/spanien/barcelona/forum/8800.aspx/spanien/barcelona/forum/8800.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona FCB_Messi
2013-02-21 00:16
Coach pep: kunde inte säga det bättre själv . Vi förtjänade inte att vinna så vem fan bryr sig om handsen . Vi hade ändå inte vunnit . Det är bara att ladda om och ta revansch på nou camp !!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dinho!
2013-02-21 00:13
Efter den oväntande förlusten råder en del konspirationsteorier om vad som gick snett. Avsaknaden av plan B? La Masia? definitivt inte!

Problemet är att man inte följer spelidén till fullo. Enligt totalfotbollen ska man så fort man förlorat boll pressa för att så snabbt som möjligt vinna tillbaka den. Det är där vår styrka har legat i försvarsspelet sedan Rijkaards tid och skördat stora framgångar. Visst har vi alltid haft individuellt skickliga spelare, det kan man inte säga ifrån, men presspelet är den här säsongen enligt mig näst intill obefintligt. Det beror dels på att vi spelar med Iniesta som vänsterforward, och dels p.g.a. att Messi varandrar omkring och väntar sig att Pedro och resten ska ta skitjobbet i vanlig ordning.

Jag både tror och hoppas på en ''Remontada'' på Camp nou och då vill jag se ett väl fungerande presspel och en Villa från start! Visca!
Barcelona Pep #4
2013-02-21 00:13
Vissa här på forumet är helt otroliga. Snackar om värvningar när vi förlora en match med 2-0 mot Milan. Är silly Season öppet nu eller? diskussionerna ska handla om vad vi ska förbättra inför nästam match och inte vem vi ska värva när säsongen är slut.

En sak som är ett måste är att vi måste spela ett mycket snabbare rakare spel som vi gjorde i början av säsongen med Alba som slickar kanten och Iniesta som har en fri roll. Messi tycker jag ska flyttas ut till kanten då han får mycket mer yta och Villa ska få den centrala positionen som vi alla vet är en riktig 9:a.

Sen måste helt enkelt alla spelare göra bättre ifrån sig. Tror inte att det var spelarnas fel ikväll utan Tito/Rouras fel. Pep hade aldrig tillåtit detta.

Dem matcherna vi förlorade med Pep vid rodret var vi iallafall de bättre laget. Nu så DÖDA Milan oss. Dem förtjänar 2-0.

Och till de som säger att de var hands. Vi har fått så många beslut med oss och sånt händer. Ibland får man med sig ibland emot sig.
Coach Pep,
2013-02-21 00:13
Sluta klaga på den eventuella handsen, vi är större än så och större än alla supportrar som kallat oss för fuskare genom åren. Fotboll är en sport där vem som helst kan vinna oavsett matchbild men i slutändan förlorar man bara om man förtjänar det. Vilket vi gjorde ikväll, vilket gör handsen obetydlig.
Barcelona Barca-nist
2013-02-21 00:11
det som saknades ikväll

- en tränare med idéer
- motivation och fantasi
- löpvillighet
- flera som Puyol

Barcelona Barca-nist
2013-02-21 00:08
Smogen

sant men det är hur domren uppfattade. folk är så fulla av hat mot barca så allt som gynnar barca minns dem. tyvärr så är det att vara bäst i världen.
Barcelona Smogen
2013-02-21 00:05
Barca-nist

förutom att Bojan aldrig tog med händerna

Spärr för ett provokativt inlägg som du skrev tidigare, höj nivån i fortsättningen, tack! /Mod
Barcelona Messi_theONE
2013-02-21 00:05
jag kollade nyss reprisen på boatengs mål för såg bara sista 20 eftersom jag jobbade .. så det är tillåtet och ta bollen med handen i fotboll?:S WTF!!!!!!!!!!!
Barcelona Acrobat
2013-02-21 00:05
Återigen kändes det som att inställningen var katastrofal! Ingen vågar göra något fantasifullt, utan alla förlitar sig på att någon annan ska hitta på något! Det är inte över än! Är det något lag som kan vända ett underläge så är det Barcelona! Jag har svårt att tänka mig att Barcelona gör en lika dålig match igen på samma sätt som jag har svårt att tro att Milan gör en lika bra match igen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sang Blaugrana
2013-02-21 00:04
Nonchalant, dålig intensitet och framför allt, dålig ATTITYD ifrån barcaspelarna. Något som pep alltid tjatade om, ATTITYD! Jag skyller på coachstaben för förlusten till 100%. Helt oacceptabel inställning....MEN hoppet är det SISTA som överger oss människor. Jag tror på ett mirakel.
VISCA EL BARÇA
Barcelona Barca-nist
2013-02-21 00:04
Barcas (bojan) mål bortdömdes mot Inter för en ganska liknande situation. fotbolls regler är så flummiga så t.o.m domarna blir förvirrade !
Barcelona Smogen
2013-02-21 00:03
BingoBosse

och sista, för att det ska vara hands ska man antingen medvetet ta bollen med handen eller ha händerna på ett sådant sätt ifrån kroppen att det är onaturligt eller inte behövs. Dvs. man ska kunna ha händerna utmed kroppen utan att det blir hands om någon skjuter bollen på ens hand. Men håller en försvarare fram händerna på samma sätt som en målvakt skyddar målet så är det såklart hands. Den här killen håller upp händerna i ansiktshöjd, dvs. solklar hands.
Barcelona Vamos Blaugrana
2013-02-21 00:03
Jag tvivlar på att en ny mittback eller en ny ytter hade gjort skillnaden idag. Det är vår oförmåga att skapa något vettigt när ett lag backar hem med 10 spelare, eller när Messi inte kan göra 4 mål i en match.

Om vi ens ska ha en liten chans att gå vidare så ska vi start med David Villa nästa gång, jag hoppas att folk nu inser hur viktig han är för oss. Och hur mycket han avlastar Messi.

Vi har varit så skickliga på att utnyttja kanterna detta året mot lag som parkerar bussen och rent allmänt, men allt det bara försvann idag. Nej nya tag tills nästa gång och en Villa på plan så kan detta gå. Vamos!!
Barcelona FCB_Messi
2013-02-21 00:02
Jag förstår mig verkligen inte på femte domaren . Va fan gör han för nytta när han inte ens kan se den handsen ? Världens lyxigaste och lättaste jobb har dom iallafall . Skam !
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2013-02-21 00:01
Bingobosse. Om armarna/händerna är i en onaturlig position eller ställer och bollen träffas så spelar det ingen roll om det var från 20cm avstånd. Det är regeln. Sen att han spelaren har armarna som ovanför huvudet??? Och bollen träffar där för Att sedan frispela till mål? Och folk säger att det inte är hands. I vilkwt fall som, vi spelade dåligt. Milan vann. Nice, storskräll!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hetfield
2013-02-21 00:00
Barcelona är ett bättre lag, men de saknade motivation. De spelar i en liga där de är nästan klara, medan Milan har kämpat sig igenom hela säsongen.

Motivationen och kämparglöden ligger på olika nivåer. Om Barcelona får motivationen att hamna på samma nivå som deras klass så kommer de att fixa det.
Barcelona enkos
2013-02-21 00:00
Att det var hand är ingen diskussion alls, för bollen flög i 120 km och hur logiskt är det att man stoppar den med huvudet och får den framför fötterna? Hade bollen träffat huvudet hade spelaren behövt vård och bollen hade studsat 20 meter bort..
Barcelona FCB_Messi
2013-02-21 00:00
Finns inget mer att säga än: Milan var riktigt bra IDAG och Barcelona riktigt dåliga . Återstår en match och allt är fortfarande helt öppet .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca-nist
2013-02-20 23:58
sluta snacka om spelarköp, milan har inte spendera så mycket på spelare och ändå spelade mer med hjärta ikväll än hela miljard bygget barca !

allt handlar inte om spelarköp sluta larva er!

det är inte NK shopping att byta trend så fort det inte passar
Barcelona Smogen
2013-02-20 23:58
BingoBosse

För mig är det solklar hands. Fast det är hands ur den synvinkel som domarna brukar döma. Dvs. att det är en helt annan bedömningsnivå om tex. en Milanspelare fått bollen på handen på det sättet i sitt egna straffområde. För då är det sällan hands.
Samma som att en försvarare mycket lättare får frispark i sitt egna straffområde än vad en anfallare får det i motståndarens straffområde. Bedömningen ska vara lika, men är det inte.
Samma här, ser en domare den handsen blåser dom 99 gånger av 100 för hands på offensiv spelare.
Barcelona Jordi Alba Ramos #18
2013-02-20 23:56
En sak som jag saknar med styrelsen och våran sportchef och som vi även har börjar sluta göra på senare tid är att värva in spelare som inte folk känner till så bra och sedan gör vi dom till stora namn, som t.ex Abidal och Yaya Toure. Sådana värvningar saknar jag, nu ska man istället scouta spelaren i 93753 år och värva honom precis innan transferfönstret stänger.
Jag tror att man har slutat med detta pga att man har en ny president och en ny sportchef. Jag saknar Laporta ibland, han kunde göra riktigt bra värvningar.
Barcelona R10 Gaúcho
2013-02-20 23:54
Har gått runt och läst lite kommentarer runt om på nätet. Man märker verkligen att vissa hatar Barcelona mer än vad de älskar sin egna klubb! De är så glada att vi har ett dåligt resultat emot oss inför nästa möte. Kanske är det ett tecken på hur mycket de flesta fruktar oss.

Domarskandalen hyllas och vissa tycker att det var ett korrekt domslut då vi har fått med oss domslut tidigare (hur det än hänger ihop?!) medan vissa tycker att det var "ofrivilligt".... vet inte ens vad det betyder helt ärligt, för är det hands då handen inte är intill kroppen så är det så ska blåsas. Annars kunde alla säga att det var "ofrivilligt" och komma undan med det.

Här känner man sig även dum som hyllat Milan för deras insats flertals gånger efter matchen, sen när man går in på deras forum märker man vilken dagisklass de egentligen håller efter vad man har läst. Är nästan beredd på att gå så långt som att säga att de är värre än när Madristas vinner över oss som dessutom är våra största rivaler (vilket gör det förståeligt). Ska dock inte lägga ner mycket tid på det men ville bara säga att jag trodde att de höll högre klass än vad de visar.

Men ha hopp bröder och systrar. Gör inte samma misstag som mig med att läsa runt för mycket för det gör en bara mer sur! Som sagt, det här var viktigt för oss då vi behövde en väckarklocka!

Godnatt!
Barcelona ElTriplete
2013-02-20 23:53
Hemsk känsla man har nu när man lägger sig. Ska vi verkligen åka ut i åttondelen mor Milan? Är våran storhetstid slut kanske efter 5 fantastiska år? Mycket att tänka på. God natt bröder. Visca el Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2013-02-20 23:53
Riiio!!


Jasså? Jag hörde visserligen också att han skulle få grönt ljus i mars, men jag tänker också på att han varit borta ett år. Med tanke på hur försiktiga Barcelona brukar vara med långtidsskadade spelare så får han troligen inte spela så mycket i år ändå. Dessutom är det i denna matchen han hade behövts, på Camp Nou är det ju bara att köra full fart framåt och hålla tummarna. :)
Sen skulle det ju ändå vara otroligt roligt att få se Abidal snart igen!
BingoBosse
2013-02-20 23:53
Det värsta jag vet är färgade supportrar (typ såna som hävdar att Lucas Leiva är PLs bästa mittfältare) och trots min sympati för Barca så måste jag kolla vad ni tycker. Inte fan kan det vara hands innan första målet? han håller upp armarna som reflex när han aktar sig så att skottet ska kunna gå igenom, bollen tar på en spelare (Alba tror jag det var) ca 50 cm ifrån honom och studsar upp mot armen/halsen (svårt och säga) är det verkligen hands? kan någon som vet vad dom pratar om ge mig en objektiv syn på det?
Barcelona enkos
2013-02-20 23:50
-------------------------Valdes---------------------

--Mascherano--------Pique------------Puyol--------

----------------------Busquets--------------------

Alves ----------------Iniesta-------------Alba

Pedro -------------Messi-------------Villa--------

Då vill jag inte att Masken, Pique och Puyol ska lämna egen planhalva under hela matchen, för en baklängesmål kan vara kostsamt. Det räcker med de andra 7 i anfallet
Fais
2013-02-20 23:50
Gabriel

Vilda Västen är en bra rubrik till din analys där för att det vad det är så fort motståndarna kommer emot vår straffområde. Vilda västen. klubben har förlorat kompetens när gäller värva in spelare.

Barcelona Riiio!!
2013-02-20 23:50
Smogen

Läste att Abidal kan få grönt ljus eventuellt till Sevilla eller första Real- matchen
Barcelona Smogen
2013-02-20 23:49
Det finns ju en spelare som verkligen behövs i sådana här matcher och det är Abidal. Tyvärr lär han väl inte hinna komma tillbaka innan nästa säsong, men det vore skönt att ha någon ytter som är så fantastiskt duktigt defensivt som Abidal är.
Det är inget ont om Alba för han är helt otrolig duktig, det är bara att i sådana här matcher blir det lite väl naivt att spela med så offensiva ytterbackar som Alba och Alves.

Nu var det tyvärr inte det största felet då det som verkligen saknades var att Barcelona lyckats göra ett mål, nu skapade man inte ens bra lägen. Verkligt oroväckande och något man behöver snacka om och lösa snabbt.
Barcelona Sentuary
2013-02-20 23:47
Bara att bita ihop och lyssna på folks skitsnack i 2 veckor nu. Vi får se vad som händer på Camp Nou, händer inget vettigt där förtjänar vi inte att spela kvar i turneringen
Annons: