/spanien/barcelona/forum/8959.aspx/spanien/barcelona/forum/8959.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-08 13:49
Barcelonito

Det roliga med CL är att flera olika fotbollsskulturer och spelstilar möter varandra, det hade varit tråkigt om alla lag försökte spela som Barca tex, vars spelstil är väldigt populär just nu pga framgången. Personligen kan jag verkligen inte vara sur över att Celtic spelar som de gör, deras spelare nyckelspelare är inte i närheten av våran bänk. Men visst blir det tråkigt när lag som Chelsea och Inter spelar så, med alla miljarder Chelsea spenderat borde de kunna bättre. Men fortfarande, även om jag föredrar mycket bollinehav och snabbt passningsspel så är det ändå en charm i sig att man kan vinna på så många olika sätt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2012-11-08 13:42
Bara britter kan tråka dig till döds i en fotbollsmatch. Fy fan vilken rutten fotbollskultur, så jävla mycket skryt om brittisk fotboll och gång på gång visar de en fotboll som inte hör hemma på CL-nivå.

Lag som Basel, Benfica, Schalke, Shakhtar, Malaga, Napoli, Dortmund och t o m Bate ger sina motståndare en jävla bra match och spelar fotboll, så som fotboll på den nivån ska spelas, annars hade inte CL varit CL som alla vill vinna.

Bara brittiska lag "där fotboll härstammar ifrån" kan spela den grisfotboll de spelar.

Syns som fan att Puyol inte spelade igår!
Barcelona socccerfan1
2012-11-08 13:39
Liten del av förra säsongen.

Sluta gnälla om igår!
Skit i vad alla andra skriver, det största ett annat lag kan göra är att slå Barca.
Vi är jätten som dominerat ett bra tag, därför alla gillar när vi förlorar.

Roba ;)

Visca
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-08 13:12
Spelar vi verkligen 17.50 på söndag? Lite udda tid, både för att det är väldigt tidigt men varför har man i Spanien börjat med "ojämna" klockslag. Spela 18.00, vad är problemet?
Barcelona påfågeln
2012-11-08 13:00
Pinto kör ett år till då får man hoppas? Eller dags för föryngring?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2012-11-08 12:58
Ignorera bara, det finns en fotbollsdiskussion några inlägg tidigare, fortsätt därifrån istället eller diskutera något annat av Barcaintresse eller övrigt fotbollsrelaterat om inte annat.
Postat via SvenskaFans-appen
AndreD - General Pardon
2012-11-08 12:57
Grattis JOSE MANUEL PINTO COLORADO på 37-årsdagen!!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-11-08 12:54
Egentligen var förlusten igår ganska väntad. Resultatmässigt har vi börjat bra, men spelet har lämnat mycket i övrigt att önska. Man har tappat räkningen på hur många gånger man efter en match tänkt "spelet såg inte så bra ut, men skönt att vi vann, det är det viktigaste". Ja, vinna är det viktigaste, men om spelet inte är på topp kan man inte förvänta sig att vinna i all oändlighet.

Sen ska man inte överdriva. Alla lag förlorar. Real har förlorat två gånger i ligan och en i CL, vi har en förlust i CL och inga i ligan. Chelsea fick pisk av United, Bayern leder Bundesliga överlägset men har även där förlorat och man gick även på en mina mot BATE. Till och med Juventus har nu förlorat till sist. Naturligtvis är det ett problem det här med bussen, men man får räkna med ett par förluster här och där ändå, speciellt när spelet inte sett något vidare ut. Och Celtic är ett bra lag, på hemmaplan finns det få lag som spelar med samma intensitet.

Det gäller att svara på den här förlusten nu. Den kan ha varit bra som en väckarklocka, faktum är att det är bättre att åka på den i CL än ligan, då man i ligan helst vill behåll avståndet ner till Real för att senare även utöka det någon gång. CL är vi i stort sett klara för åttondel, och behöver vinna en av återståenda matcher för att ta gruppsegern, något som också är otroligt viktigt. På söndag är det Mallorca, även där en svår bortamatch. Då hoppas jag spelet ser betydligt bättre ut.
Barcelona LeoMessi
2012-11-08 12:52
Kan någon ip-spärra honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Gloryglorymanutd
2012-11-08 12:47
Federer du kan ju alltid försöka :)
Barcelona Federer
2012-11-08 12:44
Tänker inte ens feeda trollet.

Härligt där blev han spärrad.
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2012-11-08 12:41
Gloryglorymanutd

Behöver jag nämna Howard Webb?
Barcelona LeoMessi
2012-11-08 12:38
Ditt*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2012-11-08 12:37
Gloryglorymanutd (Barcelona) Tbx till Unitedforumet till White trash
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FC Barcelona - 1899
2012-11-08 11:55
Håller med dig till Max och det är bara tråkig att se att spelarna inte löper när Xavi och Iniesta har bollen. Messi har bollen och våra spelare vet nästan alltid att den kommer till rätt adress då börjar dem tidigt att löpa vilket ger oftast resultat. Men så fort Xavi eller Iniesta har bollen då är det som dem aldrig har spelat ihop. Det ända jag vill ha snabbare är Xavis förbannade fot. Han måste lägga en extra växel så att spelarna inte tröttnar och löper konstant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-11-08 11:15
Deulofeu/

Det ligger mycket i det du säger. Barça har ibland en negativ vana att nästan på kväva sina yttrars frihet att utmana. Förmodligen mycket pga att bollinnehavet är så heligt för spelsättet.

Men Deulofeu är (precis som du säger) annorlunda. Han är en extrem individualist som jag tror kan bli mycket nyttig för oss eftersom han aldrig kommer att sluta utmana. Det kommer nog bli en hel del utskällningar och irriterande gester från Messi, Xavi & co på Gerard pga att han inte gärna släpper bollen. Men som sagt även om det kan bli så ibland så tror jag att i det stora hela vi kommer ha extremt mycket nytta av unge Gerard.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En annan grej från igår:

När Messi får bollen i en mittfältsposition så löper ALLA för att bli spelbara. Men ofta när Xavi och Iniesta har bollen i samma position så är det betydligt färre löpningar. Det satt jag och störde mig på.

Hur uppfattade ni andra detta. Håller ni med eller svamlar jag?
Barcelona Piqué y Puyol
2012-11-08 10:52
Det här säger ganska mycket om hur stora vi är...
Barcelona Deulofeu
2012-11-08 10:49
Som mitt namn antyder så hyser jag en viss kärlek till en viss spelare.

Enligt mig är han en perfekt plan b det finns ingen annan som kommer förbi sin spelare så lätt som han även fast jag måste säga att Alba imponerar på just det.

Om vi har yttrar som Pedro eller Sanchez som i princip inte gör sin gubbe på en hel match är det klart att det inte skapas chanser.

Jag vet inte hur många gånger Deulofeu serverat i princip helt öppet mål till sina lagkamrater i segundan.Visserligen är det skillnad men testa honom i någon match så får ni se.

Jag tror dessutom att han skulle utnyttja Messis fina passar på ett utmärkt sätt.

Innan vi lägger pengar på Neymar ska han ha fått en rejäl chans anser jag.Han borde också få en del speltid i a-laget innan Cuenca är åter och de andra yttrarna inte presterar ett dugg undantaget Villa.

Pedro bidrar med en del men verkar ha glömt hur man gör mål och det är inte ok.

Snart är Puyul tillbaka också då blir det ordning på torpet.En stabil backlinje är ryggraden till hela spelet.

Tänk er matchen mot Zaragosa vi kanske kan ställa upp med

----------------Villa------------Messi--------------Pedro/Deulofeu

-------------------Iniesta/Fabregas----------------Xavi------------

---------------------------------Busquets-----------------------------

--------Alba-----------Puyul----------------Pique----------Alves

----------------------------------Valdes------------------------------

Äntligen något som liknar bästa laget!
Barcelona Deulofeu
2012-11-08 10:36
Det var iallafall inget fel på motivationen igår tyckte de flesta verkligen försökte.

Song borde bytts ut betydligt tidigare han behövdes inte och var klumpig.

Skönt med match snart igen och att Busquets är tillbaka.Att byta ut Xavi tror jag inte kommer ske speciellt ofta men jag håller definitivt med.Man hade gärna sett Thiago i en sån här match han kan göra det oväntade som Iniesta men har ett bättre skott.I så här låsta matcher måste Villa spela som springer runt och skapar oreda och skjuter så fort en lucka ges.
Barcelona Deulofeu
2012-11-08 10:22
Miku (Celtic): "When the coach asked before the game who had already won against Barça, I was the only one to raise my hand. Not anymore..."

Grattis Celtic vilken målvakt de har i tvåmetersmannen Foster alltså!

Ska vi förlora någon match så väljer jag denna alla dagar i veckan även fast det alltid svider.Jag kan bara hålla med om att Villa och Fabregas skulle kommit in tidigare eller borde startat matchen Pedro och Sanchez är väldigt lika på gott och ont ingen av dem gör längre mål heller.Tello har ju nätat mer för guds skull!

Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2012-11-08 10:18
Mycket bra artikel Sam! Det är så jävla tråkigt (ursäkta språket) att gång på gång lag parkerar bussen framför oss och sedan kontrar, och turligt nog vinner dom någon gång och dom är bäst i världen bara för man har vunnit över barcelona som Sam skrev, är det heligt att vinna över Barcelona?, Sedan att man snackar att Barca har hamnat i svacka osv pga förlusten mot Celtic är bara bullshit, jag är glad och stolt över laget igår, hur dom spelade på CELTICS hemmaarena med 147176 spelar framför Celtics mål, vi kommer fram till lägen och lite bättre skärpa i avsluten så skulle vi vunnit matchen. Det är bara att ta förlusten som en man, hellra att spela bra och förlora än att spela skitfotboll ( Som celtic) och sedan vinna.
Barcelona Mojito - Culé (un estilo de vida)
2012-11-08 09:45
Jag tycker personligen att Tito måste våga byta ut Xavi direkt när han ser att motståndaren parkerar bussen och spelet går i stå.
Det behövs ingen volante som styr rytmen eftersom matchbilden redan är bestämd. Passningar och bollvård i all ära.

Det som däremot behövs är någon som dels kan göra sin gubbe, dels någon som kan hugga i straffområdet.

Meningslöst att ha en Messi felvänd i sådana här matchbilder, sätt honom i en mittfältsposition och låt honom komma med fart och utmana framifårn i stället för att löpa och driva bollen i sidled.

Jag vill förtydliga att jag fortsatt värderar Xavi väldigt högt, men inte mot motstånd som parkerar bussen. Hans kvaliteter kommer mer till sin rätt mot lag som sätter press mer än bara på egen tredjedel.

Men men, man kan inte vinna alla matcher, och ibland får man ge motståndarna cred för att de kunnat fullfölja sin gameplan i stället för att vara alltför kritisk mot sina egna. Det är alltid lättare att vara efterklok än att tänka före.
Barcelona Gio Style
2012-11-08 09:38
Piqué y Puyol
Fast nu kanske Tito valde att inte lägga full fokus på den här matchen. Vi möter Mallorca här näst som är erkänt duktiga på hemmaplan. Hellre poängtapp i CL där vi ändå toppar gruppen än att tappa poäng i ligan där vi har Real som jagar oss.
Barcelona Piqué y Puyol
2012-11-08 08:50
Ni som säger att vi ska spela vårt gamla Barca spel som under Pep eran... det är exakt samma spelstil som för 4 år sedan, de andra lagen har bara fattat att man behöver 10 försvarare för att vinna mot Barca.

Det Tito gjorde fel var att inte starta med Cesc och Villa.
Barcelona Piqué y Puyol
2012-11-08 08:48
Fattar inte varför Tito skulle dröja så länge med bytena. Byt ut Alexis mot Villa i 60:e och fabregas mot vem det nu var... (orkade inte kolla på matchen efter 2-0)
Barcelona Mido
2012-11-08 08:45
En förlust än ingen big deal men det som stör mig lite ärenden att ha den tanken "hoppas att det går bra" istället för "ähh den matchen tar vi lätt" visst vi har vunnit många matcher i år men många av dom matcherna sa vi efteråt "åhhh det va nära skönt att vi vann".. Hoppas att dom börjar spela barca spel som för några år sen... Mot nya segrar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2012-11-08 08:11
Rambla~ el chico dorado Jo det stämmer, Barcelona möter Spartak först.
Postat via SvenskaFans-appen
SoN_Un
2012-11-08 06:51
laget är bra som den är tro mig det enda som fattas är mittbackarna. skillnaden på spelet i år jämfört med dom tidigare åren. är att tyvärr kung leo har slutat jobba för laget, jätte tråkigt. han är för bekväm. neymar måste in och jag säger inte det för att han e bättre än messi elr nåt det är han absolut inte. men jag tror att neymar kan få fart på messi, när messi börjar höra neymars namn skandera över camp nou. och känna att det är dags o springa. minns när alla pratade om att det som skiljde messi från andra divor o cracks var hans jobb för laget. hoppas el capitan läxar upp honom under nån match, säg va ni vill och det här kommer låta konstigt men jag hoppas på en 5-6 matchers måltorka för honom. han kansek vaknar.

kanske låter knas men det är min åsikt.

ingen är större än klubben, visca barca
Barcelona Gio Style
2012-11-08 06:44
Jag vet inte om jag vill gå så långt att jag skulle påstå att Busquets är viktigast i vårt lag. Däremot är han en vital pjäs i laget.
Vi tappar flowet i vårt passningsspel utan honom på plan, vi tappar hans taktiska kunskaper och hans förmåga att läsa och skära av motståndarnas passningar. Han går väldigt sällan bort sig och jag kan nästan garantera att det hade varit han som sugit ner bollen vid 2-0 målet istället för Xavi om han nu funnits på plan.

Hur många förluster har vi den här säsongen på 10 ligamatcher och 4 CL-matcher? En enda, så ta det lugnt innan ni totalsågar laget.
Allt det här snacket om att sälja/avgå vid varenda förlust, det är pinsamt och jäkligt tröttsamt.
Tänk på att samtliga storlag har åkt på någon propp den här säsongen.

Vi kan inte använda oss av Alexis OCH Pedro inne på plan samtidigt. Vårt anfallsspel blir för ospetsigt med endast en Messi som kan agera målskytt. Visst har Pedro potential till att panga in 20+ mål per säsong men hans form har inte varit mer än okej den här säsongen. Villa-Messi-Pedro/Alexis, Alternativt Messi-Cesc-Alexis/Pedro för att det ska fungera IMO.

Ta det lugnt nu grabbar. Ha i åtanke att vi har haft vår backlinje helt söndertrasad den här säsongen pga alla skador men likväl är vi gruppledare i CL och innehar första platsen i ligan.
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-11-08 04:02
Saknaden av Busquets var stor idag. Folk säger Barca utan, Messi, Xavi eller Iniesta är ingenting. Jag säger utan Busquets är Barca ingenting. Hans lugnande, intelligenta spel, passningar och säkerhet i defensiven ger bra förtroende för Xavi & Iniesta. Han är faktiskt vår viktigaste spelare och har varit det sen 2008. Ja, han är till och med viktigare än självaste Messi.

Busquets är fotbollens Mozart, ren njutning att se på!
Annons: