Finns ett analytiskt tekniker team som består av Domènec Torrent, Carles Planchart och Alex García. De brukar spela in matcherna så att coacherna sedan noggrant kan analysera vad som hänt. För två år sedan, när vi spelade mot Real Madrid så många gånger under så kort period blev stämningen som många vet väldigt hetsig mellan oss och Madrid, en hel del pga de hårda satsningarna av Madrid med framför allt Pepe i spetsen. Just därför spelade en av dessa herrarna in Pepes aktioner mot oss.

Men, det var alltså inte bara med bollen i spel, eller när bollen var i närheten utav Pepe. Han filmades alltså under hela matchen, där det finns en hel del godbitar på vad han gör mot våra spelare och farmför allt mot Messi. Saker som de vanliga match kamerorna inte fångade eftersom bollen var långt ifrån Pepe när han gjorde det.

Anledningen till varför klubben inte valt att släppa den redan är mycket pga att Pep och Tito inte ville elda upp stämningen ännu mera. Men som sagt, den finns i klubbens ägo som de kan släppa om de vill, när de vill.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 13:45
Sorligt och patetiskt av de som gnäller bara för att Iniesta sa att han känner sig såväl spanjor som katalan. På twitter har folk inte bara förolämpat honom, men även önskat att se honom död och dessutom påståt att hans uttalanden har att göra med hjärntvättning som ska förekomma i Katalonien. Ultranationalisterna har nått en ny lågpunkt.
Barcelonistas
2012-10-17 10:41
Messi dominerar i Argentina och gör ännu ett fantastiskt mål i Argentina tröjan. Att spela borta mot Chile är verkligen inte lätt, Ronaldo hade aldrig klarat av en match av den digniteten. Just nu är det bara Messi och Iniesta som kan spela mot sådant motstånd som Chile och dom andra fysiska sydamerikanska lagen.


Undra vad Kaljic gör nu efter att Messi ännu en gång levererat i landslaget. Ligger han i sängen och gråter med sin Ronaldo docka?. Sanningen svider säkerligen då han innerst inne vet att Ronaldo inte är i närheten av La Pulga.

Messi kan redan nu vid 25 års åldern slå Maradona i antal gjorda mål i landslaget. Det kallar jag riktig slakt, han slår alla och allt.
Barcelona Deulofeu
2012-10-17 10:40
I det sydamerikansk vm kvalet leder Messi skytteligan med 7 mål efter 10 spelade matcher.Även Higuain och Luis Suarez har nätat 7 gånger.

Falcao har funnit nätet fem gånger.

Nu är det inte match förrens i Mars månad igen i kvalet som Argentina leder.Så långt frid och fröjd.Alexis Sanchez väntar dock på första målet och hans Chile har det betydligt tyngre.

Barcelona Barca_^^
2012-10-17 10:11
Hallå kära culés bröder och systrar. Vänder mig hit då jag vet att det finns en hel del gamla Barca-rävar här. Ska ner och kolla min första match på plats mellan Barcelona och celta vigo, min fråga lyder helt enkelt hur man enklast och till skapligt pris ordnar biljetter. Skicka gärna ett pm med tips so vore jag väldigt tacksam :)
Vissa el Barca!
Barcelona Gothica Ramblas
2012-10-17 09:56
Nu får det gärna ta och bli den 20:e så man kan få se lite riktig fotboll :)
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-10-17 09:55
Rambla//

Jo, och inte bara att han gör mål. De flesta som ser Argentinas landslagsmatcher vet hur betydelsefull Messi är för det offensiva spelet och kreativiteten. Han får ju för tusan agera mittfältare och spets på samma gång.
Knappast något Ronaldo lyckas med varken i Portugal eller Real..

Måste dock tillägga att Higuains mål för j*vla snyggt! Nästan mina favoritmål när de lyckas skruva upp bollarna i bortre kryssen =P
Barcelonistas
2012-10-17 09:48
Messi och Pipita har ett fantastiskt samarbete. Måste även hylla den sist nämnde som jag tycker är en fantastisk anfallare.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-10-17 09:27
Det här året har Messi kopierat Batistutas målrekord på 12 mål under ett och samma år i landslaget och fortfarande är det 2,5 månad kvar av året.

Messi levererar inte i landslaget? Jo tjena, det är en stämpel alla haters nu tvingas svälja hårt. :P
SoN_Un
2012-10-17 09:17
Deulofeu

tack ska du ha=)
Barcelona Deulofeu
2012-10-17 09:12
Jag vet att det ibland blir mycket jämförelser men jag måste bara sticka ut hakan lite.

Messi är 25 år Ronaldo är 27 år det skiljer således två år mellan nutidens bästa anfallare(ursäkta Falcao men du har en bit kvar)

Två år mellan dom och Ronaldo har mäktat med 145 matcher mer mycket pga av en del skador i början av Messi karriär och de som minns Messi fick ju inte spela på ett tag pga tillstånd i början av hans karrär.

145 matcher skiljer det alltså och Messi är bara 20 mål efter Madrids målmaskin!

Jag har räknat ligamatcher,cl,landslaget,ungdomslandslagen allt utom cupspel i de inhemska cuperna.

Imponerande facit av båda såklart.Är det någon som vågar tro att Messi går om Ronaldo inom kort?

Messi är tre mål efter Maradonas rekord i landslaget.Han jagar ju även rekord i cl och la liga.

Det är helt fantastiska tider att vara Barcasupporter och Messi supporter.
Barcelona Deulofeu
2012-10-17 09:06
SoN_Un

Han har verkligen blandat och gett.Inget mål ännu och ganska sporadiskt med speltid.Han har fått en del chanser men inte riktigt tagit dom.

Han har gjort några bra framträdanden men jag tycker det finns flera som är bättre än han bla Dongou som är tre år yngre!

Annons: