/spanien/barcelona/forum/8868.aspx/spanien/barcelona/forum/8868.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 14:13
Det är väl inte så viktigt att få fler åskådare? Det blir i stort sett bara fullsat på Clàsicos och stormatcher i CL. Det är bara då det blir över 95 000. Det är bara onödigt att lägga till massa platser som gör att arenan kommer se halvfull ut i många matcher under säsongen.

Fast det kanske inte är tanken heller?
Barcelona Essienesque
2012-09-20 14:10
Tycker Rosell gör det bra som pushar för en ny arena . Camp Nou i all ära men en ny, modern arena hade verkligen boostat klubbens status.

Det enda jag hoppas är att man inte bygger en mindre arena, utan jag ser gärna att denna håller lika många åskadare som Camp Nou gör. Dock kan det bli svårt att bygga en kompakt arena likt hur många arenor är byggda idag, och få plats med ~100k.
Barcelona Barcelona!!
2012-09-20 13:54
Hoppas verkligen inte Song spelar mittback! Inte hans position och det såg vilset ut igår, han som mittback i El Clasico känns som katastrof på förhand. Bättre med Busquets då, han har visat att han kan spela mittback och Song har kvaliteter för att göra det lika bra som Busquets på mittfältet.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 13:37
Hell no till en ny arena. Vill man ha det modernare så renoverar man Camp Nou. Jag vet att Rosell tänker på klubben, han försöker göra allt för att ekonomin ska bli bättre, men man måste prioritera också. Jag tycker det var tillräckligt att vi började med sponsorer, att vi byter arena får bara inte ske.
Barcelona 747 Puyol Airlines
2012-09-20 13:35
Jag tycker att det skulle vara en bra idé att flytta till en nybyggd stadion. Dels så kan man öka kapaciteten utan att behöva stänga delar av Camp Nou under renoveringen, dels så ges klubben möjligheten att bygga betydligt fler företagsloger och mer kommersiellt inbringande stolar.

De flest argumenten mot att flytta från Camp Nou är sentimentala ala "Camp Nou är klubbens själ och historia" bla bla. Men samma sak kan sägas om Les Corts stadion och Camp de la Indústria som båda ersattes med en större och bättre stadion.

Problemet med att renovera Camp Nou är att även efter en renovering så är det en gammal stadio, oavsett om man bygger in rulltrappor, hissar, resturanger, loger, etc.

Sen har vi argumentet mot att man skulle tvingas bygga arenan längre bort från staden och på en plats med sämre kommunikationer, men det var samma visa när de två tidigare arenorna byggdes, Camp Nou byggdes på en åker flera kilometer utanför staden Barcelona.
Barcelona L.A.M Nr 10
2012-09-20 13:32
Det ska vara extrem rotation i helgen. Xavi, Busquets, Mascherano, Pedro och möjligen Dani Alves bör alla få börja vid sidan av planen.
Bartra-Song hade vart intressant att se spela tillsamans i mittförsvaret. Även om Tito kanske redan bestämt sig vem som spelar El Clàsico så borde vi enligt mig hålla igång båda två. Sen har Adriano gjort nästan läskigt många matcher från start nu, känns som en skada kan komma där när som helst. Så Alba kanske kan starta mot Granada, beroende på om han är redo.
Ett mittfält med JDS, Thiago och Cesc hade varit intressant att se. Då vilar vi Xavi och Busquets, Iniesta är nog inte redo för 90 minuter än och Song spelar ju mittback. I anfallet hade det varit kul om både Villa och Alexis startade då båda gjorde fina inhopp senast och Pedro spelat rätt mycket sista tiden. Och vad är oddsen på att Messi börjar vid sidan av planen två ligamatcher i rad?

Valdés,
Alves, Bartra, Song, Adriano,
Thiago, JDS, Cesc,
Alexis, Messi, Villa

Min preliminära elva. Det kan tyckas att jag underskattar Granada med tanke på vilka som vi vilar, men det är fortfarande en mycket stark elva som utan problem ska avfärda Granada på Camp Nou. Spelarna såg rätt slitna ut mot Spartak och det värsta som kan hända nu är att vi drabbas av fler skador, speciellt i backlinjen.
Barcelona Katalano
2012-09-20 13:30
Instämmer med er andra om att en ny Arena känns väldigt fel. Ser ingen anledning att bygga nytt när en renovering är mer ekonomisk och med tanke på vår historia.

Det är något väldigt speciellt med Camp Nou!
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-09-20 13:24
el Flaco/

Där är däremot du och jag överens till 100%. Camp Nou har varit hem åt spelare som spelare som Kubala, Cruyff, Maradona, Quini, Cesár, Koeman, Pep, Romario, Rivaldo etc.

Tänk liksom känslan för exempelvis Tello att anfalla på samma vänsterkant som Hristo Stoichkov och Ronaldinho anföll på

Det har varit FC Barcelonas hem sedan 50-talet och borde så förbli!
Barcelona Barca o Mort!
2012-09-20 13:17
mes gue un club

Dock är ju Sanchez en ytter.


EDIT: Ny arena? Nej ser hellre en renovering, vad hände med projektet det snackades om för några år sen? Även om ritningen såg lite ut som en discokula var det lite snyggt :D
Barcelona Gabriel
2012-09-20 13:08
Bygga en helt ny arena? Vad är det för galenskaper?

Rosell förstör sakta men säkert allt våran sanna identitet står för.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 12:58
Rosell hintar idag sin önskan om att bygga en ny arena istället för att renovera Camp Nou, så länge klubbens ekonomiska situation förbättras.

Jag hade personligen hellre sett att Camp Nou får sig en facelift snarare än att bygga om en helt ny stadio från scratch. Det är något mytiskt med l'Estadi och det hade känts fel att lämna den bakom sig.
Barcelona mes gue un club
2012-09-20 12:46
Nu får det vara nog!! Jag vill se en central anfallare från start. Alla vi kunde se igår när sanchez kom in och spelade centralt, vilken stor skillnad det blev.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pique y Puyol
2012-09-20 12:30
Valdes
Alves Bartra Mascherano Alba
Thiago Song Fabregas
Messi Villa Sanchez

Tycker att Thiago, Song, Cesc borde spela eftersom de behöver speltiden
Messi tycker jag att vi borde spela på kanten så att Villa får vara på sin favorit position och det brukar resultera med fler mål (Messi gör ju mål på vilken position som helst). Sanchez borde också får förtroendet efter den relativt dåliga inledningen av säsongen.

Byten: Sanchez ut Pedro in, Alves ut Montoya in, Sergi Roberto in Fabregas ut.
Barcelona Barcelona!!
2012-09-20 12:25
Lite sen reflektion av matchen igår: som många matcher den här säsongen än så länge så imponerar inte spelet, men vi vinner ändå, vilket är starkt i sig. Messi har ju öppnat säsongen bra målmässigt, men spelet har sett lite sådär ut tycker jag, mycket felpass och slarv och sällan han tar sig förbi sin motspelare. Song som mittback vill jag inte se igen..såg oerhört virrigt ut. Varför byttes inte Bartra in där istället?
Postat via SvenskaFans-appen
Rivaldo Ferreira
2012-09-20 12:01
Deulofeu

Valdes
Alves Montoya Bartra Alba
Thiago JDS/Song Cesc
Messi
Pedro Sanchez

Tycker vi ska vila Masherano och Xavi. Trots att Cesc Pedro och Alves lirat varje match så vill jag ha dem i elvan. Känns ändå lite darrigt med Montoya och Bartra som mitt par. Men Montoya tror jag kan klara sig som mittback. JDS (en personlig favorit) kör jag gärna i en sådan match. Återigen Messi lägre ner i banan med Pedro Sanches ovanför sig. Sanchez gör ju alltid bra inhop T. ex som igår.
Barcelona MQUC
2012-09-20 11:16
Det verkar som att vi får klara oss utan Pique i 2-3 veckor, suck, inga flera skador nu.
Barcelona Barcadinho.
2012-09-20 11:01
Läste på vägen till jobbet en ny politisk artikel om Spanien och kraven på självständighet ifrån vissa regioner. En dubbelsidig artikel i DN. Jag hittar inte artikeln i deras webbsida, så det är bara att gå in på pressbyrån och ni vill läsa.
Känns relevant eftersom vi tog upp det på LesRamb nyss.

Ny undersökning visar att 50 procent av katalanerna vill ha en egen nation. En stor ökning jämfört med tidigare undersökning som jag har läst . Det är ofta så att nationalism är i framfart vid dåliga ekonomiska perioder.
Den regionen som är närmast självständighet är Baskien, eftersom det finns en lokal politisk respons. Men det kommer att dröja länge ändå.

Det finns ett stycke i artikeln som tar upp vår klubb. En splittring kommer eventuellt att påverka laliga – enligt artikeln hoppas Barca att Spanien går med på att Barca ingår i laliga. Men man tänker på andra alternativ som t ex att klubben kommer söka inträdde till den franska, italienska och tom PL ligan.

Jag kan inte tänka mig ett nej från centrala makten. Men ibland kan det gå hur som helst i politiska spel.

Jag kan inte tänka mig heller att Uefa säger nej. Ta t ex den skandinaviska ligan som har varit på tapeterna för några år sen (gick i graven pga ekonomiska skäl). Det finns alltså en möjlighet att bilda en liga över olika nationers gränser ifall det finns ett intresse. Särskilt om länderna ingår i en geografisk enhet.

Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-09-20 10:59
el Flaco/

Håller med om att Sergio ska spela på mitten så mycket som det går. Hans förmåga att få spelet att flyta snabbt är ovärderlig för Barça.

Däremot måste jag ifrågasätta hurvidare Mascherano skulle vara sämre med bollen än Piqué. Den hetlevrade argentinaren har ju de facto spelat på mittfältet (där det krävs en helt annan skicklighet än på en mittbacksposition) hela sin karriär fram tills för två år sedan vilket har gjort att han har ett passningsspel och en skicklighet med bollen som ligger över Gerards.

Dock är ju Piqué en grymt mycket bättre mittback överlag än el jefecito.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 10:40
Enligt MD ska Manchester City försöka knyta till sig Txiki som sportchef. Det är Ferran Soriano som vill ha basken till att bygga upp Citys framtida projekt och man ska inte utesluta att detta är en del av planen att försöka övertala Pep till att träna laget.

Det hade irriterat mig att se Txiki arbeta för köpelaget och lika mycket att Soriano är VD för den klubben. Är fortfarande övertygad om att Soriano var den som hade kunnat ha haft en realistisk chans att besegra Rosell i förra presidentvalet. Nu blev det som det blev och Soriano backade undan.
Barcelona Deulofeu
2012-09-20 10:33
Song slog liksom mot Valencia knappt bort en boll han ligger stabilt på över 90% i passningssäkerhet.

Hans positionsspel var dock inte bra alls.Hoppas inte få se mer av honom där bak.
Barcelona Deulofeu
2012-09-20 10:30
1.70-ligan

Verkligen kul med Villa jag stör mig dock på att han så sällan får bollen allt ska gå genom Messi.

Vissa gånger löpte han otroligt fint central men istöllet passades bollen två meter till Messi med flera spelare framför sig.

Det blev riktigt jobbigt för Spartak när både Sanchez och Villa rörde om i grytan.Jag tycker Tito ska göra lite tidigare byten nu blev det ju väldigt bra men runt 60 minuten borde Villa komma in.15 minuter är lite lite att göra något anser jag.Villa har dock visat att han hinner mycket på en kvart...

Någon mer som hörde om Källströms kontraktklausul ha ha.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 10:28
El Kaiser de Michoacán/

Jag vet inte om Mache och Song är särskilt bollsäkra som vi är vana vid med t.ex. Piqué. El jefecito är åtminstone inte på samma nivå med bollen vid fötterna som katalanen. Att låta Busi kliva ner känns inte heller optimalt då hans spelintelligens behövs på mittfältet där hans roll är i närmast ovärderligt för vårt grundspel. Tito har minst sagt ett problem att försöka lösa inför de kommande matcherna.Barcelona 1.70-ligan
2012-09-20 10:24
Deulofeu Det lilla man har sett av villa efter skadan har varit riktigt positivt tycker jag. Inte bara för att han gör mål, utan han känns så hungrig. Löper, vill ha boll, o är beslutsam i det han gör. Det märks att det är en renodlad striker i grund och botten, och vi kommer ha nytta av det under säsongens lopp
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Kaiser de Michoacán
2012-09-20 10:18
el Flaco/

Håller med. Känns inte speciellt tryggt med Song-Mascherano. Det enda positiva med det mittförsvaret är väl att bägge två är enormt bollskickliga om man järför med andra mittbackar. Men bakåt alltså, fy fan.

Funderade ett tag om jag ville se Busquets som mittback. Kom fram till att deet går nog OK mot Granada, Sevilla och Benfica. Men mot Real Madrid som säkert kommer att kontra blixtsnabbt är ju inte Sergios seghet något som talar för oss.
Barcelona Deulofeu
2012-09-20 10:17
Vad sägs om denna elvan i helgen?

Villa-------------Messi--------------Sanchez

--------Thiago-------------Fabregas--------

--------------------Song------------------------

Alba--------Mascherano-------Barta---Montoya

-------------------Valdes--------------------------------

Villa dags att starta en match nu mot storformen ser het och pigg ut.

Sanchez gjorde ett fantastiskt inhopp senast.

Thiago perfekt spelare som får igång publiken vår egen Ronaldinho.

Fabregas behöver alla minuter han har så mycket i sig samt Xavi måste vila denna matchen är perfekt.

Song behöver spelas in och har gjort det bra när han fått chansen vila Busquets inför stormatcherna runt hörnet.

Alba behöver spela då Adriano slarvat en del i defensivcen.

Bartra dags att starta en match nu det är läge.Görs det perfekt har vi kanske en lösning till Sevilla borta? Jag hoppas på det.

Montoya hoppas jag faktiskt startar har gjort det mycket bra när han spelat och Alves ser lite rostig ut.Sedan kan man ju starta Alves för han lär vara revanschsugen och självkritisk.

Ska Deulofeu vara med i truppen han kan inte bara träna han behöver verkligen matcherna det är dags att han får spela lite nu.
Barcelona DM1982
2012-09-20 10:11
@ElChilenito:


Alexis hade en bra match, helt klart. Han skapade ytor och fintade bra.

Trist med skador på mittbackar men sådant är livet. Visst borde de ha köpt in en mittback i somras men nu hände inte det så det är bara att släppa det.

Bartra kan spelas in men frågan är med vem? Dubbla pivotes? Trebackslinje?

Barcelona Deulofeu
2012-09-20 10:09
Som sagt vi kan inte börja tänka på El classico ännu.

Vi har tre matcher innan el classico som minsann inte är lätta

Granada hemma sedan två tuffa bortamatcher mot först Sevilla och sedan Benfica.

Mot Granada borde väl ändå Bartra få starta? Jag köper Titos argument till viss del att han slängde in Song.Men Bartra har spelat med Mascherano förut ett par gånger under försäsongen och borde inte ha alltför stora problem att göra detsamma i helgen.

Jag gillar verkligen inte att vi har hållit nollan 1 gång i år inte så stabilt precis och nu är våra två bästa mittbackar borta.

Jag räknar inte Fontas alls då han är på tok för långsam för att spela i Barca Bartra däremot är ´både elegant bekväm med bollen och snabb.Han spelar ju dessutom med u-21 regelbundet och borde vara redo.

Otroligt positivt inhopp av Sanchez igår det bästa man sett av honom på ett tag.15 passningar bara en gick fel och en härlig assist.

Han dribblade också vid rätt tillfällen.Jag saknade däremot vår press en del och hoppas att det blir lösningen på vårt mittbacksproblem.Börjar vi försvara från anfallet är det inte många gånger motståndarna kommer att ta sig igenom hela vårt lag och testa vår backlinje samt Valdes.

Messi var kall igår men gör ändå två mål fantastiskt.Jag störde mig en del på honom igår men han levererar alltid.

Tycker också Pedro ser riktigt alert ut synd att han inte kommer i så många lägen.

Jag vill verkligen se Villa från start i helgen så han är igång till stormatcherna runt hörnet.Samma sak med Thiago hans senaste match visade att han tom kan vara bättre än innan skadan.
Barcelona el Flaco - Loco-Motive
2012-09-20 09:07
Det går inte att redan nu tänka på el Clásico och vilket mittbackspar Tito kommer starta med. Om Spartak Moskva, med all respekt, lyckas kontra in ett mål mot den backlinjen vi hade igår vet jag inte hur det kommer sluta mot Real Madrid.

Song-Mascherano känns långt ifrån en trygg duo av många anledningar. Två veckor är inte tillräckligt lång tid för att spela ihop sig. Busquets kommer nog få ta betydligt mer defensivt ansvar än i vanliga fall i el Clásico.
Barcelona ElChilenito
2012-09-20 08:30
Är det bara jag som tycker att Alexis var bra under tiden han fick vara inne igår? Inlägget till Messi var verkligen riktigt jävla bra.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2012-09-20 05:59
El capitano El clasico är om 17 dagar, inte 21. Det är inte säkert att Pique är tillbaka då
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: