/spanien/barcelona/forum/898.aspx/spanien/barcelona/forum/898.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Andresito
10/25/2016 22:10
[QUOTE=El Pistolero #9]Kollar inte på matchen för vi kommer förmodligen spela tråkigt, men läste att Arda blev skadad efter en våldsam tackling? Varför ska vi spela en meningslös match mitt i säsongen mot en klubb som hatar oss mer än allt annat? [/QUOTE] Kan säga dig att vi inte spelar tråkigt. Arda har lekstuga på vänsterkanten. Snart kommer 1-1.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
10/25/2016 22:09
[QUOTE=Blaugrana91]Arda är okej, för övrigt vilken bra inställning "vi lär säkert spela tråkigt".... Jag tycker det kan vara intressant då några spelare från B- laget får chansen. [/QUOTE] Skönt! Det får du tycka, jag själv avstår från denna betydelselösa match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
10/25/2016 22:07
Katalanska TV3 streamar matchen gratis. Kvaliteten är duglig, finns tyvärr inga HD-streams.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
10/25/2016 22:06
Gabriel Den går på tv 3 Catalunya. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
10/25/2016 22:05
FreeYourMind

Puyol hade jag aldrig kunnat tänka mig ge svar på tal, han är för mycket av en gentleman för att ge sig in i sånna debatter. Det skulle isånnafall vara Xavi som inte är speciellt sen med att vädra sina åsikter men känslan är att det blir en höna av en fjäder för efter att ha läst allt det Raul sa så var det inte speciellt "farligt" trots allt.

By the way, är det någon som sitter på en stream till matchen?
Barcelona Blaugrana91
10/25/2016 22:01
[QUOTE=El Pistolero #9]Kollar inte på matchen för vi kommer förmodligen spela tråkigt, men läste att Arda blev skadad efter en våldsam tackling? Varför ska vi spela en meningslös match mitt i säsongen mot en klubb som hatar oss mer än allt annat? [/QUOTE] Arda är okej, för övrigt vilken bra inställning "vi lär säkert spela tråkigt".... Jag tycker det kan vara intressant då några spelare från B- laget får chansen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
10/25/2016 21:58
Kollar inte på matchen för vi kommer förmodligen spela tråkigt, men läste att Arda blev skadad efter en våldsam tackling? Varför ska vi spela en meningslös match mitt i säsongen mot en klubb som hatar oss mer än allt annat?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
10/25/2016 21:56
Aleñá är helt isolerad på Messis position. Två bollkontakter på 20 min. Antar dock att Lucho vill ha en kamp mellan Gomes och Denis på det centrala mittfältet nu när det öppnats upp en plats i startelvan. Espanyol spelar fult som vanligt.. Blir inte förvånad om vi åker på en skada ikväll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
10/25/2016 21:54
@Andresito:Jag tror faktiskt att Rakitic skulle klara av det tillräckligt bra. Även Arda, Sergi Roberto och Denis Suarez skulle klara av det. Förutsatt att Iniesta finns med i elvan åtminstone. Utan honom blir det en utmaning däremot. Sergi Roberto skulle förmodligen kunna bli kugghjulet tillsammans med Busquets då de har mest vana av den spelstilen, men som du är inne på så skulle vi behöva värva någon spelare och min drömvärvning utifrån detta scenario är, trumvirvel... Veratti. Ingen skräll direkt. Allt detta är givetvis rent hypotetiskt. Lucho vill inte spela den typen av fotboll så det gör detsamma.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
10/25/2016 21:29
@Gabriel:


Är det inte här Xaxi eller Puyol borde ge svar på tal tycker man. Men det kanske inte är värt eller?
Barcelona Blaugrana91
10/25/2016 20:46
Barca XI: Masip, Nili, Marlon, Mathieu, Moises, Gomes, Carbonell, Denis, Alena, Arda, Alcacer. #fcblive Kul elva, ska bli intressant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
10/25/2016 20:14
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:
Ska komma från Raul som sätter sitt finger mot munnen för att hyscha våran publik efter ett av hans mål. Kanske skulle passa bra att hyscha sig själv efter ett sånt uttalande. Tyst, bara tyst...
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
10/25/2016 19:59
Raúl: "Barcelona needs to be more careful celebrating goals." Talk about blaming the victim.. Obs!
Barcelona Rambla~
10/25/2016 17:26
Folk från läktaren kastar ner flaskor på planen för att försöka sänka någon spelare. Trots det är det spelarna i Barca som är bovarna i dramat när man läser vad många kommenterar från Valencia håll. Ibland undrar jag om Spanien är någon slags bananrepublik. Den där sportchefen Pitarch är ju en idiot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
10/25/2016 17:24
@Katalano:Frågan är om dagens mittfältsuppsättning klarar av att spela den typen av fotboll. Rakitic gör i mina ögon inte det, trots att han är en av lagets viktigaste pjäser. Iniesta är inte längre 25 år gammal.

Världens idag bollsäkraste mittfält måste ändå Real Madrid besitta med Modric och Kroos. Inte ens de två med understöd av Casemiro kan dominera matcher på egen hand som våra mittfältare gjorde under Pep. En spelare måste vara ingjuten i spelmodellen, han måste ha vuxit upp med fotbollen som efterfrågas. Thiago hade möjligtvis kunnat hantera den rollen, men då Iniesta börjar bli till åldern krävs ytterligare en ny mittfältare om vi vill spela pim-pam-fotboll.
Barcelona Bosketts
10/25/2016 17:14
@DANI ALVES:


Du köper biljetter över hela staden. I små informationsbutiker. För 100 Euro får du helt okej biljetter skulle jag säga.
Barcelona El Pistolero #9
10/25/2016 16:58
Katalano Ditt sista stycke; "Istället för att bli hänförd av Barcas kombinationsspel så sitter man och väntar på vad Messi och Neymar ska hitta på individuelt sett. Och jag skulle i alla fall vilja ge mittfältet en större roll igen. Inte lika stor som under Pep, men en blandning mellan Peps fotboll och Luchos kan man säga. Att variera in kontringsfotboll och snabba anfall med ett bollförande Barcelona som anfaller med kombinationsspel" Exakt den typen av fotboll jag också vill se och det är därför jag så gärna vill ha Thomas Tuchel i Barça. Tror vi hade sett en sån fotboll med honom :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DANI ALVES
10/25/2016 16:04
Tjena grabbar! Jag och några polare ska till Barcelona imorgon och har tänkt oss att se Barcelona-Granada på lördagen. Vi har inte skaffat biljetter för har hört att det är bäst att skaffa på plats, min fråga är då, vart köper vi dessa biljetter och får man bra platser för ca 100 Euro?
Tacksam för svar! :)
Barcelona LennyRomario
10/25/2016 16:02
@IlTriplete:
Men kom igen. Du har väl argument utan att vinkla statistiken? Ska du räkna City som seriesegrare så får du väl räkna "Peps Bayern" som seriesegrare? Båda kvalificerade sig till CL genom att vinna ligan, och båda slutade tvåa säsongen då de slogs ut av Barca. Och som Katalano säger, vilka vi lottas mot har väl i stort sett ingenting med någonting att göra?
Barcelona Katalano
10/25/2016 15:54
IlTriplete Kul att du kommer in och skriver ett ambitiöst inlägg. Mindre kul att du avfärdar andras åsikter som BS och "felaktiga", bara för att alla inte tycker som du. Ingen har kritiserat Luchos resultat och därför förstår jag inte varför du ens tar upp motståndet och resultatet i matcherna vi haft under åren i CL. Det var sättet Barca vann matcherna med Pep på som är det som romantiseras här inne. Man var helt enkel överlägsen alla andra lag i världen rent spelmässigt och de matcher man inte vann var allt som oftast otur i dåliga avslut och liknande eller att motståndarna hade effektiviteten att göra mål på 2/2 chanser under en hel match. Vad folk här har delade meningar om är själva spelmodellen som Lucho har och nog måste väl du också se att vi inte spelar med ett speciellt bollförande mittfält nu under Lucho. Istället för att bli hänförd av Barcas kombinationsspel så sitter man och väntar på vad Messi och Neymar ska hitta på individuelt sett. Och jag skulle i alla fall vilja ge mittfältet en större roll igen. Inte lika stor som under Pep, men en blandning mellan Peps fotboll och Luchos kan man säga. Att variera in kontringsfotboll och snabba anfall med ett bollförande Barcelona som anfaller med kombinationsspel.
Barcelona LennyRomario
10/25/2016 15:43
Om det nu är så att 2016 varit mediokert och krampaktigt rent spelmässigt, vilket många tycks tycka, så bör man också komma ihåg att starten fram till januari 15 var så pass medioker och krampaktig att Lucho var nära sparken.

Det gör att en väldigt stor del av hans tid som tränare kan kategoriseras in som "medioker".

Men är tre poäng och titlar tillräckligt, vilket det är för väldigt många, så är det ju inga problem. Det har vi ju fått.

Problemet för mig är att det finns kanske 10 matcher per säsong där allt jag vill ha är tre poäng. I övriga matcher vill jag ha mer, jag vill bli underhållen. En 3-0 seger, med två kontringsmål i 83 och 88 minuten (påhittat), gör inte nödvändigtvis att jag blir det. Däremot skulle jag kunna bli mer underhållen där vi spelar en fantastiskt fotboll men ändå bara får med oss 1-1, på något märkligt vis.

När Lucho tillträde utlovade han "attractive and effective football". I min mening har han helt klart lagt sitt fokus på det sistnämnda.
Barcelona IlTriplete
10/25/2016 15:18
Skriver inte i forumet särskilt mycket men inlägg som Gabriels fick mig att logga in efter flera år. Jag kan hålla med om allt det positiva (och det är mycket positiva saker) men jag kan inte hålla med om det negativa. Att MSN blir centralpunkten i laget är givet, vi har inte Xavi-Busquets-Iniesta mittfältet som vi hade då.

Att Barcelona spelar som alla andra lag är också total BS. Det är bara Peps lag (Bayern och nu City) som kan jämföras med oss men till skilnad från Pep har vi inget emot att kontra längre.

Om ni på riktigt tror att det är 2008-2011 och att vi ska spela den fotbollen vi gjorde då kan ni glömma det. Hur svårt ska det vara att förstå att fotbollen utvecklas?

Jag kan ärligt säga, med handen på hjärtat, att jag njöt av 14/15 säsongen mer än någon annan säsong. För att vi kombinerade possession-spelet samtidigt som vi kunde kontra sönder lag. City, PSG och Bayern krossades, ligamästare i sina länder.

Jag värderar den CL säsongen mer än Peps säsonger, vilka hade vi i slutspelet under Peps tid? 4-0 mot Bayern som inte var särskilt bra och hamnade bakom Wolfsburg (!) i ligan. 5-2 mot Lyon men franska ligan är inget att hypa på det sättet. Sen räddade Iniesta oss mot Chelsea.

Säsongerna efter mötte vi Stuttgart, medelmåttigt Arsenal med skador innan Inter satte stopp för oss. Året efter var det Arsenal igen, Shakhtar och sen Real som fick ett rött kort på Pepe. Never mind, det jag försöker komma fram till att Lucho gjort oss bättre på flera fronter och fått in spelare som aldrig skulle kunna tänkas spela i Barcelona egentligen.

Förra säsongen hade vi lite otur (vann ändå dubbeln) men om vi kommer upp i det vi gjorde 14/15 ska vi inte oroa oss ett dugg. Lucho ska ingenstans, och ni som sitter och kritiserar han har inget bättre för er än att försöka leta ett diskussionsämne. Inse att det inte är 2008 längre, med dem förutsättningarna så är vi fortfarande bäst i världen.

Syns om några år igen. :)
Barcelona Andresito
10/25/2016 14:40
Gabriel

Yes, vi sätter punkt.


Det finns inga perfekta tränare. En plus/minus-lista kan göras för alla tränare. Det är snarare helheten som ska bedömas än enskilda matcher tidigt in på säsongen. Det finns många faktorer som påverkar hur spelet ser ut på plan såsom motståndare, form på spelare och vem som spelar. Vi är fortfarande i början av säsongen med många nya spelare och med skador som drabbat oss rejält. Dessutom gör landslagsuppehållet ingen glad då det hämmar kontinuiteten som krävs för en taktik att sätta sig hos samtliga spelare.

Luchos största fråga är såklart mittfältet. Under Pep lyste den spanska trion under matcherna medan yttrar som Pedro och Villa jobbade i det tysta och mestadels syntes på livescore. Nu har vågen vägt över där MSN får mer utrymme i spelet medan mittfältet jobbar i det tysta. Vad det beror på kan förklaras av logiska skäl:

1. Rakitic är ingen kontrollerande mittfältare, samtidigt som han har Messi på sin kant som onekligen utvecklats till världens säkraste playmaker. Med en Xavi i sin prime hade Messi troligtvis inte fått denna utveckling. Det är logiskt att Rakitic hamnar i skymundan när det är Messi som har majoriteten av bolltiden på högra sidan av planen.

2. Iniesta anser jag fortfarande vara världens bästa spelare i stora matcher. De stora matchernas man. Hans ålder börjar dock komma ifatt honom. Det är sällan Iniesta skiner i mindre matcher, han har med andra ord blivit ojämnare. Sedan det här med skadorna. Iniesta har haft skadeproblem under alla sina säsonger, men t.ex. den senaste kontakten som orsakade skadan hade en yngre Andrés undvikit genom att slå en snabbare passning. Det är givetvis en hel del otur också att det blir en så pass allvarlig skada av en korrekt tackling.

3. Busquets får så mycket ansvar på sig i det defensiva att det är orimligt. Iniesta, Neymar och Messi är inga spelare som klarar av att pressa och försvara i 90 minuter vilket blottar Busquets rejält. Med boll så tvivlar jag på att Luchos taktik hämmar Busi. Nonchalansen som vår bläckfisk visar upp har smugit sig in på honom flera gånger under hans tid i Barcelona. Hittills har han lyckats slipa bort det efter en viss tid och förhoppningsvis kommer vi att se en mer resolut Busquets ju längre säsongen går.

2016 har varit ett dåligt år för oss rent spelmässigt och jag vill tro att det beror på bristen av bredd och rotation från januari till maj, medan det nu efter sommaren saknats kontinuitet på grund av skador och nyförvärv. Vi alla minns Real Madrids 20-någonting raka som slutade i fiasko samtidigt som Lucho var högst kritiserad under sitt första halvår. Det kan vända snabbt och även om vi inte riktigt spelar som Barcelona just nu kan vi mycket väl stå där med de finaste troféerna på Camp Nou.
Barcelona El Pistolero #9
10/25/2016 14:35
Gabriel Wow! Du fick verkligen med alla punkter om Luchos tränargärning i Barca, positiva som negativa och jag håller med dig om allt du skrev. Barcelonito Jag vill klargöra att jag inte hatar Lucho och jag tycker inte han är en dålig tränare. Vad jag däremot tycker har jag redan framfört, dvs att han spelar en fotboll jag inte alls gillar. Sen undrar jag vad du menar med att du ska komma tillbaka till mig efter säsongen? Tror du jag vill att Barça ska ha en katastrofsäsong? Hell no! Bara för jag småspyr lite då o då över fotbollen vi spelar så hoppas jag mer än allt annat att vi vinner trippeln och piskar alla i vår väg.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElRaval
10/25/2016 14:29
Förstår inte hur Arda Turan kan ha minst röster av alla i pollen om vem som skall ersätta Iniesta.

Denis Suarez har varit för pojkig och Andre Gomes har inte tagit för sig tillräckligt för att få vårt förtroende ännu, anser jag.

Turan har redan gjort fem mål och fyra assist (visserligen mestadels när han spelat på Neymars position) och har högst passningsprocent av samtliga spelare (utav de som spelat mest). Dessutom: Endast messi, neymar och Sergi Roberto (!) har mer "Key passes per game".

Han har dessutom sprungit näst mest av ALLA den här säsongen.

Jag tror på honom före Denis och Andre Gomes åtminstone. Även om även jag föredrar honom på en kant.
Barcelona Kröjff
10/25/2016 14:24
Andresito

Ja, om alla vore som jag, så skulle sättet att uttrycka sig aldrig överskugga själva uppsåtet och syftet med ett inlägg. Och vad kanske "värre" är, ingen skulle kunna stava till Cruijff....
Barcelona Iniesta70
10/25/2016 14:24
Gabriel
Bra inlägg. Har själv luftat min åsikt i själva frågan så jag ska inte kommentera ditt inlägg mer förutom att du la fram det ruskigt bra .
Oavsett " läger " så är det svårt att säga emot , allt handlar ju om smak i slutänden.

Gabriel och Andresito

Jag var den som blev tillrättavisad .....och jag har för mig att jag tog det bra.
Så ..move on ...ni båda har säkert bättre inlägg att fila på :)
Barcelona Gabriel
10/25/2016 13:51
Andresito Du har missuppfattat mig, jag är inte alls bitter, men jag kan känna att du kanske la fokus på fel sak istället för att ge ge svar till inlägget jag skrev. Det var inte mycket till svar jag fick, det var mer typ att antingen så fixar Lucho spelet till våren och då är han grym eller så ser det ut som det nu gör resten av säsongen och då är det ett bevis på att han levt på MSN. Sedan är det verkligen en minimal sak det här med att stava namnen rätt när jag skrev det som jag skrev. Okej om jag hade skrivit Busquets med två styckna "t" eller något sånt, men det kändes bara lite överdrivet just i det här sammanhanget. Men jag ska väl erkänna att namnstavningar inte diretkt är något jag prioriterar när det kommer till mitt gedigna intresse gällande den här klubben. Nu släpper vi det här tycker jag. Ska försöka stava alla spelarnas namn rätt från och med nu, du har mitt ord.
Barcelona S.Eto'o
10/25/2016 13:41
Kan någon förklara hur i helvetet Griezmann blev årets spelare i la liga framför Suarez som bokstavligen sköt oss till liga segern förra våren??? Och det här med la liga world player är det nån slags B kopia utav årets spelare eller....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
10/25/2016 13:39
Gabriel

Oj! Känner en viss bitterhet över ditt inlägg så jag måste förklara mig trots den rejäla OTn. Det var inte min mening att göra dig upprörd. På samma sätt som misstagen med mellanrum/kommatecken var systematiskt så är ditt användande av é även det systematiskt. Känner ändå att man bör skriva rätt namn på spelarna man följer dag in och dag ut. Och vi fungerar ju som så att så länge ingen säger till så tror man att man gör rätt. But hey, nu kan du både stava namn och skriva fantastiska inlägg, you're complete. Ville absolut inte ta fokus ifrån ditt inlägg som jag både uppskattar och till stor del håller med dig om.

Förstår att du ville ge igen med mitt felaktiga ordval. Tycker dock att det är en liten skillnad då nästintill samtliga inlägg härinne innehåller fel när det gäller svenskan. Tänk om vi alla vore som Kröjff :)
Annons: