/spanien/barcelona/forum/9041.aspx/spanien/barcelona/forum/9041.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bàckis I Anims Puyol y Abidal!
11/14/2012 18:25
addeh

Om inte Alves höjer sig närmsta tiden ser jag faktiskt inga större problem i att sälja honom redan i Januari. Om han däremot kommer tillbaka till sin normala kapacitet vi vant oss vid avvaktar jag gärna, då var han ovärderlig för oss.
Atlético addeh
11/14/2012 18:25
basaric

Nope, funkar prima för mig!
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
11/14/2012 18:25
Jag älskar Mourinho för han älskar FC Barcelona som klubb och Katalonien. Förut så hatade jag honom otroligt mycket, men när jag tänkte efter, varför gör han så mot Barca ? det är bara för att han älskar den klubben, det var där han fick chansen först i och förväntade sig att bli tränare 2008 fast de valde Pep istället och då sura han. Det är hat-kärlek Mou visar och jag förstår honom.

"Alla människor som älskar mycket, får mycket sorg" - Olfert Ricard
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
11/14/2012 18:19
el Flaco

det kanske inte framgick så tydligt men jag ville inte ha Zabaleta ovan Montoya i rangordningen, snarare som andraval när Montoya vilar. Jag var inne på addehs spår; "Kanske någon gammal räv som bidrar med rutin.".

Han kan spela både till höger och vänster, känner Messi & Mascherano sedan tidigare från landslaget och jag tycker faktiskt han är helt okej. Ingen ytterback av världsklass direkt men ändå bra i defensiven och är inte ovan vid att följa med i offensiven.

Bäst av allt vore ju självklart om Dani behöll sin form och stannade ytterliggare några år.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
11/14/2012 18:14
elbraco/

Zabaleta? Tycker mest han är en träfot som saknar tekniken och finessen för att spela som vår högerback. Hellre i såna fall Montoya som kan utvecklas, men det känns inte som att Zabaleta kommer ta fler kliv fram i sin utveckling eller karriär.
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
11/14/2012 18:09
jag har svårt att tro att Alves inte har nått sin peak än. Precis som ni andra har konstaterat så har han snarare börjat dala ner i formkurvan och lär inte krypa uppför igen inom en snar framtid. Är man 29 år och har vunnit allt som går att vinna så är det så klart helt naturligt att man inte hungrar efter nya titlar.
Lägg därpå till att snabbheten är en av brassens starkaste attribut - något som försvinner tidigt i en fotbollsspelares karriär.

Jag ser två realistiska framtidsscenarion på högerbacksplatsen.
Antingen så behåller man Dani Alves karriärer ut, den numera, för Barcelona, klassiska lösningen på åldrande spelare. Dom får håva in en bra lön och spelas när dom behövs men inte är ordinarie i startelvan (ska även tillägga att Dani med säkerhet har MINST två år kvar i bra form). Montoya slussas in som ordinarie.

eller; Man säljer Dani Alves till sommaren för en bra summa pengar (16m och uppåt tycker amatörekonomen i mig är ett bra pris) och köper in en duglig ytterback som kan rotera både till höger och vänster tillsammans med Adriano och FÖRHOPPNINGSVIS Abidal, exempelvis den underskattade Zabaleta. Man ska inte hoppas för mycket på PSG eller City dock, då fransoserna redan har van der Wiel och Jallet i truppen, och engelsmännen Richards, Maicon och Zabaleta.
Barcelona basaric - "el guaje"
11/14/2012 18:02
Addeh- hackar det för dig med?
Postat via SvenskaFans-appen
Coach Pep,
11/14/2012 18:02
Jag tycker vi ska casha in på Alves, det känns som en bra timing att göra det nu när vi också har fått Jordi Alba på andra kanten. Händer inte mycket på högerkanten längre, det var länge sedan man såg kombinationer mellan Messi och Alves t.ex. Är övertygad om att Alves har mycket kvar att ge och att han fortfarande är världens bästa högerback, sådant försvinner inte bara, men det skulle vara ett smart drag att sälja honom. Man vet aldrig om han når samma nivå igen. Brassar har en tendens att gå ner sig och inte komma tillbaka igen, så varför riskera att göra om "Ronaldinho misstaget" igen och inte sälja i tid? Visst, försvaret och anfallet blir stabilare med en Alves i form, men i ärlighetens namn har vi visat att vi klarar oss bra utan honom också. Sen brukar han vara väldigt nonchalant ibland, minns en massa livsfarliga idiot-passningar från honom på senare tid. Trött på hans pajas-inlägg också.

Montoya for the win.
Atlético addeh
11/14/2012 18:00
Youtube-stream till Saudi-Argentina. Mascherano spelar defensiv mittfältare - igen, eller som vanligt kanske är ett bättre uttryck.
Barcelona basaric - "el guaje"
11/14/2012 18:00
Någon med veetle länk till Argentina?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MESSI.CORLEONE
11/14/2012 17:57
För er som vill se Messi NUUUUU :)
Barcelona MESSI.CORLEONE
11/14/2012 17:56
För er som vägrar missa Messi på en gräsmatta :)
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
11/14/2012 17:53
Jag hade inte heller haft något emot om man säljer Alves och Montoya blir ordinarie. Trots att Alves ännu inte är helt slut så bör man planera inför framtiden och så länge Montoya fortsätter med sin utveckling som han har gjort så här långt lär det inte bli för dramatisk den dagen brassen lämnar.

Även om jag måste erkänna att jag tycker det är skönt när Alves går ut i medierna och ger svar på tal, hugger på allt och försvarar laget så bör man väga in om man ska sälja honom nu innan han, stundtals, dåliga attityd leder till ytterligare en halvdan säsong.
Barcelona Gabriel
11/14/2012 17:34
addeh

Nämnde samma sak för någon månad sen här inne, fick många på mig men jag står fortfarande för det. Alves har gått ner sig rejält. Faktum är att Montoya är bättre för tillfället och bör få starta. Om Alves kommer tillbaks till sin gamla form så är det en självklarhet att han ska starta matcher och även stanna kvar i klubben, däremot är jag inte alls övertygad om att han kommer tillbaks dit igen. Han känns inte alls lika hungrig och motiverad längre - det är inte heller något jag kan klandra honom för. Han är ingen hemma spelare som Xavi, Iniesta, Messi, Puyol och alla andra La Masia spelare är, därför blir det inget annat än naturligt att motivationen och formen sviktar efter så många framgångsrika år i en och samma klubb för en inköpt spelare.

Kan man cascha in mycket för honom tycker jag man borde sälja honom, förutsatt att han inte blir den han var innan. Tror man kan få in en rejäl slant för honom ifrån PSG exempelvis. Skulle vara synd om vi gjorde samma misstag som Inter gjorde med Maicon när de valde att inte släppa honom i rätt tid. De fick erbjudande i närheten av 40 mille men vägrade sälja, sen gick han för rena kaffepengarna till City.

Det är en konst att veta när man ska sälja en spelare.
Atlético addeh
11/14/2012 17:15
Satt och diskuterade en väldigt intressant sak med en kompis för någon vecka sedan. Vi var båda eniga om att Dani Alves gått ner sig mer och mer med åren, och inte alls håller samma höga standard som tidigare - samtidigt som han bara blir mindre stabil bakåt.

Montoya har skött sig exemplariskt varje tillfälle han har fått chansen, och har onekligen framtiden för sig.

Är det då inte bättre att försöka casha in en del för Alves nästa sommar (många klubbar är intresserade) och helt och hållet låta Montoya ta över som högerback? Som ett alternativ behåller man antingen Adriano (naturligt om Abidal kommer tillbaka och fortsätter ytterligare en säsong) eller så värvar man in något betydligt mer billigt alternativ. Kanske någon gammal räv som bidrar med rutin.

Vad säger ni?
Barcelona elbraco - SiamoCalcio
11/14/2012 17:12
riktigt intressant läsning av Daniel Olsson! hoppas du fortsätter med resterande lag!


cred även till deulofeu för det fina schemat, löjligt bra att man är ledig från jobbet imorgon ;) då kanske man tom pallar se Brasilien - Colombia...
Barcelona L.A.M Nr 10
11/14/2012 17:03
Alltså, det är klart att priset ska vara prestationsbaserat, men Realfans kan ju inte tycka det är konstigt när Mourinho inte vinner sådana här priser. Gubbens taktik är ju till och med att klaga och skapa bråk i media, när man har en sådan taktik bör man inte räkna med att bli omtyckt. Däremot tycker jag ändå inte Pep borde ha vunnit, jag tycker ändå priset ska gå efter hur laget presterade, och vi vann bara copan och kom efter marängerna i ligan. Pep förtjänade sina tidigare priser helt klart, men inte från förra året.
Barcelona Deulofeu
11/14/2012 16:55
Inte så svårt att sysselsätta sig ikväll

18.00 Saudi arabien-Argentina
20.00 Chile - SErbien
20.30 Sverige-England samt Holland -Tyskland
22.30 Spanien - Panama
00.30 Paus med Fifa online ; )
01.30 Brasilien- Colombia
Barcelona Piqué y Puyol
11/14/2012 16:51
Men priset baseras ju på prestation och inte personlighet.

Men men... beter man sig som ett svin mot andra tränare och spelare så är det ju ganska förståeligt att det inte är så lätt att vinna priser.
Coach Pep,
11/14/2012 16:42
Vem fan kan lägga en röst på ett avskum som Mourinho? En tränare som misshandlar motståndare, hotar domare och beter sig som en vuxen bebis, är det något att rösta på?

Mourinho är inte ens värd en cigarettfimp i Guardiolas pissränna. Två skilda världar.
Barcelona petersays
11/14/2012 16:12
Inte konstigt alls att de som röstar väger in vilket komplett rövhål Mourinho är. Karma helt enkelt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/14/2012 15:49
Tränarna som röstar på Pep gör det av rena principen för att markera vilket svin Mourinho är. Pep behandlade alla med respekt, han fick tränare för smålag som Preciado att känna sig i världens centrum innan matcherna och laget har alltid varit bra vinnare och förlorare under Pep, med undantag när Mourinho varit på besök, vilket är själva poängen i det jag skriver. ;)

Angående Özil och Iniesta... Özil byts ut i halvlek nuförtiden mot bra lag. Iniesta blev precis Europas bästa spelare och har avgjort VM, vunnit VM, EM, CL, varit bland världens 3 bästa spelare i några år och ingen annan i världen förutom just madridistas jämför de två med varandra. Ungefär som Ronaldo som bör acceptera sin andraplats framför Iniesta, för nu jämförs Messi med de högsta grabbarna, Pele, Maradona, Cruyff osv.
Barcelona barca_joe
11/14/2012 15:48
Pinto: "I would understand it if Victor (Valdes) would play a cup game. The coach should decide every game what's the best."

Kan man ogilla Pinto? Fan en riktig lagspelare. Hoppas han stannar och är tredjemålvakt/målvaktstränare av något slag i framtiden.
Barcelona Barca King - Mario Götze come 2 Barca
11/14/2012 15:42
Konstigt kan man tycka att Pep vann årets bästa tränare istället för Murinho. Messi må ha gjort fler mål än Ronaldo men när det gällde som mest va Ronaldo avgörande. Dock är det inte så konstigt trotsallt. Det är bara ett bevis på att folk har tröttnat på Murinho och hans spelares beteende. Det finns så mycket jag kan peka på men jag låter bli. Om inte ens Casillias röstar på Ronaldo för Ballon Dór. Ja då är något åt helsike.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
11/14/2012 15:34
Gabriel

Håller med, det var faktiskt konstigt att Pep vann då vi trots allt inte vann ligan, vilket alltid borde vara vårt mål. Jag tycker personligen Levantes tränare som jag inte kommer på vad han hette borde ha vunnit, Levante var ett bottenlag för två år sedan men gör en helt fantastisk bedrift förra säsongen, det var verkligen en riktig prestation att de kom 6:a och fixade EL-spel. Även Simeone har ju gjort det otroligt bra men det är ju mest den här säsongen, förra året kom de ju inte ens topp 4.

Sen, är det inte konstigt att Ronaldosupportrar alltid drar upp det här med att Ronaldo utklassade Messi i mål säsongen 10-11. Han vann Pichichin men Messi gjorde betydligt fler mål i CL och de gjorde 53 var om man räknar alla turneringar. Och förra säsongen gjorde Messi som bekant över 70 och Ronaldo runt 60.
Barcelona Gabriel
11/14/2012 15:14
Har precis läst Kaljic artiklel, personligen anser jag han vara ett skämt precis som alla andra, däremot måste jag trots det hålla med om att Pep inte förtjänade priset som den bästa tränaren förra säsongen. Det tyckte tom jag var konstigt.

Messi förtjänar att få alla priset som finns att vinna så länge han lever. Nog om det!
Barcelona koeman92
11/14/2012 15:10
Shanghai

Snälla sluta överdriv, du håller för fan El pasillo nivå när du pratar så där
Özil är inte i närheten av Xavi eller Iniestas nivå, men man kan inte ta ifrån honom att han är en av världens bästa mittfältare. Det är som att säga att Morata är bättre än Cesc, låter bara ologiskt och dumt. Att Thiago är bättre kan jag dock hålla med om.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
11/14/2012 15:04
Jag tycker att Thiago Alcantara, JDS och Sergi Roberto är bättre än den överskattade turken Özil.
Barcelona papillon
11/14/2012 14:50
Deulofeu:

Hyfsat med mycket motstånd från Sydamerika ändå med tanke på att kvalet varit/är i full gång. Men jag förstår vad du menar nu :-)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
11/14/2012 14:31
F*n, jag får så mycket gåshud när jag tittar på detta klipp. Hans karriär har varit framgångsrik sedan debuten mot Porto år 2003 och han hade precis fyllt 16 år. Han är lätt genom tidernas bästa spelare.

Förresten, visst påminner detta mål om Henrys första mot Real på Bernabeu när självaste Messi assisterar ? :)
Annons: