/spanien/barcelona/forum/9068.aspx/spanien/barcelona/forum/9068.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona petersays
2012-10-17 19:43
@Barcelonistas:

Ja men båda delarna är lika förkastligt enligt mig. Men den diskussionen har vi redan gått igenom. Du vill att spelare ska dyka vid kontakt och att domaren ska blåsa sönder matchen. Jag vill att dom ska fortsätta kämpa och att det ska vara underhållande att se på.

Återigen, grader i helvetet.. Dyka utan kontakt, dyka vid minsta kontakt, förstärka vid tveksam situation, förstärka extra när situationen sker inom straffområdet. Allt är lika osportsligt enligt regelboken. Sedan får man tycka vad man vill om det.

Att klyva hår gällade definitionen av "filmning" är totalt ointressant. Det handlar om att spelare på ett sätt eller annat försöker påverka domaren genom att agera vid kontakt eller utan kontakt - och det är fel och ska bestraffas. Dessutom måste du förstå att "filmning" i vardaglig tal, och nu talar jag nog för de flesta, även innebär att förstärka situationer.
Barcelona Capitán - El tiburón
2012-10-17 19:40
Barcelonistas//

Haha! Värre eufemism får man leta efter! Du måste väl ändå skämta?
Tror inte någon tar dig på fullaste allvar när du säger att Busquets aldrig filmat, utan bara "förstärker".
Barcelonistas
2012-10-17 19:36
L.A.M - Busi filmar? Skulle vilja säga att det är en stor myt, Faktum är att Busi har aldrig filmat. Han förstärker däremot situationerna. Stor skillnad på att filma och förstärka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messi-Barca-10
2012-10-17 19:29
Angående detta med lagkapten...
Detta är bara något jag fått för mig, men tror han hade pasat som Kapten. Inte nu, men om en 5-6 år. Den jag tänker på är Thiago. Liksom den killer, har lite av allt. Han är i mina ögon en otroligt komplett spelare. Personligen när jag ser honom spela så står han alltid och snackar med någon, pekar hit och dit, och det viktigaste, han går verkligen in i allt, vilket spridder riktigt bra energi i laget. Jag säger inte att han ska vara kapten, utan en kille som i framtiden, kanske kan vara det.

Men som sagt, dem som ska vara kaptener är, Busi, Iniesta eller Messi!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-17 19:20
Det är det här jag menar. Ingen är perfekt, vem vi än väljer kommer det vara sämre än nu med Puyol. Piqué har för dålig inställning, Valdés kan tjafsa för mycket ibland och är målvakt, Busquets filmar ibland, Iniesta och Messi är för tysta. Alla skulle kunna vara bra kaptener men har också svagheter, något som Puyol saknar. Puyol är den komplette kaptenen, tillsamans med Casillas, Zanetti, Gerrard med flera är han helt outstanding som ledare i laget.
Barcelona petersays
2012-10-17 19:14
@Barcelonistas:

Precis det jag menar. Cesc har mycket att bevisa. Men om 2-3 år är det ju inte säkert att Xavi spelar fortfarande. Och huruvida Cesc växer med den uppgiften så är jag samtidigt villig att omvärdera hans eventuella roll som kapten. Men precis som du så tippar jag på Iniesta eller Messi.
Barcelonistas
2012-10-17 19:11
Petersays - Fabi var den stora stjärnan i Arsenal, det var han som bar hela laget på sina axlar. I Barcelona är han en i mängden, och helt ärligt så förtjänar han inte att vara lag-kapten. I framtiden lär det va Ini eller Messi som blir kapten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2012-10-17 18:59
Pique som han spelat det senaste året är ju inte ens given i startelvan. Att ha honom som kapten skulle därför kännas väldigt fel. Annars instämmer jag i mycket som sägs. Ser gärna en ordinarie mittback som kapten - men vet inte vem som kommer kunna fylla Puyols skor gällande kaptensrollen. Sån pondus, sån fair play, sån gentleman.

Vi ska absolut inte ha en målvakt som kapten. Tycker direkt att det saknas något på planen när kaptenen inte kan vara framme och hålla sig synlig, styra och ställa och ta eventuellt snack med domare eller kunna ta coaching från tränaren.

Messi eller Iniesta känns ju som de mest givna namnen om 2-3 år som laget ser ut just nu. Sedan är det ju självklart upp till spelare som Cesc, Pique eller Busquets att bevisa att de besitter kaptensegenskaper - något som Cesc såklart redan provat på i Arsenal.

Edit: Busquets förresten. Skulle det inte kännas lite som ett hån mot Puyols arv se honom i kaptensrollen? Han behöver VERKLIGEN jobba på sitt sportsmanship och sin pondus ifall det ens ska bli tal om saken.
Barcelona Hetfield
2012-10-17 18:53
LAM

Neymar må vara hypad, men inte överhypad. Kan du räkna upp fler spelare vid den åldern som är stjärnan i ett av världens största landslag och ligans bästa spelare?

Jag trodde också först att Neymar var en spelare som bara kunde dribbla, men desto mer jag ser av honom så börjar jag inse varför Barcelona jagar honom. Med det sagt så håller jag fortfarande Balotelli som världens största talang, men Neymar är inte långt ifrån.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-17 18:34
Det är svårt att välja nästa kapten. Det är många som hade varit bra som det, Valdés, Piqué, Busquets och Iniesta framförallt. Men inte den här perfekta kaptenen likt Puyol. Det lär nog dröja tills det kommer. Piqué har inte samma inställning, och kommer nog aldrig få det. När han var ny och presterade så grymt 08-10 så såg jag honom som självklar. Inte längre. Iniesta har hög státus och respekt, men väldigt tyst. Busquets kan bli bra, men just känns det inte som han är en av ledarna. Men drömmen vore att Sergio får högre och högre status och respekt ju längre han spelar. Just nu er jag honom som den som har bäst potential att bli en bra kapten. Fast grejen är att kanske Iniesta och Valdés bö gå före med tanke på att de spelat 5-6 år längre än Sergio i A-laget.
Barcelona EL Corazon - Anims Puyi!
2012-10-17 18:29
Angående kaptensdiskussionen ser jag stor potential i Bartra. Man känner igen mycket av hans beteende från Puyol. Han ger allt i varje situation oavsett om det varit träningsmatch eller CL. Man får inte heller glömma att han redan i Januari fyller 22 år. Om en 3-4 år tror jag Bartra definitivt kan vara vår förstekapten.
Barcelona Mike79
2012-10-17 18:05
@Pique y Puyol:Bänka Pedro?? Finns inte på kartan den där gossen är guld :) Hade faktiskt hellre sett Arian Lopez i Barca tröjan än Neymar lr Aguero :)
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-10-17 17:28
Både Aguero och Neymar? Båda två skulle kosta minst 50m var. Jag är emot att köpa för så mycket pengar. Många vill ha Neymar, men han är som många varit inne på i evigheter för dyr. Har det någonsin funnits en mer hypad spelare?

Jag tycker antingen vi satsar på talangerna eller fyndar någon billig, ung utifrån. Jag älskar sådana värvningar från ingenstans som kommer in och dominerar. Yaya, Abidal med flera. Franska ligan är ju väldigt underskattad, finns många guldkorn där och inte till samma överpriser som i andra ligor.
Barcelona koeman92
2012-10-17 17:12
Pique y Puyol

Vill du ha både Aguero och Neymar så kan du vara säker på att minst en anfallare måste bort, i det här fallet Villa eller Alexis. Tänk också på att en mittback måste in, så i det här faller måste vi nog då sälja både Villa och Alexis. Tyvärr! ;)
Barcelona koeman92
2012-10-17 17:07
El Flaco

2016!!? FAAAAAAAAN! Måste vi stå ut med svinet Rosell och hans äckliga styrelse i 4 år till!? Han kommer ju att hinna förstöra allt som Laporta byggt upp! :(
Barcelona Pique y Puyol
2012-10-17 17:06
Kan någon tänka sig det här anfallet nästa säsong?

Aguero Messi Neymar

Med Pedro, Villa, Sanchez på bänken.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 16:06
Rambla/

Den anekdoten om Messi och Pique var skön. Och det börjar kännas allt mer uppenbart att Laprta förbereder sin väg mot att ställa upp i presidentvalet 2016. Ser fram emot det, även om jag fruktar att det kan bli en smutsig kampanj från bägge sidorna.
Barcelona Rambla~ el chico dorado
2012-10-17 15:58
Tycka vad man vill om den gode Jan, men han är en profil som verkligen sticker ut Laporta. :D

Kudos el Flaco för en intressant artikel.
Barcelona koeman92
2012-10-17 15:56
Éluc

Det gör inget, det är bara att ha Xavi som tränare och Puyol som assisterade tränare i framtiden! ;)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:48
Éluc/

Jag tror vi kommer få se en annan typ av ledarstil på plan när väl Puyol och Xavi lägger av. De är betydligt mer högljuda och traditionella, om vi får kalla det, i sin ledarroller ute på plan, men Iniesta och Messi är även ledare på sitt sätt. De kanske inte "eldar" upp sina lagkamrater, som du kallar det, men man kan ändå se hur de dirigerar sina lagkamrater och ger direktiv, gestikulerar, osv. Och det viktigaste är att de övriga lagkamraterna respekterar sina kaptener och såväl Messi som Iniesta besitter den högsta respekten i omklädningsrummet.

Hetfield/

"Titta bara på Puyol, hur ofta ser man honom spela nonchalant eller passivt?"

Fast i Puyols fall så har han alltid haft sitt sätt att spela och leda långt innan han fick kaptensbindeln. Även utan rollen som lagkapten hade han nog agerat likadant som han har gjort de senaste sju åren.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:38
el Flaco - Loco-Motive

Nu tror jag du missförstod mig. Jag vill i nuläget inte se Piqué som kapten då han visat alldeles för mycket nonchalans det senaste året för att vara värd kaptensbindeln, utan det var mer än idé för framtiden om han nu skulle börja växa ut till den ledaren han har potential att bli.

Huruvida Messi ska få kaptensbindeln eller inte har för mig inte så mycket med hans prestationer att göra för laget, för där han visat tillräckligt mycket för 4 professionella fotbollskarriärer redan. Däremot är jag inte övertygad om att Messi som ledare är det mest optimala för just laget. Han känns inte som killen som eldar upp laget i motgång likt Puyol, eller även Xavi till viss del gör.
Barcelona Hetfield
2012-10-17 15:37
Ibland ger man ju lagkaptensbindeln som en sorts motivation. Titta på hur mycket Messi vred upp tempot så fort han fick bindeln i landslaget.

Jag tror att det skulle ha samma effekt för Pique. Han kan inte längre leka sig igenom träningarna eller bete sig som han vill, han inser att han är ledaren i laget och att han har ett stort ansvar. Titta bara på Puyol, hur ofta ser man honom spela nonchalant eller passivt? Det är kanske en bra motivationsfaktor för Pique.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:34
Éluc/

Jag tycker att Messi har bevisat tillräckligt mycket i Barcelona för att kunna vara en av kaptenerna i framtiden, oavsett hur det går för honom att leda det argentinska landslaget. Och jag skulle faktiskt hellre vilja se Messi med kaptensbindeln innan Piqué. Tycker att la Pulga har visat mer engagemang och vilja för laget än katalanen. Piqué har ibland sett lite ofokuserad ut och det ryktades bland annat om att Pep hade gjort sig av med honom om han hade valt att fortsätta i klubben.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:27
el Flaco - Loco-Motive

Jag tror det beror en hel del på hur han uppträder och fyller sin kaptensroll i Argentina till fullo. Men också huruvida han själv uppfattar sig själv som en ledare efter några år som kapten i landslaget. Jag hade väl egentligen inte haft några problem med Messi som kapten, men det känns som att det i nuläget i alla fall finns bättre kandidater.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 15:24
Tror ni att Messi bör eller kommer bli framröstad till en av de tre kaptenerna? Hans tyngd och roll i laget ökar ju bara mer och mer för varje år så det kanske inte skulle förvåna ifall han blir en av kaptenerna någon dag, fast kanske inte förstekaptenen.
Barcelona Éluc
2012-10-17 15:22
Hetfield

Där har du rätt. Piqué skulle förmodligen växa med rollen, men jag skulle först och främst vilja se hur han gör i en backlinje bestående av Montoya - Piqué - Bartra - Jordi Alba vilket vi förhoppningsvis kan se dem kommande veckorna med en del skador. Där är han klart äldst, har mest erfarenhet från toppnivån och bör således ta initiativet att agera ledare i Puyols frånvaro.
Barcelona Hetfield
2012-10-17 15:12
el Flaco & Eluc

Anledningen till att jag vill se Pique ta över rollen är för att jag tror att det skulle höja honom som person. Just nu är han en pojke, men han kan bli en ledare.

Iniesta må inte ha samma ledaregenskaper, men han står för mycket av vad som är vackert med Barcelona. Nej, usch, jag blir lite smått kräksugen när jag tänker på Valdes som kapten. Inte nog med att han är en gaphals, dessutom så ska han alltid lägga näsan i blöt i saker som inte ens rör honom. Jag är också allergisk mot tanken av att ha en målvakt som kapten, även om det finns undantag där målvakterna är så pass karismatiska, som t.ex: Kahn. Busquets kan jag se som kapten om ett par år, men just nu hänger hela "förstärkningsfasonerna" kring honom, vilket jag hoppas att det filas bort med tiden. Men just nu vill jag se Pique eller Iniesta.
Barcelona Éluc
2012-10-17 14:52
Väldigt intressant artikelserie det här, och framför allt reflektionerna över vårt försvarsspel den senaste tiden.

Hetfield

Jag skulle heller inte vilja se Valdés som kapten när Puyol och Xavi lägger av. Dels för att jag inte gillar målvakter som är kaptener då de inte är lika delaktiga i spelet och framför allt inte har lika bra blick över det hela, men kanske i synnherhet för att Valdés inte känns som den där naturliga ledaren i laget, även om han är väldigt temperamentsfull emellanåt.

Om nu Xavi, Puyol och Valdés är ute ur bilden ser jag gärna att Busquets tar kaptensbindeln med Iniesta och Piqué som andre- och tredjekapten. Sergio besitter en blick för spelet som väldigt få spelare idag har, och han har redan vid 24-års ålder samlat på sig massvis med erfarenhet i både Barcelona och Spanien, samtidigt som han varit vital för bägge lagens spel under dessa år.

Iniesta känns dessutom inte heller som en naturlig ledare på plan, och skulle lite som Messi i Argentina i sådana fall väljas som kapten pga sina fantastiska fotbolls-egenskaper.

Om 3-4 år hade jag gärna sett vår kaptenordning enligt följande:

1. Busquets
2. Iniesta/Piqué
3. Iniesta/Piqué
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-10-17 14:37
Hetfield/

Så länge de övriga i omklädningsrummet hyser den största respekten för Valdés och anser att han är den naturlige ledaren när Puyi och Xavi väl lägger av så har jag inget problem med det.

Med det sagt så tror jag att Iniesta har minst lika stor chans att bli framröstad till lagkapten i framtiden.

Piqué däremot ser jag inte som någon stor ledare i dagsläget åtminstone. Hade i såna fall hellre sett Valdés före Piqué.
Barcelona LeoMessi
2012-10-17 14:34
Så jävla glad att Sverige vände matchen igår. Vem hade trott det? Inte jag iaf. Men jag kan inte läsa artiklarna, för nu är hela Sverige övertygade om att Zlatan är mycket bättre än Messi. Alltså hur i helvete kan hela det svenska folket vara så hjärndöda? Han har 3 mål fler än Messi och han är bättre än honom för det. Han är liksom inte typ 6 år äldre och antagligen har Zlatan spelat fler landskamper för Sverige
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: