/spanien/barcelona/forum/8748.aspx/spanien/barcelona/forum/8748.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Deulofeu
2013-02-27 08:45
Det känns som förra säsongen igen när vår säsong förstördes på en vecka.Tuffa matcher där vi är totalt uddlösa och där man inte känner igen Messi.

Ska Messi spela så djupt som igår måste han ha två spelare att slå bolla på tex Sanchez och Villa som båda går i djupled.

Flera spelare som var riktigt bleka igår jag tycker Alves såg riktigt bra ut framförallt defensivt mot Ronaldo.

Det är för övrigt ruskigt vilken fart Ronaldo har och även om vi haft HUmmels igår hade vi nog släppt in kontringsmålet då han inte är snabbare än Puyul.Vill ändå ha hit honom.

Skilnaden mot förra året är ju att vu har en chans om två veckor och att säsongen inte är körd ännu.Vi ska försöka vända ett underläge vilket inget överhuvudtaget talar för just nu.

Enda glädjebeskedet är att ligan blir svår att spela bort och den är ju det största kvittot för det jämnaste laget under säsongen.Madrid är formtoppade och har kunnat gjort så tack vare att de tappat så mycket i ligan.

De har dock roterat friskt men ändå fått med sig resultat.

En annan positiv sak med gårdagen är att alla tre som hoppade in gjorde det rätt bra kanske med undantag för Villa.

Jag hoppas dock att alla tre startar på lördag.Då dem som de ersatte glömt att komma till jobbet.Xavi,Pedro och Fabregas.

Mot Madrid vill jag nog se följande elva

Villa-------------Messi-------------Sanchez

--------Iniesta--------------Thiago----------

------------------Busquets--------------------

Alba------Mascherano-----Pique----Alves

-----------------Valdes-----------------------

Att peta Puyul är det som smärtar mest men han var inte på tårna i senaste matchen direkt.Det är alltså inte mindre än 5 byten.

Undrar hur Madrid väljer att formera sitt lag med tanke på att de möte UNited ett par dagar efter.

Kanske ställer de över någon spelare och vi får chans till revansch?

Vinner vi inte blir jag riktigt arg.

Vinner vi med två baljor så glömmer jag att vi åker ur cupen.Barcelona enkos
2013-02-27 08:28
Naivt av Pique att orsaka straffen, istället att bara avvakta så slänger han sig i onödan när han borde veta att domaren behöver inte så mycket för att blåsa straff.
Sen ramlar Puyol när det som mest gäller och tappar kontakt med Di Maria. Och så mål på hörna..
Det var det jag påpekade hela tiden, Real gör alltid sina mål mot oss på kontringar och fasta situationer.. De har hittat det receptet .
Barcelona M79
2013-02-27 08:19
Jag är fortfarande chockad att inte Pepe fick gult kort ens...

Den mannen har problem!
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-02-27 08:00
Alla har gnällt och gnällt på Masken men de två första målen var individuella misstag av Puyi och Pique. Individuella misstag som kom till vid 1 mot 1 situationer, som Masken brukar vara bra på. Säger inte st Masken borde startat, men han skulle förmodligen inte sålt sig så billigt i de situationerna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Jonas - tots units fem força
2013-02-27 07:57
Alla har gnällt och gnällt på Masken men de två första målen var individuella misstag av Puyi och Pique.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2013-02-27 07:42
Vi släpper mål och förlorar viktiga matcher som aldrig förr, hur länge ska Barca ledningen envisas med att spela naivt och offensivt och med samma spelare hela tiden utan att våga bänka Xavi, Pedro och Fabregas som är helt under isen? Hur länge ska man lämna Puyol och Pique som ensamma i försvaret? Skärpning krävs!

---------------Valdes-------------
-- Masken --- Pique ---Puyol---
-------------Busken---------------
---Thiago --- Messi --- Iniesta
---Alves/Tello --Villa --------Alba

Våga göra lite ändringar och inte spela förutsägbart som alla motståndare på förhand läser oss nu allt oftare.. Både Milan och Real väntar oss att anfalla och sedan kontra sönder oss. Det är en gåta att vi har så mycket folk framåt inkl Alba och Alves men ändå skapar vi så lite som 2-3 skott på mål under hela matchen...
eller:

---------------Valdes-------------
-- Puyol --- --Pique ---Adriano ---
-------------Busken---------------
---Alves --- Iniesta------Alba
----------Messi ------- -----
-- ----Tello -------Villa ------

Vi kan rotera en del, det gäller bara att våga...
Barcelona Skippstripps
2013-02-27 07:32
Har fortfarande stort förtroende till laget, men saknar ibland lite taktisk smarthet. Som tidigare nämnts, ge bort bollen/slå den tidiga svåra passen och försök kontra. Blev så tydligt igår att varje omställning är så seg att hela motståndarlaget hinner hem.

Angående Albas filmning, är jag naiv supporter eller uppfattade jag hela situationen fel?
Han står på höger ben, får en tackling på vänster axel sent av Arbeloa, får rotation på kroppen och faller men hinner inte ta emot sig med händerna utan landar först med huvudet (p g a rotationen)?

Funderar även på vilka besked truppen har fått angående Titos hälsa...
Barcelona socccerfan1
2013-02-27 07:21
Matchen förlorade vi utanför plan. Taktiken vi inte hade, sättet vi startade matchen på förlorade matchen år oss. Vi skjuter oas själva i foten genom att låta Messi spela själv mot 3-5 spelare, genom att naivt match efter match flytta upp våra ytterbackar så pique och Puyol får sprinta mot spelare som Criatiano och Di Maria. Vår taktik gör cristiano till bra och Messi dålig. Tyvärr, jose stoppade Tito i fickan ... Taktiken vs 4-5-1, nja inte så bra vi borde lärt oss av Chelsea matchen, sen Celtic matchen, sen Milan och nu real. Tålamod och kontra mot högt backlinje! Måste vara lätt rent taktiskt mot oss nu.. Är så besviken. Hörs i framtiden! Visca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona libertarian
2013-02-27 07:03
Det är bara att konstatera att förlusten inte kom som en blixt från klar himmel. Formsvackan är ett faktum, vilket inte minst kunde urskiljas i matchen mot Milan. Det skapas för lite framåt och backlinjen men Puyol och Pique känns minst sagt skakig.

Mycket av haveriet kan förstås härledas till att vi inte har någon tränare för tillfället. I internationell toppfotboll räcker det inte att ställa in skorna och tro att det ska gå hela vägen. Nog om det.

Det som verkligen irriterar mig just nu är attityden hos vissa spelare. Pedro skapar oerhört få chanser med tanke på hur mycket boll han har. De filmningar han håller på med skapar dessutom möjligheter för motståndarlaget när han (helt korrekt) inte får alla de frisparkar och straffar han söker. Jordi Albas gräsallergiattack är också ett exempel på attityd som inte hör hemma i världens bästa klubblag. Byt ut de spelare som hellre söker frisparkar än mål.

Puyol är en av klubbens sanna hjältar men de senaste årens skadeproblem och en stigande ålder gör att timing och prestation blir lidande. Tyvärr. Jag är tveksam till att han kan nå den nivå han tidigare befunnit sig på.

Pique utsåg jag för två-tre säsongen sedan till en av Barcelonas i särklass bästa mittbackar genom tiderna. Nu vet jag inte vad fan som har hänt egentligen. För mycket fokus på Shakira och barn istället för att ta bollen. Han påminner ibland om Mikael Lustig vid fasta situationer och det är en ganska dålig utveckling.

Nu är det skärpning som gäller!
Barcelona grande jw
2013-02-27 06:59
Jag tycker de senaste matcherna visar hur det blir när ett kollektiv möter ett lag i spillror. Både Milan och Real spelade som ett lag med 11 spelare. När vi anfaller ser det alltid ensamt ut vem det än är som har bollen. Messi markerad av flera spelare utan den minsta passningsmöjlighet framåt. Samma sak med Iniesta, Pedro och Villa.. vem som helst. Det ser ensamt ut vart vi än har bollen på planen. Likadant när vi försvarar. Det ser OTROLIGT ensamt ut. Åker vi på kontringar ska vi vara glada om vi har 3 man som ens är och försvarar i eget straffområde.

Tyvärr så är det statiskt och stillastående, vilket skapar enorma luckor som segar ner vårt anfallsspel men även äventyrar vårt försvarsspel. Att vi åker på enkla baklängesmål har ju varit vårt signum den här säsongen, men då har vi åtminstone kontrat med att trycka dit fler än vi släpper in. Nu fungerar inte ens anfallsspelet och då ser man hur viktig en pålitlig defensiv är.
Barcelona R.Gaucho 10
2013-02-27 06:23
Felet ligger inte hos någon enskild spelare i mina ögon, visst har en del spelare begått enkla misstag och sen allmänt sega och omotiverade ut. Känns som vårt spel fastnat, när det längre inte går med finesser och väggspel måste man kunna hitta på något annat. Vi har sett det nu mot Milan och igår Madrid. Vi är många runt bollen men det känns så långt till målet på något sätt. Speciellt när Messi inte gjort sina 2 bästa matcher heller. Det blir för många spelare som är lika varann. Xavi i alla ära men den här typ av matcher gör han inte överdrivet nytta med sina relativt "enkla passningar" jag vet att man inte ska dra för störs slutsatser för alla lag kan hamna i formsvacka, men det är sätten vi förlorat dessa två matcher på som upprör mig. Vi bjuder Madrid på kontringar efter kontring. Vi vet att dem är bäst på det. Okej så vad kan vi testa? Skulle vi möjligtvis låta Madrid föra lite spel och komma upp med laget så vi kan kontra på dem och överasska? Tycker inte att vi tar chansen till kontring när den väl dyker upp, istället börjar vi om med spelet utanför straffområdet och ska på millimetrar försöka tränga oss igenom. Det gick väldigt bra under pep och det har gått bra i ligan, men det kanske måste till ett nytänk ändå? En mittfältare som kan skjuta? En dödapilot à la Etoo i straffområdet?

Pressen som vi haft under alla år, vart har den tagit vägen? Jag säger inte att vi behöver ändra mycket, men vi måste ändra saker som kan göra oss bättre hela tiden. Vi måste ha fler vapen, fler vägar att anfalla igenom. Att behålla passningsspelet definitivt men att utveckla det med andra planer är ju ute helt fel. Vi spelar på världens största plan och ytorna är enorma( där av att real är bättre på camp nou än bernabeu) ändå känns det ofta trångt när vi spelar och har svårt att komma runt på kanterna. Blir ju så när lagen backar hem såklart men ändå.

Mot Milan vill ja se fart och fläkt! DJUPLEDSLÖPNINGAR! Jag tor på detta barcelona, vi lyfter oss och slår ut Milan! Vi bara måste!

Startelvan mot Milan: Valdes alves pique Alba Sergio Thiago Iniesta cesc Messi villa Tello!
Barcelona Barca King -
2013-02-27 03:57
En mittfältare för mycket på plan. Jag tycker att Fabregas är bättre som falsk 9a, han blir rörligare än på mittfältet och det var så Pep använde honom. Pep visste att den här taktiken Tito kör har blivit sönder läst. Han spelade med Messi mer bakom anfallarna och spelade Alexis mer som central anfallare.
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-02-27 03:02
Siempre Barça //

Vrf ens spela D.Alves om vi bara ska ha 3 backar. Killen är inte direkt ett monster defensivt. Den elvan hade släppt in mål direkt och det hade art ridå! Hellre upp med Alba på top istället för Sanchez, In med adriano (som gjort det bra som mb) och Busquets brevid pique. Och in med Song som dm. Då får vi in snabbhet och längd längst bak samt fysik på mitten.
Barcelona Siempre Barça
2013-02-27 02:47
Vill se den elvan mot real nu på lördag!!
V.V
Alves, pique, masch, Alba
Busq
Thiago, iniest
Adriano, Messi och villa.

In
Pedro adriano 65 min
Cesc thiago 70 min
Telo villa 80 min

Mot Milan vill jag ha

V.V
Alves, pique, Alba
Busq
Xavi, iniesta
Messi
Pedro, villa och Alexis.

Vad tycker ni om elvan mot real och Milan??
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-02-27 02:34
En bild säger mer än tusen ord.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-02-27 02:32
Matchen 14 minuter långa höjdpunkter. Deras första mål är helt o hållets Piques fel o andra målet är ren o skär tur. Di Maria får bollen efter att Khedira rensar bort den, wtf?

Fast deras försvar håller mycket hög nivå. Varane var återigen fläckfri.
Barcelona Gio Style
2013-02-27 02:27
Iniesta och Cesc spelar i princip på varandra. Messi närmast målet men ändå så långt borta. Konstaterar för kanske femte gången idag att Iniesta inte ska spela uppe till vänster
Peshmerge - AS9
2013-02-27 02:17
Futbal Club Barcelona har fått Alexis Sanchez sjukan!

Vad man än försöker med misslyckas man med. Hela laget är som Sanchez nu.
Det går inte att göra ett skit hur mycket man än vill !!!!!
Barcelona Federer
2013-02-27 02:12
Sorry, blev dubbel.
Barcelona Barca King -
2013-02-27 02:10
Mitt motto är att ett lag är såpass bra som sin tränare och en spelare är såpass bra som sina medspelare. Ikväll är bara en bekräftelse av att matchen mot Milan inte var någon slump.


Barcelona Xavitheking
2013-02-27 02:10
Vill bara säga något till alla cules.. tappa inte hoppet visst Madrid vann idag.. Men vi har oss två veckor på oss och repa detta till Milan matchen.. För mig är detta bara ett skam. Att vi ligger i den nivån vi ligger i just nu. visst vi kan vara ur form men det är varje lag men vi får inte skunka så lågt som vi gör just nu. Jag har tröttnat på att vi inte har något djupleds spel. att vi inte vågar byta start elva till exempel.. Att rulla på diamanten på mitten iniesta som kommer in och Cesc som ibland byter position Xavi som är rätt seg med boll men inget hat mot Serigo B. Men Messi kära ?. Killen ligger alldeles för långt ner i banan. Ska vi satsa på att Dani Alves och Jordi ska komma runt kanterna och satsa på att dom ska bli våra målskyttar i sådan här matcher ? slår inlägg till ingen i boxen ?. Vi är inte hungriga vi är inte aggressiva i vårat försvar spel. Vi har med oss 1-1 från bernabeu men endå är vi så jävla offensiva med våra ytterbackar..

Istället för att satsa på en kant som vi gjorde under Pep. Satsa på Dani alves och Messi som hamnar rätt mycket ute på hans kant där skulle vi behövt en till målskytt som Neymar som kan hota i boxen en Pedro/Sanchez eller ja Villa som hotar i djupled öppnar ytor för Messi ?. Killen har inga ytor mer och springa på vi kommer och möter och möter ingen går på djupled..

Jag vet inte om det bara var jag som såg Pedros djupleds spel lura att han stack kom in och möte eller så stack han där fanns det en yta där brukar Alves komma farandes . Men tyvärr så ligger vi inte där längre utan vi ska ha en Cesc på mitten som inte har varit bra dom senaste matcherna. Man spelar honom för han är katalan och har ett namn vid Cesc Fabregas skulle jag varit Tito skulle jag tagit ut honom in med iniesta rulla på Villa-Messi-Pedro.

Men som sagt vi har haft en tung vecka nu. Milan-Sevilla-Real.. Nu är det dags att starta om imorgon visa hunger och gå ut på Bernabeu och visa vilket lag vi egentligen är. Vi hittar tillbkas

Alltid en cule med motgång och med medgång ! Visca y Barca !

Godnatt Cules
Barcelona Mäktiga Messi
2013-02-27 02:02
konstigt att det inte blev något rött kort ?
konstigt att det inte blev något bråk efter matchen eller under matchen ?

är det för att real vann ?
hur hade det sett ut om barca hade vunnit matchen ? garanterat slagsmål.
ni såg ju direkt efter slutsignalen alla våra spelare grattade real nördarna .
Grattis real till copa del rey men ni kommer aldrig någonsin bli lika profesionella respektfulla som barca spelarna är .
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2013-02-27 02:01
Jag ger oss typ 5% chans att gå vidare mot milan och då är jag snäll. Dom är italiens i särklass formstarkaste lag just nu och våran sönderlästa enformiga taktik kommer ett storlag läsa sönder. Dom kommer falla djupt med flera gubbar på messi. Offra sig 100% ivarje duell och kontra mot våran stabbiga backlinje med blixtsnabba El Sharaawy och Boateng såfort tillfälle ges. Om vi ens ska ha en möjlighet till avancemang måste Villa in från start (helst centralt )och Iniesta ner på mittfältet. Sen måste vi attackera milan intensivt från minut 1. Det här är ett lag som inte kommer springa bort sig i positions spelet eller tröttna hur mycket vi en passar runt bollen i sidled. Om vi inte gör det med fart och intensitet! Det är också ett lag som kommer såra oss djupt på kontringar om vi inte får tbx vårt höga press spel. Som vart grunden till att vi i 4 år vart världens bästa lag. Det är väldigt osanolikt dock att nått av det här kommer inträffa då vi verkar ha en trästock på bänken. Lika dum som han ser ut och helt i avsaknad av bollar att göra taktiska förändringar. Så förvänta er inte mycket av det mötet:/
Barcelona Federer
2013-02-27 01:54
Test
Barcelona Vampíro - Ànims Tito
2013-02-27 01:53
"Det här är en tung förlust. Madrid var väldigt starka i kontringarna i kväll. Nu måste vi hämta oss och en vändning i Champions League är möjlig, säger Barças mittfältare Cesc Fabregas." Really? Tycker inte ens spelarna ska snacka om det, visa det på plan istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2013-02-27 01:40
Test
Barcelona Canaletes
2013-02-27 01:38
/Testar om jag blev spärrad...

edit:
Yeeeii ^^
Lillmessa
2013-02-27 01:27
@L.A.M Nr 10:


Håller med dig. Får Milan in ett mål är det mer eller mindre kört. Lyckades vi inte vända 0-1 mot Real vänder vi aldrig mot Milan heller. Hoppas dock att Roura då väljer att spela med Thiago då Xavi inte alls presterat som han vanligtvis brukar göra, nämligen slå de där "riskabla" passningarna. Och ska vi vinna mot Milan gör vi inte det med Iniesta på kanten!
Barcelona L.A.M Nr 10
2013-02-27 01:12
Jag tycker idag var som ett litet test inför Milan när Real satte dit 2-0 och vi behövde göra tre mål. Man kan väl säga att det gick skitdåligt, de gjorde istället 3-0 och vi fick till en betydelselös reducering i sista minuten. Fatta om Milan gör mål på Camp Nou. Det kommer se ut exakt likadant som dessa två matcher, vi kommer rulla runt och behöva fyra mål men inte skapa några chanser. Jag vill inte låta negativ men dte ser minst sagt jobbigt ut att gå vidare.
Barcelona MESSI.CORLEONE
2013-02-27 01:11
Vet nån sida där man kan se hur mycket spelarna har sprungit idag?
Annons: