/spanien/barcelona/forum/9011.aspx/spanien/barcelona/forum/9011.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-28 13:27
Det var väl väntat, att Alba skulle komma. Har vant mig vid tanken och det är ingen dålig värvning. En av de bästa vänsterbackarna som finns därute, om än inte den spelartyp jag helst hade sett. Nu får vi alltså en Alves-typ på vänsterkanten också. En liten speedkula med enorma lungor. Och jag måste faktiskt erkänna - det ska bli ganska intressant se vilka ytterligare möjligheter det kan innebära för vår offensiv. Förut har man klagat över att vår vänsterkant vart så uddlös jämfört med högern. Nu är den kanten precis lika stark. Det är därigenom Spanien har hotat hela EM med iniesta och Alba som regissörer.. Kul också att Alba spelar EM finalen som cule. Visst hade en ny abidal suttit fint. Men man kan inte riktigt klaga när en klasspelare fyndas på det viset. Välkommen, Jordi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1Barca
2012-06-28 13:27
Matchen bekräftad!
Barcelona Occi
2012-06-28 13:25
ojojoj!!, Alba klar och Barcelona - Man United i Göteborg bekräftat!
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 13:21
Fantastisk läsning Alba har varit riktigt grym i em!

En Alveskopia som växer för varje match

Välkommen hem.
Barcelona Andresito
2012-06-28 13:18
Ser ut som att Valencias hemsida kraschat nu precis efter att Alba blivit klar, haha
Barcelona true_barca_fan
2012-06-28 13:14
Official: Barcelona pay 14M for Valencia left back defender Jordi Alba (23), who will sign a 5-year contract #fcblive #euro2012

The deal is done
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-06-28 13:13
Äntligen är det klart. Alba gör en fantastisk säsong med Valencia och ett helt fantastiskt EM. Nufår vi en grym vänsterback till nästa säsong. Det kanske blir offensivt med honom och Alves men detär åtminstonde inte något stort problem som jag ser det just nu. Bara skönt att vi har gjort klart med JordiAlba som kommer höja vårt lag enormt.

Välkommen!
Barcelona El Soap
2012-06-28 13:13
Barcelona pay 14M for Valencia left back defender Jordi Alba (23). [ona ser]

Jävlar vad skönt!
Barcelona NoGo™
2012-06-28 13:11
Äntligen! Välkommen Jordi Alba!
Barcelona Andresito
2012-06-28 13:10
Källa till Albas affär
AndreD - Ànims Abirey
2012-06-28 13:09
Äääääääääntligen
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-06-28 13:07
Official: Valencia announce the transfer of left back Jordi Alba (23) to Barcelona #fcblive

Jävlar.

Hehe, några minuter efter DM1982.
Barcelona DM1982
2012-06-28 13:03
Official: Valencia announce the transfer of left back Jordi Alba (23) to Barcelona #fcblive

Äntligen!!

Men hur var det nu, spelare kunde ju inte säljas under ett mästerskap? ; )

Official: Barcelona pay 14M for Valencia left back defender Jordi Alba (23), who will sign a 5-year contract #fcblive #euro2012
Barcelona Barca-nist
2012-06-28 13:03
kan nån ringa Cristiano Ronaldo att matchen är slut!
Real Madrid bblom
2012-06-28 12:56
Får tacka för det fina bemötandet.

Visst är det så att en kapten ska leda och tänka på laget i alla lägen, men faktum är att vi alla är egoister i slutändan. Ronaldo är en av de största egoisterna och det är hans naturliga tänk att vilja vara nummer ett. Visst bör alltid laget gå före, men i vissa situationer är även han mänsklig. Egotänket finns där hos oss alla, men visst är det större hos vissa. Sen får jag även säga att jag tyckte att han passade ovanligt mycket igår; han brukar ju använda flera touch men igår skickade han den vidare snabbt vilket iofs inte alltid är positivt då jag tycker att resten av Portugals mittfält och anfall består utav bollmongon.

Sen angående Arbeloa, är han verkligen så dålig som ni påstår? Jag tycker han är hur stabil som helst, dessutom bidrog han med flera bra inlägg igår.

Med handen på hjärtat, du kan väl knappast påstå att Alba-Ramos-Pique-Arbeloa är sämre än Alba-Pique-Montoya-Ramos? Jag försöker vara så pass objektiv som möjligt, och jag ser inte varför ni nedvärderar Arbeloa. Känns som att man kan referera er Arbeloa-värdering till Busquets värdering bland Madridistas. Och nej, jag tycker Busquets är en väldigt smart spelare, oavsett hur mycket jag ogillar hans filmande, som dock möjligen har minskat på slutet? Kan ju tillägga att jag avskyr Di Marias beteende de gånger han spelar osportsligt. Dessutom vill jag poängtera att Ramos är mittback, inte högerback.
Barcelona Hetfield
2012-06-28 12:55
Seriöst, vad är det för snack om att Xavi ska vara slut? Hur lätt är det att vara en passningsspelare när man har spelare bredvid sig som tar hans ytor.

Titta på Pirlo, hur bra skulle han vara med en spelare som tar hans ytor bredvid sig? Pirlo är så bra för att han har tre mittfältare som städar undan så att han kan få slå passningar. I Barcelona så har Xavi ansvarat att kontrollera tempot i matchen, han får inte göra det i Spanien. Han hamnar i alldeles för små ytor, eller så hamnar han för långt upp. En tränares jobb är att få ut det mesta utav spelarna, om man har en spelare som Xavi i sitt lag, varför inte använda det, istället för att envisas med att spela med två defensiva mittfältare.
Barcelona Rambla~
2012-06-28 12:19
Em moderator närvarande?
Barcelona Barclasico
2012-06-28 12:11
Längtar tills David Villa kommer tillbaka till barcas trupp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cataloniaboy
2012-06-28 11:31
Och det blev inget Team Dubai. Och Marängerna sörjer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-28 11:22
Lösning * Vi behöver en mittback och gärna en riktigt bra sådan. De köp vi gör på marknaden ska vara sådant vi inte kan få genom att plocka underifrån :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-06-28 11:20
Deulofeu Det var ingen bra läsning, tycker jag
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 11:04
Om det nu stämmer med nya inriktiningen på en ny mittback är det bra och dåligt.

Det som är bra är att de verkar satsa på en billig lite yngre mittback med rejält med rutin.Vi har ju trots att tre världsmittbackar i Puyul,Pique samt Mascherano.

Det som är dåligt är att det låser utvecklingen för våra egna mittbackar med fyra st före dem.

Borde vi inte satsa på våra unga som fjärde mittbackar? HUr många matcher kan det bli på en säsong egentligen?

Köper vi en spelare likt Hummels som jag är sugen på kan man undra vad som händer med vår klippa Mascherano samt Puyul.

Lite samma problem med Alves/Montoya ska han utvecklas måste han spela det bästa vore nog att låna ut honom om Alves blir kvar.Adriano samt Puyul kan lätt spela de martcher Alves inte är med blir ju max 10 matcher per år.

Min lösning låna ut Montoya och köp ingen mittback och endast Alba...Köp Neymar nästa år...
Spanien Don Pelayo
2012-06-28 11:01
bblom,

Bra inlägg. Men i en semifinal, på straffar, är guldbollen och "chans att gå om Messi" det sista du skall tänka på. Du skall som kapten göra din plikt och se till att ditt lag får en bra start. Leda det med ansvar.

Kom faktiskt att tänka på att vi med Puyols frånvaro har en Ramos fast i mittförsvaret. På så sätt går vi miste om Ramos offensiva spetskvaliteter och måste istället dras med den horrible Arbeloa. Det hämmar vår offensiv en hel del faktiskt. En Montoya hade varit intressant att få se inom en snar framtid.
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:51
Såg att Lille ev lagt ett bud på 70 miljoner på Afellay det är riktigt pinsamt av dem.De har precis sålt Hazart för närmare 400 miljoner och han borde vara tänkt som ersättare har gjort ett bra em och värderas till 70 miljoner hua kom igen.

Aja skönt vill ändå inte sälja honom han måste få en rejäl chans i en säsong till.Gillar inte att vi gör oss av med spelare som vill stanna och här har vi en bra truppspelare som assisterade ut Madrid för i en cl semifinal då tycer jag man ska ha lite tålamod.

Många spelare som kommer tillbala från skador nästa år de är säkert rejält sugna men det är svårt man får nog inte matcha dem för hårt.Tänker på Villa,Afellay,Fontas och även Puyul.Många revanschsugna spelare.

Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:18
bblom bästa inlägget från en Madridista på länge respekt.

Real Madrid bblom
2012-06-28 10:05
Ni måste förstå att vissa Real-fans blir besvikna över Portugals uttåg. Ronaldo är nr 2 i världen men har denna säsong en grym chans att komma före Messi, då ter det sig naturligt att många givetvis vill honom det bästa. Messi är en utomjording och därav var ju EM Ronaldos stora chans. Ni får som sagt ha lite överseende, även om människor alltid generellt sett överdriver saker och ting. Tänk er Ronaldos sits; har tränat såpass hårt hela livet och det enda som står i vägen är trollkarlen Messi. Jag tror att många härinne hade gjort precis samma sak i Ronaldos sist; lägga den femte straffen för att bli hjälten.

I övrigt så vill jag hylla Ramos, Pique och Casillas samarbete. Vilken betongmur! Pique visar upp att han trivs i de stora matcherna trots en halvdan säsong hos er. Han lyckas nästan alltid väldigt, väldigt väl mot Ronaldo. Slutligen vill jag även hylla Iniesta. Är ganska avis på er att ni har honom. Förhoppningsvis kan Özil bli lika stor eller förhoppningsvis större. Det han saknar än så länge är att höja sig rejält i de stora matcherna likt Andrés, men det kommer nog mycket väl med mer erfarenhet. Det jag tycker Iniesta saknar för att vara no1 likt Zidane är att vara lite kyligare i avslutssituationerna, bli mer distinkt så att säga. Men tekniken, finessen och fotbollstänket är skrämmande lik min favorit Zinedine.

Btw, såg statistiken om Spaniens slutspelsnollor, imponerande!
Barcelona Deulofeu
2012-06-28 10:00
Nytt blod i landslaget

Man blir ju lite sugen på att ge Montoya mer speltid efter att ha sett Arbeloas uppvisning igår jag är övertygad om att Montoya hade gjort det bättre.

Ska han vara reserv till Alves vore nästan det bästa att låna ut honom till en klubb som spelar cl typ Valencia eller Malaga.Spelar han matcher kontinuerligt kommer han tas ut i landslaget det är svagaste positionen helt klart.

Hade Puyul varit frisk hade Ramos spelat till höger i landslaget.Nu har väl inte Puyul så mycket tid kvar men det är en av få platser som är "lediga" Vore häftigt med Alba och Montoya i landslaget om Alba blir klar samt att Montoya får speltid.

Jag måste säga att Ramos var bäst igår inte ofta man gläds över det.

Grymma straffar av Barcaspelarna också kul ; )
Barcelona papillon
2012-06-28 09:55
Xavi har varit OK med tanke på att han inte ens spelar på sin rätta position. Xabi har gjort det bra och det är inte mer än logiskt eftersom han spelar på samma position som han alltid gör. Om Xavi och Xabi hade skiftat positioner med varann hur bra hade Xabi varit i en nr10 roll och hur bra hade inte Xavi varit i sin normala mittfältsposition? Det är svårt att bänka en sån som Xavi trots att vdb inte verkar ha plats för honom på rätt plats. Men som sagt, inte konstigt att Xabi presterat bättre än Xavi under EM.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2012-06-28 09:47
ElTriplete: Bra startelva.
Postat via SvenskaFans-appen
Atlético addeh
2012-06-28 09:33
Mojito

Håller helt med dig. Xavi är inte dålig vart han än spelar, men han är ingen "tia"och det finns folk som gör det bättre i den positionen. Hade gärna sett exempelvis Pedro från start i finalen, och att Xavi antingen flyttade ner bredvid Busquets i sin normala position, eller bänkades helt. Jag vet att det inte kommer hända, då Alonso är given i Del Bosques värld på många olika sätt. Det har väldigt mycket med det politiska att göra, och skulle gubben bänka Xabi i finalen hade det blivit ett jäkla ståhej. Det vågar han aldrig.
Annons: