/spanien/barcelona/forum/8890.aspx/spanien/barcelona/forum/8890.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Johe
2012-07-03 21:19
Tarrak

Jag säger inte att det eventuella övertaget helt säkert är försumbart men att det är en väldigt liten del av hans storlek, det man måste tänka på inom den yttersta eliten är att minsta lilla förbättring kan betyda oerhört mycket. Dock är det så att i andra sporter såsom långdistanslöpning skulle det sannolikt ge ett större utslag i tävling att ha ett litet fysiologiskt övertag.

Bara för att vi inte känner till några fler än Messi betyder inte det att han är den enda. Det är snarare logiskt att informationen kommer ut om honom eftersom de flesta anser att han är världens bästa fotbollsspelare.

Än en gång. Jag anser inte att Messi är dopad eller att det är något etiskt fel med hans behandling, jag säger bara att det kan ha gett honom ett litet övertag.
Barcelona Hetfield
2012-07-03 21:19
Messi hade drabbats av alla möjliga problem utan tillväxthormonerna, de var nödvändiga för honom. Lika försumbar som gravitationen är för en liten fluga, så är det samma sak för Messi och hans fördelar med tillväxthormonerna. Det är bara onödigt att ens dra upp det.

Såvitt jag vet så finns det inget dokumenterat att man helt plötsligt ska ha en större fördel av tillväxthormoner än de som har en normal produktion av hormonerna. Om det finns, då vill jag jättegärna läsa det, mest av mitt intresse för mitt framtida yrke och medicin.

Det hela låter bara som en dum konspiration för att förminska det Messi gör. Det är som med allt annat i världen, blir någon för känd så ska man trycka ner den personen pga. personens sexualitet eller något annat. Det Messi gör veckan in och vecka ut är något som få har gjort, varför inte bara uppskatta det?

En spelare som Messi föds inte ofta, sen att han hade problem och fick det fixat, ska man hålla det emot honom? Han fick ju bara den hjälpen han behövde för att slippa problem. Återigen, om han fick en fördel, så är det så försumbart att det är meningslöst att ha det som argument mot honom. Messi sitter inte precis på soffan och får den kroppen, han sliter och kämpar för det genom att äta rätt och leva ett lugnt liv.
Barcelona Josep Guardiola
2012-07-03 21:18
@Johe:


Snälla gör oss alla en tjänst och håll käften, jag blir förolämpad av att du ifrågasätter Messis integritet som idrottsman.

Du förtjänar en örfil för att vakna till verkligheten. Han är så bra som han är för att han är så bra som han haft potential till att bli, inget fucking annat skitsnack som du knappt själv tror på för att förminska denne Messi, detta fenomenet som vi alla haft tur i livet att få möjlighet till att skåda.

Tacka gud istället för att du i framtiden kan berätta till dina barnbarn om denne Messi.
Barcelona Mäktiga Messi
2012-07-03 21:18
Grabbar kan ni vara snälla o skita i vad folk skriver om Barca o Barcas spelare . alla dessa idioter som skriver skit om oss har ingen skam o heder i kroppen folk från hela Europas klubbar är jävligt avundsjuka över våran framgång o vårt spel . det blir en utmaning för oss att skita i dom här människorna
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Johe
2012-07-03 21:12
Hetfield

Det är snarare naivt att helt utesluta att Messi skulle fått några fördelar på grund av sin behandling.

Jag hävdar inte att Messi är dopad. Doping är per definition att han får i sig något otillåtet preparat eller dylikt och eftersom denna typ av behandlingar är tillåtna finns egentligen inget att diskutera om i det ämnet.

Ingen kan veta var Messi hade varit om han hade haft samma förutsättningar som alla andra från början men han är ett fenomen på allt sätt och vis som skapats av en hel del olika faktorer, ändrar vi någon faktor har vi ingen aning om vad slutresultatet hade blivit.
Barcelona tarrak
2012-07-03 21:07
Johe

Bra att vi är överens om att OM Messi fått någon fysisk fördel av sin behandling så är den försumbar.

Vad det gäller ditt sista stycke förstår jag inte riktigt vad du menar. Självklart ger man inte hormontillskott till barn som inte behöver det, däremot är det en hyfsat vanlig behandling för de har störningar i den egna produktionen. Om det nu hade gett stora fördelar så skulle det ju märkas genom att den gruppen var överrepresenterade inom toppidrotten, men med tanke på att Messi verkar vara en av ytterst få (den enda jag känner till), så kan man ju avskriva den teorin. Men om det verkade vi ju vara överens ändå.
Barcelona Hetfield
2012-07-03 21:06
Det är fortfarande naivt att tro att Messi får en superkropp bara för att han tog behandlingar. Han hade sämre förutsättningar till att börja med, sedan så fick han behandling för att få samma chans som alla andra. Poängen är att så fort "tillväxthormoner" dyker upp, så ska folk direkt tänka på doping.

Jag tror att Messi hade varit minst lika bra även om han inte hade behövt ta sprutorna till att börja med, om han inte hade det problemet.
Real Madrid Johe
2012-07-03 21:02
Hetfield

Vad har hans spelskicklighet och spelförståelse att göra med något? Ingen har ifrågasatt att han är en extrem talang, annars hade väl inte Barcelona hämtat honom från Argentina och finansierat hans behandling.

Det spelar ingen roll om dina kompisar inte är några atleter, övertaget som man får är till 100 procent en effekt av förbättrat träningssvar, alltså att man i relation till "normala" kan få större förbättringar när man tränar. Om dina kompisar inte tränar hårt kommer man inte märka av någonting.
Real Madrid Johe
2012-07-03 20:56
tarrak

Jo dom strävar efter att lägga det på normalnivå men då ska man tänka på att Messi gått en tid med brist och att de då sannolikt försöker kompensera för hela pubertetskurvan vilket gör man lägger nivån något högre för att få ett "normalt" snitt. Sedan är kroppen väldigt anpassningsbar vilket innebär att Messis normalnivå sannolikt låg något lägre än den statistiska normalnivån som man fått genom studier på större grupper, alltså att han får större effekt än vad andra personer utan brist skulle fått av denna dos.

Jag kan tyvärr inte förklara hur denna positiva effekt skapas för då måste jag gå in på fysiologisk detaljnivå och det blir svårt att ta såhär på forumet, men med största sannolikhet får man positiva effekter i framtiden av denna typ av behandling.

Sedan tror jag inte att det är speciellt konstigt att det inte "vimlar" av fysiska fenomen inom toppidrotten då denna detta endast ger en liten förbättring och det krävs väldigt många andra delar för att lyckas. Avslutningsvis tror jag inte att det är speciellt vanligt att man ger folk tillväxthormoner om de inte har brist. Tänk på att denna behandling endast är effektiv under puberteten och jag tror inte det är speciellt många föräldrar som accepterar att ens barn sprutas med preparat som eventuellt kan riskera deras hälsa endast för att i framtiden kunna få ett idrottsfysiologiskt övertag.
Barcelona Hetfield
2012-07-03 20:49
Det där stämmer inte. Det där är mer för att kroppen ska få en jämn balans än att man ska pumpa upp spelaren. Det är lite som att vilja bli biten av en spindel, så att man kan bli spindelmannen, det är bara inte logiskt. Jag känner folk som har tagit tillväxthormoner, de är inte precis några atleter idag.

Om Messi nu skulle ha haft en fördel, hur förklarar man hans spelskicklighet och spelförståelse? Tillväxthormoner hjälper väl inte där, det är ju där Messi glänser.
bojan89
2012-07-03 20:48
ngn aom vet vad (cesc 4 fabregas) menar med 2 eller 3 kaptener
i allsvenskan samtidigt? e det lagkaptener eller ngt annat
Barcelona tarrak
2012-07-03 20:44
Johe

Fast för att det ska ge en positiv effekt krävs det väl att man ger ett överskott tillväxthormon? En vanlig hormonbehandling går ju endast ut på att kompensera för kroppens tillkortakommandon och lägga produktionen på den nivå som kroppen normalt ska klara på egen hand.

Skulle den typen av behandling ge långvariga positiva effekter borde väl toppidrotten vimla av fysiska fenomen som behandlats under uppväxten, men på rak arm kan jag inte komma på någon annan än Messi, trots att behandlingen är väldigt vanlig.
Barcelona Andreas V.V
2012-07-03 20:42
@petersays:


Bara att hålla koll på sidan i länktips..
Real Madrid Johe
2012-07-03 20:38
För vuxna har tillväxthormon ingen anabol (uppbyggande) effekt, detta innebär att man vare sig skulle få förbättrad "kondition" eller styrka av det. Om jag har koll på detta tror jag även Barcelonas fysiologer har det varför jag tvivlar starkt på att man skulle använda sig av det för A-lagstruppen.

Det kan däremot sägas att om man får tillskott under puberteten skulle man även idag kunna ha positiva effekter av det i form av förbättrad förmåga att öka i styrka, därför är det inte helt osannolikt att Messi kan ha ett visst övertag på grund av den tidigare behandlingen. Precis som tidigare påpekats ska det dock sägas att det rent etiskt inte kan sägas vara något orättvist med det då han faktiskt hade brist.
bojan89
2012-07-03 20:34
Cesc 4 Fabregas
du har pm från mig svara
Barcelona petersays
2012-07-03 20:33
Medan det varit biljettkaos här så har AVB tagit över Tottenham.
Beroende på vilka värvningar han får så tror jag det kan bli ett väldigt kul lagbygge. Synd bara att laget inte spelar CL så man hade fått se dom provas mot storlagen utanför brittiska öarna.
Barcelona tarrak
2012-07-03 20:28
Det roliga är ju att så fort en Barcelona-spelare är skadebefriad så ska det insinueras doping och fusk. När Frank Lampard spelade varenda ligamatch i över fyra år, stod hela Tips Extra-Sverige och hyllade en fantastisk idrottsman.
Barcelona westinho - Sergio #16
2012-07-03 20:20
N'diaye För att han numera äter rätt, tränar rätt och kontrolleras av läkarna regelbundet. Både han och Cristiano är mänskliga maskiner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - Cuenca y Tello
2012-07-03 20:16
N'diaye

Förväntar du dig att någon ska ge dig ett svar på den frågan? Nej, tror inte det är därför du kom hit. Gissar att du vill få igång en diskussion kring de tillväxthormoner han fick vid 13 års ålder.

Edit: Nu gav tarrak dig det bästa svaret man kan få. Hoppas du nöjer dig med det :)
Barcelona tarrak
2012-07-03 20:16
@N'diaye:


I början av sin karriär var han extremt skadedrabbad och spelade i stort sett aldrig hela matcher. När Guardiola kom till klubben var hans första prioritet att få bukt med Messis ständiga muskelbristningar. Man anställde därför fystränaren Juanju Brau som enbart jobbar med att hålla Messi i topptrim. Dessutom lade man om Messis kosthållning, som tidigare bestod av kött och potatis till fisk och grönsaker. I övrigt lever han väl ett väldigt professionellt och tillbakadraget liv, fullt inriktat på fotbollen. De enda gångerna han festar till det är väl när Barcelona firar större titlar.
N'diaye
2012-07-03 19:59
Varför är Messi aldrig skadad?
Barcelona Shanghai - SHOOT ME $12
2012-07-03 19:58
Onödigt att ta med Alba till OS. Han har ju precis spelat en hel säsong och ett mästerskap. Hade velat se honom i försäsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2012-07-03 19:51
Har nu skrivit ett långt inlägg i Arsenalforumet gällande anklagelserna om dopning mot Barcelona.

Fattar inte varför jag gör det, men dags att någon säger ifrån. Så jävla trött på alla dessa anklagsler.
Barcelona påfågeln
2012-07-03 19:12
Man rör sig förstås hela tiden för att possesion-spelet ska funka, men när ens egna lag har bollen är det framförallt mentalt lättare att springa, alltså ser man inte lika trött ut. Men att Barcas spelare aldrig skulle vara trötta är förstås bullshit, kolla bara på Afellay och Xavi under em som exempel. Kanske helt enkelt en kombination av att de är väldigt vältränade, och slipper jaga bollen ofta överhuvudtaget gör att vissa madristor som aldrig ser på Barca sett dem trötta. Och direkt kopplar till doping.
Postat via SvenskaFans-appen
Ryo Miyaichi !
2012-07-03 19:10
Federer

Tyvärr har folk väldigt lätt att hata/vara avundsjuka på saker och ting som är "bäst". Jag tycker väl att man ska försöka uppskatta det som vi får uppleva istället för att gå runt och vara griniga..... För jag menar vem vet om vi har så många skickliga fotbollsspelare om 15 år? Vi kanske ser något av det största i historien och Spanien går och vinner mer saker, om Messi fortsätter på sin sjuka nivå...

Nää mer uppskattning mindre hat.....


Tänk själv när du berättar för dina barn/barnbarn att du såg varje match med Messi, och vad som händer i fotbollen nu i början på 2000talet.... Det är nog större än vad man kan förstå själv.
Cheers
Barcelona Andreas V.V
2012-07-03 19:09
Det finns inget tråkigare än att inte få låna bollen, kom ihåg när vi var runt 10 år och mötte BP, vi förlorade med 18-0.
Tråkigaste matchen jag någonsin spelat, jag är övertygad att BP-spelarna hade roligt.
Några i BP hade dock skäggstubb så jag misstänker att det inte var helt rättvist åldersmässigt. :P

Mycket sitter i skallen, den som inte förstår att det är jobbigare att jaga än att äga boll, ja den har nog aldrig deltagit i en fotbollsmatch i sina dagar.
Barcelona B-Guden
2012-07-03 19:03
Det roligaste jag läst är ju att idioten appleseed påstår sig att det är lika jobbigt att ha bollen som att inte ha den, sen att han säger att han sportat själv.

Hur fan kan det va jobbigare att äga bollen än att jaga den ? Han har aldrig spelat nån bollsport.
Ryo Miyaichi !
2012-07-03 19:02
Hetfield

Just det där diskuterades lite också, springer man inte lika mycket med boll som utan boll då? Jag har för mig att det brukar vara hyfsat jämnt när man kollar hur mycket lagen har sprungit efter matcher...

Dock tror jag att det är som så att det är lättare att springa när man har bollen för då har man roligt, när man inte har bollen och får jaga så har man tråkigt och då blir det jobbigare.... Så det är nog mentalt också...

Barcelonito / Lucho Enrique 21

Det finns annorlunda supportrar i många klubbar, det kan jag lova! Jag personligen avstår allt tjafs och bråk för jag älskar fotboll (men speciellt Arsenal då) och anser att jag mår bättre av att behandla folk väl då dem oftast gör det tillbaks.

Cheers
Barcelona Federer
2012-07-03 19:01
Hehe, varför den här avundsjukan på Spanien och Barcelona? Först var det att de är filmare, sen att de mutar domare, sen att de spelar tråkigt och nu så är man dopade. Snälla lägg ner alla dessa bortförklaringar det börjar bli patetiskt.
Barcelona Hetfield
2012-07-03 18:55
Det är för att Barcelona spelar possessionfotboll, det innebär att man låter bollen få göra jobbet. Man vinner bollen högt upp på banan än att behöva jaga.

Det är därför spelarna inte tröttar ut sig, det innebär förstås inte att de inte springer, det innebär bara att man låter motståndaren få göra jobbet.
Annons: