/spanien/barcelona/forum/895.aspx/spanien/barcelona/forum/895.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Carles Puyol Beast
11/2/2016 22:35
Hoppas att Juventus vinner mot Sevilla så vi slipper Juve.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jonis
11/2/2016 22:35
Ojdå
Barcelona Rambla~
11/2/2016 22:33
Juventus klantar till det och kan sluta tvåa i gruppen. Vilken gruppetta tror ni de lottas mot? Jävla piss-Juve, se till och vinn er jävla grupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
11/2/2016 22:31
Satan vad man lider med dom oskyldiga polska fansen som inte får se den matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Tridente
11/2/2016 22:29

Real är grovt överskattade och det är inget nytt. Varje år senaste åren håller dom denna nivå och vinner någon enstaka CL på Chelsea vis.
Barcelona Shanghai
11/2/2016 22:28
Sade ju det. Nu 3-3, snart 3-4.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
11/2/2016 22:27
Grabbar har ni inte lärt er läxan? Real Madrid är som bäst när det är sista minuterna. Ni kan vinna stora pengar på att spela deras match nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
11/2/2016 22:26
Och dom skratta åt oss mot city som ligger 1a i pl dom ligger under mot Warszawa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
11/2/2016 22:26
Kan sätta 10 miljoner kr på att Real Madrid kommer vända till 4-3. Det är då de är som bäst kryddat med att domaren hjälper de.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
11/2/2016 22:24
Hahahaha Real ligger under mot Warzawa...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
11/2/2016 22:24
Hahahahaha Real....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
11/2/2016 21:53
Kröjff Har velat se busken och Neymar bänkad ett tag, men att busken har fått fortsatt förtroende har varit mer accepterande. Det är trots allt Sergio världens bästa pivote. Att taktiken inte passar honom är givet men han är fortfarande ingen som man anpassar laget kring. Då får han helt enkelt anpassa sig. Att han inte kommer vara lika bra med lucho som med pep är en självklarhet. Men han ska väl lik fan kunna prestera, fullblodsproffs vi snackar om. Att lucho felar har jag aldrig bortförklarat därav kan jag inte bortförklara uteblivna prestationer. Det är för mycket gullande med spelare och elvan är redan klar. Där brister lucho som mest han tycks göra allt för att undvika konflikter. Eh Messi hade en formdipp en gång i karriären, Sergio är människa han med. Att han kommer komma upp till den nivån när han var som bäst tveksam, men han kommer ändå vara briljant. Svårt att hålla känslorna i styr när han har varit dålig hela 2016.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
11/2/2016 21:52
FCB_Messi De är våra största antagonister och jag vill belysa även maränger som jämt kommer kommer in här in gruppen och läser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
11/2/2016 21:49
Klaga på Busquets om ni vill, men det är väl allmänt känt att ett bra sätt att störa Barcelona är att utsätta Busquets för hög press/punktmarkering (likt till exempel Atleti alltid gör). Det går att ta Busquets ur matchen, men då måste andra spelare kliva fram och styra spelet istället, något som tyvärr inte hände igår, i varje fall inte efter Citys mål.

Rakitic är en nyttig spelare, men verkar behöva två mer passningsskickliga spelare med sig på mittfältet för att laget ska prestera bra. Andre Gomes klev inte fram i Iniestas frånvaro igår, borde enligt mig byts ut tidigare mot Rafinha. Det är för tidigt för att döma Gomes, men tyvärr får jag känslan av att han riskerar att bli en lika dålig värvning som Cesc. Jag hoppas inte utfallet blir lika illa som med Cesc, dvs tvinga iväg en Alcântara-broder för att finansiera hålet i budjeten man själv förorsakat och sen inte själv lyckas ta steget och etablera sig i startelvan.

Som supporter är det ju ganska lätt att föredra att den egna produkten ska få chansen, men tycker faktiskt Rafinha visat tillräckligt för att få starta på Gomes bekostnad mot Sevilla. Annars misstänker jag att elvan blir väldigt snarlik, Lucho vill hålla sig så nära gala-elvan som möjligt när det vankas stormatch, och det finns inte direkt några alternativ i försvaret.

Barcelona FCB_Messi
11/2/2016 21:47
Shanghai Du är den förste som kommenterar Madrids match idag. Helt onödig kommentar dessutom . Och du säger saker som alla redan vet . Kunde du inte hållt inne det så det inte blir låg nivå här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
11/2/2016 21:28
Fantastiskt kul att se Real Madrid spela Europa League år in och år ut. Seriöst, vad är det här för trams? Värsta va förra året när de fick gratis CL, det räckte inte med att domarna hjälpte de utan de fick AS Roma, Wolfsburg och Manchester City hahaha. Pinsamt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
11/2/2016 21:23
@neymar JR:
neymar JR Med förutfattade meningar, så avsåg jag den allmänmänskliga benägenheten att inta en ståndpunkt och sedan försvara den med alla till buds stående medel. Ibland in absurdum. Och jag tror att ett forum som likt detta är som gjort för att hålla fast vad man en gång skrivit någon på näsan, oavsett om det sen visar sig vara förhastat eller direkt felaktigt med facit i hand. Och jag påstår mig på intet sätt stå över sådana allmänmänskliga egenskaper. Det var därför som jag skrev "oss" i mitt eget inlägg. Nu utgör du själv i och för sig ett lysande undantag, eftersom du ju inte dragit dig för att i hårda ordalag kritisera din f d storfavorit till titeln världens bäste vid det här laget. Att du sen beskrivit honom som en mindre underhållande version av Robinho, är väl en överdrift som vi får sätta upp på den stora besvikelsens övertrasserade konto. Men du har velat se brassen bänkad. Inte tu tal om den saken. Och nu är det alltså Busquets som står på tur och jag kan ärligt talat inte säga emot dig, med facit i hand. Även jag tror att problematiken är mer komplex att man bara kan skylla allting på Lucho. Men jag tror samtidigt att den också är mer komplicerad än att några matcher vid sidan om på bänken, som åskådare till den i mina ögon tråkiga fotboll som vunnit fotfäste i vårt FCB, skulle bidra till att motivera honom att komma tillbaka i gammalt gott slag. Med nyvunnen lust att agera som den konstruktive pivote han en gång gjorde under Pep Guardiola OCH(!) Luis Enrique. Ty om Sergio Busquets insats igår förtjänar gå till hävderna som den kanske sämsta någonsin, så vill jag nog själv påstå att framförallt den första halvleken mot Juventus i Champions League-finalen under trippelåret med Lucho vid rodret, var en av hans absolut bästa. Betyder detta att jag också tillskriver Luis Enrique en del av äran för nyss nämnda omdöme? Nej inte nödvändigtvis, utan "bara" att Busquets besitter en sällsynt stor talang, som bevisligen tagit sig uttryck i ett kunnande som inte längre kommer till sin rätt. Om det sen beror på inställning eller ett delvis nytt spelsätt som inte riktigt hade hunnit sätta sig under trippelåret, när Xavi var den som kom in från bänken och ofta förändrade matchbilder till det bättre, låter jag vara osagt i ännu ett fåfängt försök att spela ödmjuk. Men något säger mig att det i Busquets fall inte rör sig om en ren inställningsfråga, som ett antal veckor på bänken kan råda bot på som någon sorts "kvickfix" . Och för att verkligen svara på dina (och mina) frågor, skulle jag nog först behöva bli förvandlad till en fluga på väggen i rummet där alla de stora linjerna dras upp, utrustad med en delfins hjärna. Och det faller ju som du säkert förstår, på sin egen orimlighet.
Barcelona LennyRomario
11/2/2016 20:56
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Vilka är dessa alla som tycker Busken haft sina två bästa säsonger någonsin under Lucho? Det blir inte en sanning bara för att du säger det. Jag har sagt det förut och jag säger det igen; I stort sett hela 2016 har spelet hackat. I början pratade folk om att vi vilade oss med flit och sedan skulle lägga in en högre växel. Den växeln kom aldrig, snarare så växlade vi ner lite på upploppet av förra säsongen. Från Lucho tog över till Januari 2015 hackade det så till den milda grad att han var ytterst nära att få sparken. Hur man är vrider och vänder på det, det en väldigt stor del av Luchos tid som kan betecknas som hackande. Hur man kan få det till att vara det näst mest fantastiska Barcelona någonsin är för mig totalt obegripligt, på gränsen till historieförfalskning. Trippeln första säsongen är det enda som räddade både Luchos och Bartos skinn. Men det är ju å andra sidan ingen liten bedrift, det måste erkännas. Men det börjar mer och mer likna en maximal formtopp av tre män där framme än någonting annat.
Barcelona Socrates
11/2/2016 20:47
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Visst, utförandet av Sergi Roberto är inte fläckfritt vid första målet. Han har en del i att det blir mål och slår den avgörande passningen. Jag menar dock att han sätts i en situation beroende på andra spelares ageranden, dels Mascheranos, dels ter Stegens och Busquets avsaknad av aktion. Hade dessa spelare agerat annorlunda så hade Sergi inte satts i en situation där han behöver slå samma passning.

Vid tredje målet håller jag med dig i stor del. Han sätts i en 2 mot 1-situation mot Aguero och Gundogan i första läget. Ligger inte tillräckligt nära Aguero som kan finta passning till Gundogan, vilket leder till att Sergi faller. Umtiti missbedömer sedan De Bruynes touch, samtidigt som Digne inte reagerar tillräckligt tidigt på att falla in, vilket gör att luckan mellan de båda uppstår. Mascherano hänger inte med Aguero, ter Stegen hinner inte kliva ut, Sergi Roberto är för mycket bolltittare.

Vad gäller Busquets så kan jag inte slå fast att han gjort sina bästa säsonger under Lucho, tycker att han haft en relativt jämn hög nivå, med vissa dalar över några matcher. Kanske är det en sådan dal vi ser just nu. Står dock fast vid att antalet passningsalternativ och antalet faktiska passningar på 1 tillslag är färre för Busquets under Lucho än tidigare, framför allt under Pep.
Barcelona Carles Puyol Beast
11/2/2016 20:42
Kommer Pique och Alba starta mot Sevilla? Vad tror ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/2/2016 20:33
Jag tycker också det är intressant hur experter inte nämner de individuella misstagen som blev så kostsamma. Barca vinner med 4-0 och det var det enda de pratade om. City vänder en match tack vare 2 misstag på 10 minuter och Niva säger efter matchen att den här matchen är säsongens match och drar i alla växlar han har om Citys spel. Kom tillbaka i April anglofiler. Gruppen är redan vunnen.
Barcelona Reymar
11/2/2016 20:29
Shanghai konstaterade för någon dag sedan att Sergi Roberto är världens bästa högerback efter att Aurier ryktades hit. Jag har sagt tidigare Roberto är ingen högerback du vinner CL med, han är inte i närheten av Alves vad gäller att dominera sin högerkant både defensivt men speciellt offensivt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/2/2016 20:12
Sergi kan behålla boll och försöka vinna inkast istället för att vända inåt. Han kan också passa Ter Stegen. Han kan dessutom rikta sin passning rätt. Det är många alternativ innan alla andra spelare ska ens hinna tänka vilken av alla CIty-spelare de ska hålla koll på. Bara att acceptera det man alltid fått höra sen man började spela fotboll, att inte slå halvdana passningar i mitten under press. Sergi gjorde ett misstag och resterande 5 sekunder och alla andras misstag är en konsekvens av det. Han har fått skit innan och han har alltid utvecklat sig själv och blivit bättre. Det blir så även denna gång.

Tredje målet går inte att bara bortförklara. Det är viss trötthetstecken i hans agerande vid målet men han gör för många misstag i den sekvensen också och genom hela matchen tyvärr.

Busquets har haft sina 2 bästa säsonger någonsin under Lucho, det har i princip alla här varit överens om innan den här säsongen började. Vad har hänt? Helt plötsligt är Luchos system totalt oanpassat för honom? Är inte orolig för Busquets, förr eller senare kommer han spela enklare, rörligare och flexiblare i mottagningarna. Han stannar bollen för ofta just nu och dessutom för dåligt självförtroende så han tänker för mycket varje gång han får bollen. Han agerar nervöst på plan.

Barcelona Socrates
11/2/2016 19:41
Jag kommer att prata om det första målet, men även Busquets roll.

Av min sporadiska läsning av forumet under dagen så är min uppfattning att många anser det vara Sergi Robertos fel. Någon tycker att det är Busquets fel. I länktips hittar ni viasats fullständiga highlights från matchen. Stoppa uppspelningen vid 1:16. Robert har precis fått bollen. Han lyckas göra sig rättvänd i mottagningen och har en rak passningslinje till Busquets i detta läget. Mascherano väljer då att ta klivet upp här. Tanken med det tolkar jag som att öppna upp passningsvägen till ter Stegen. Han har dock inte lyckats komma ut och visat sig och skulle bli satt under hård press av Aguero om han fått bollen, svårt att lösa situationen där ifrån. Det som dock händer när Mascherano tar klivet upp är att hans de Bruyne(?) följer med. Detta får konsekvensen att passningsvägen till Busquets stängs, Busquets vill kanske fortsätta behålla så mycket yta till ter Stegen och faller därför inte ner tillräckligt snabbt i Mascheranos yta. Detta gör att marginalerna för Sergi Roberto att slå en passning på, under press, med sin nästbästa fot, blir oerhört små.

Så här i efterhand, om jag hade fått dra och släppa spelare som jag ville, så hade Mascherano i detta läget börjat backa för att förhoppningsvis dra med sig sin försvarare och på så sätt skapa ännu större marginal för Roberto att passa bollen.

Vad gäller upprinnelsen till Sterlings chans i början av andra halvlek (från 1:59 i kilippet) så är också min uppfattning att det är en konsekvens av Busquets roll i rådande spelsystem. (Något som jag sett att flera andra varit inne på, men när jag ändå fått feeling till att skriva så fortsätter jag). Samma sak hände mot Mönchengladbach. Han blir utelämnad och ges inga tydliga passningsalternativ i dessa situationer, vilket gör att han måste ta flera tillslag på bollen och försöka komma ifrån den press han får på sig. Skillnad var det för några år sedan då jag upplevde Iniesta och Xavi ligga längre ner i banan oftare och erbjöd oftare alternativ till mittbackarna i uppspelsfasen. Då hade också Busquets en sylvass förmåga att lösa en press genom en passning på ett tillslag till en annan spelare. Det kunde hända åtminstone 5-6 gånger/match. Idag händer det ytterst sällan att en får se Busquets hitta en lösning på ett tillslag som en själv inte sett från tv-soffan. Detta blandade Busquets med att också lösa situationen genom en irrationell vändning eller kroppsfint. Idag har dock det ena alternativt tagits bort vilket gör att hans agerande blir mer lättläst för motståndarna idag, även om han många gånger även nu löser situationen.
Barcelona Kröjff
11/2/2016 19:20
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Ett mycket bra, genomtänkt och välbalanserat inlägg, som bidrar till att höja nivån.

Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/2/2016 19:11
Lite kännedom om Barcas taktik och spelidé vore inte fel isåfall. Det är en anledning till att vi ställer höga krav på målvakter när det gäller fotarbetet. Barca känner till Pep likaväl som han känner till Barca och Lucho. När Barca försvarade i första halvlek var backlinjen över halva Barcas planhalva (riktigt hög försvarslinje) och våra anfallare pressade nära mittcirkeln. Dvs Lucho krympte laget i försvarsspelet, det var mycket litet avstånd mellan anfallarna och försvararna när City hade boll för att Lucho vet att Pep vill ha så stor plan som möjligt för sin spelidé. Misstaget han gjorde var att försöka säkra i andra halvlek efter Sergis misstag. Att Ter Stegen stod för en tavla vid andra målet gjorde inte saken bättre. Matchen var en taktisk dragkamp som Lucho vann stort fram till de individuella misstagen kom. Sen gick luften ur spelarna. Men som sagt, Pep känner till Barca också. De pressade i princip alla högt förutom just Ter Stegen. När det är såpass hög press måste backarna använda målvakten för att hamna i numerärt överläge, det är regel i Barcas idé för att trianglarna ska fungera. Numerärt överläge. Barcas spelare måste i princip alltid vänta på att motståndarna är 1 meter ifrån innan de släpper bollen för att skapa yta bakom försvarande spelare. Att använda sig av Ter Stegen när City pressar högt är för att en spelare ska släppa sin för att pressa och därmed skapa numerärt överläge. Att Rakitic gjorde en dålig match är helt klart. Jag är ganska nöjd med Gomes förutom att han missade 3 riktigt bra lägen varav ett i ribban. Otacksamt jobb både för Rakitic och Gomes när Busi är helt under is och Iniesta skadad. Btw riktigt skönt att Nasri inte kan spela i helgen mot Barca.
Barcelona Barca4life98
11/2/2016 19:06
Jag själv och många andra verkar ha glömt bort att vi saknade trots allt 3 givna startspelare igår. Ingen ursäkt men Alba, Pique och Iniesta tillför mycket mer i spelet än vad man tror. Hela laget får ett lugn när framförallt Pique och Iniesta är på planen. ---------------------------------------- Mot Sevilla vill jag se följande elva; (4-2-1-3) Ter Stegen Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne Rakitic, Busquets Denis Suarez Messi, Suarez, Neymar • Dra ner Rakitic bredvid Busquets. Dels så får Busquets fler alternativ att passa i uppspelsfasen och laget får bättre täckning när ytterbackarna drar iväg. • Denis Suarez eller Rafinha borde få starta på mittfältet framför Rakitic och Busquets. Dom har drivet med bollen och snabbheten som krävs. Kan byta position med Messi då dom klarar av att spela på kanten. Tror mycket på Denis och i en mer offensiv roll så kommer han att spela ut mer. Han har oftast fått spela på Rakitic plats.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
11/2/2016 18:49
@Davids3:


Detta stämmer överens med den bild jag hade av matchen också. Det är inte så jag vill se mitt Barca spela.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
11/2/2016 18:32
Som jag ser det hade Barca full kontrol över matchen och mer därtill innan Roberto slår en idiotpassning, dessutom gör Ter Stegen en tavla samt visar brist på spänst i världsklass för en målvakt. Roberto gjorde troligen sin sämsta match i Barca. Precis när man trodde att Digne skulle få problem på sin kant började Roberto göra fler och fler misstag på sin efter passningen till Aguero. På tredje målet gör han också två avgörande misstag. Först att inte följa med Aguero hela vägen, han bara släpper Aguero mitt framför straffområdet och springer tillbaka till sin position för att markera Gundogan. Han missar markeringen och Gundogan gör mål ändå? Vad fan höll Sergi på med? Det är första gången jag kritiserar Sergi någonsin! Inte ens när alla ville halshugga honom kritiserade jag Sergi, för att han inte var tänkt till startelvan och han var ung. Nu är det med andra mått man ska mäta spelarens matcher. Sergi måste glömma gårdagens match och göra bättre insats mot Sevilla. Barca borde ha gjort både ett och två mål till innan Robertos misstag, övertaget var total med ett bollinnehav på 73%. Vad gör det om målet kom på kontring när kombinationen mellan possesion och counter fungerade bra i 40 min? Jag gillar verkligen att vi spelar mer varierande nu. När RIjkaard var tränare använde han det som taktik, att ibland ge kommandot till motståndarna genom att backa hem mot defensiva lag och kontra med Ronaldinho, Giuly och Eto´o. Det är något Pep aldrig någonsin använde. Jag nämnde det många många gånger här när Pep var tränare och vi kunde slå sidledspass i 90 minuter utan att skapa ett enda läge. Har du Messi, Suarez och Neymar är det tjänstefel att inte förbättra kontringsspelet och försöka ge dem möjlighet att göra fler mål. Att säga att Barca är ett kontringslag är inget annat än att försöka påtvinga andra sina åsikter om tränaren på felaktiga grunder. Vad jag minns så har vi haft full kontroll över matcher i 2 säsonger med Lucho nu, första säsongen krossade vi allt på alla sätt, andra säsongen tog det stopp mot Atletico i semi, där hade vi 70% bollinnehav rakt genom. Låt inte Lucho-hatare lura på er att verkligheten har varit på ett annat sätt. Lucho har brister, men att Barca bara är ett kontringslag är en förbannad lögn. Vi är bra på kontringar som fan, men vi är inget kontringslag, stor jävla skillnad!
Barcelona neymar JR
11/2/2016 18:28
Kröjff Ingen förutfattad mening då Pique har presterat för bägge tränarna. Att han inte kom helt överens med pep är inte helt dolt, att sedan lucho passar pique bättre är ju givet. Likt hur busken hade trivts mer med pep, men det borde inte hindra honom för att göra sitt jobb åtminstone på plan. Busken har ju presterat för lucho, han var högst delaktig i trippeln. Tillsammans med iniesta så var dom fantastiska när Messi var skadad, men givetvis fick Neymar&suarez all beröm. Eller är det så enkelt att han behöver xavi-iniesta i världsform för att prestera? Eller kan han bara prestera för pep? Då borde han lämna för pep kommer inte tillbaka. Och någon liknande tränare finns det inte heller för den delen. Nej bli förpassade till bänken tills motivationen hittar tillbaka.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: